Copy
View this email in your browser
Talk To Me
Terese Longva & Roar Sletteland
17.09.22-20.11.22
Åpning 16.09.22 kl. 19.00

Fredag 16. september åpner utstillingen Talk to Me med Terese Longva og Roar Sletteland.

Talk To Me er en audiovisuell installasjon, som tar for seg tema knyttet til kroppslighet og subjektivitet, språk og kommunikasjon. Installasjonen består av en serie bevegelige kjeve-skulpturer i glass og metall. Skulpturene aktiveres og begynner å bevege på seg, i varierende tempo, intensitet og rytmiske mønstre, når publikum går inn i galleriet. 

Skulpturene besitter en form for menneskelighet, men bare nesten. De mangler substans. De henvender seg til publikum og hverandre, prøver å si noe, men ingen mening kommer frem.

På den ene siden handler utstillingen om det man ikke snakker om, det unevnelige. Hva kan man si høyt, og hva må vi internalisere? Hva skjer med det vi internaliserer?  På den andre siden setter den søkelys på det store kommunikasjons - og informasjonsbehovet vi opplever i dag. 

Hva kommuniserer vi, og hvordan kommer dette til uttrykk i menneske og i samfunn? Terese Longva er opptatt av skapelses- og endringsprosesser i natur, menneske og samfunn. Hun jobber i ulike medium, særlig performance, video og installasjon. Kroppen og kroppslige opplevelser er ofte utgangspunkt for arbeidene hennes, som et sted for å synliggjøre det politiske. Longva har stilt ut og deltatt på en rekke gallerier og festivaler i inn- og utland. Hun er utdannet ved New York State College of Ceramics ved Alfred University (BFA, Philosophy Minor, Art History Minor) og Kunsthøyskolen i Bergen (MA).

Roar Sletteland er aktiv i Bergens samtidskunstfelt, særlig innen musikk-, scene- og lydkunst. Han konstruerer lydutstyr, musikkinstrumenter og robotikk til egne og andres prosjekter. Sletteland var daglig leder av Bergen senter for elektronisk kunst (BEK) i perioden 2003-07 og aktiv bruker frem til 2018 med analog elektronikk som spesialfelt. Han var også en av grunnleggerne av Lydgalleriet i 2005. Sletteland har hovedfag i filosofi fra universitetet i Bergen,1999.

Talk To Me er det første samarbeidsprosjektet mellom Longva og Sletteland.

Kristoffer Jul-Larsen åpner utstillingen. 

For mer informasjon ta kontakt med S12 på 93033510 eller Bergljot Jonsdottir på bj@s12.no/ 91175303

 

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune, Vestland fylkeskommune,  Møre og Romsdal fylkeskommune, Møre og Romsdal kunstsenter, Billedkunstnernes Vederlagsfond, BEK og S12.


 

  

 

Instagram
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
S12 Galleri og Verksted · Bontelabo 2, Bergen, Norway · Bergen, Hordaland 5003 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp