Copy

Nyhetsbrevet för denna månad är fyllt med nya språkfilmer och filmer på temat höst. Vi hälsar vår nya kollega Malin välkommen, tipsar om utrustning i vårt Testrum och om utbildningsdagar i digital kompetens samt filmkritik och filmkunnighet!

En samling om hösten

Svamp, flyttfåglar, folktro och traditioner, löv och väder - här har vi samlat filmer med temat höst.
 
Till samlingen

Föreläsning om källkritik och filmkunnighet
 

Den 2 november bjuder Filmregion Sydost tillsammans med Mönsterås kommun in pedagoger till en heldag om källkritik och filmkunnighet i Blomstermåla! Under dagen kommer du få lära dig mer om hur internetkulturen växte fram och hur extremister idag utnyttjar den för att nå unga. Vi kommer även att prata om hur vi kan identifierar osanningar som sprids på nätet och vikten av filmkunnighet för digital kompetens och ökad källmedvetenhet.
 

Vi välkomnar vår nya kollega!

Malin Fridlund började hos oss i september och har tidigare bland annat arbetat som IKT-pedagog inom förskolan i Kalmar kommun samt som IT-samordnare i Nybro kommun. Här på AV-Media kommer hon arbeta som IKT-pedagog och vara ansvarig för nätverket Splitvision. Varmt välkommen Malin!

Vad vill du lära dig?
 

Inom Kommunförbundet kan området Kurs och konferens ta fram utbildningar som bland annat rör skolans verksamhet i ett bredare perspektiv. Har du något du skulle vilja lära dig inom området? Vare sig det är en specifik kurs, en viss kunskap, digitalt, på plats, kort eller lång - skicka gärna en förfrågan på dina önskemål!
 

Höstens nya språkfilmer

Använd film i språkundervisningen! Du hittar nya spelfilmer och undervisningsfilm för engelska, tyska, franska och spanska i mediekatalogen och samlat här:

  Engelska  
  Moderna språk  

Digitala kompetensdagen

Den 1 november anordnar Linnéuniversitetet och våra vänner på AV-Media Kronoberg årets digitala kompetensdag! Syftet med digitala kompetensdagen är att ge länets pedagoger och skolledare nya idéer, verktyg, kunskap om skolans digitalisering och möjlighet till omvärldsbevakning. 

Anmälan stänger den 21 oktober.  

Låna och testa utrustning till undervisningen

Testrummet kommer till er 

Allt utrustning du vill låna hos oss kan du testa i vårt Testrum! Här får du kunskap om hur du kan arbeta med materialet på ett pedagogiskt sätt. Kan du inte komma till oss så tar vi med oss Testrummet till din skola! Besök, utbildning och utlåning är kostnadsfritt.

 

       Läs mer och boka tid       

360-kamera och VR-utrustning

Du vet väl om att du kan låna material helt kostnadsfritt av oss? Till exempel kan du testa att fota och filma med en 360- kamera och titta på dem med hjälp av din mobil och ett par VR-glasögon. Lär dig mer om utrustningen här: 

>> Fota och filma med 360-kamera
>> Såhär fungerar VR-glasögon
>> Läs mer om utrustningen här

Vi finns här för dig! 

Om du inte hittar filmen du letar efter eller vill få tips och råd om filmer och hur du kan använda dem i din undervisning- kontakta oss så hjälper vi dig!

             Tio-i-topp augusti           

       Tio-i-topp augusti UR      

Gilla oss på Facebook!
Besök vår webbsida
Maila oss här!
Vår YouTube-kanal med massor med bra filmer
AV-Media Kalmar län
Vi inspirerar lärare och pedagoger om hur digitala verktyg
och film skapar en mer lärorik undervisning.


Nygatan 34, Kalmar
0480 - 45 67 70
avmedia@avmkl.se
www.avmkl.se

Vi har öppet vardagar mellan 08.00 och 15.00
Välkommen!

Prenumerera på AV-Medias nyhetsbrev
Uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera från nyhetsbrevet