Copy
Åben nyhedsbrevet i din browser
Nyhedsbrev nr. 17 / marts 2017

Hjælp til den fælles naturfagsprøve 

Elever i 9. klasse kan gruppevis få vejledning og låne udstyr til at lave undersøgelser i lokal natur i forbindelse med naturfagsprøven.
 
Den enkelte elev/gruppe kan sammen med læreren kontakte Naturskolen, og aftale tidspunkt for gennemførelse af undersøgelser og analyser som er relevante for arbejdsspørgsmålene og den selvvalgte problemstilling.

 
Find information og tilmelding
Se video om tilbuddet
 
Der lægges op til, at eleverne foto- og videorapporterer deres undersøgelser, så de kan medtages til prøven og bl.a. indgå i evaluering af elevernes undersøgelses- og kommunikationskompetence. På den måde kan undersøgelser i den lokale natur (biologi, geografi, fysik/kemi) få en plads i prøvesituationen.

Pædagogkurser 2017

Kurset ”Kom ud og leg i forårsskoven” for pædagogisk personale, der blev afholdt i Rude Skov d. 16. marts, blev en stor succes. Der blev reflekteret, udviklet nye lege og ikke mindst gav bevægelseslegene alle røde æblekinder, ilt til hjernen og vækkede det lattermilde forårshumør op af sin vinterdvale.
 
Det nye eftermiddagskursus-koncept, hvor der afholdes ”gå hjem” kurser, blev også vel taget imod af kursusdeltagerne, der på få timer fik et masse inspiration lige til at tage hjem og bruge i daginstitutionerne.
 
Næste ”gå hjem” kursus er en workshop og afholdes den 9. maj kl. 13.00-16.00 på Rude Skov Naturskole. Temaet er ”Tryg ved dyrene” og henvender sig til pædagogisk personale på daginstitutionerne i Frederiksberg, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommune.
 
Vi glæder os til at se jer.

Skovens Dag

Søndag den 7. maj 2017 afholdes der igen i år Skovens Dag ved Skodsborg Station og Bøllemosen hvor Naturskolen, Naturstyrelsen og en masse andre aktører er værter for et forårsfestligt familiearrangement.
 
Sammen med naturvejledere fra Naturskolen kan I få mulighed for at udforske livet i bøllemosens vand med ketsjere og lup – måske fanger vi en stavtæge og en guldsmedlarve og måske endda en igle eller en snog!
 
Naturskolen står klar ved Bøllemosens brink med fiskegrej, gode historier og eksempler på læringsaktiviteter fra Naturskolens hverdag.

Årgangsevent for 7. klasser i Rudersdal

Skoleområdet i Rudersdal Kommune udbyder i dette skoleår årgangsevents for forskellige klassetrin. Naturskolerne har i samarbejde med lærere fra Bistrupskolen og Trørødskolen udviklet et årgangsevent til 7. klasse, der indeholder såvel masser af friluftliv og bevægelse som matematiske udfordringer.

Hver dag i uge 17 inviteres fire klasser fra forskellige skoler til en sjov og lærerig dag i Rude Skov. Klasserne konkurrerer dagen igennem mod hinanden i forskellige aktiviteter, der udfordrer både krop og hjerne. Der konkurreres i discipliner såsom rebklatring, bålaktiviteter, bue og pil og slackline over grøft, og aktiviteterne er dagen igennem centreret omkring en række matematiske og strategiske opgaver, der betyder at eleverne bliver udfordret på mange fronter.

Der er for hver aktivitet beskrevet læringsmål af såvel faglig som social karakter. Dagen slutter med kåring af vindere i kategorierne ”Bedst til strategi”, ”Bedst til samarbejde” og ”Bedst til opgaveløsning”.

Vi glæder os til at prøve det nye koncept af i uge 17.

Vinterprojekt med netværk i Lyngby-Taarbæk

Fra januar til og med marts måned, har Lyngby og Ulrikkenborg Netværket valgt at bruge deres naturpuljemidler på at hyre en naturvejleder gennem naturskolen for at sætte ekstra fokus på det at være ude i vintermånederne. Fire af ugerne foregik med udgangspunkt i Skovhuset, som ligger lige ned til stranden med adgang til både vand og stejle skrænter.

Målet med projektet har været:

  • At børnene gennem formidling af/dialog omkring naturen om vinteren og praktiske læringsaktiviteter får nye fællesoplevelser, som vækker deres undren og nysgerrighed
  • At institutionernes personale bliver inspireret til udendørsaktiviteter i vinterhalvåret.

Samtidig er der blevet udsendt ugebreve til forældrene, med små tips og idéer, der understøtter de forskellige forløb, og opfordrer og inspirerer til at fortsætte snakken og legen derhjemme.

Naturskolens naturvejleder tilbød fem forløb, som institutionerne kunne vælge imellem: ”Bevægelse og naturlege”, ”Is, frost og sne”, ”Dyrene i vinterskoven”, ”Bål og mad” samt ”Matematik”. I alt er der blevet afviklet 78 forløb i netværket.

Evalueringen af projektet bekræfter, at personalet er blevet inspireret til at bruge legepladsen mere og på en anderledes måde i vintermånederne.

Frederiksberg fordobler driftstilskuddet til Grevemosehus

Pr. 1. januar 2017 valgte Rudersdal Dagtilbud som følge af kommunens besparelser at trække sig ud af samarbejdet omkring Grevemosehus.
Frederiksberg Børne og Ungeområde Dagtilbud takkede herefter ja til at tilkøbe flere turforløb i Grevemosehus og valgte at fordoble det hidtidige driftstilskud.

Det betyder at Grevemosehus kører videre som hidtil med turforløb for skoler og daginstitutioner – dog med den forskel at det nu kun er Frederiksberg daginstitutioner, der kan booke turforløb i den gamle skovløberbolig og altså ikke længere daginstitutioner fra Rudersdal kommune.

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig Naturskolernes nyhedsbrev.
Afmeld nyhedsbrevet >


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Naturskolerne · Åhuset, Raadvad 50 · Kgs. Lyngby 2800 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp