22 Mei 2015

Caleidoscoop Leertrajecten

Nieuwsbrief mei 2015
 

Beste mediator, beste oud-cursist,

 


Blog Bas Delleman:
 

"Effectieve en efficiënte conflictbehandeling en -begeleiding in organisaties"
Overal waar mensen een relatie hebben, samenleven, samen werken kunnen conflicten ontstaan. We kunnen rationeel begrijpen dat dit zo is, maar conflicten zijn voor de meeste mensen een natuurlijk lastig onderdeel van samen leven en samen werken.
Dat heeft vooral te maken met Lees hier verder...

 

Reactie gewenst

Betrokkenheid en doelgerichtheid vinden we binnen Caleidoscoop leertrajecten erg belangrijk.
Daarom leggen we in deze nieuwsbrief twee vragen voor:
 • We vinden het leuk om tips of (nieuws)berichten te ontvangen die we kunnen verwerken in onze nieuwsbrief. Mocht je iets relevants tegenkomen, aarzel niet om het ons te sturen!
 • De inrichting van ons kantoor is steeds completer. Ter decoratie aan ons plafond in de studieruimte zijn we nog op zoek naar leuke spreuken of quotes over mediation en conflicten. Wil je met ons meedenken? Klik hier om je voorstel met ons te delen! 

Caleidoscoop uitgelicht

Een kijkje in ons (vernieuwde) aanbod:
- Workshop alimentatie rekenen, 1 lesdag (5 juni 2015)
Trainers: Bas Delleman, Marcel Nijssen en Peter Dirven
De TREMA-norm wordt vaak als standaard rekenmodus gezien om een echtscheidingsproces financieel te begeleiden. In de training Aliboxpro® word je op eenvoudige wijze door de berekening van de TREMA-norm heen geleid en komt de actuele wet- en regelgeving omtrent alimentatie aan bod. Je leert op deze dag o.a. de TREMA-norm te gebruiken, te interpreteren en de gevolgen binnen je scheidingspraktijk te herkennen Lees hier verder...

- Mediation in strafzaken, 5 lesdagen (start 18 juni 2015)
Trainers: o.a. Janny Dierx, Jent Bijlsma en Bas Delleman
Burenruzies, (vecht)scheidingen of agressie tegen dienstverleners: het zijn voorbeelden van situaities die dagelijks leiden tot aangifte, En ze hebben grote impact op het leven van alle betrokkenen. Mediation in strafzaken is een bemiddelingsproces dat na aangifte of tijdens een lopende strafzaak in gang wordt gezet, omdat een justitiële verwijzer naar een onafhankelijke mediator doorverwijst. Deze vorm van herstelbemiddeling is erop gericht betrokkenen - slachtoffers én verdachten - met het gebeurde in het reine te brengen. Gedurende de intensieve specialisatieopleiding van vijf lesdagen word je door specialisten geleerd hoe je deze processen kunt doorlopen. Neem voor meer informatie contact met ons op of schrijf u dan hier in!
 

Evaluaties en ervaringen over Caleidoscoop Leertrajecten

Springest.nl is de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland. Er hebben inmiddels 53 mensen hun mening gedeeld over onze opleidingen en het resultaat is een gemiddeld cijfer van 8,5. Daar zijn we erg trots op. 
Voor de hele lijst met resultaten én de mogelijkheid om uw mening te geven? 
Lees hier verder...
 

Win een lesdag van Caleidoscoop leertrajecten naar keuze! (t.w.v. € 350,-)

De zomerperiode komt eraan. We gaan eropuit en hebben zin in een leuke actie!
Hopelijk wordt de handige Caleidoscoop rugtas, die je bij aanvang van een opleiding van ons ontvangt, veel door jullie gebruikt. Je kunt een gratis lesdag winnen door een leuke, grappige, mooie of noemenswaardige foto van onze beroemde Caleidoscoop rugtas op een bijzondere plek te maken. Dit mag ook je achtertuin zijn. J Wees creatief, alles is welkom! Plaats deze foto op onze Linkedin-pagina, Facebook-pagina of op Twitter met de hashtag #caleidoscoopontour. Iedere maand (in totaal 4x) kiezen we een winnaar bij voldoende deelname. De prijs mag ook worden ingewisseld voor korting op een langere opleiding, t.w.v. één lesdag. Heb je nog geen rugtas of heb je de rugtas niet meer? Kom er dan één gratis ophalen op ons kantoor in Veghel.
 

Het laatste (mediation)nieuws

 • Publiekswebsite Mediation Nederland
  De website
  Mediators Nederland  is live! De Mediatorsfederatie Nederland (MfN) heeft deze nieuwe publiekswebsite ontwikkeld met steun van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Lees verder…  
 • Mediation bij strafrecht van start bij Rechtbank Overijssel:
  Sinds kort kunnen rechters bij de Rechtbank Overijssel ervoor kiezen een mediator in te zetten bij strafrecht
  Lees verder…

Startende opleidingen komende periode

Met de start aan één van de volgende opleidingen kan je de rugtas ook bemachtigen. Voor oud-cursisten geldt een speciaal tarief met 10% korting op vervolgopleidingen:
Exit Mediation: 5 juni in Garderen
Workshop alimentatierekenen:  5 juni in Veghel
Update Arbeidsrecht voor mediators: Start 29 juni in Garderen
Overheidsmediation: Start 16 juni in Garderen
Intervisie bij systeemopstellingen: 18 juni in Garderen
Mediation in strafzaken: 18 juni in Veghel
Assessmenttraining: 29 juni in Alkmaar
Systeembenadering bij conflicten en mediation: 6 juli in Veghel
Arbeidsmediation: 24 augustus in Garderen

Mocht je tips hebben voor invulling van de nieuwsbrief, ons een aanvullende vraag willen stellen, informatie wensen over een vervolgopleiding of interesse hebben in een persoonlijk ontwikkelingsgesprek, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. 
Tot volgende maand en we kijken uit naar de #caleidoscoopontour foto's!

Met vriendelijke groet,
Team Caleidoscoop Leertrajecten

 

Website : www.caleidoscoop.nu - info@caleidoscoop.nu Telefoon : (0413) 321783

Copyright © 2014 Caleidoscoop Leertrajecten, All rights reserved.
Voor conflictmanagement en mediationtechniek.