Copy
Samen sterk voor onderwijs.
Let goed op jezelf en op elkaar, door Gert PlompVanmorgen was op het werk de nieuwjaarsbijeenkomst. De gemeentesecretaris hield zijn speech. Zijn aanbevelingen zijn ook op de LVO van toepassing. Lees de blog van de voorzitter Gert Plomp.

Harmonisatie Peuterspeelzalen en KinderopvangTijdens de regiobijeenkomsten van de MO-groep  van 12 -29  januari 2016 worden peuterspeelzalen en gemeenten geïnformeerd over de veranderingen die op stapel staan.  Voor meer informatie over dit onderwerp een aanmelding klik hier.

Green Deal Scholen voor duurzame, gezonde en betaalbare scholenVanaf 2016 wordt er echt gewerkt aan gezond binnen- en buitenklimaat op de ruim 9000 scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Meer informatie over de Green Deal Scholen vindt u hier.
 
Slim omgaan met geldUit onderzoek van Weet wat je besteedt blijkt dat ongeveer de helft van de jongeren het lastig vindt om goed met geld om te gaan. Om daar op in te spelen gaat Stichting TeamAlert in 2016 van start met financiële educatie op MBO- en VO-scholen. Zij ontwikkelden een project waarin de onderwerpen: nieuwe leenstelsel, schulden, bijverdiensten en de kosten van op jezelf wonen aan de orde worden gesteld. De ambitie is om deze projecten te gaan uitvoeren op zoveel mogelijk scholen om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Voor meer informatie en contact, klik hier.

Studiemiddag “ Een nieuw Samenspel” op woensdag  middag 17 februari 2016Er is een nieuw samenspel nodig van alle partners om de transformaties tot een succes te maken. Duurzame verbindingen tussen formele en informele netwerken in de domeinen welzijn, wonen, zorg, gezondheidszorg, werk en onderwijs. De studiemiddag, georganiseerd door LCGW, Stimulansz en Verwidiel in nauwe samenwerking met o.a. de LVO biedt daarvoor handvatten. Voor meer informatie en inschrijven klik hier

Copyright © 2016 LVO, alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp