Copy
Laatste nieuws rondom de nieuwe woonbuurt Westwaard in Kaatsheuvel met een landelijk dorps karakter.
View this email in your browser
Gasaansluiting bij nieuwbouw
In de nieuwsbrief van 8 mei brachten we je op de hoogte over de ontwikkeling rondom gasloos bouwen. De Rijksoverheid heeft besloten dat nieuwe woningen binnenkort niet meer op gas mogen worden aangesloten.

Deadline 
De datum 1 juli 2018 werd toen als harde deadline gemeld. Die deadline nadert snel, maar de Rijksoverheid geeft nog geen duidelijkheid of deze deadline nog steeds geldt. Als toekomstige koper / bewoner van Westwaard is het daarom goed om deze ontwikkelingen te blijven volgen. De onzekerheid kunnen we nog niet wegnemen. De kans is nog steeds groot dat nieuwe woningen vanaf 1 juli 2018 zonder gasaansluiting moeten worden gebouwd.

Omgevingsvergunning pro forma
De gemeente is een groot voorstander van een duurzame woningbouw. Aan de andere kant begrijpen we heel goed dat zo’n belangrijke keuze op deze korte termijn grote financiële gevolgen kan hebben.

Voor degenen die echt niet gasloos willen en/of kunnen bouwen adviseren we om 1 juli 2018 pro forma een omgevingsvergunning aan te vragen voor de bouw van je woning in Westwaard. De aanvraag kan later worden aangevuld met de goede en volledige informatie van de woning. Een aanvraag pro forma aanvragen kan alleen als je al een afspraak hebt met gemeente (als particulier of als groep particulieren) over de koop van bouwgrond.

Meer informatie 
Heb je nog vragen over gasloos bouwen in Westwaard? Leg ze voor aan de betrokken inhoudsdeskundige van de Gemeente Loon op Zand: Suzanne Hendriks. Ze is bereikbaar op telefoonnummer: 0146 289155 of per e-mail: S.Hendriks@loonopzand.nl.
Meer informatie
 
Copyright © 2018 Gemeente Loon op Zand, All rights reserved.Uitschrijven nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp