Copy
Persbericht nieuwe uitgave: Rijk aan Vogels
View this email in your browser
PERSBERICHT

Vogels in Het Rijk van Nijmegen

De nieuwe uitgave 'Rijk aan vogels' beschrijft de vogelstand op de golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Auteur Herman Berteler toont in deze rijk geïllustreerde uitgave in woord en beeld de grote verscheidenheid aan vogels. De golfbaan Het Rijk van Nijmegen bestaat uit vijf lussen van 9 holes gelegen op de rand van de stuwwal tussen Nijmegen en Groesbeek. Het gebied bestrijkt ongeveer 150 hectare. De golfbaan biedt met de variatie aan leefgebieden gastvrijheid aan stand- en trekvogels, zomer-, winter- en dwaalgasten.

Naast de beschrijving van de vogels gaat Herman Berteler in op de topografische aspecten van de golfbaan, die de aanwezigheid van zoveel vogels verklaren. Het boek wordt afgerond met aanbevelingen om de vogelstand op dit territorium (en op andere golfbanen) te behouden.

Het boek sluit aan op de activiteiten van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) die eerder dit jaar de uitgave 'Vogels en golfbanen' publiceerde, een leidraad hoe golfbanen vogelvriendelijker kunnen worden ingericht. Dit handboek volgde op het project van Vogelbescherming Nederland en de NGF-pilot ‘Committed to Birds’, waaraan zeven golfbanen hebben meegewerkt, waaronder Het Rijk van Nijmegen.
 

Over de auteur

Herman Berteler (1947) houdt zich al geruime tijd actief met de natuur bezig en heeft vele projecten uitgevoerd die met de open 'ruimte' en 'natuur' te maken hebben. Hij fotografeert al jaren vogels. Ook is hij columnist van De Nederlandse Golfkrant.

Titel: Rijk aan Vogels (Vogels in Het Rijk van Nijmegen).
Boekpresentatie op 19 juni, Het Rijk van Nijmegen
Auteur: Herman Berteler
197 pagina’s, hardcover (€34,60) 
ISBN 978 9462 5403 30
Verkrijgbaar bij www.anoda.nl (uitgeefplatform voor de groene sector)
Persbericht (pdf)
Kennismaking met boek en inhoudsopgave
Omslag voor druk (png)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor redactie:
Meer informatie: Ed Asscheman, Anoda Publishing, ed@anoda.nl, 06 123 05 853

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Google Plus
Google Plus
Email
Email
Copyright © 2015 Anoda Publishing, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp