Ökoszolgálat hírlevél
Kedves Olvasónk!
Két olyan témával jelentkezünk, melyek a nyárhoz kötődnek. Hisz nincs még vége a melegnek - bár ennek két, egymástól nagyon különböző vonatkozásáról van szó. Először is elkezdődött a szigetelési szezon, s most nem a SZIGET-re gondolok, hanem arra, hogy az előrelátók ilyenkor tudják kényelmesen megújítani régi nyílászáróikat. Másodsorban pedig ha meleg van, izzadunk - ez világos, de nem biztos, hogy mindent tudunk az izzadásról.

Kellemes augusztusi meleget mindenkinek!

Üdvözlettel,
Szabó Gyula
Szigeteljünk most!
Messze még a tél, de a régi, rosszul záró nyílászárók szigetelésének ideje már elérkezett.
"Szigetelés fillérekből" programunk keretében bárki elvégezheti régi fa ajtói, ablakai utólagos szigetelését, melynek következtében akár 15%-kal is csökkenhet a téli fűtés számla. Nem kell hozzá más, csak két ember és egy porszívó. A módszert betanítjuk, a hozzá szükséges marógép itt a Zöld Zugban kibérelhető, a szükséges szigetelőanyag 10 év garanciával megvásárolható. További részletek weboldalunkon.

Szeptember 30-ig még a tavalyi árakon szigetelhetsz, ne halaszd későbbre, hiszen sokkal egyszerűbb a nyári melegben levenni az ablakokat, mint a fagyos mínuszok idején..
Szagtalan izzadás
Az igazán tiszta deóktól ne várjunk csontszáraz hatást, hiszen izzadni kell. Ha nem izzadnánk, akkor nem lenne bőrlégzés, valamint a méreganyagok nem tudnának kiürülni, így könnyen kialakulhatnak a későbbiekben csomók a mellben és a hónaljtájékon. A lényeg, hogy normalizálódjon az izzadás mértéke és, hogy kellemetlen illat ne keletkezzen. Itt lép képbe egy olcsó alternatíva, a szódabikarbóna, ami lúgos kémhatásának köszönhetően semlegesíti a savas izzadást és meggátolja, hogy a szagért felelős baktériumok elszaporodjanak.
Egyfajta használata a következő (egyébként mindenkinek ki kell tapasztalni, Neki hogyan kényelmesebb a felvitele): nedvesítsük be ujjunkat, majd mártsuk a szódabikarbónába, azt pedig oszlassuk szét hónaljunkon. Ha valami illatot is szeretnénk, akkor pár csepp Tihanyi levendula illóolajat utána kenhetünk. Ráadásul eme illóolajat továbbá használhatjuk még hígítatlanul:
  • gyulladt pattanásokra,
  • ekcéma kezelésére, ami még hatásosabb lesz, ha kevés sheavajba csöpögtetjük azt,
  • molyirtóként a szekrényben zoknira/textil zsebkendőre cseppentve,
  • nyugodt alvásért, rossz hangulat javítására pedig lefekvés előtt néhány csepp formájában párnánkra varázsolva.
Akiknek ez kicsit macerás művelet, azoknak a következő deóinkat ajánljuk: Dr. Organic dezodorok, Logona férfi deo és a Biola Naturissimo termékei, melynek gyógynövényei és illóolajai azok, melyek segítenek túljutni napjainkon anélkül, hogy körülvegyen minket egy kellemetlen illatfelhő.

Kakaóvaj 100ml
Kakaóvaj

Finomítatlan, karakteres illatú kakaóvajunk Ghánából származik. Ápolhatjuk vele egész testünket, beleértve az arcunkat is, és nem utolsósorban napozószerként is megállja a helyét (kb. 6 faktoros). Ára: 1900 Ft Megrendelem

Homoktövis fényvédő krém 50ml
Homoktövis fényvédő krém

Kisbabák számára is alkalmas 50 faktoros fényvédő krém a Biolától. Testre és arckrémként is használható a fény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatoktól védő antioxidánsokat tartalmaz. Ára: 2990 Ft Megrendelem

Dr. Organic Bioaktív Teafa golyós deo 50ml
Dr. Organic Bioaktív Teafa golyós dezodor

Irritáció mentes, antibakteriális golyós dezodor, mely gyengéd a bőrhöz, mégis hatékonyan semlegesíti a nem kívánt testszagot, megnyugtatja és hidratálja a bőrt.
Ára: 1545 Ft Megrendelem
Copyright © 2012 Ökoszolgálat Alapítvány All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp