Copy
Nieuwsbrief 03/16/2017
Ik Onderneem! B.V.
Is deze mail niet goed leesbaar?
Bekijk de mail in uw browser

Community management

Wij komen in veel winkelgebieden en zien wat goed gaat en wat minder goed gaat in aanpak, strategie en operatie. Opmerkelijk is dat er bij de zoektocht naar digitalisering van een winkelgebied er nog steeds sterk ingezet wordt op het hebben van technische toepassingen. Het wordt vaak een doel op zich om een website te hebben, of een app of Wifi. Echter, de grote valkuil blijft daarbij; Techniek is niets waard wanneer het niet wordt gebruikt. Er is dus activatie nodig van de gebruikers, in dit geval de ondernemers! Wij stellen dat community management, namelijk het activeren van gebruikers, essentieel is voor succes van welk technische toepassing in een winkelgebied dan ook. Wij zullen dit community management in onze volgende nieuwsbrief verder uitdiepen. Alvast sparren hierover? Neem contact op!

Doetinchem

Begin februari is er een start gemaakt met een strategisch project in Doetinchem. Sinds 2015 wordt er door de verschillende stakeholders van Doetinchem al intensief samengewerkt om de binnenstad toekomstbestendig te maken. Er is al ontzettend veel werk verzet en nu is de tijd rijp om een stevige organisatie te gaan neerzetten waarin alle stakeholders vertegenwoordigd zijn.

Ik Onderneem! gaat dit aansturen en ervoor zorgen dat er een gedegen strategische regiegroep tot stand komt. Daarnaast zorgen we er samen met het lokale veld voor dat de juiste personen op de meest geschikte plek in de binnenstad-organisatie worden gezet. Hierdoor ontstaat er een gezamenlijk gedragen en houdbare organisatie voor de toekomst, waarbij alle partijen mee investeren (in tijd, geld en middelen) aan de gezamenlijke acties voor de binnenstad die voortkomen uit de opgestelde visie, uitvoeringsagenda en plannen. 

Honig excursie Rijk van Nijmegen  

14 maart j.l was er een bijeenkomst in het Honig complex in Nijmegen georganiseerd voor ondernemers én klanten uit de regio. Dit alles in het kader van Rijk van Nijmegen 2025 en project De Nieuwe Winkelstraat. Rob Weiss en Martin Visser (Rabobank) waren aanjagers. Deze 'excursie' stond in het teken van elkaar ontmoeten, leren van elkaar en inspiratie opdoen. Het was een geslaagde avond!
Op deze avond gingen de ondernemers met hun klant in gesprek! Er zijn op verschillende thema's zoals lokaal kopen, evenementen, communicatie en loyaliteit stellingen geplugd aan ronde tafels. Uitkomst: Nieuwe inzichten over het organiseren van je winkelgebied.....

DNWS krijgt versterking!

Vanaf deze maand heeft DNWS, naast Rob Weiss, een nieuwe Accountmanager, David Lansen. Hij heeft een rugzak vol praktijkervaring, die hij graag gaat inzetten voor DNWS. David heeft onder andere gewerkt als Centrummanager en Accountmanager voor ondernemers. Wellicht zullen jullie meer van hem horen in de toekomst. Klik hier voor David zijn Linked.

 

Een dag in het leven van: Susette

06:30 | Na een paar keer snoozen, is het nu echt tijd om op te staan. Ik schiet in de kleren en zorg dat alle beesten voorzien zijn van hun ontbijt. Dan een paar bammetjes voor de rest van het gezin smeren, zorgen dat alle bakjes in de tassen zitten, de buiken vol zitten en iedereen in de startblokken staat.

08:00 | Ik graai nog alles voor mijn eigen tas bij elkaar, lepel een bakje yoghurt naar binnen en spring met een bak koffie in de auto. Even een moment van rust…. Via de ‘landweggetjes’ van de Achterhoek rij ik richting Arnhem.

09:00 | Het is altijd even strijden om een parkeerplek in het centrum van Arnhem, maar na een paar rondjes over de binnen- en buitensingel weet ik er één te bemachtigen en loop ik het laatste stukje naar kantoor. Ik tap een kop koffie en ga achter m’n computer aan de slag.

10:00 | We gaan van start met het teamoverleg. Onder het genot van een stuk appeltaart bespreken we de huidige projecten, nieuwe kansen en interne zaken.

12:30 | Tijd voor de lunch. Met het hele team eten we aan de lange houten tafel. Iris maakt een tosti die we samen delen en ik smeer nog twee rijstwafels. Gauw even eten en dan weer aan de bak, want er staat nog veel op mijn to do lijst.

13:00 | Ik bespreek samen met Inge de stappen voor ons project in Doetinchem en schrijf een terugkoppeling van de kick-off voor de leden van het lokale interim bestuur. Tevens moeten de stakeholders nog uitgenodigd worden voor een gesprek en begin ik aan een belronde.
15:00 | Ik begin aan het visueel maken van de ideale situatie met betrekking tot de binnenstad organisatie van Doetinchem, op een A4’tje kom ik er niet uit en dus pak ik het groter aan en bekleed het grote whiteboard.

16:00 | Tevreden draag ik mijn uitgewerkte model over aan mijn collega Sanne, zij gaat het nog vele malen mooier maken in een digitale animatie.

16:30 | Kort heb ik even overleg met Rob en Sonja over het project Koopstromen MRE en verstuur een aantal e-mails hiervoor om te zorgen dat de voortgang wordt bewaakt. Tot slot buig ik me nog even over wat interne administratie en zorg dat  alles weer netjes klaarstaat voor de volgende dag.
17:30 | Langzaam is het kantoor leeg gedruppeld en loop ook ik weer richting mijn auto. ’s Avonds probeer ik drukke snelweg te vermijden en rij ik via de mooie route Rozendaal, Velp, Rheden en Doesburg weer de Achterhoek in.

18:30 | Thuis aangekomen schuif ik meteen aan tafel voor het avondeten. Ik zorg dat alle beesten weer zijn verzorgd, breng mijn zoontje naar bed en pak mijn sporttas in.

20:00 | Nog even een ritje naar de sportschool, sporten en dan is de dag weer voorbij. Op naar de volgende!
Bekijk hier alle Ik Onderneem! nieuwsbrieven
Volg ons op
 Twitter | Facebook | Stuur door 

Ik Onderneem! B.V.
Jansbuitensingel 7 6811 AA Arnhem
info@ik-onderneem.nlCopyright © 2017 
Afmelden voor deze nieuwsbrief | Gegevens wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp