Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Rockfon: VertiQ Concealed, de verdekte wandtoepassing. Meer»
OTIS: een autonome lift op batterijen die zich oplaadt aan een doodgewoon stopcontact. Meer»
Vasco: Arche Bad, stalen designradiator voor de badkamer. Meer»
Recticel Insulation: Combodeco Home, dé zolderisolatieoplossing voor de doe-het-zelver. Meer»
Santana: Santana lanceert een recyclageproject voor kurk. Meer»
Niko: Keuring elektriciteit? Nieuw online platform brengt raad. Meer»
Bayer MaterialScience: Belgisch materiaal voor stadiondak WK in Brazilië. Meer»
Award : Shigeru Ban wint Pritzker Architecture Prize 2014. Meer»
Event : sociale media en digitaal dossierbeheer voor architecten. Meer»
Techniek : veel zonnepanelen zijn onveilig bevestigd. Meer»
Wetgeving : rookmelders verplicht in elke studentenkamer vanaf oktober. Meer»
Analyse : de prestaties van de Belgische bouwsector in 2013. Meer»
Kalender fensterbau/frontale 20146de EnergiecongresTriënnale verf en decoratie 2014Light+BuildingRenovatie 2014Real building energy performance assessmentBrandveiligheid van gebouwenSociale media en digitaal dossierbeheer voor architectenTV 249: Leidraad voor de goede uitvoering van schilderwerkenStone Expo, ...Meer»
De moderne en elegante VertiQ wandpanelen staan garant voor een uitstekende akoestiek, stootvastheid en duurzaamheid. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik in klaslokalen, sportruimtes, kantoren, enz.
Rockfon
De GeN2 Switch, een lift die aangesloten wordt op een doodgewoon stopcontact. Deze revolutionaire lift werkt ook met hernieuwbare energie zoals zonne- of windenergie, en blijft zelfs bij stroompanne werken.
OTIS
Arche Bad is een zogenaamd laddermodel, waarbij de extra ruimte tussen de buizen zorgt voor een licht en ruimtelijk effect in de badkamer. Zonder vaste handdoekbeugel, maar met een uitsparing op twee plaatsen voor een handdoek.
Vasco
Dit revolutionaire en duurzame all-in-one isolatiesysteem voor hellende daken en/of wanden wordt het eerste product in een compleet nieuw assortiment "Home" isolatieoplossingen van Recticel Insulation, specifiek op maat van de doe-het-zelver.
Recticel Insulation
Santana stelt een nieuw, milieuvriendelijk project voor. Het merk, dat al jarenlang vloeren en wanden bekleedt met kurk, start namelijk met een gigantische inzamelactie voor alle kurkresten.
Santana
Kocht je een huis dat vóór 1 oktober 1981 gebouwd werd? Of vernieuw je de elektriciteit van je woning volledig of gedeeltelijk? Dan moet je je elektrische installatie laten vernieuwen én herkeuren.
Niko
De Tieltse divisie van Bayer MaterialScience heeft de polycarbonaatplaten geleverd voor de dakconstructie van het vernieuwde Estadio Nacional in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia.
Bayer MaterialScience
De 56-jarige Japanse architect Shigeru Ban heeft de Pritzker Architecture Prize 2014, zeg maar de Nobelprijs voor de architectuur, gewonnen. Shigeru Ban is een buitenbeentje in de architectuurwereld.
Pritzker Prize 2014
Wat kunnen sociale media betekenen voor de architectenpraktijk? Moeten we met z'n allen "sociaal" communiceren om het juiste publiek te bereiken en welke sociale mediakanalen bestaan er eigenlijk?
infosessie sociale media
Een ophangsysteem voor zonnepanelen moet op een hellend dak altijd direct of indirect aan het constructieve deel van het dak(gording) worden bevestigd, al dan niet via de zogenoemde tengel.
bevestiging zonnepanelen
Naar aanleiding van de dood van 2 jonge studentes in een recente brand in een studentenhuis te Leuven, stellen enkele Vlaamse parlementsleden een decreet voor waardoor alle studentenkamers vanaf 1 oktober 2014 verplicht uitgerust zouden moeten worden met een rookmelder.
rookmelders verplicht
Atradius nam de Belgische bouwsector onder de loep. Uit hun market monitor voor de bouwsector blijkt dat de bouw het in landen als België en Frankrijk een stuk minder goed doet dan in de Angelsaksische landen.
analyse
Bativox kalender