Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Otis: Pure Edition, het nieuwe esthetische gamma in beperkte oplage. Meer»
Vasco: designradiator Beams bekroond met Red Dot Award 2014. Meer»
Wienerberger: de Duurzame Wijk in Waregem zit op kruissnelheid. Meer»
blyweert aluminium: b-Quick, uniek all-in-one raamsysteem. Meer»
Kingspan Unidek: nieuwbouw brouwerij Westmalle krijgt een "warm dak". Meer»
Somfy: zonnig voorjaar zorgt voor groeiende vraag naar actieve zonwering- en bescherming. Meer»
Niko: geïntegreerde oplossingen op maat voor de zorgsector. Meer»
Wetgeving : woonbonus wordt Vlaams en kleiner Meer»
Economie : waarom boomt de Britse huizenmarkt? Meer»
Erfgoed : kent u het Mémorial Interallié in Luik? Meer»
Awards : projectoproep Publieke Ruimte 2015 Meer»
Kalender Vervolmakingscursus energieprestatie regelgevingPassiveHouseHVAC & ECL 2014Architect@Work 2014Healthcare2014BUILTY, ...Meer»
De gelimiteerde "Pure Edition" lift valt op door zijn uniek, modern en hedendaags design. Voor deze exclusieve kooibekleding wordt gebruik gemaakt van hoogkwalitatieve elementen en componenten.
OTIS
Een innovatief samenspel van stoere profielen, fijne accessoires én energiezuinigheid: de designradiator Beams van Vasco blijft ermee de prijzen opstapelen.
Vasco Group
Met dit innovatieve pilootproject ontwikkelt Wienerberger de standaard om duurzaam en kostenoptimaal te bouwen, zonder in te boeten aan wooncomfort en esthetiek en zonder ondoordachte experimenten.
Wienerberger
Maximale tijdswinst in het productieproces, maar b-Quick heeft ook andere troeven zoals de extra lage Uf-waarden en het feit dat dit een all-in-one systeem is.
blyweert aluminium
Op het terrein van de brouwerij der Trappisten van Westmalle rijst een mooi nieuw gebouw op. Het dak van het pand wordt geïsoleerd met behulp van sandwichelementen van Kingspan Unidek.
Kingspan Unidek
Waar vorig jaar de vraag naar zonwering achterbleef, profiteren zonspecialisten dit jaar van de vele zonuren die het jaar nu al kent. Consumenten blijken tevens op zoek te gaan naar huisautomatisering rondom het huis.
Somfy
Niko produceert al meer dan vijftien jaar oplossingen voor de zorgsector. Het gaat niet langer alleen om schakelaars, maar ook om lichtsturing, toegangscontrole, kamer- en gebouwautomatisering en ook oplossingen voor de zorg.
Niko
Met het nieuwe Vlaamse regeerakkoord wordt het stilaan duidelijk wat er staat te gebeuren met de woonbonus. Zoals overeengekomen in de 6de staatshervorming wordt de woonbonus een gewestelijke en niet langer een federale materie. De ontslagnemende Vlaamse regering had nog geen regeling uitgewerkt maar in het regeerakkoord van de kersverse Vlaamse regering worden de krijtlijnen duidelijk.
woonbonus 2015
In recente maanden kwam de Britse bouwsector geregeld in het nieuws met positieve berichten over een sterk oplevende huizenmarkt. De vele overheidsstimuli zijn daar niet vreemd aan maar wat is de keerzijde van de medaille?
Britse huizenmarkt boomt
De voorbije dagen haalden vele herdenkingsplechtigheden rond de Eerste Wereldoorlog het nieuws. Zo was er op maandag 4 augustus een plechtigheid in Luik met heel wat hoogwaardigheidsbekleders. De plechtigheid vond plaats aan het herdenkingsmonument voor de Geallieerden, de Mémorial Interallié, in Cointe bij Luik.
WOI in Luik
Sinds 2008 nodigt Steunpunt Straten steden, gemeenten, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige onderscheiding.De projectoproep Publieke Ruimte 2015 wordt afgesloten op 5 september 2014.
Prijs Publieke Ruimte
11-09-2014 Cursus: Vervolmakingscursus energieprestatie regelgeving
12-09-2014 › 14-09-2014 Beurs: PassiveHouse
17-09-2014 › 18-09-2014 Beurs: HVAC & ECL 2014
17-09-2014 › 18-09-2014 Beurs: Architect@Work 2014
01-10-2014 › 03-10-2014 Beurs: Healthcare2014
08-10-2014 › 09-10-2014 Beurs: BUILTY
Wist u dat u op onze site een kalender met de belangrijkste beurzen,... in de bouwsector kan raadplegen? Om het u nog eenvoudiger te maken kan u zich abonneren op deze kalender zodat u steeds up-to-date blijft.
Bativox kalender