Copy
Belangrijke info! Mis het niet!
View this email in your browser
Succes op N.K
Wat heeft ons team het goed gedaan! Bij de tul 3e prijzen voor Destiny en roos. Elena wist bijna de halve finale te bereiken uit een poule van 28 deelnemers, Rebecca werdt in deze zelfde poule 3e. Elena,roos,dyon,destiny en Naomi wisten allen een mooie 2e plaats te behalen bij het sparren. Elena werdt tevens 3e bij de springtechnieken. Voor jack en lucy was deze keer de tegenstand net iets te sterk en vielen buiten de prijzen, maar hebben zich flink ingezet! Ook vielen er vele prijzen bij de deelnemers van Chong Do Kwan son en Breugel. Gefeliciteerd allemaal. En organisatie bedankt, ouders bedankt voor de support, en Bryan voor zijn goede coach kunsten! Op naar de volgende, de fuji mae kids cup op 8 december!
Betalen Fuji Mae Kids Cup
We hebben al diverse inschrijvingen online gehad, zorg dat je voor de sluitdatum ook de betaling hebt gedaan, hoe? zie:
Informatie over hoe deelnemers geld te betalen
30-11-2019 oefenochtend voor vrijwiligers!

Heb je je aangemeld als vrijwillger? Super!!
Wil je weten wat er van je verwacht wordt, of heb je nog vragen?
Kom zaterdag 30-11-2019 van 10 tot 11 uur naar de handboogzaal kantine, we nemen daar even alles door!
Het grootste Jeugd Taekwon-Do toernooi van Nederland!
Inschrijven Fuji Mae Kids Cup
Deelnemers - Vrijwilligers - Coaches - Scheidsrechters
Schrijf je hier in!
Bekijk hier de nieuwe online uitnodiging
Klik hier voor alle info
Bekijk hier de inschrijvingen


Sabum Jack de Smit over de Fuji Mae Kids Cup (8 december in Schijndel), hét toernooi voor beginnende wedstrijdsportertjes! Dit fantastische concept is over de jaren steeds beter geworden met maar één doel voor ogen: een onvergetelijke dag voor de kiddo's.

Dit jaar is het toernooi geen aftekentoernooi meer voor de scheidsrechterscursus, maar ook beginnende scheidsrechters wordt sterk aanbevolen hier even te "pootje baden" voordat ze een maand later tussen de Europese top staan op de Open Dutch Championships bijvoorbeeld.
 

De Fuji Mae Kids Cup. Het unieke toernooi voor de jeugd!

Geplaatst op: 07-11-2019

De Fuji Mae Kids Cup komt er weer aan! Dit jaar ook weer op de eerste zondag van de maand december en wel op 8 december 2019. Dit willen we graag voortzetten, elk jaar op de 1e zondag van december. Dat is lekker duidelijk, ook voor de deelnemende kinderen! Dit is wat deze Kids Cup kenmerkt, zo eenvoudig mogelijk, een toernooi speciaal gericht op de jongere groep Taekwon-Doins.

De Kids Cup is toch net iets anders dan de gebruikelijke toernooien. We willen het juist laagdrempelig maken en zo kinderen de kans bieden om stap voor stap door te kunnen stromen naar bijvoorbeeld de vele andere prachtige toernooien die scholen in samenwerking met I.T.F. Nederland aanbiedt.

Inschrijven voor de Kids Cup?

Het begint bij het inschrijven. Meestal zal de coach of een ouder het kind inschrijven voor een toernooi. Maar bij de Kids Cup kan zelfs een kind zich eenvoudig inschrijven (met toestemming van de trainer natuurlijk): wat is je naam?, welke bandkleur heb je?, hoe oud ben je op de dag van het toernooi?, waar wil je aan mee doen?, en klaar! Inschrijven is dus kinderspel en kan zelfs door de deelnemers zelf gedaan worden. Dat scheelt de schoolhouder aardig wat werk en toch kan hij of zij de inschrijvingen online volgen. Of er kan worden gezorgd dat hij of zij een e-mail krijgt als iemand van zijn school zich inschrijft. Zelf neem ik soms de laptop mee naar de les en laat ik de kinderen daar zelf inschrijven. Dit maakt ze betrokken en meteen al super trots! Direct na de inschrijving ontvangt de deelnemer of trainer een e-mail met de ingevulde gegevens in zijn mailbox. Je kunt met die e-mail eenvoudig je inschrijving controleren of nog aanpassen als dat nodig is. De manier waarop nu kan worden ingeschreven door deelnemers, coaches, scheidsrechters en vrijwilligers scheelt voor ons enorm veel werk als je dat vergelijkt met de eerder gebruikte inschrijfformulieren. Zorg dat je gegevens juist zijn voor de aangegeven sluitdatum. We gaan dan starten met het maken van de poules en dan kun je niets meer veranderen.  Ook online op www.bestfightshop.nl/kids-cup zie je controlelijsten staan met nog veel meer weetjes.

Met de Kids Cup stap voor stap de wedstrijdsport in!

Stap voor stap de wedstrijdsport in, dat kan eenvoudig bij de Kids Cup! Wij zorgen ervoor dat de allerjongsten direct kunnen starten op het toernooi, alle poules t/m 8 jaar werken we als eerste af. Het wordt dan geen superlange wedstrijddag voor de jongste deelnemers en het zal wat minder druk zijn op de tribunes. Deelnemers of toeschouwers van 9 jaar en ouder bieden we dus ook aan om wat later te komen. (zie uitnodiging)

Bij de Kids Cup strijden alle deelnemers tegen elkaar in de poule, zowel bij sparren als bij Tul. Het is dus niet zo dat als je de eerste ronde verliest dat je dan al klaar bent. Zo kan men lekker veel ervaring opdoen. Bij sparring is er een mooi puntensysteem, een winnaar krijgt 2 punten, bij een gelijkspel betekent dat allebei de deelnemers 1 punt hebben verdiend en bij verlies dan krijg je 0 punten.

Ook de behaalde punten bij sparring worden bijgehouden! Dus ook al sta je voor, blijf je best doen! Bij een gelijke stand aan het einde van de poule kunnen deze punten jou vertellen of jij 1e of 2e wordt!

Ook zijn er aparte klassen, van niet raken sparren, tot een klasse waarbij nog niet op het hoofd geraakt mag worden, of je gezicht. Ook zorgen wij ervoor dat je in een klasse zit met andere kinderen van zoveel mogelijk dezelfde bandkleur en lengte. Zo hoef je niet bang te zijn dat je tegen een grote jongen of meisje moet. Het wordt daarom niet heel erg spannend en daardoor heeft de Kids Cup een zeer groot aantal jeugdige deelnemers.

Bij de springtechnieken zijn er ook verschillende klassen. In sommige klassen trap je tegen een plank aan en wordt er zo gekeken wie het hoogste kan schoppen. In de beginnersklasse is er speciaal voor de kinderen een leuke bal opgehangen. Wanneer je de bal raakt met je schop, gaat er een lampje branden en weet je dat je door mag naar de volgende ronde!

Trainer? Wanneer moet ik?

Een veel gestelde vraag op een toernooi: Trainer? Wanneer moet ik? Zeker belangrijk om te weten! Je kunt je dan goed opwarmen en op tijd aan het veld staan!

Maar voor scholen met vele deelnemers is het ook een hele klus voor de coaches. Een school kan meer coaches / hulpcoaches meenemen dan bij de grote toernooien. Zo is er veel aandacht voor het kind! Wij hebben gekozen voor een zo eenvoudig mogelijk systeem, zodat het voor het kind duidelijk is wanneer hij of zij moet beginnen. Eenvoudiger kan niet, we starten bij poulenummer 1 en gaan dan naar 2 enz.

Deze nummers zie je op een bordje bij elk veld. Staat er op je poulekaart 403, dan betekent dat veld 4 de 3e partij. Ook hebben de velden kleuren, in de volgorde van de bandkleuren van Taekwon-Do. Veld 1 is dus wit, veld 2 geel enz. We willen het juist zo duidelijk zichtbaar maken voor de kinderen, maar ook voor de coaches die soms wel met 25 kinderen komen!

Je wedstrijd kan beginnen!

Je wordt omgeroepen. Je kunt naar je veld, maar je hebt natuurlijk al lang gezien dat je aan de beurt bent en zat al te wachten op de bank bij het veld! Goed bezig!

Een helper aan het veld, die je kunt herkennen aan een gekleurd T-shirt in dezelfde kleur als het veld, komt je naast jouw eigen coach ook nog eens helpen. Je hoort van de helper op welk matnummer je mag gaan zitten aan het veld als je poule start.  Dit kan 1,2,3,4 of 5 zijn. We gaan zelfs dit jaar proberen dat je kunt zien op welke mat je begint. Dit staat op onze website. Zo kun je voorbereid naar de Kids Cup en weet je vooraf alles. We willen zelfs graag al vooraf zeggen in welke rondes je rood of blauw bent. Zo ben je helemaal goed voorbereid en kan je toernooi beginnen!

Veel succes!!

Graag tot snel op de Fuji Mae Kids Cup.

Onderstaand nog een bericht voor de scheidsrechters namens de Wedstrijd- en Scheidsrechtercommissie (WSC)

 

Fuji Mae Kids Cup dit jaar geen aftekentoernooi

De Wedstrijd- en Scheidsrechtercommissie (WSC) heeft opgemerkt dat er bij verscheidene schoolhouders onduidelijkheid bestaat over de status van de Fuji Mae Kids Cup (FMKC) als aftekentoernooi voor scheidsrechters in opleiding. Dit jaar zal de FMKC helaas geen aftekentoernooi zijn. Deze beslissing van de WSC heeft niks te maken met de kwaliteit van het toernooi.

Omdat de FMKC deelname laagdrempelig wil houden en zich daarbij richt op beginnende Taekwon-Doïn, worden er een groot aantal afwijkende regels gehanteerd. Non-contact sparring, niet raken op het hoofd of aangezicht, en vrije Tul zijn hier voorbeelden van. Omdat deze regels dusdanig afwijken van de geldende reglementen van I.T.F. Nederland, vindt de WSC dat scheidsrechters in opleiding hier niet hun net opgedane skills kunnen oefenen. Wij vinden dat scheidsrechters in opleiding al veel theoriekennis hebben opgedaan op de cursus en na de cursus is het zaak om juist die kennis zoveel mogelijk in praktijk te brengen. Dit zal moeten gebeuren op toernooien die de geldende reglementen hanteren.

Dit betekent niet dat de WSC de FMKC niet ondersteunt of erkent als waardevol toernooi voor scheidsrechters in opleiding om hun skills te oefenen. Er zal echter alleen geen officiële aftekening worden gegeven. De WSC adviseert beginnende scheidsrechters (in opleiding) om zoveel mogelijk ervaring op te doen en hoopt dus dat deze ook aanwezig zullen zijn op de FMKC. De WSC denkt dat vooral voor matscheidsrechters in opleiding (B-licentie), dit toernooi uitermate geschikt is om ervaring op te doen en adviseert dus ook juist deze cursisten om deel te nemen aan de FMKC.

Mochten er nog scheidsrechter vragen zijn omtrent de Kids Cup kunnen deze direct gericht worden aan wsc@itf-nederland.nl.

Ons eigen jeugd Taekwon-Do toernooi!

De Fuji Mae kids Cup, is uitgegroeid tot het grootste Jeugd ITF Taekwon-Do toernooi van Nederland. De Fuji Mae kids Cup is een laagdrempelig toernooi voor Taekwon-Doins, Coaches en scheidsrechters. Dit om hun kennis te laten maken met de wedstrijdsport en om hun ruim de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen op een toernooi. De Fuji Mae kids Cup is daarom een unieke wedstrijd ervaring!
Er is mogelijheid om deel te nemen in Sparring, Tuls, en Springen.

De Fuji Mae Kids Cup, georganiseerd door ITF Taekwon-Do Chong Do Kwan, is een laagdrempelig Taekwon-Do toernooi. De Fuji Mae Kids Cup is er speciaal voor de jongere Taekwon-Do deelnemers. Bij de Fuji Mae Kids Cup zorgen we ervoor dat de deelnemers kennis kunnen maken met de wedstrijdsport. Op de Fuji Mae Kids Cup kunnen de deelnemers verwachten dat ze in een kleine poule zitten, waarze tegen elke deelnemer van de poule dienen te strijden.Wij van de Fuji Mae Kids Cup zorgen ervoor dat de deelnemer in een poule komt waarbij lengte, leeftijd en bandkleur nooit geen groot verschil kan zijn. Door wedstrijden te houden in diversen onderdelen bestaat er voor de deelnemers aan de Fuji Mae Kids Cup een grote kans dat ze in de prijzen vallen. De Fuji Mae Kids Cup is dus een uitermate geschikte kans om kennis te maken met de prachtige wedstrijdsport van het ITF Taekwon-Do.

€22,50 inschrijfgeld, ongeacht aantal onderdelen!
Informatie over hoe deelnemers geld te betalen
Copyright © 2019 Chong Do Kwan, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp