Copy
TWIE-zine nr. 6 - maart 2013
ETWIE logo

Stop de Tijd!

Op zondag 21 april vindt in heel Vlaanderen en Brussel de 13de editie van Erfgoeddag plaats. 500 organisaties presenteren die dag een veelkleurige waaier van zo’n 750 gratis activiteiten. De lokale organisatoren zijn op zoek gegaan naar een eigen invulling van het thema ‘Stop de Tijd!’.

ETWIE werkt in het kader van Erfgoeddag met verschillende partners mee aan de tentoonstelling ‘Met oldtimers terug in de mobiliTIJD’ in Halle.

Lees meer

 

'Industriële archeologie en industrieel erfgoed' online beschikbaar

Vorige maand werd de cursustekst ‘Industriële archeologie en industrieel erfgoed’ toegevoegd aan de TWIE-bib. Deze cursustekst hoort bij het gelijknamige vak dat door prof. Peter Scholliers wordt gedoceerd aan de Vrije Universiteit Brussel.

Lees meer

 

MOT-conservator Johan David met pensioen

Na een lange en goedgevulde carrière gaat Johan David, conservator van het Museum voor de Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen, eind maart met pensioen. Johan was meer dan dertig jaar lang de drijvende kracht achter de werking van het MOT. In 2010 was Johan ook een van de stichtende leden van ETWIE. Sinds de oprichting van de vzw neemt hij de taak van penningmeester op zich. We wensen Johan dan ook van harte een deugddoend pensioen toe!

Lees meer


ETWIE-bevraging al ingevuld?

Vorige maand lanceerde ETWIE een bevraging om de actoren en de expertise met betrekking tot technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed nog beter in kaart te brengen. We herhalen graag nog eens onze oproep om deze enquête in te vullen, zodat ook jouw kennis een plaatsje kan krijgen op het ETWIE-platform.

Vul de bevraging nu in!


Vakmanschap in Segovia

Van 14 tot 17 maart nam ETWIE deel aan een workshop rond vakmanschap in het Spaanse Segovia. De workshop kaderde in het Grundtvig-project 'Cultural Kaleidoscope'. Ook de vzw IJzer en Vuur maakte deel uit van de Belgische delegatie.

Lees meer


Het tij keert!

Sinds half maart kan het grote publiek kennismaken met ‘Het tij keert!’, een crossover-project rond het rijke watergebonden erfgoed langs de beide oevers van de Rupel. De rode draad doorheen het erfgoedverhaal zijn de scheepswerven, zaten en killen, die de streek vroeger domineerden.

Lees meer


Gentse Universitaire Musea opgericht

Eind januari heeft het Bestuurscollege van de Universiteit Gent het interfacultaire samenwerkingsverband ‘Gentse Universitaire Musea – GUM’ goedgekeurd en verankerd als autonome organisatie binnen de universiteit. Bedoeling is de werking van de verschillende musea aan de Gentse universiteit beter op elkaar af te stemmen.

Lees meer


Denk mee over een nieuw decreet varend erfgoed

Vlaams minister Geert Bourgeois heeft zich in zijn beleidsbrief geëengageerd om het decreet varend erfgoed dit jaar nog aan te passen. Op basis van een discussienota wordt nu gepeild naar reacties van middenveld, geïnteresseerden, gebruikers en eigenaars van varend erfgoed. Een eerste versie van het aangepaste decreet wordt tegen de zomer verwacht.

Lees meer
DNA sequentie


Al mijn dagen zijn nachten

Het mijnwezen heeft tijdens de 19de en 20ste eeuw talrijke Waalse kunstenaars geïnspireerd, of nu het schilders, beeldhouwers of fotografen waren. De tentoonstelling ‘Al mijn dagen zijn nachten’, die recent zijn deuren opende in Blegny, toont een staalkaart van honderd belangrijke werken rond dit thema.

Lees meer
ETWIE vzw
Van Beethovenstraat 8-10
2800 Mechelen

E-mail: info@etwie.be
Tel.: 015/27.23.34
www.etwie.be
  
Email Marketing Powered by Mailchimp