Copy
TWIE-zine nr. 7 - april 2013
ETWIE logo

Onze tips voor Erfgoeddag

Nu zondag 21 april vindt in heel Vlaanderen en Brussel de 13de editie van Erfgoeddag plaats. 500 organisaties presenteren die dag een veelkleurige waaier van zo’n 750 gratis activiteiten. Geen tijd om het volledige programma door te nemen? Wij maakten alvast een selectie met interessante activiteiten rond technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed!

Lees meer

 

Met oldtimers terug in de mobiliTIJD

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Met oldtimers terug in de mobiliTIJD’, te bezoeken in Halle tijdens de Erfgoeddag op 21 april, stelden de verschillende partners ook een brochure samen over oldtimers en mobiliteit. De brochure, die op Erfgoeddag gratis te verkijgen zal zijn, is ook integraal te bekijken op onze website. Voor deze activiteit werkte ETWIE samen met de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV), De Retro Vrienden, Forties and Fifties American Cars Enthusiasts, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Stad Halle.

Lees meer

 

Tweede ontmoetingsdag op 7 december 2013

Na het succes van de eerste editie organiseert ETWIE op zaterdag 7 december zijn tweede ontmoetingsdag in Lamot in Mechelen. Meer informatie volgt nog, maar schrijf de datum alvast in je agenda!


Jaarverslag 2013

Als erkende en gesubidieerde organisatie dient ETWIE jaarlijks een jaarverslag in bij het agentschap Kunsten en Erfgoed van de Vlaamse overheid. Het jaarverslag van 2012 is nu beschikbaar op onze website.

Lees meer


In het zog van Boelwerf

In het Scheepvaartmuseum Baasrode (Dendermonde) opende eind maart de thema-tentoonstelling van dit jaar. De expo ‘In het zog van Boelwerf’ werd opgezet door erfgoedvereniging ‘Op Stoapel’ uit Temse.

Lees meer


Uitgelezen

Heemkring Ter Palen heeft het industriële verleden van Buggenhout te boek gesteld. Onlangs verscheen de publicatie ‘In bedrijf… Bijdrage tot de studie van ondernemerschap, mechanisatie en economie in Buggenhout en Opdorp’.

Lees meer

ETWIE zoekt jobstudent (m/v)

Voor de ondersteuning van zijn werking zoekt ETWIE vzw een jobstudent (m/v) in de periode tussen augustus en december 2013.

Lees meer
Wielemans-Ceuppens


Restauratieplan machines Wielemans-Ceuppens bekroond

Europa Nostra maakte onlangs de laureaten van de jaarlijkse Europa Nostra Awards bekend. In de categorie ‘Onderzoek’ werd het restauratieplan voor de machines van de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens in Vorst (Brussel) bekroond.

Lees meer


Beurzen voor jonge ambachtslieden

Jonge, talentvolle ambachtslieden kunnen zich momenteel bij de Koning Boudewijnstichting kandidaat stellen om een vervolmakingsbeurs van maximaal 10.000 euro te ontvangen.

Lees meer


ET-WIE?

In verschillende tijdschriften verschenen onlangs artikels over de werking van ETWIE. Je kunt enkele van de artikels integraal lezen op onze website.

Lees meer
ETWIE vzw
Van Beethovenstraat 8-10
2800 Mechelen

E-mail: info@etwie.be
Tel.: 015/27.23.34
www.etwie.be
  
Email Marketing Powered by Mailchimp