Zöld Zug webáruház
Kedves Olvasónk!
Február első fele is a környezettudatos háztartás jegyében telik, mivel még mindig tart Öko háztartás tréningünk. Most sem késő jelentkezni a hátralévő programokra, hiszen csupa olyan gyakorlati praktikát tanulhatunk meg, mely a zöldebb és olcsóbb háztartásvezetést segíti.
Február 7-én, csütörtök este 6-8-ig Nyíri Zsuzsa a „Háztartásunk kémiája” c. nagy sikerű könyv szerzője avat be minket a szelíd szerekkel történő takarítás, tisztítás rejtelmeibe egy gyakorlati bemutatóval színesített előadás keretében.
Következő héten február 14-én Komsa Ildikó természetgyógyász mutatja meg a természetes gyógyítás alapvetéseit, s együtt készítünk el jó pár hasznos gyógynövény receptet.
Másnap, február 15-én, pénteken este ugyanebben az időpontban Antal Vali mesterkozmetikus, bionóm hatóanyagelemző beszél a természetes szépségápolásról és a hagyományos kozmetikumokban rejlő káros anyagokról.
Február 21-én pedig megismerhetjük az energiatakarékos háztartás legegyszerűbb praktikáit, melyekkel drasztikusan csökkenthetjük rezsiköltségeinket.
Helyszín: Eötvös 10 Kulturális és közösségi színtér, Budapest VI. ker. Eötvös u. 10.
A programokra egyben vagy külön-külön is lehet jelentkezni az okosz@okoszolgalat.hu e-mail címen.


Üdvözlettel,

Szabó Gyula
Könyvajánló
Megjelent „A világ helyzete 2012”!

A népszerű sorozat új darabja a héten jelent meg. Címe: Fenntartható jólét.
A könyv alapkérdése: Hogyan tartható fenn a jólét, a javak méltányos elosztása, ha a növekvő népesség egyre nagyobb terhet ró az ökológiai rendszerekre, a Föld véges forrásaira? Mindannyiunkat nagyon érint, ezért kötelező olvasmány.
Ára: 3.000 Ft

Biola termékek kedvező áron a Zöld Zugban
Öko háztartás tréningünk jövő heti állomásán a természetes szépségápolásról lesz szó Antal Vali mesterkozmetikus és bionóm hatóanyag elemző segítségével. Vali kedvencei – többek között - a kecskeméti Biola természetes kozmetikumai, melyek nagyrészt hazai nyersanyagból készültek és számos fogyasztói teszten bizonyítottak már. Itt a Zöld Zugban kedvező áron elérhetőek például az alábbi termékek:

Jázmin Anti-Ageing Arckrém, 50 ml
Jázmin Anti-Ageing ArckrémDermatológiailag tesztelten hipoallergén. Az arckrémben lévő növényi kivonatok hozzájárulnak a bőr rugalmasságának és hidratáltságának megőrzéséhez. Értékes bőrtápláló olajokat és ráncfeltöltő hatású hyaluronsavat is tartalmaz.
Ára: 6.880 Ft Részletek

Gyöngyvirág rejuvenáló éjszakai arckrém, 50 ml
Gyöngyvirág rejuvenáló éjszakai arckrémA fentebb ismertetett krémhez hasonló összetevőkkel rendelkező éjszakai arckrém, amely gyorsan felszívódik, javítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát. Értékes bőrtápláló olajokat és ráncfeltöltő hatású hyaluronsavat is tartalmaz.
Ára: 5.150 Ft Részletek

Fogápoláshoz ajánljuk…Bio Bíbor Kasvirágos Fogkrém
Bio Bíbor Kasvirágos Fogkrém, 75 ml

Az eukaliptusz, citrom és borsmenta illóolajok biztosítják a friss leheletet, amíg a bíbor kasvirág és a permetfű kivonata fogíny és a szájnyálkahártya regenerálódását segíti elő.
Ára: 1.420 Ft Részletek
 

Mossunk durva vegyszerek nélkül!

E heti Öko háztartás tréningünkön a környezettudatos háztartás praktikáival ismerkedünk meg Nyíri Zsuzsa, a „Háztartásunk kémiája” c. könyv szerzője segítségével.
A háztartás kiemelt feladata a mosás. A Zöld Zugban rengeteg lehetőség közül választhatunk, ha természetes mosószert keresünk:

Mosószóda - a sokoldalú háztartási tisztítószer
Mosószóda

Árak:
0,5 kg | 270 Ft
2,5 kg | 800 Ft (+vödör 150 Ft)
5 kg | 1.500 Ft (+vödör 300 Ft)
Részletek

Tisza szappan
Tisza háziszappan

Folttisztításhoz, vagy lereszelve mosáshoz kiváló. Magyar termék.
Ára: 270 Ft Részletek

Biobrill öblítő, 3l
Biobrill öblítő

Szelíd mosószer fehér és színes ruhákhoz egyaránt. Magyar termék.
Ára: 2.990 Ft Részletek

Mosódió héj
Mosódió héj

A szelíd mosószer, melyhez öblítő sem szükséges. Árak:
próbacsomag: 300 Ft
0,25 kg  | 1.150 Ft
0,5 kg    |1.900 Ft
1 kg       | 2.950 Ft
Részletek

Folttisztító- és fehérítő só
Folttisztító-, fehérítő-só

A folttisztító só (nátrium-perkarbonát) mosásnál kiválóan helyettesíti a fehérítőket, így használhatjuk például mosódió mellé fehér ruhákhoz. Ára: 800 Ft Részletek
Copyright © 2013 Ökoszolgálat Alapítvány All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp