Copy
Nieuwsbrief 02/16/2017
Ik Onderneem! B.V.
Is deze mail niet goed leesbaar?
Bekijk de mail in uw browser

Strategisch regie    

Ik Onderneem! is sterk in strategisch verder brengen van lokale projecten. Soms is het nodig om een externe specialist te betrekken om knopen door te hakken en om focus aan te brengen. De insteek is altijd om beter te maken wat er al is, niet om het wiel opnieuw uit te vinden. Dus bijvoorbeeld:
  • Hoe zitten de stakeholders in de wedstrijd? Welke belangen spelen er?
  • Hoe zit het met transparantie en openheid?
  • Hoe is de interne en externe communicatie geregeld?
  • Wat is de organisatie-structuur en wat is nodig om te professionaliseren?
  • Welke mensen zitten op welke plek en klopt dat?
  • Welke focus is nodig om een (gezamenlijk) resultaat neer te zetten?
Deze en andere vragen worden werkendeweg beantwoord en samen met lokale stakeholders en opdrachtgever bouwen we aan een sterke coalitie, heldere doelen en resultaten, professionaliteit en openheid en transparantie. Wilt u ook met ons bouwen? Wij gaan graag met u in gesprek hoe! Mail info@ik-onderneem.nl

Bedrijventerreinen van de toekomst

De BOVAG, Inretail en Rabobank hebben samen met Ik Onderneem! de handschoen opgepakt om een pilot te starten met perifere winkelgebieden, op bedrijventerreinen. Veel aandacht is er voor de aanpak van de binnenstedelijke winkelgebieden; maar aandacht voor de perifeer gelegen winkelgebieden blijft onder de maat.
Perifeer gelegen winkelgebieden zoals autoboulevards en woonboulevards, hebben eigenlijk dezelfde aandacht nodig als die in de ‘binnenstad’. Ook voor deze gebieden geldt dat zij de attractiewaarde (waarom kom ik er) en transactiewaarde (waarom koop ik er) moeten (her)ontdekken en opnieuw moeten vormgeven. 14 februari heeft Rob een presentatie gehouden op een BOVAG bijeenkomst over vastgoed. We zijn nu op zoek naar enkele pilot-bedrijventerreinen om van start te gaan met de DNWS aanpak bedrijventerreinen. Lees hier het hele programma.

Bodegraven  

In Bodegraven is in mei vorig jaar een DNWS-in-actie-traject geweest. De actiepunten en aanbevelingen uit dit plan zijn bij de stakeholders neergelegd. Het is goed om te zien dat na die tijd enkele actiepunten verder zijn opgepakt en dat ze verder gebracht worden om het winkelgebied te versterken. 
Zo is er bijvoorbeeld een aanbeveling gedaan om twee winkelgebieden, boven en beneden de rivier, met elkaar te verbinden met een nog te bouwen brug. Zie de afbeelding links uit het actieplan (bron: DNWS 2016) en de afbeelding rechts uit 'visie Bodegraven centrum' uit 2016. 

Een dag in het leven van: Inge

09:00 | Na het ochtendgebeuren waarin ik twee kinderen naar school heb gebracht. Fiets ik terug langs huis om mijn werktas te pakken. Ik vervoer mij door Arnhem met een elektrische bakfiets en terwijl ik de batterij in de bakfiets plaats weet ik dat ik wat vergeten ben maar ik kan mij niet bedenken wat.

Halverwege mijn fietstocht naar het werk, kan ik omdraaien omdat mij inmiddels te binnen is geschoten wat ik vergeten was. Thuis pak ik snel mijn portemonnee en mijn mobiel (toch wel belangrijk in deze tijd), en fiets nu naar het kantoor in de stad.

09:30 | Nog enigszins met chaotisch gevoel kom ik binnen en krijg meteen een lekker kopje koffie van mijn collega Leda aangeboden, heel even krijg ik een rustig gevoel over mij heen. Van korte duur want ik heb nog een uurtje om wat af te maken voor 'Wij zijn Arnhem' voor ik in de mini stap naar Doetinchem. 

12:00 | In Doetinchem hebben mijn collega Susette en ik een kennismakingslunch met betrokkenen van het project: "duurzame regie op binnenstad Doetinchem"

13:00 | Het blijkt een kennismaking te zijn met een “oude bekende” uit de tijd dat ik bij Syntens innovatienetwerk voor ondernemers werkte, dus het wordt niet alleen een nuttige maar ook een gezellige lunch.

 
14:00 | Eenmaal terug in Arnhem geef ik mijn collega’s even terugkoppeling over het gesprek en kijk samen met Sonja nog even naar de acties die we uitvoeren voor ons project in Roosendaal.

Daarna spring ik weer op mijn bakfiets om mijn privé leven weer op rolletjes te laten draaien.
Bekijk hier alle Ik Onderneem! nieuwsbrieven
Volg ons op
 Twitter | Facebook | Stuur door 

Ik Onderneem! B.V.
Jansbuitensingel 7 6811 AA Arnhem
info@ik-onderneem.nlCopyright © 2017 
Afmelden voor deze nieuwsbrief | Gegevens wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp