Copy
TWIE-zine nr. 1 - oktober 2012
ETWIE logo

Eerste TWIE-zine

Dit is het allereerste nummer van het TWIE-zine, de elektronische nieuwsbrief van ETWIE. Met deze maandelijkse nieuwsbrief zullen we alle geïnteresseerden op de hoogte houden van onze activiteiten en van het belangrijkste nieuws over het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed.

Je ontvangt dit TWIE-zine omdat we vermoeden dat je hierin geïnteresseerd bent. Wens je het e-zine toch niet te ontvangen? Schrijf dan uit via de link onderaan.


Wat is ETWIE?

ETWIE staat voor 'Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed'. Verschillende partners uit dit brede veld werkten de voorbije jaren aan de oprichting van dit nieuwe platform. Op basis van een beleidsplan werd ETWIE eind vorig jaar erkend door de Vlaamse overheid. Voor de periode 2012-2016 kan ETWIE dus rekenen op subsidies om zijn werking uit te bouwen. Daarbij wil ETWIE een centrale rol opnemen in een netwerk van zo veel mogelijk actoren die zich met aspecten van het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed bezighouden.

Op de nieuwe website www.etwie.be vind je al heel wat informatie over ETWIE. Je komt er bijvoorbeeld meer te weten over de voorgeschiedenis van ETWIE en over de samenstelling van de bestuursorganen. Je vindt er ook de missie en de statuten en een samenvatting van de beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid.

ETWIE gaat van start!

De werking van ETWIE is vorige maand effectief van start gegaan met de indiensttreding van Daniëlle De Vooght en Tijl Vereenooghe. Het nieuwe kantoor van ETWIE is gevestigd in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Daar zal op 1 december ook de eerste ETWIE-ontmoetingsdag plaatsvinden.

Steeds op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ETWIE dan zeker ook op Facebook en/of Twitter!


Immaterieel erfgoed online

Sinds vorige maand staat immaterieelerfgoed.be online. Deze interactieve website met databank is het portaal van de Vlaamse overheid voor immaterieel cultureel erfgoed. Ook ETWIE zal hieraan zijn steentje bijdragen!

Bezoek de website


Ronse ontsluit textielverleden

In Ronse werden vorige week twee initiatieven rond het industrieel verleden van de stad voorgesteld: een databank van het textielpatrimonium in Ronse en het interactieve, digitale platform 'Ronse 3D'.

Lees meer
Lamot


Eerste ETWIE-ontmoetingsdag

Op zaterdag 1 december organiseert ETWIE zijn eerste ontmoetingsdag, die zal plaatsvinden in congrescentrum Lamot in Mechelen.

Als centraal thema van de dag werd gekozen voor ‘het verzamelen en delen van expertise over technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed’. Verschillende sprekers uit binnen- en buitenland zullen het thema belichten.

Deze ontmoetingsdag is bovendien een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de werking van ETWIE. Wat kan het nieuwe expertisecentrum voor jou of jouw vereniging betekenen? Wat zijn jouw noden en verwachtingen?

Houd dus alvast zaterdag 1 december vrij in je agenda. Het volledige programma vind je binnenkort op www.etwie.be!

Agenda

Op onze website willen we een kalender aanbieden met interessante activiteiten rond technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed.

Een activiteit melden? Mail dan naar info@etwie.be!

Oproep

We zijn op zoek naar een nieuwe bestemming voor een aantal oude schrijnwerkermachines.
ETWIE vzw
Van Beethovenstraat 8-10
2800 Mechelen

E-mail: info@etwie.be
Tel.: 015/27.23.34
www.etwie.be
Email Marketing Powered by Mailchimp