Copy
TWIE-zine nr. 52 - januari 2017
ETWIE logo

Op zoek naar historische bedrijven en hun erfgoed!

Samen met verschillende partners zal ETWIE dit jaar sterk inzetten op de uitbouw van de werking rond historische bedrijven. Met een aantal concrete initiatieven willen we bedrijven aanmoedigen om aandacht te hebben voor hun (roerend, onroerend of immaterieel) erfgoed. Zo bereiden we een publicatie voor over 100-jarige bedrijven en werken we aan een online platform rond bedrijfserfgoed. Op onze website lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Lees meer
 

Projectmedewerker bedrijfserfgoed gezocht

Voor de ondersteuning van het traject rond bedrijfserfgoed is ETWIE op zoek naar een tijdelijke projectmedewerker (m/v/x). De projectmedewerker wordt aangeworven voor een periode van zes maanden, vanaf 1 maart. Kandidaten beschikken over een masterdiploma en relevante (werk)ervaring. Solliciteren voor deze functie kan nog tot 5 februari.

Lees meer
 

Op Stoapel lanceert ambitieus toekomstplan scheepsbouwerfgoed

Erfgoedvereniging 'Op Stoapel' heeft een ambitieus toekomstplan opgesteld voor het scheepsbouwerfgoed in Temse en omgeving. "Wij willen hiermee een ruim debat openen over wat we kunnen ondernemen om het rijke verleden van de scheepsbouw eindelijk de toekomst te geven die het verdient," zegt voorzitter Lieven Muësen. "Tevens is het project een eerbetoon aan generaties hardwerkende scheepsbouwers die voor welvaart hebben gezorgd in het Waasland."

Lees meer
 

Pijp- en Tabaksmuseum Sint-Niklaas neemt doorstart

Het Pijp- en Tabaksmuseum in Sint-Niklaas neemt een doorstart na het onverwachte overlijden van stichter en bezieler Richard Thiron, in augustus vorig jaar. Vrienden en familie van Thiron hebben een vzw opgericht, die het privé-museum nieuw leven wil inblazen. "Het is onze bedoeling om Richards droom verder te zetten, zeker omdat het museum in 2017 precies een kwarteeuw bestaat," klinkt het.

Lees meer


Vacature

Het treinmuseum Train World in Schaarbeek (Brussel) zoekt een nieuwe manager 'Educatie en Publiekswerking' (m/v). Solliciteren voor deze functie kan tot 30 januari.

Lees meer


Studio OMD

De komende weken organiseert Herita een reeks infosessies waarop je alles te weten komt over deelname aan de Open Monumentendag op zondag 10 september.

Lees meer


Actieplan 2017

Als erkende en gesubidieerde organisatie dient ETWIE jaarlijks een 'actieplan' in bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid. Het jaaractieplan 2017 is nu beschikbaar op onze website.

Lees meer


16/2: lezing over de Brusselse emailindustrie

Op donderdag 16 februari geeft Jan De Plus in Brussel een lezing over 'Het geëmailleerde reclamebord en de Brusselse emailindustrie: het einde in zicht?'. De lezing kadert in de lezingenreeks van Brusselfabriek en ETWIE.

Lees meer


Kempuseum veilt ambachtelijke gereedschappen

Het Kempisch Museum in Brecht vernieuwt. Het museum werd al herdoopt tot 'Kempuseum' en nu wordt ook de collectie onder handen genomen. In het kader van het nieuwe collectiebeleid wordt op zondag 29 januari een deel van de ambachtelijke collectie geveild.

Lees meer


Vroegste telescopen geven geheimen prijs

Onze landgenoot Tiemen Cocquyt, conservator van het Museum Boerhaave in Leiden, deed de voorbije jaren baanbrekend onderzoek naar de lenzen in 17de-eeuwse telescopen. Op zondag 29 januari stelt hij zijn resultaten voor.

Lees meer


Mosterd en Torhout

Benieuwd hoe mosterd doorheen de tijd gemaakt en vooral bewaard werd? In het stadskantoor van Torhout opende vorig weekend de kleine expo 'Mosterd en Torhout, gewaarborgd zuiver'. Stefaan De Pessemier presenteert er zijn collectie mosterdpotten, publiciteits- en verpakkingsmateriaal.

Lees meer

ETWIE vzw
Van Beethovenstraat 8-10
2800 Mechelen

E-mail: info@etwie.be
Tel.: 015/27.23.34
www.etwie.be
  
Email Marketing Powered by Mailchimp