Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Deceuninck: Technische gids ramen & deuren gratis online beschikbaar. Meer»
Vasco: Vasco zet najaar in met compacte designradiator Cocos Plus. Meer»
Knauf: Knauf innoveert met compleet systeem voor de energie-efficiënte gevel. Meer»
Cantillana: Cantillana Bigbox, sneller en economisch gevels bepleisteren. Meer»
Wienerberger: voormalige steenbakkerij krijgt nieuwe productiebestemming. Meer»
Giacomini: zeswegzoneventiel R274, dé energie-duizendpoot. Meer»
Jasno Shutters: Jasno breidt collectie uit met vouwgordijnen. Meer»
Architectuur : inhuldiging van de AGC Glass Building. Meer»
Economie : strenger E-peil beïnvloedt bouwvergunningen. Meer»
Energie : moeten we voor de winter een noodstroomgenerator aanschaffen? Meer»
Wetgeving : minder gevaarlijke stoffen in vloerbekleding. Meer»
Economie : bouwbarometer Vlaamse bouwkmo’s daalt opnieuw. Meer»
Kalender Healthcare2014Oplossingen voor luchtdicht bouwenBUILTYAlles wat u over regelgeving en normalisatie moet weten... maar misschien nog nooit durfde vragenBelgian Roof Day, ...Meer»
Bent u op zoek naar doorsnedetekeningen, inbouwdetails, productkarakteristieken, onderhoudsrichtlijnen? Met de nieuwe editie van de ‘Technische gids’ voor ramen en deuren, biedt Deceuninck u een handig, overzichtelijk en uitgebreid boekwerk aan.
Deceuninck
Voor wie in de badkamer op zoek is naar instant warmte, lanceert Vasco zijn nieuwe designradiator Cocos Plus. Bovendien is deze supercompacte nieuwkomer ideaal voor beperkte ruimtes en tegelijk een uitblinker van slim design.
Vasco Group
Een toekomstgericht gevelsysteem focust op de optimale afstemming van de buitenschil op binnenafwerking. Voor de ontwikkeling van het systeem kan Knauf buigen op zijn jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende ondergronden, van conventioneel en isolerend metselwerk tot beton.
Knauf
Een goed georganiseerde en efficiënte werf is vandaag onontbeerlijk om competitief te zijn. De Bigbox, mixer en verspuitmachine, kan u hierbij helpen.
Cantillana
Vorig jaar was er even ophef rond de mogelijke sluiting van de steenbakkerij van Wanlin. De eigenaar van deze productiesite, de fabrikant van keramische bouwsystemen en bouwoplossingen Wienerberger, zag zich omwille van het excessief hoge energieverbruik ertoe verplicht andere oplossingen voor de fabriek te zoeken.
Wienerberger
Het zeswegzoneventiel doet haar intrede in het Giacomini gamma, de R274. Dankzij dit ventiel kan men simultaan twee verschillende thermische energiebronnen beheren.
Giacomini
In september 2014 introduceert Jasno een nieuw raambekledingsproduct in haar collectie: vouwgordijnen. De Jasno Folds worden als eerste gepresenteerd tijdens de Woonbeurs Amsterdam en Interieur Kortrijk aan het grote publiek.
Jasno Shutters
Op 30 september huldigde AGC Glass Europe haar nieuwe hoofdkantoor in dat de naam AGC Glass Building kreeg. Dat gebeurde in aanwezigheid van tal van vertegenwoordigers uit de industriële, de politieke en de bedrijfswereld en van de pers.
AGC Glass Europe
De FOD Economie maakte onlangs nieuwe cijfers bekend over het aantal toegekende bouwvergunningen. In Vlaanderen is het duidelijk dat er in de eerste 4 maanden van 2014 een sterke toename optrad van het aantal vergunde woningen, met een piek van niet minder dan 7607 toegekende vergunningen in april 2014.
bouwvergunningen
In de media werd recentelijk uitvoerig gecommuniceerd over het zogenaamde afschakelplan: wanneer tijdens de wintermaanden de vraag naar elektriciteit te hoog zou worden in vergelijking met het aanbod, zullen bepaalde gebruikers afgeschakeld worden. In mensentaal: ze komen zonder stroom te zitten. Een groeiend aantal mensen informeert naar noodstroomgeneratoren of elektrogroepen als voorzorgsmaatregel.
noodstroomgenerator
Een nieuwe wet van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu legt limietwaardes op voor het vrijkomen van chemische stoffen uit vloerbekleding. Producten die niet voldoen, mogen vanaf 1 januari 2015 niet meer verkocht worden. De nieuwe reglementering moet leiden tot een gezondere binnenlucht.
wetgeving vloerbekleding
Elk kwartaal bevraagt Bouwunie een panel van Vlaamse bouwkmo-bedrijfsleiders. Na een lichte stijging in juni ging de bouwbarometer in september opnieuw achteruit: met een score van 95.9 is de barometer opnieuw een stuk verwijderd van de 100 waarde waar pessimisten en optimisten elkaar in evenwicht houden.
bouwbarometer
Bativox kalender