3 September 2015

Caleidoscoop Leertrajecten

Nieuwsbrief september 2015
 

Beste mediator, beste oud-cursist,Laatste winnaar 'Rugtasactie' is bekend!

We hebben deze maand opnieuw een winnaar: van harte proficiat Kristel Staffhorst!
Ze heeft niet alleen een mooie foto vanaf Vlieland ingestuurd, maar ook een creatieve slogan. Bij de ingezonden foto stond "Met de 'bagage' van Caleidoscoop, zit je stevig in het zadel van je levensloop!'. Kristel, je mag je 
melden voor een lesdag naar keuze.


Augustus was alweer de laatste actiemaand! Bedankt voor de leuke inzendingen en veel plezier met de gewonnen lesdagen. Houd onze social media en nieuwsbrief in de gaten voor toekomstige acties. 

 

Halfjaarbijeenkomst

Hij komt er weer aan! Onze altijd goed bezochte halfjaarbijeenkomst voor oud-cursisten.
Tijdens de halfjaarbijeenkomst ontmoet je trainers en oud-cursisten, neem je kennis van actuele ontwikkelingen in mediationland, kun je aan diverse workshops deelnemen en we zorgen voor een eenvoudige maaltijd. Voor oud-cursisten is de bijeenkomst kosteloos. Deelname  aan de bijeenkomst levert 4 MfN PE-punten op. Ben je geen oud-cursist, maar wil je wel deelnemen, informeer dan naar de mogelijkheden.

De halfjaarbijeenkomst vindt dit najaar twee keer plaats, namelijk in het noorden en zuiden van het land. In Boxtel (zuid) vindt de halfjaarbijeenkomst plaats op donderdag 29 oktober a.s. (15.30 uur tot 20.00). In Assen (noord) organiseren wij de halfjaarbijeenkomst op dinsdag 17 november a.s. (16.30 uur tot 21.00). Je kunt je hier aanmelden!
Let op: vol is vol. Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk
 donderdag 22 oktober a.s. (zuid) en dinsdag 10 november a.s (noord). Noem in het bericht alstublieft de locatie waar je wilt deelnemen. 


Praat met ons mee

Dit onderwerp is actueel na de rondetafelbijeenkomst mediation van het ministerie van Veiligheid en Justitie, met experts uit het mediationveld. 'Onze' Bas Delleman was hierbij ook aanwezig, als voorzitter van de VoIM. Deze bijeenkomst maakte duidelijk dat door invoering van wetgeving alleen de regering er niet voor kan en gaat zorgen dat er in geval van conflicten primair gebruikgemaakt wordt van mediation. Daar is meer voor nodig, namelijk een (conflict)cultuuromslag. De minister wil via de wet gebruik van mediation stimuleren. Maar wat zou er nog meer gedaan kunnen worden? 

Wij nodigen ieder die bij mediation betrokken is hierbij uit om hun gedachten te delen.
Zo kunnen we met elkaar een beeld vormen van welke maatregelen, stappen en acties kunnen bijdragen aan deze zo gewenste verandering. Niet alleen mediators willen verandering, ook maatschappelijk gezien is de verandering gewenst omdat verschillen zich steeds vaker en imposanter manifesteren als tegenstellingen in conflicten, met soms gewelddadige uitwerking. Tegelijkertijd is dat met de huidige juridisering maatschappelijk onbetaalbaar.
Meld je hier aan! 


Het laatste (mediation)nieuws

 • MfN-klachtenanalyse
  Al sinds 2001 kent de Mediatorsfederatie Nederland (voorheen NMI) een klachtenregeling met als doel klachten over een MfN-registermediator op een laagdrempelige en informele manier op te lossen.  
  Lees verder…  
 • Ruziënde buren kiezen steeds vaker voor buurtbemiddeling:
  Steeds meer mensen laten hun burenruzie oplossen met behulp van buurtbemiddeling.
  Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie afgelopen jaar een stijging van 10% 
  Lees verder… 
 • Onze stagiar Lars stelt zich voor:
  Mijn naam is Lars Verhoogh, ik ben 18 jaar en word in september 19. Ik ben geboren in Volkel en woon daar op dit moment nog steeds. Mijn hobby's zijn voetbal en uitgaan met vrienden. Sinds dit seizoen speel ik in de A-selectie van RKSV Volkel. Dit wordt mijn tweede jaar aan ROC De Leijgraaf in Veghel en daar volg ik de opleiding Financiële Administratie/Bedrijfsadministrateur. In het vorige leerjaar heb ik een stageperiode gehad bij Idealogistic Verhoeven in Uden. Ik vind het fijn dat ik de kans krijg om mezelf bij BasculeGroep nog meer te kunnen verdiepen en specialiseren in de boekhouding. In de periode dat ik hier stage loop zal ik er zelf ook alles aan doen om een goede bijdrage te leveren aan de werkzaamheden. 
 • Onze volgers op Facebook hebben het misschien al voorbij zien komen, maar we vinden ze té leuk om ook niet in de nieuwsbrief te delen. De 30-second mediation clips:
  Video 1
  Video 2
 • Mediationcongres 2015:
  Het komt steeds dichterbij. Op donderdag 26 november 2015 wordt door de MfN in samenwerking met SDU het jaarlijks Mediationcongres gehouden in 't Spant te Bussum. De inschrijving is geopend. Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven staan hier: Lees verder…

Caleidoscoop uitgelicht

Een kijkje in ons (vernieuwd) aanbod:
- Coaching voor professionals, diverse opleidingen (start najaar 2015): 
Trainers: Harriette van Luijken, Bas Delleman
Coaching is een professionele vaardigheid, maar vraagt een persoonlijke verdieping.
Bij Caleidoscoop Leertrajecten kun jij je ontwikkelen tot professioneel coach en tot coachend leidinggevende. Coaching is een begeleidingsvorm gericht op het versterken van het leervermogen van organisaties, teams en individuen. Het leren en vormgeven aan je leerbehoeften staan centraal. We bieden je daarvoor de volgende opleidingen: 
Lees hier verder...

- Specialisatieopleiding Familie- en echtscheidingsmediation (2 oktober 2015):
Trainers: Bea Vercruysse, Harriette van Luijken, Bas Delleman
Deze specialisatie is bestemd voor registermediators die zich na de basisopleiding willen toeleggen op het professioneel begeleiden van (echt)scheidingen, het maken van een (wettelijk verplicht) ouderschapsplan en omgangsregelingen. Mediation wordt het meest toegepast bij familieconflicten en echtscheiding Lees hier verder...
 

De komende periode

Een greep uit de geplande opleidingen in de komende periode. Vraag naar het speciale tarief voor oud-cursisten:
Intervisie bij systeemopstellingen:  18 september in Veghel
Assessment training:  21 september Veghel / 8 oktober Alkmaar
PE Alimentatierekenen:  21 september in Alkmaar
Specialisatie arbeidsmediation:    25 september Utrecht / 22 oktober Garderen
Update Arbeidsrecht:  25 september.
De kracht van thematisch intervenieren: 28 september Garderen
Rouw en Loyaliteit bij conflict:  2 oktober in Veghel
Specialisatie Familiemediation:   2 oktober in Veghel
Overheidsmediation:  14 oktober Garderen
Mediation voor professionals:  22 oktober in Veghel, 26 oktober in Assen, 29 oktober in Hilversum
Mediation in strafzaken:  12 november in VeghelWhiteboard-video

We hebben een whiteboard-video laten maken. Graag vernemen we van jullie of je dit een aantrekkelijke wijze van informatie ontvangen vindt. 
 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod? Volg ons hier:

 
Caleidoscoop                        Caleidoscoop

Mocht je tips hebben voor invulling van de nieuwsbrief, ons een aanvullende vraag willen stellen, informatie wensen over een (vervolg)opleiding of interesse hebben in een persoonlijk ontwikkelingsgesprek, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. 
Tot volgende maand!

Met vriendelijke groet,
Team Caleidoscoop Leertrajecten

 

Website : www.caleidoscoop.nu - info@caleidoscoop.nu Telefoon : (0413) 321783

Copyright © 2015 Caleidoscoop Leertrajecten, All rights reserved.
Voor conflictmanagement en mediationtechniek.