Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Schréder: Schréder stelt haar nieuwe catalogus stadsmeubilair voor: 360° leefruimtes. Meer»
Silka: Silka kalkzandsteen verbetert akoestisch comfort in woning en appartement. Meer»
Triflex: duidelijke looppaden brengen bezoekers veilig naar Brussels Airport Zaventem. Meer»
Niko: beheersysteem voor de zorg stuurt woonzorgcentrum Dilhome volledig aan. Meer»
Recticel Insulation: heel wat nieuwigheden op de BIS beurs. Meer»
Schöck: Tronsole vermijdt contactgeluid in trappenhuizen. Meer»
Solvis: SolvisMax, uitbreidbare zonneverwarmingssysteem. Meer»
Administratie : de digitale bouwaanvraag gaat van start. Meer»
Wetgeving : nieuwe kaart overstromingsgevoelige gebieden. Meer»
Architectuur : huizen als wapens. Meer»
Renovatie : einde van de werken aan de sociale woningen Victor Bourgeois. Meer»
Kalender Vervolmakingscursus energieprestatie regelgevingPassiveHouseHVAC & ECL 2014Architect@Work 2014Healthcare2014BUILTY, ...Meer»
De inrichting van de openbare ruimte is een dagelijkse uitdaging voor ons allen. Daarom biedt Schréder totaaloplossingen aan waarbij alle elementen zich verzamelen en een uitgebreid landschap vormen.
Schréder
Silka kalkzandsteen blokken en elementen zijn zware massieve ruwbouwmaterialen. Dankzij deze massa kunnen ze op akoestisch vlak het verschil maken voor uw project.
Xella
De looppaden van de kiss & fly zone aan het vertrek van Brussels Airport te Zaventem werden 4 jaar geleden voorzien van een rode coating. De opdrachtgever wenste dit te wijzigen naar een verkeersgroene kleur.
Triflex
In de Brusselse westrand werd woonzorgcentrum Dilhome uitgebreid met een nieuw gebouw met 63 kamers, uitgerust met een volledige integratie van het zorgoproepsysteem met elektrische functies.
Niko
Wie isolatieplannen heeft, moet dit jaar meer dan ooit een bezoek brengen aan de stand van Recticel Insulation tijdens de BIS beurs (stand 1438 in Hal 1). U komt er alles te weten over de energiezuinige woning van de toekomst.
Recticel Insulation
Goede geluidsisolatie is vandaag de dag een van de belangrijkste kwaliteitskenmerken van een gebouw. Dit is bij trappenhuizen in appartementencomplexen geen luxe meer, maar een noodzaak, die ook door DIN 1049 in addendum 2 wordt vereist.
Schöck
Onze leefruimten worden niet met olie of gas verwarmd maar met water. Daarom ontwikkelde Solvis reeds 15 jaar geleden het uitbreidbare modulesysteem "SolvisMax", waarbij de thermische wateropslagtank het "hart" is van de volledige verwarmingsinstallatie.
Solvis
Je vernam het ongetwijfeld al in het nieuws: in enkele steden is het sinds 1 september 2014 mogelijk om digitaal een bouwaanvraag in te dienen. Concreet gaat het om de steden Brasschaat, Wetteren en Maasmechelen. Nog eens 21 andere gemeenten zullen eind 2014/begin 2015 van start gaan met de digitale bouwaanvraag.
digitale bouwaanvraag
De kaart van de overstromingsgevoelige gebieden wordt regelmatig geactualiseerd. Op 1 juli 2014 keurden de bevoegde ministers een aangepaste kaart van de overstromingsgevoelige gebieden goed. De nieuwe kaart is van toepassing vanaf 1 september 2014.
watertoets
Sinds kort loopt er op Al Jazeera een reeks van documentaires over architecten met een ongewone kijk op of interpretatie van architectuur: Rebel Architecture. In een eerste documentaire komt de Israëlische architect en activist Eyal Weizman aan het woord.
Rebel Architecture
Beliris voltooide deze week de restauratie en renovatie van het gebouw met sociale woningen in de Moderne Wijk op het Samenwerkersplein in Sint-Agatha-Berchem. Het buitenaanzicht, dat in 2000 werd beschermd, werd gerestaureerd terwijl 4 sociale woningen en 2 handelsruimtes een volledig nieuwe binneninrichting kregen.
Victor Bourgeois
11-09-2014 Cursus: Vervolmakingscursus energieprestatie regelgeving
12-09-2014 › 14-09-2014 Beurs: PassiveHouse
17-09-2014 › 18-09-2014 Beurs: HVAC & ECL 2014
17-09-2014 › 18-09-2014 Beurs: Architect@Work 2014
01-10-2014 › 03-10-2014 Beurs: Healthcare2014
08-10-2014 › 09-10-2014 Beurs: BUILTY
Wist u dat u op onze site een kalender met de belangrijkste beurzen,... in de bouwsector kan raadplegen? Om het u nog eenvoudiger te maken kan u zich abonneren op deze kalender zodat u steeds up-to-date blijft.
Bativox kalender