Buy Nothing New-Maand week 4: Van geven en ruilen komt geen huilen!
View this email in your browser
*Wil je de mailing van week 1, 2 of 3 nog eens nalezen? Kijk dan hier. 
Geven en Ruilen
Daar is ie weer, die doos! De spullen die er nu nog in liggen heb je al minstens twee weken, sommige zelfs drie weken, niet gebruikt. Daar gaan we nu wat mee doen. Bekijk wat er nog in zit; er zijn vast dingen waarvan je nu al eigenlijk weet dat je ze toch niet gaat gebruiken. We hebben weer twee opdrachten voor die spullen.
Veel weggeef- en ruilplezier! 

Laat je ons weten hoe het was? Dat kan via Facebook of ons gastenboek.
Geven geeft een goed gevoel. En ruilen zeker niet minder! Zeg nou zelf: Als jij die lamp ongebruikt in een hoek hebt staan, terwijl een vriend die juist geweldig vindt, en jij staart stiekem al jaren naar zijn ongebruikte broodbak, dan is ruilen toch een top-optie?! Je leert ook spullen los te laten. Misschien doet het even pijn, maar negen van de tien keer ben je daarna vergeten dat je het ooit had. Tot je bij die vriend thuis komt natuurlijk. Dan blijkt die lamp daar veel beter te staan en ook nog eens wél gebruikt te worden. 
Opdracht 1: geef! 

Geef iets weg. Iets dat je niet meer gebruikt. En verwacht er helemaal niets voor terug. Geef iets weg uit de doos met ongebruikte spullen. Geef iets persoonlijk weg, of doe het via de kringloopwinkel. Geef overbodige blikken uit de voorraadkast weg, geef verwaarloosde planten aan het plantenasiel, geef boeken anoniem weg door een eigen minibieb te maken voor je huis. Wij vinden persoonlijk weggeven het leukst, maar bedenk dat een zak kleding in de juiste container ook een verdomd goed gevoel kan geven. 
Opdracht 2: Tijd voor een ruilfeestje

Spreek met 1, 2, of wel 20 vrienden af om een avondje te ruilen. Nodig: huis, muziekje drankje hapje, en ieders ongebruikte spullen en kleding. (Komt die doos toch weer van pas!) In het kader van verwachting management kan je afspreken alleen spullen mee te brengen die in een bepaalde categorie vallen. Wat overblijft doneer je aan de kringloop!

Je kan ook nog een dienst aanbieden natuurlijk: Stel je wilt heel graag die blender meenemen maar je hebt niks om mee te ruilen. Bied dan een dinertje aan, een grote schoonmaak, hulp bij de eerstvolgende verhuizing, of iets waar jij goed in bent. Nog een leuke variant: een avondje skills ruilen! Jij een introductie in het Spaans, de ander een introductie in de kunst van Origami? 
Tips van leuke initiatieven of sites die je inspiratie geven of helpen ruilen en geven
Konnektid

Waar ben jij goed in, en waar zou je goed in willen zijn? Konnektid biedt je een platform om dingen die je kan, uit te wisselen. Oftewel: Skillsharing. Zoek in je buurt iets om te leren, en ruil het voor iets dat jij de ander weer kan leren! 
Allerlei plekken om te geven

Er zijn zó veel ruil- en geef initiatieven, dat we ze onmogelijk kwijt kunnen in deze mailing zonder je mailbox op te blazen. Daarom: Voor online ruilen of geven, offline evenementen, plaatsen voor specifieke dingen en de juiste ruil- of weggeefgroep bij jou in de buurt, kijk hier.
Verjaardag-geven

Ten eerste moet je je over het stigma heen zetten dat iedereen altijd iets moet krijgen en dat dat nieuw moet zijn. Hoe zoiets dan uitpakt? Lees hier één van de beste verjaardagen van Kim zonder nieuwe cadeaus. Of lees hoe Irene een originele verjaardag en prachtdag heeft gehad. 
Wil je iets met ons delen? Laat het weten via Facebook!
Copyright © 2014 Buy Nothing New, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences