Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Recticel Insulation: innovaties helpen om te voldoen aan nieuwe energie-eisen. Meer»
Gyproc : Optimus, AquaBead, EasyFlex PRO voor een sterke en strakke hoekafwerking. Meer»
Beltrami: uitbreiding aanbod buitenafwerking van Beltrami. Meer»
Track-and-Trace: haal meerwaarde uit elektronische aanwezigheidsregistratie. Meer»
Somfy: zorg en onderwijs investeren volop in besturingssystemen en gevelautomatisatie. Meer»
PERI: Internationale Bouwcompetitie 2014-2015. Meer»
Niko: ultrakleine en onopvallende aan- en afwezigheidsmelder. Meer»
Stedenbouw : Brusselse primeur voor Molenbeek: gemeenteplein wordt gedeelde ruimte. Meer»
Sociale media : een zaakvoerder-architect over de aaibaarheid van sociale media. Meer»
Wetgeving : herkwalificatie renovatieprojecten naar nieuwbouw: btw van 6 naar 21%. Meer»
Kalender Bouwknopen: frequente vragen en probleemsituatiesWaterbewust bouwenAanwezigheidsregistratie op werven, ...Meer»
In primeur gebruik van nieuwe Eurowall 21 spouwisolatie bij nieuwbouwproject huisvestingsmaatschappij. De bijzonder hoge en verbeterde isolatiewaarde stelt in staat om dunner en beter te gaan isoleren.
Recticel Insulation
Perfect strakke, mooie en vooral sterke hoeken die de tand des tijds doorstaan en tijd winnen tijdens de plaatsing. Gyproc biedt u drie oplossingen aan, die elk aan deze eisen van afwerking van Gyprocwanden en -plafonds voldoen
Gyproc
Wist u dat natuursteen multifunctioneel gebruikt kan worden voor buitenafwerking? Naast de klassieke toepassingen zoals terrastegels, kasseien of plavuizen voor opritten, kan natuursteen ook ingezet worden voor tuinafwerking.
Beltrami
Track-and-trace, Resource planning en HR Management zijn drie vakgebieden die zeer dicht tegen elkaar aanleunen en op bepaalde vlakken zelfs overlappen. Ze vragen echter een zeer specifieke kennis die tot op heden nog niet bij één partij werd gevonden.
Track-and-Trace
Facilitaire voorzieningen bij gebouwen in de gezondheidszorg en bij schoolgebouwen krijgen steeds meer aandacht. Dat is ook te merken aan de eerste kwartaalcijfers van de Belgische projectenafdeling van Somfy.
Somfy
Voor de 10de keer organiseert PERI, producent van bekistingsmateriaal, steigers, ondersteuningen,... een bouwwedstrijd die gericht is naar alle onderwijsinstellingen in de bouwsector.
PERI
Sensoren zijn in zowat elk interieur een storend element dat het uitzicht verknoeit. Niko lost dat probleem op met een minisensor op het plafond die bijna onzichtbaar is.
Niko
Binnenkort wordt in Sint-Jans-Molenbeek het nieuwe gemeenteplein ingehuldigd. De herinrichting van het plein gebeurde volgens het “shared space” principe.
shared space
Architect Vincent Van Den Broecke, zaakvoerder van Blanco Architecten, getuigt over sociale media voor beroepsdoeleinden: "Het is niet eens de vraag of we het moeten doen maar hoe goed we er mee omgaan".
architect over sociale media
Heel wat bouwpromotoren passen volgens de btw-administratie onterecht het btwtarief van 6% toe op de renovatie van oude gebouwen. Waarover gaat het juist? De btw-administratie stelt niet de verlaagde btw bij renovatieprojecten in vraag maar wel de toepassing ervan in bepaalde gevallen.
btw renovatieprojecten
Bativox kalender