Zöld Zug webáruház
Kedves Olvasónk!
Ugyan ideiglenesen vissza-visszanéz a tél, a tavasz itt van a nyakunkon. Egyrészt indulnak a kerti munkák és ne felejtsük, kertészkedni kiválóan lehet a városi közösségi kertekben, vagy a saját erkélyünkön is. Keressük a hazai forrásból származó vetőmagokat, vagy kis idő múlva a piacokon megjelenő palántákat. Saját növényeinkben garantáltan nem lesz semmilyen káros anyag.
Aki közösségi kertet szeretne indítani, itt egy remek, 80 órás ingyenes tanfolyam, melynek keretében kertészeti és termesztési tapasztalatokat, gyakorlati fogásokat sajátíthatnak el a részvevők, akiket a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának oktatói, illetve a Magyar Biokultúra Szövetség megbízottjai oktatnak majd. További információt a képzésről ide kattintva találsz.

Másrészt pedig itt az ideje egy alapos nagytakarításnak – természetesen csakis természetes szerekkel. A sok színes, szagos vegyszer helyett megosztunk pár ötletet az ökoháztartás megalapozásához.

Jó munkát a kertben és a háztartásban!

Üdvözlettel,


Szabó Gyula

Új termék a Zugban!
GRAZIE 3 rétegű Ultra Maxi háztartási papírtörlő

A Grazie új öko natúr háztartási papírtörlője, amely 100%-ban újrahasznosított, Tetra pak dobozokból készült, 150 lapos és 3 rétegű.
Ára: 890 Ft RészletekKönyvajánló
Húsvét közeledtével a gyerekekre gondolván a következő könyvecskéket ajánljuk:
Történetek bibliai időkből című sorozat a Biblia legismertebb történeteit dolgozza fel ezekben a gyerekkézbe való könyvecskékben. Az egyszerű szöveg, a kedves rajzok elsősorban az óvodások számára nyújthatják az első találkozás élményét a teremtéssel, a vízözönnel és mindenekelőtt Jézussal.
Az első Húsvét, Ára: 1200 Ft, Részletek

Az elveszett bárány, Ára: 1200 Ft, Részletek

A könyvecskék mellett remek szórakozást nyújthat a húsvét történetét feldolgozó matricás füzet is.
Ára: 990 Ft, Részletek

ZöldZug hírei
Új termék érkezett!
Tönkölypelyva párna illatos levendulával – magyar termék
 
Tönkölypelyva párnaA tönkölybúza pelyvájával töltött párnáról azt mondják, hogy „kiszívja” a fájdalmat a fájó testrészből. Fájdalomcsökkentő hatásán túl gyógyító, nyugtató jellemzőkkel rendelkezik, könnyen felveszi a fej vonalát ezért optimálisan támasztja meg a testet, ellazítja az izomzatot.
További előnye, hogy allergén- és atkamentes.
Kinek ajánljuk?
  • reumásoknak
  • derék-, hát- és fejfájósoknak
  • hólyagpanasz, menstruációs görcs esetére
  • migrénre érzékenyeknek
Ára: 3 700 FtSheavaj
Hamarosan online is rendelhető!

Árcsökkenés!
A 100 ml-es sheavaj most 25 %-kal olcsóbb a ZöldZugban!
Ára: 1 390 Ft Részletek

Tavaszi nagytakarítás!
Alapcsomag egy ökoháztartás takarításához:

Általános konyhai és WC tisztítószer: 2 evőkanál mosószóda 1 liter vízben feloldva, hozzá 15 csepp teafa illóolaj; az egészet egy pumpás flakonba téve könnyedén használhatjuk.

Mosás: mosószódához adjunk némi folttisztító, fehérítő sót (nátrium-perkarbonát) és ruháink természetesen fehérek lesznek; színes ruháinkat szóda helyett inkább mosódióval, mosószappannal, vagy ebből készült oldattal, esetleg növényi alapanyagokból készült szelíd mosószerrel mossuk; öblítéshez használjunk vízzel higított ecetet (10%-os esetén fele-fele arányban), így a mosógép se vízkövesedik; ha illatra vágyunk bármelyik illóolajból elég pár csepp az ecetes öblítő oldatba.

Vízkőoldás: remekül megoldja a feladatot a sima háztartási ecet, vagy ha citromsavat szórunk az előzőleg benedvesített felületre; kávé- teafőzőt vízben feloldott citromsavval kezeljünk.

Bútorápolás: citromlébe tegyünk pár csepp olíva olajat és illóolajat, amivel könnyedén ápolhatjuk, tisztíthatjuk fa bútorainkat.

Mosogatás géppel: mosószóda, fehérítő só, szódabikarbóna 3:1:1 arányú keverékével mosogassunk, öblítéshez használjunk ecetet, vagy ecetes, alkoholos, vizes oldatot; regeneráló sóként a legolcsóbb háztartási só is megfelel.


Copyright © 2013 Ökoszolgálat Alapítvány All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp