Bijzonderheden

 • Uitgelicht: toch geld voor Mediation in strafzaken
  Er is volgend jaar toch geld voor mediation in het strafrecht. Minister Van der Steur had ondanks goede resultaten helaas 'geen geld meer over voor de experimenten', maar PvdA-Kamerlid Recourt diende met steun van D66, ChristenUnie, SP en GroenLinks een amendement in. De Tweede Kamer stemde twee weken geleden alsnog in en maakte 1,5 miljoen euro hiervoor vrij. Lof voor de partijen die zich hiervoor inzetten!

  Bij mediation in strafzaken wordt gekeken of dader en slachtoffer gebaat zijn bij contact onder begeleiding van een mediator. Een slachtoffer kan hierdoor soms aangedaan leed beter verwerken en de dader ziet wat hij aanrichtte. Mediations in strafzaken worden doorverwezen door bijvoorbeeld rechters, advocaten en politie en is alleen aan de orde als het slachtoffer dit wil.
 • Sluiting kantoor tijdens feestdagen
  Wij gaan er een weekje tussenuit! Vanaf vrijdag 23 december tot maandag 2 januari is ons kantoor gesloten. In het nieuwe jaar staan we uiteraard weer graag voor je klaar, met de klantgerichtheid zoals je dat van ons gewend bent en een nieuwe opleidingsagenda vol vers aanbod. We wensen jullie zalige feestdagen en een prachtig nieuwjaar!
 • Netwerkbijeenkomsten 2016
  Op 15 november in Assen en op 24 november in Veghel vonden de jaarlijkse Netwerkbijeenkomsten plaats. Beide bijeenkomsten waren drukbezocht en leverden interessante dialogen op. Met een presentatie van de Nederlandse Mediators Vereniging en workshops van Fred Haak (Masterclass over arbeidsmediation), Diny Veldhuisen (De mediator in paardentaal) en Bas (Conflictmanagement en systeemdesign) werd gezorgd voor een afwisselende proeverij en gezellige avond.

Conflictmanagement en systeemdesign

Nieuwe opleiding!
Met de opleiding Conflictmanagement en systeemdesign is Caleidoscoop Leertrajecten het eerste mediation opleidingsinstituut in Nederland dat de opleiding tot systeemdesigner aanbiedt.

Startdatum: 10 april 2017
Trainer: Bas Delleman
Prijs: € 2975,- (6 lesdagen - 12 dagdelen en 2 uur coachingsgesprek)
Vrij van btw, inclusief lunch.


Als mediator wordt je er regelmatig mee geconfronteerd dat de oorzaak van het sociale conflict, dikwijls op een andere plek in de organisatie zijn oorzaak vindt. En organisaties hanteren dikwijls verschillende instrumenten ten aanzien van conflictbehandeling, maar tegelijkertijd ontbreekt het aan systemische samenhang.

Een systeem designer is een persoon die mediation en organisatieontwikkeling met elkaar verbindt. Systeemdesign is een nieuwe aanpak om conflictmanagement als sturingsinstrument in een organisatie in te zetten en duurzaam werkende, op belangen georiënteerde, conflictmanagementsystemen te ontwikkelen. Het devies daarbij is ons motto: ‘Conflicten zijn een bron van groei en ontwikkeling. Daarbij is niet het conflict een probleem, maar de manier waarop we daarmee omgaan’. 

Nieuwsgierig geworden? Kom naar de vrijblijvende informatieavond op donderdag 26 januari om 19.00 uur! Meld je hier aan. 

Conflict Hitparade 

Een nieuwsbrief hoeft niet alleen maar serieus te zijn. :-) Heb je tussen kerst en nieuwjaar even genoeg van de Top2000? Dan hebben wij de enige echte 'Conflict Hitparade' voor je samengesteld (editie 2016).

1. Sorry seems to be the hardest word - Elton John
2. Ruzie - Kinderen voor kinderen
3. CD van jou, CD van mij - Acda & De Munnik
4. I'll keep the kids - Mongomery Gentry
5. I can't live without you - Queen
6. If I could turn back time - Cher
7. Apologize - One Republic
8. Zwart wit - Frank Boeijen
9. Hard to say I'm sorry - Chicago
10. Fight song - Rachel Platten

Hopelijk heb je er van genoten. In 2017 volgt een nieuwe editie. Heb je suggesties voor de lijst van volgend jaar? Deel ze met ons!

Het laatste (mediation) nieuws

Klokhuis maakt serie over scheiden
Zo’n 70.000 kinderen krijgen jaarlijks te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Het Klokhuis (NTR) wil deze ingrijpende gebeurtenis voor hen bespreekbaar maken met een vierdelige serie over scheiden. Het programma is vanaf... Lees verder.

Mediator in actie bij stakingen Lufthansa
De piloten van Lufthansa blijven in ieder geval tot begin februari aan het werk. Pilotenvakbond VC en de maatschappij nemen bij de cao-onderhandelingen een mediator in de arm om het conflict op te lossen... Lees verder.

Leerstoel Mediation - VU
De Vrije Universiteit Amsterdam vestigt als eerste universiteit in Nederland een bijzondere leerstoel Mediation. De leerstoel wordt ondergebracht bij de juridische faculteit.
Deze unieke leerstoel vormt het sluitstuk van de innovatieve afstudeerrichting Conflicthantering, rechtspraak en mediation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU, en versterkt het onderzoek naar de vele recente vernieuwingen in rechtspraak en conflicthantering.

Wijzigingen MfN regelgeving
De afgelopen periode hebben het MfN-bestuur, het SKM-bestuur en verschillende commissies zich gebogen over de herziening van de MfN-regelgeving, de condities waaronder de MfN-registermediator werkzaam is. Het Mediationreglement en de Gedragsregels voor de MfN-registermediator zijn hierbij onder de loep genomen... Lees verder.

Conflict: use it, don't defuse it 
"What if conflict is an energy source for creativity, innovation and transformation". Amen. Dat is namelijk precíes het Caleidoscoop motto! Bekijk de interessante presentatie van Cris-Marie Campbell & Susan Clarke hier

'Ik wilde zijn leven kapot maken, omdat hij het mijne had vernield'. 
Na het geven van het ja-woord willen we voor altijd bij elkaar blijven. En als dat niet lukt, dan ieder geval als goede vrienden uit elkaar gaan. Waarom kent Nederland dan toch zoveel vechtscheidingen? En hoe valt zo’n strijd, die ten koste gaat van de kinderen, te voorkomen? Lees verder.

Een greep uit ons aanbod de komende periode

 
19/Jan/2017 Basisopleiding tot mediator  Veghel Mogelijk
03/Feb/2017 Intervisie met (systeem)opstellingen  Veghel Nog 3 plaatsen vrij
Diverse data Assessmenttraining Veghel Mogelijk
14/Febr/2017 Mediation in strafzaken Garderen Mogelijk
16/Feb/2017 Oefendag  Veghel Nog 2 plaatsen vrij
07/Mar/2017 Arbeids- en organisatiemediation  Veghel Mogelijk
15/Mar/2017 Familie- en echtscheidingsmediation  Garderen Nog 4 plaatsen vrij
10/Apr/2017 Conflictmanagement en systeemdesign  Veghel Mogelijk
12/Apr/2017 Specialisatie Overheidsmediation  Garderen Mogelijk
19/Apr/2017 Conflictcoaching voor professionals  Veghel Mogelijk
20/Apr/2017 Masterclass Arbeidsmediation Veghel Mogelijk
21/Apr/2017 De mediator in paardentaal  Epe Mogelijk
08/May/2017 Basisopleiding tot mediator Assen Mogelijk
Mocht je tips hebben voor invulling van de nieuwsbrief, ons een aanvullende vraag willen stellen, informatie wensen over een (vervolg)opleiding of interesse hebben in een persoonlijk ontwikkelingsgesprek: aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groet,
Team Caleidoscoop Leertrajecten

 
Copyright © 2016, BasculeGroep BV. All rights reserved.

Wil jij je voorkeuren aanpassen?
Hier kun je jouw profiel aanpassen of uitschrijven


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caleidoscoop Leertrajecten · Pater van den Elsenlaan 43 · Veghel, VT 5462 GG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp