Copy
TWIE-zine nr. 3 - december 2012
ETWIE logo

Eerste ontmoetingsdag werd een succesOp zaterdag 1 december namen zo'n 90 geïnteresseerden deel aan de eerste ETWIE-ontmoetingsdag in Mechelen. Het thema van de dag was ‘Kennis delen. Over het verzamelen en delen van expertise over technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed’. Kon je er niet bij zijn? Op onze website vind je nu een verslag van de ontmoetingsdag. Ook de powerpoint-presentaties zijn beschikbaar.


SIWE vzw in vereffening

SIWE vzw, het Steunpunt Industrieel Wetenschappelijk Erfgoed, gaat in vereffening. De Algemene Vergadering van SIWE besliste enkele weken geleden unaniem om de vzw vanaf 31 december 2012 vrijwillig te ontbinden. SIWE was in 2010 een belangrijke partner bij de oprichting van ETWIE, en verschillende SIWE-leden engageerden zich ook binnen het bestuur van ETWIE.

Lees meer


Industrial and Technical Heritage Weekend 2012

Van 26 tot 28 oktober organiseerde de European Federation of Associations of Industrial and Technical Heritage (E-FAITH) in Londen haar ‘Industrial and Technical Heritage Weekend’, de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor de vrijwilligers en verenigingen die zich inzetten voor het industrieel en technisch erfgoed in Europa. Ook ETWIE nam deel. Op onze website vind je een verslag van deze bijeenkomst.


Surftip

In Nederland heeft de Stichting Academisch Erfgoed (SAE) vorige maand een nieuwe website gelanceerd. Dankzij de website zijn efgoedcollecties van negen Nederlandse universiteiten voor het eerst in één keer tegelijk online te doorzoeken.

Lees meer


In de prijzen

Erfgoedonderzoeker Frank Becuwe mocht vorige maand de I.J. de Kramer-prijs 2012 in ontvangst nemen voor zijn boek ‘In de ban van Ceres'. De publicatie vulde volgens de jury een belangrijk hiaat in het onderzoek naar de evolutie van het maalbedrijf in Vlaanderen.

Lees meer

Bestemming gezocht voor machines ophaalgebouw Heusden-Zolder

Bij de restauratie van het ophaalgebouw op de mijnsite van Heusden-Zolder worden momenteel een aantal niet-beschermde machines en stukken uit het gebouw verwijderd. Geïnteresseerden kunnen het materiaal deze week gaan bekijken!

Lees meer


Onderwerpen voor stages, projecten en onderzoek?

Heb je binnen je organisatie een leerrijke stageplaats voor een student? Of een boeiend onderwerp voor een thesis of een groepswerk? Laat het ons dan weten via info@etwie.be. We helpen je graag verder op weg!
Lamot


Opiniestuk over het Vlaamse erfgoedbeleid

Naar aanleiding van een hoorzitting in het Vlaams Parlement over het erfgoedbeleid in Vlaanderen werd vorige week een opiniestuk verspreid met een aantal bekommernissen uit de sector. De tekst, die mee werd ondertekend door ETWIE, vind je integraal op onze website.

Lees meer
ETWIE vzw
Van Beethovenstraat 8-10
2800 Mechelen

E-mail: info@etwie.be
Tel.: 015/27.23.34
www.etwie.be
  
Email Marketing Powered by Mailchimp