Copy

Beste Waterdragers

Zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een zware aardbeving.

HELP NEPAL
Het zal duidelijk zijn dat de situatie in Nepal ons als Stichting Waterdragers na aan het hart ligt. Wij willen om te beginnen helpen met financiële ondersteuning van de noodhulp; vooral daar waar het nu het hardst nodig is.

Voor dit moment hebben wij ons samen met andere organisaties als Net4kids en Stichting Veldwerk aangesloten bij Reachout2. Vandaag maken wij uit onze reserves een eerste bedrag over voor tenten, water, voedsel en medicijnen.

Reachout2 verzorgt noodhulp vanuit Nepal met fondsen uit Nederland. Ze zijn al druk bezig en hebben een gestructureerde aanpak (update hierover volgt). Evenals bij de Stichting Waterdragers gaat ook hier 100% van het geld naar het doel en werken zij met betrouwbare lokale partners.

Wij geloven dat wij op dit moment vooral met elkaar het meest kunnen bereiken, samen met andere kleine organisaties die al lang actief zijn in Nepal.
Mogen wij alstublieft ook op u rekenen om in Nepal te doen wat we kunnen?

Stichting Waterdragers
NL 68 RABO 0315219343
te Amsterdam
o.v.v. Aardbeving Nepal

Onze projecten

Wij hebben inmiddels contact gehad met Bishnu Regmi, een aantal inwoners van Nalang en de staf van Nepal Matri Griha. Onder de leidinggevenden van de projecten die wij als Stichting Waterdragers steunen zijn gelukkig geen dodelijke slachtoffers gevallen.
Op dit moment is nog onduidelijk of ook alle kinderen (en hun familie) die naar de school van NMG in Kathmandu en de school van KEDS in Nalang gaan, ongedeerd zijn. 

In ieder geval is er grote materiële schade. De school van NMG in Kathmandu heeft enorme scheuren opgelopen. Totdat is vastgesteld of het gebouw veilig is, slaapt het personeel onder een zeil op het schoolplein.
Het dorp Nalang, heel dicht bij het epicentrum, is ook zwaar getroffen. Volgens de laatste berichten is de school beschadigd maar niet onherstelbaar.
Bijkomend feit is dat het bijna onophoudelijk regent momenteel en water- en voedselvoorraden op raken.

Facts & figures
De zwaarste beving in ruim 80 jaar met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter trof Nepal, delen van India, Tibet en zelfs Bangladesh.
Sinds de eerste beving zijn er de afgelopen dagen nog ruim 50 flinke naschokken geweest.
Er zijn duizenden doden, gewonden en daklozen te betreuren.

Wij voelen ons met het Nepalese volk verbonden en zullen ons als stichting voor hen blijven inzetten, juist nu!

Via onze website blijft u op de hoogte van al het laatste nieuws.
Op Facebook zijn we ook actief.
Net als Nepal Matri Griha, Keds en New Future for Children.

Copyright © 2015 Stichting Waterdragers, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp