Copy
Åben nyhedsbrevet i din browser
Nyhedsbrev nr. 3 / maj 2013

Booking af aktiviteter og forløb til det nye skoleår

Vi åbner for booking af aktiviteter og forløb til skoleåret 2013/14 tirsdag den 21. maj kl. 9.00. Hjemmesiden vil denne dag være opdateret med nye turtilbud og aktivitets-beskrivelser. De helt nye tilbud spænder vidt, fra landskabshistorie over H. C. Andersen og matematik til energi og magi! Du kan få et overblik HER > Forespørgsler modtaget senest 11. juni, giver vi tilbagemelding på inden vi går på sommerferie ved udgangen af uge 27.

Du kan læse mere om bookingsystemet HER > og klikke videre herfra, når du skal lave dine forespørgsler. For at gå direkte til booking – klik HER >

Det er ikke sikkert, at alle dine gode ideer passer med vores faste tilbud – husk derfor at vi også tager imod forespørgsler om hjælp til naturfagsuger, skovforløb, udeuger, temadage osv. via mail@naturskolerne.dk. Og husk at jo før de ”større” ønsker og de skæve ideer kan komme i kalenderen, jo bedre kan vi få det hele til at passe.

Næste ildsjæletur handler om Botanik

Torsdag d. 13. juni inviterer vi til vores anden ”Ildsjæletur”, hvor eftermiddagens tema bliver botanik. Inspiration, hygge og faglig opfriskning er nøgleordene i vores ”Ildsjæle-arrangementer” som afholdes af Naturskolerne for vores daglige brugere.

Henning Adsersen ("Adser") som er botaniker og lektor ved Kbh. Universitet vil gå med os på tur i naturen omkring Raadvad og gøre os lidt klogere på urter, træer og plantesamfundene i området. Det vil give os faglig inspiration til, hvordan lokalområdet kan bruges til undervisning og formidling om planter og natur i nærmiljøet. Måske bliver der også tid til en lille sang, eller en anekdote fra Adser’s mange rejser til Galapagos – hvem ved?

Vi opfordrer alle vores lærerkollegaer og ”Ildsjæle” på skolerne til at afsætte en eftermiddag sammen med os i Raadvad i naturfagenes og særligt planternes tegn. Du behøver ikke at have nogle særlige forudsætninger for at deltage - vi har lupperne og kaffen klar, hvis du kommer kl 13.30. Der er afgang fra Naturskolen kl 14. Alle er velkomne – bare husk tilmelding :-)
Tid og sted: Naturskolen i Raadvad, torsdag d. 13. juni kl. 14–17.
Tilmelding: mail@naturskolerne.dk

Lærerkurser i skoleåret 2013/14

Naturskolerne afholder adskillige lærerkurser i det kommende skoleår, og mange har allerede tilmeldt sig. Det drejer sig om Natur/teknik 1, Brug den lokale natur i natur/teknik og matematik i indskolingen, Ud i matematik i udskolingen, Flerfagligt samarbejde i naturfag i udskolingen samt Jord under neglene - om brug af skolehaver i natur/teknik.

Vi har stadig plads til lidt ekstra folk på kurserne, så er du ikke blevet tilmeldt, så kontakt os på mail@naturskolerne.dk for nærmere info. Du kan se kursusopslagene HER > 

Vi holder også gerne andre kurser, fx ude på skolerne om naturfag og udeskole efter aftale – kurserne er ikke gratis – men de er heller ikke dyre – kontakt os, så finder vi ud af noget.

Nyt til dagplejerne:

Traditionen tro deltog Naturskolerne på den årlige dagplejerdag d. 8. maj for områderne i Nærum og Birkerød. På standen i Nærum blev der studeret snegle på en glasplade, talt om snegleliv og  leget med sneglehandskedukker. I Birkerød var der en stor opmærksomhed på Naturskolernes stand fra æg til høne. Naturskolerne takker dagplejerne for en dejlig dag med glade nysgerrige børn. Husk, at blive venner med Naturskolerne på Facebook og se billeder fra dagen.

D. 17. juni er der en temadag for dagplejen ”Med sanserne åbne i naturen” på Rude Skov Naturskole. Deltagerne vil modtage en invitation snart.

Nyt til daginstitutionerne:

Der vil være planlægningsmøde d. 11. og 12. juni angående Robin Hood-arrangementet for områderne Skovkanten, Ny Holte og Birkehaven.
D. 26. juni er der planlægningsmøde med Ruderen angående stjerneløb for Ruderens børn og voksne. Nærmere info sendes direkte pr. mail til alle.

Der vil blive sendt program ud for Naturskolernes dagtilbud i midten af juni, så husk at tjekke mail og book jer til efterårets mange gode aktiviteter.

Kommende arrangementer

Åbne døre i Grevemosehus:
Søndag d. 26. maj kl. 11-13:
Den lokale venneforening Grevemosehus´ Venner holder Åbent hus i Naturskolernes historiske skovløberbolig Grevemosehus søndag d. 26.maj kl. 11-13. Alle er velkommen til at kigge forbi og se hvordan en skovløberbolig anno 1910 kunne have set ud. Man kan samtidig få information om stedets 150 år lange historie og om hvordan Grevemosehus bliver brugt til forløb og aktiviteter for skoleklasser og børnehaver.

Søndag d. 16. juni kl. 14-16:
Denne dag afholdes den årlige Traktørdag i Grevemosehus for 4. år i træk. Før i tiden var det almindeligt at skovløberens kone tjente lidt ekstra skillinger ved at servere kaffe og kage til forbipasserende skovgæster. Det er denne tradition Grevemosehus´ Venner genopliver. Alle er velkomne. OBS: Arrangementet foregår udendørs.

Blå flag arrangementer:
I kan møde os:
Søndag d. 26. maj kl. 10:00-13:00 i Raadvad
Søndag d. 16. juni kl. 10:00-13:00 ved Frederiksdal Fribad

Begge steder er der mulighed for at fange smådyr i sø og å og høre om miljøtilstanden i Mølleåsystemet. Ved Furesøen har vi transportable stereolupper med. I Raadvad er der mulighed for at prøve at kigge i stereolup og mikroskop på både smådyr og planteplankton. 

Geocachingevent i Birkerød:
Kom med til geocachingevent i Birkerød den 2. juni - eventet er både for helt nye geocachere og for erfarne folk, der har mulighed for at finde en af de helt nye geocaches, der frigives kl. 12 på dagen. Nybegyndere kan låne en af Naturskolernes GPS'er og få introduktion. Se mere HER >

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig Naturskolernes nyhedsbrev.
Afmeld nyhedsbrevet >