Copy
View this email in your browser
Wat muzikanten soms meemaken. Anecdotes en blogs van Wim Dictus

Het blijft een cliché, muzikanten die van alles meemaken. Sterker nog, het is zelfs een feit dat muzikanten van alles meemaken. De magie zit altijd verborgen in de alledaagsheid van het leven. Een muzikant ervaart die misschien nog wel sterker. Daarbij gebeuren er soms dingen in een muzikantenbestaan die de fantasie te boven gaan.
Wil je een paar verhalen lezen? Wees gerust, we houden het discreet. 
De blote liedjes van Wim Dictus

Mensen die mij als muzikant en mens kennen, weten dat ik een vertaler ben en een vertolker. Ik geef graag bestaande liederen een eigen gezicht. Smoel. Bakkes. Vertaling. Interpretatie. Uitvoering. Dat had ik al als kind en ik heb het maar vastgehouden.

Voor mij is het de uitdaging om van een compositie al het overbodige weg te halen zodat er een gitaarpartij vrijkomt die met mijn zang samen het raamwerk overeind houdt van het lied in kwestie. Een voorbeeld vind ik deze weken mijn bewerking van "Listen to the music" van The Doobie Brothers. Een volle kroeg aan het meezingen krijgen met één gitaar, is super. 
Een bloot lied, naked song, canción desnuda, blijkt soms extra aan te spreken op ons collectief muzikaal gevoel. Je mag erbij komen, je mag meezingen, het is te begrijpen.

Hetzelfde principe pas ik toe als ik in duovorm of triovorm werk. Er komen dan respectievelijk een bas bij en - bijvoorbeeld - een akkordeon, maar de naaktheid van de compositie blijft aanwezig. 

Luister naar een (ouder) voorbeeld van Stings "Fragile".
 
Tot snel iedereen!
Met gulle knuffels van Wim Dictus
Facebook
Email
Website
Copyright © *2018* *Zonnige Muziek, All rights reserved.
Géén emails meer ontvangen? Kies dan " unsubscribe "

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zonnige Muziek · Hooilaan 38c · Breda, Nb 4816EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp