Copy
Nya samlingar om källkritik, kunskap om mens, ANDTS och gömda pärlor! Vi tipsar om digital utrustning, skolbiodag och utmaningen På Egna Ben!

Vem och vad kan vi lita på?

Hur kan man tänka och agera källkritiskt, hur arbetar journalister för att rapportera så sanningsenligt som möjligt och hur fungerar egentligen algoritmer och sociala medier? Denna serie reder ut vad propaganda och desinformation är.

Källkoll- kriget i Ukraina

Blodigt allvar den 28 maj

Internationella mensdagen är till för att uppmärksamma och sprida kunskap om menstruation för kvinnors rätt i samhället. Här hittar du en samling med några av våra viktigaste filmer inom ämnet. 

Samling Internationella mensdagen

Testa testrummet

Behöver du utrustning till din skola? Vi har utlåningsmaterial som du även kan prova i vårt testrum! Här får du kunskap om hur du kan arbeta med materialet på ett pedagogiskt sätt. Kan du inte komma till oss så tar vi med oss testrummet till din skola! Besök, utbildning och utlåning är kostnadsfritt! 

      Läs mer om testrummet här     

ANDTS

Såhär års brukar många efterfråga material som handlar om ANDTS (alkohol, narkotika, dopning, tobak samt spel om pengar). Här hittar du en samling med filmer som vi har gjort på temat.

 

           Se filmsamlingen här            

Utbildning i STL - Skriva sig till lärande

Brinner din verksamhet för ett formativt och språkutvecklande arbetssätt? Vill du ta nästa steg i arbetet med digitala verktyg i klassrummet? Vi har precis avslutat den andra omgången av utbildning i STL med lärare från Kalmar och Torsås kommun. Under det gångna läsåret har kursdeltagarna utvecklat sin pedagogik med hjälp av digitala verktyg för att stärka framgångsfaktorer inom undervisningen. Genom att läsa och återkoppla på varandras planeringar och undervisning har också det kollegiala lärandet fått en tydlig struktur och fördjupning.

Är du intresserad av utbildningen? Be din rektor ta kontakt med oss. Utbildningen är kostnadsfri för alla lärare i länet!

Läs mer om STL här

Hittar du inte filmen du letar efter? 

Ring eller maila oss så hjälper vi dig! Om vi inte hittar den önskade filmen kan vi ge förslag på alternativ. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

På egna ben 2022

Arbetar du i Kalmar, Torsås, Emmaboda, Mörbylånga, Västerviks, Vimmerby eller Oskarshamns kommun? Nu är anmälan öppen till utmaningen På Egna Ben som vi på AV-Media anordnar för Kalmar län! Under veckorna 38-42 ska elever i årskurs 4-6 ta sig till skolan på egna ben. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klasserna på ett engagerande sätt tävlar om fina priser. Under utmaningens gång samlar elever på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar om hälsa, trafiksäkerhet, miljö och hållbar utveckling. 

Läs mer och anmäl din klass här

Tips på gömda pärlor

Vi har valt ut några av våra favoritfilmer som du kanske annars inte hade sett.

Blindspotting, Babyteeth, Supa modo, Precious, 
Hobbyhorse Revolution och mycket mer. Ta en titt i vår samling av guldkorn!

           Se filmsamlingen här            

Missa inte Skolbiodagen

Den 11 augusti bjuder våra vänner på Filmregion Sydost in till Skolbiodag! Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är pedagog i grundskolan och gymnasiet, kulturombud, kultursamordnare eller på annat sätt berörs av skolbiofrågan i sydost. Anmäl dig senast 20 juni!  

       Läs mer och anmäl dig här      

Tio-i-topp april månad

Valborg, påsken, våren och luft har varit teman för de mest sedda filmerna som vi köpt in under april månad. 


 

                  Tio-i-topp april                

Tio-i-topp april UR

Lockie Leonard, Anaconda in English, Läsmysteriet, Fakta droger, Rasismens historia, Ahmed i medeltiden och Uppdrag kroppen är de mest sedda filmerna av utbudet från UR. 


                 Tio-i-topp april UR          

Nästa nyhetsbrev kommer ut i början av juni!

Gilla oss på Facebook!
Besök vår webbsida
Maila oss här!
Vår YouTube-kanal med massor med bra filmer
AV-Media Kalmar län
Vi inspirerar lärare och pedagoger om hur digitala verktyg
och film skapar en mer lärorik undervisning.


Nygatan 34, Kalmar
0480 - 45 67 70
avmedia@avmkl.se
www.avmkl.se

Vi har öppet vardagar mellan 08.00 och 15.00
Välkommen!

Prenumerera på AV-Medias nyhetsbrev
Uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera från nyhetsbrevet