Copy
View this email in your browser
View this email in your browser
Zin in zwoele en zonnige muziek voor een zinderende nazomer?

In de afgelopen maanden hebben we heel veel gespeeld: in mijn eentje op speciale gelegenheden, soms met mijn duo Dictus&Van Son maar ook met mijn trio The Flavorics (alias Cuata).
Het gebeurt regelmatig dat iemand me vraagt om uit te leggen welke act bij welk feest past. Lees maar eens even door.

Wanneer boek je Wim Dictus, "Guillermo", als solist? 
Ik kom naar je toe als het feestje of de gelegenheid kleinschalig is en als ik de kans krijg met voldoende aandacht mijn ding te doen. Hoe kleiner - soms-, hoe fijner.


Wanneer zou ik zelf duo Dictus & Van Son aanbevelen?
Dictus&Van Son is een "coole mini-band" met bij uitstek de formule dat minder vaak méér is.
Kijk zelf even naar een al wat oudere demo. Ons bandgeluid bestaat uit klank en stiltes, hoe cryptisch dit ook moge klinken. Transparant en compleet, en dat met een contrabas, een gitaar en een hoop mondharmonica' s.

Èén band met twee programma' s en drie mannen
Nu praten we over een orkest. Driestemmige vocalen, schitterend akkordeonspel, dansende noten op de Cubaanse tres, ritme, dans en nog veel meer. 
We heten The Flavorics wanneer het programma als accent heeft Engelstalige popklassiekers naast latin tunes. Volg hier The Flavorics voor meer nieuws. Boeken of meer info?

Cuata is de naam van een uniek programma bestaande uit vooral Cubaanse en Spaanse muziek. Cuata wordt hier geboekt en hier gevolgd, Het programma Cuata is in de loop van de afgelopen zeventien jaar gegroeid en daarmee ook veranderd. Voorheen lag het accent op Spaanse muziek en zigeunermuziek.
Tegenwoordig hoor je meer Cubaanse, Colombiaans/Mexicaanse, en ook Spaanse muziek naast toffe popsongs in het Engels én Spaans. Ik hou ervan om tijdens mijn vocale improvisaties te schakelen tussen verschillende talen in één lied. En het gebeurt dat ik dat ook in het Nederlands doe en zelfs in mijn eigen dialect. Agge mar leut het.
Proberen?
André van Son, Wim Dictus, Kok de Koning

De dolle avonturen van muzikanten

Uit mijn blog "Muzikant zoekt vrouw"

Aan belangstelling hebben muzikanten nooit gebrek. Hoor je vaak. Laat ik even de cliché’ s naar voren halen, waar wij, professionele muzikanten, mee worden geconfronteerd.
“Ja, die kunnen alle vrouwen krijgen”.
“Ik wou dat ik ook gitaar kon spelen, dan wist ik het wel”.
“Mooi leven hebben die gasten: in elk stadje een schatje”.

Ha, dat klinkt spannend Of niet? Lees hier een paar blogs die ik schrijf over de ervaringen van professionele muzikanten. Dan hoeven we bepaalde dingen tenminste niet meer uit te leggen.

Facebook
Email
Website
Copyright © *2018* *Zonnige Muziek, All rights reserved.
Géén emails meer ontvangen? Kies dan " unsubscribe "

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zonnige Muziek · Hooilaan 38c · Breda, Nb 4816EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp