December 2015
 

Voorschot directe betalingen GLB

De Europese Commissie staat dit jaar vanwege de lage prijzen in de zuivel- en vleessector een hoger percentage toe als voorschot op de directe betalingen. Nederland gaat gebruik maken van de mogelijkheid een voorschot van 70% uit te keren. O.a. melkveehouders kunnen van deze mogelijkheid profiteren.

Lees verder

 
 

Andere opzet investeringssubsidies

Nederland heeft ervoor gekozen om de investeringssubsidies over te laten aan de provincies. De uitvoering hiervan heeft forse vertraging opgelopen, zo lijkt ook de subsidie voor jonge landbouwers wederom vertraagd te worden.

> Lees meer over de subsidies

 
 

Deskundig advies noodzakelijk bij mestboetes

Wanneer een mestboete wordt opgelegd, is het raadzaam tijdig deskundig advies in te winnen. Niet zelden is het (uiteindelijk) mogelijk om de boete flink te verlagen of zelfs geheel van tafel te krijgen.

> Lees wat u moet doen 

 
 

Aanmelden centrale database kringloopwijzer

Melkveebedrijven met een fosfaatoverschot moeten over 2015 een kringloopwijzer invullen. Dit moet voor 1 maart 2016 gereed zijn.

> Lees verder

 
 

Aanpak mestfraude

De staatssecretaris van Economische Zaken wil de controles op mesttransporten en intermediairs aanscherpen. Aanleiding hiervoor is het ontstane beeld van de naleving van de meststoffenregelgeving en adviezen van het Openbaar Ministerie na recente justitiële onderzoeken.

> Bekijk de regelgeving

 
 

Huur grond en betalingsrechten

In het nieuwe stelsel van betalingsrechten rust echter op vrijwel elke hectare grond een betalingsrecht. Dit betekent dat grond huren in veel gevallen ook gepaard gaat met het huren van betalingsrechten, waarover goede afspraken gemaakt moeten worden.

> Lees meer over het betalingsrecht

 
 

Extra grondbehoefte melkveebedrijven

Melkveebedrijven met een fosfaatoverschot waarvan de fosfaatproductie in 2016 hoger is dan in 2014, zullen een deel van deze groei moeten opvangen met extra grond. Het restant moet verwerkt worden.

> Bekijk de regels en rekenmethode

 
afmelden voor deze nieuwsbrief   Wijzig voorkeuren 
Copyright © 2015 Accuraat Accountants B.V., Alle rechten voorbehouden.