Copy
Filmnyheter i mediekatalogen, Filmsamlingar till Förintelsens minnesdag, Samernas nationaldag och Alla hjärtans dag, Tio i topp filmer för hela året 2022.

Nu fyller vi på med ny film!


Vi har lagt in ny faktafilm för undervisning i alla åldrar och i de flesta ämnen. Det är även ett antal nya på väg in. Gå in och ta en titt och hitta nya favoriter!
(Söker du film för just dina ämnen kan du ta en titt på vår filmtipssida där vi samlar filmer efter teman och ämnen.)
 
Ny faktafilm VT-23
Här hittar du en samling med våra nya spelfilmer från hela världen och för alla åldrar. För de yngre har vi Viljas äventyr och Rabbit Academy. För de äldre har vi Olga från Ukraina och Casablanca Beats från Marocko och för de mitt emellan har vi den danska filmen Lille Allan - den mänsklige antennen och Filmtjuven från Indien. Du hittar dem och många fler här:
Ny spelfilm VT-23

Gå en kurs med oss!

Vi erbjuder kurser i olika former av Digitalt berättande såsom Berätta med film, Animation och Greenscreen men även om hur man kan arbeta med Film i skolan och Programmering. Läs mer om vårt utbud här:

Kurser

Testa digital utrustning i Testrummet!

Robotar, Mikroskopägg, Pratplattor, Greenscreen, VR. Vill du testa utrustning tillsammans med våra IKT-pedagoger? Ni är välkomna att boka ett testrumsbesök hos oss eller så packar vi med oss utrustningen och kommer till er!
Testrum och utrustning

Förintelsens minnesdag


27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. I den här samlingen hittar ni  både spelfilm som den nya filmen Var är Anne Frank? och faktafilm som den om Antisemitismens historia. Här finns även berättelser från överlevare som i filmen Witnesses och filmen Emerich Roth - överlevaren och kampen mot våldet.  

Samernas nationaldag 

6 februari är det samernas nationaldag. Uppmärksamma dagen med film. Vi har samlat filmer på temat samer i en samling. Lär dig mer om samer och om de olika nationella minoriteterna som finns i Sverige på sidan Minoritet.se.
Filmer om förintelsen
Samling om samer

Alla hjärtans dags - workshop med micro:bit


Låna micro:bits från oss och programmera ett pulserande hjärta på alla hjärtans dag. Workshopen Flashing Heart hittar du på sidan om micro:bit.
Läs mer om micro:bit

Film till alla hjärtans dag


14 februari är det Alla hjärtans dag. Det är ett ypperligt tillfälle att prata om relationer. Vi har gjort en samling med både fakta och spelfilm på tema kärlek för alla åldrar. 
Film till Alla hjärtans dag
Vi har samlat material i form av filmer med filmhandledningar för alla åldrar och webbresurser på sidan Sexualitet, samtycke och relationer som ni hittar på vår hemsida. 
Sexualitet, samtycke och relationer

Tio i topp filmer 2023

1. Varför firar vi påsk?
2. Energikällor
3. Växter - fotosyntesen och strategier för att överleva 
4. Luft (Vi lär oss om)
5. FN - Förenta Nationerna
6. Kemins grunder: Atomer
7. Islam
8. Kristendomen
9. Livets utveckling: Evolutionen och Darwin
10. Ainbo - Amazonas väktare

Tio i topp spelfilm 2023 

1. Ainbo - Amazonas väktare
2. En oväntad vänskap
3. Rum 213
4. The Boy in the Dress
5. Tigrar
6. Lion
7. Dallas Buyers Club
8. Herr Pinnemans äventyr
9. En blomma i Afrikas öken
10. Aya och häxan

Tips på digital fortbildning 1 februari: Svartsjuka är inte romantiskt!

Digital nationell konferens med fokus på killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer. Konferensen utgör startskottet för kampanjen ”Svartsjuka är inte romantiskt”, som genomförs för sjunde året i rad. 

Konferensen riktar sig till yrkesverksamma som möter unga exempelvis inom skola, fritid, ungdomsmottagning, socialtjänst, rättsväsende och idéburen verksamhet. 

Konferensen och kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt drivs av länsstyrelserna, Jämställdhetsmyndigheten, Polismyndigheten och stiftelsen 1000 Möjligheter, som står bakom den nationella stöd- och kunskapsplattformen ungarelationer.se. 

Mer info och anmälan
I nästa nyhetsbrev presenteras mer statistik från AV-Medias 2022! Håll utkik!
Gilla oss på Facebook!
Besök vår webbsida
Maila oss här!
Kolla in vår instagram
Vår YouTube-kanal med massor med bra filmer
AV-Media Kalmar län
Vi inspirerar lärare och pedagoger om hur digitala verktyg
och film skapar en mer lärorik undervisning.


Nygatan 34, Kalmar
0480 - 45 67 70
avmedia@avmkl.se
www.avmkl.se

Vi har öppet vardagar mellan 08.00 och 15.00
Välkommen!

Prenumerera på AV-Medias nyhetsbrev
Uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera från nyhetsbrevet