Buy Nothing New-Maand week 4: Tweedehands en vintage
View this email in your browser
*Wil je de mailing van week 1, 2, 3 of 4 nog eens nalezen? Kijk dan hier. 
Tweedehands en vintage

Nog maar een paar dagen te gaan! En ga je dan meteen los in de winkelstraat? Of ga je nog even door met ontdekken wat je hebt, of wat er al bestaat? Er zijn ontzettend veel tweedehands opties! En natuurlijk beslis je zelf of een ongebruikt item tot het afval gaat behoren, of nog nieuw leven krijgt. Én we gaan voor de laatste keer aan de slag met de -ondertussen befaamde- doos met spullen!

Laat je ons weten hoe het was? Dat kan via Facebook of ons gastenboek.
Tweedehands en vintage werken twee kanten op: Iets moet wel de kans krijgen om langer te bestaan dan 1 ronde. En dat bepaalt de theepot niet zelf. Vaak vindt men het een gedoe om een nieuwe bestemming te vinden. Er zijn er allerlei opties, als je maar even zoekt. Er zijn anders ook instanties die gratis bij jou thuis spullen komen ophalen, of waar je alles in één keer heen kan brengen.  

Hetzelfde geldt ook de andere kant op: Het kan een gedoe zijn om iets specifieks te vinden, in goede staat en tweedehands. Tenzij je weet waar je zoeken moet. En dat uitvinden, dat kost tijd. Daarom hebben wij een hoop dingen voor je op een rijtje gezet. Check ze hier, en vind sneller wat je zoekt! 
Opdracht 1: Bedenk of het tweedehands kan.

En daar zit de echte uitdaging. Probeer het eerst tweedehands te vinden. Ook als je iets niet-vintage/stoffig/beschadigd/mufs zoekt. Zo zet je jezelf over dat vooroordeel heen: door het te doen. Vooral nu de tweedehands-revival gaande is, kan je helemaal los op niet-nieuw. Overal springen bedrijfjes uit de grond die handig omgaan met ons 'afval' of met onze ongebruikte spullen. 
Onderaan deze pagina vind je nog een paar tips. Denk aan een goede racefiets, een mooi meubel op maat, of een jurk voor een bruiloft. 

Geloof ons, tweedehands hoeft niet stoffig. 
Opdracht 2: Red de kringloopwinkel!

Breng je overgebleven spullen van de doos naar de kringloopwinkel. Zonder te kijken. (Of laat ze ophalen.) 
De kringloopwinkel staat er niet al te best voor. En dat is zonde. Ze zijn een ideale plaats om van je ongebruikte spullen geen afval te maken, ze verzorgen werkgelegenheid, en ze zorgen voor spullen voor de kleine beurs. Dieuwke beschrijft prachtig waarom je je spullen nou juist naar de kringloop winkel moet brengen. 

Dus: Kijk niet meer in je doos met overgebleven spullen: Doe hem dicht en breng hem naar de kringloop!  En vertel ons, wat dat met je doet. Wij vonden het best eng de eerste keer. Nu kijken we nooit meer 'nog één keertje' in een tas.
Tips van leuke initiatieven of sites die je inspiratie geven of helpen met tweedehands (ver)koop. 
Mooie racefietsen, vintage en op maat.

Stalpaerd verzamelt door heel Europa fietsonderdelen, en maakt daar weer racefietsen van. Twee mannen met een passie voor fietsen en voor sleutelen doen dit voor de liefde voor vintage race fietsen. Het liefst uit de jaren '70, maar alles kan op aanvraag. 
Designer kleding liever niet naar de kringloop?

Dan zijn er goede tweedehands services die jou helpen met de verkoop. Één daarvan is TheNextCloset. Zij bieden jouw designer kleding een tweede leven. Het juiste platform met dezelfde liefhebbers, en als je wilt doen ze ook nog al het werk voor je! 
Meubels op maat, gerecycled.

Tja en hoe doe je dat dan? Daar heeft Woodustry iet sop bedacht. Behalve een online shop met gave vintage meubelstukken, kan je samen met hen je idee omzetten naar een ontwerp, waarna zij op zoek gaan naar materiaal om her te gebruiken voor jouw meubel!
Wil je iets met ons delen? Laat het weten via Facebook!
Copyright © 2014 Buy Nothing New, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences