Copy
We hebben weer heel wat te vertellen

FMDO-nieuws

De inspiratiedag inspireert!

“Het was een ontmoeting met de wereld” en “ik vond het positief om in ontmoeting te gaan met andere verenigingen, misschien kunnen we samenwerken”. De vele deelnemers, workshopgevers en vrijwilligers die op zaterdag 19 oktober aanwezig waren op de inspiratiedag in Brussel voor alle FMDO-lidverenigingen waren razend enthousiast, bedankt voor jullie aanwezigheid!

Antwerpenaren aan het woord

Meer dan 500 Antwerpenaren beslisten in oktober over de verdeling van 10 procent van de volledige jaarbegroting van Stad Antwerpen, goed voor 1,1 miljoen euro. Tijdens het burgerbegrotingsfestival werden ingediende projecten geselecteerd, waarbij ook FMDO-lidverenigingen op heel wat steun konden rekenen. Goed gedaan!

Minigolf met FMDO in Kortrijk en Menen

Buitenactiviteiten in de winter zijn iets te koud, dus ging FMDO Kortrijk/Menen indoor minigolven. In speelzaal de Mambo was het voor velen de eerste keer dat ze minigolf speelden, maar dit kon de sfeer niet bederven. Het moeilijke parcours zorgde voor de nodige hilariteit bij de deelnemers. Uiteindelijk werd de winnaar Eunice beloond met 2 gratis cinema-tickets

De smaak van Sint-Pieters

Naar aanleiding van de Week van de Smaak organiseerden FMDO, Buurtwerk Sint-Pieters en Vormingplus Brugge vier kookworkshops. De Brugse verenigingen Everest Nepali Society, Yaakaaré en Voz Latina lieten buurtbewoners uit Sint-Pieters afwisselend kennismaken met culinaire tradities en smaken uit Nepal, Senegal en Mexico. Het werd gesmaakt!
 

Multiculturele vrouwendag Oostende

Op 6 november organiseerde FMDO samen met Oostendse partners het multiculturele dansfeest voor vrouwen. De workshops bollywood, folk en latina dans zorgden voor een overvolle dansvloer. Tussendoor was er een hapje en lekkere Marokkaanse thee. In de ontmoetingshoek konden deelnemers tot rust komen en elkaar beter leren kennen.

OPEN RIS-dag in Kortrijk

Op 3 december vond de OPEN RIS-dag plaats in Budafabriek Kortrijk. Je kon er deelnemen aan een rondetafelgesprek met enkele voorzitters van FMDO-verenigingen en dialoogtafels rond integratie, samenleving en diversiteit. Ook de goedgekeurde Noord-Zuidprojecten, waaronder drie van Kortrijkse lidverenigingen, werden toegelicht. Proficiat!

Proficiat Ivy

We hebben er lang naar uit gekeken. Op 8 december was het zover. Onze coördinator Ivy Goutsmit bracht twee kleine wondertjes op de wereld. Een dikke proficiat aan Ivy, Dillip en Aaron met de geboorte van Sam en Lisa!

Samen koken, Samen leven in Oostende

Op 26 oktober ging het project Samen koken, Samen leven van start. Elke maand kookt één vereniging samen met Oostendenaars een overheerlijke maaltijd. Zo deelden de Latijns-Amerikaanse vereniging Latinacion en de Syrische vereniging Kolono Maan elk al hun geheime recepten met de vele aanwezigen. De tafels werden gevuld met heerlijk eten en vele verhalen.

Nieuw online portaal voor FMDO-leden

FMDO ontwikkelde een online ledenportaal voor haar leden. Verenigingen die op zoek zijn naar een zaal, een handleiding voor het organiseren van een activiteit, een formulier voor Sabam, etc. kunnen dit vanaf nu ook vinden op onze website www.fmdo.be onder Educatief materiaal. Vraag nu het paswoord aan jouw contactpersoon van FMDO.

In dialoog bij Globe Aroma

FMDO nam deel aan de 10de editie van Brussel in dialoog. Op 19 oktober organiseerden we samen met Globe Aroma een dialoogtafel met als thema ‘Tijd om te delen’. Naast vrijwilligers van de Brusselse lidverenigingen Amal Belgika, Het Dorp, MICV en FIREFEC Bandundu zaten er ook artiesten van Globe Aroma en studenten van Hogeschool Odisee  mee aan tafel.

VZW-wetgeving ontrafeld in Antwerpen

In Antwerpen vond in november samen met vzw AIF+ de vorming '​​vzw​-​w​etgeving​' plaats. Hakim El Oualkadi van ​d​e Stadsmaker​s lichtte de verplichtingen, nodige administratie en organisatie van een vzw toe. Daarnaast ontvingen ​de deelnemers de handige infomap ‘ABC van de verenigingen’ over de thema's die belangrijk zijn in de werking van de vereniging.

Ik vrijwillig, jij vrijwilligt?

Dinsdag 29 november kwamen we met de Brusselse verenigingen samen in Het Punt, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in Brussel. We dachten na over welke vrijwilligers we zoeken en wat wij deze vrijwilligers te bieden hebben. Van ervaring tot vriendschap en een luisterend oor, vrijwilliger zijn bij een lidvereniging heeft heel wat te bieden. Dinsdag 10 januari is er een tweede vorming.

FMDO Brussel verkent een nieuwe horizon

2017 wordt een spannend jaar voor FMDO Brussel. In januari verlaten we het gebouw in de Bondgenotenstraat 52 in Vorst. We hebben er ons vele jaren thuis gevoeld, maar vanaf eind januari verwelkomen we jullie heel graag in ons nieuwe thuis boven het Kaaitheater (Saincteletteplein 20, 1000 Brussel). Kom zeker eens langs om van het prachtige uitzicht te genieten!

Welkom Katrien en Lio

De voorbije maanden mochten we ook twee nieuwe educatieve medewerkers verwelkomen. Katrien neemt in Oostende de educatieve taken van Anushik over en Lio vervangt Johanna in Brussel. Welkom!

FMDO-projecten

Broodje Brussel luncht met FMDO-gidsen

De Brusselse gidsen van 2 (T)huizen, 1 gids werden gevraagd o​m te gidsen voor Broodje Brussel. Dit initiatief van Muntpunt vzw staat voor wandelingen, concerten en tentoonstellingen tijdens de middagpauze. Onze gidsen zorgden voor een echte opkikker tijdens de werkdag. De samenwerking werd verlengd wegens succes! In het voorjaar zijn we terug.

Onderwijsambassadeurs

Ouders zonder Grenzen organiseerden samen met het Inloopteam de Viertorre en de SDV een voorleesmiddag in Oostende tijdens de Voorleesweek eind november. We toverden de gangen van het Huis van het Kind om in een magisch sprookjesbos en nodigden vier voorlezers uit om betoverende sprookjes voor te lezen in het Nederlands, Dari en Arabisch. Het was een groot succes!
 

VIA op het juiste pad naar werk

FMDO Oostende is gestart met een tewerkstellingsproject i.s.m Economisch Huis. Anushik begeleidt werkzoekenden met een migratieachtergrond naar een passende job. De deelnemers zijn gemotiveerd en zoeken actief naar werk en opleidingen. Zoek jij naar werk en woon je in Oostende, contacteer dan Anushik via Anushik@fmdo.be 

Café compagnons: Sint-editie

OC De Boeie was het decor voor de Sinterklaas-editie van Café Compagnons, hét praatcafé voor buddy's, nieuwkomers en geïnteresseerden. De brave compagnons kregen een  zoetigheid mee van de Sint en Piet. Gevuld met koffiekoeken, chocolade en snoep konden ook de kinderen de volgende komst van de Sint afwachten.

Scan4Diversity

De bekendmakingscampagne van Scan4Diversity draait op volle toeren. Tijdens de infosessie "interculturaliseren en de culturele sector" van Lasso werd het platform uitgebreid gepresenteerd. De culturele werkers werden er warm gemaakt voor het uitgebreide culturele aanbod van de verenigingen. Nederlandstalige Brusselaars hebben bovendien een grote kans om ons online te spotten!

Vrouwenklap speelt met vuur

Op 12 november gingen de enthousiaste dames van Vrouwenklap op uitstap naar het vuurfeest in De Panne.  Het werd een leuke middag met demonstraties vuurtouwspringen, theelichtjes maken en een echte vuurtovenaar die graag met de dames op de foto wou. Zo oefenden de deelnemers heel wat nieuwe woorden.

Nieuws van de lidverenigingen

Nieuwe lidverenigingen

Atlas Oostende

Op 26 oktober ging de nieuwe vereniging Atlas van start in Oostende. Hun doel is om de Marokkaanse cultuur meer bekendheid te geven bij een groter publiek. Ze willen dit doen aan de hand van traditionele en culinaire workshops. Veel succes aan deze nieuwe vereniging met enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers.

IetStof vzw

We verwelkomen de nieuwe vereniging IetStof vzw uit Kiel in Antwe​rp​en. De enthousiaste voorzitster is een liefhebber van textiel. Naast het werk in haar eigen naaiatelier organiseert ze workshops voor kinderen, jongeren en vrouwen. Bij IetStof gaat alles vanzelf: van Nederlands leren tot rokje maken vanuit het niets. Succes!

Activiteiten in de kijker

'Erfgoed in gevaar' door Tiwafin

Er was duidelijk veel interesse in de conferentie van Tifawin met als thema “Erfgoed in gevaar”. In een volle zaal van Ten Weyngaert in Brussel bekeken we twee documentaires over het verdwijnende materieel en immaterieel erfgoed in Marokko. We gingen daarna samen met de regisseuse Fatima Bensalem Ragragui in debat over erfgoed en de link met identiteit.

Benefiet voor Oegandese senioren

Nyumba ya Wazee/Het Seniorenhuis organiseerde een interculturele ontmoeting met Belgische en Oegandese lekkernijen in Antwerpen. Deze vereniging zet zich in om de levenskwaliteit van bejaarden in België en Oeganda te verhogen. De opbrengst van deze ontmoeting gaat naar de aankoop van medicijnen voor de senioren in Oeganda.​

S.B.A.B.A. verenigt rond Spina Bifida

De vereniging S.B.A.B.A. werkt rond de ziekte Spina Bifida in België en Congo. Op 16 november organiseerden zij in Brussel een interessante conferentie rond de ziekte en het werk dat zij hierrond doen. Het werd een interessante namiddag met getuigenissen van dokters en moeders, fotoreportages en zelfs een toneelstukje.

Bezoek ​aan​ Stadhuis Antwerpen

SuDiSoBe vzw nam ons mee naar een rondleiding in het Stadhuis Antwerpen. Dit indrukwekkende gebouw staat op de lijst van het UNESCO-wereldcultuurerfgoed en is zeker een bezoekje waard. De stadsgids liet ons alle verborgen hoeken zien en deelde de geschiedenis en interessante weetjes met ons.

Red Cup Party door Save World Youth

Menen stond op z'n kop op zaterdag 12 november, want de creatieve jongens van Save World Youth vzw organiseerden er een knaller van een feest. De vele verschillende dansstijlen trokken heel wat volk aan en er werd heel wat gedanst. Met de opbrengst van hun feesten zullen ze terug voetbaltornooien organiseren voor de jeugd in Menen.

Dia de los muertos in Magdalenakerk Brugge

Voz Latina vierde eind oktober Dia de los muertos in de Magdalenakerk in Brugge. Op deze dag worden de doden in Mexico herdacht door samen te eten en te feesten. Wist je dat ze hierbij een ofrenda bouwen, een soort altaar waar foto’s en het lievelingseten van overledenen op worden geplaatst. Luiz Márquez zorgde voor live muziek met zijn Mezcal band.

KRAC-modeschow in Kortrijk

Na de OPEN-RIS in de Budafabriek zetten tal van Kortrijkse FMDO-verenigingen hun cultuur in de kijker via een kleurrijke modeshow. De dames deden het publiek verlangen naar de zon via de mooie klederdracht uit Congo, Indonesië, Nigeria, Haïti, Cuba,... Een mooie afsluiter van de geschenkenbeurs van Oxfam die dezelfde dag plaatsvond.

Hiep Hiep Hoera Mama Oostende          

Mama Oostende mocht op 5 november 5 kaarsjes uitblazen. De Afghaanse vrouwenvereniging organiseerde een culturele namiddag waar de leden konden genieten van een leuke namiddag vol dans, muziek en Afghaanse lekkernijen. Ze maakten zo veel plezier dat er geen tijd was om foto's te nemen! 

Activiteitenkalender

Let op: deze kalender is niet volledig. Blijf steeds op de hoogte via www.fmdo.be of www.scan4diversity.be voor diverse activiteiten in Brussel.
Meer weten over een activiteit? Mail naar Info@fmdo.be
 
Datum Activiteit Vereniging Locatie
15-12-2016
Vanaf 9u30
Bio-ontbijt Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
15-12-2016
10u30
Kookworkshop ‘Noord-Afrikaanse keuken’ Ardaps vzw
Het Meervoud vzw
GC Heembeek-Mutsaard,
F. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
15-12-2016 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO vzw Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
15-12-2016
17u-20u
Tentoonstelling en benefiet tegen genitale verminking Immigrartist Gallery Labalaba, Kloosterstraat 171, 2000 Antwerpen
16-12-2016
20u
Gespreksavond rond samenleven in diversiteit Inaya vzw Espace MAGH,
Priemstraat 17,
1000 Brussel
16-12-2016 Kerstmarkt Dar el Ward vzw Helmet Kerk,
R. Vandeveldestraat 25,
1030 Schaarbeek
16-12-2016 Multiculturele wandeling Open School
FMDO vzw
Petit Paris,
Nieuwpoortsesteenweg 2,
8400 Oostende
16-12-2016
20u-22u
Culturele uitstap: Soirée Migrée FMDO vzw Atlas,
Carnotstraat 110,
2060 Berchem
17-12-2016 Kerstdiner MICV Syrisch Orthodoxe kerk,
Notelaarstraat 20,
1030 Schaarbeek
17-12-2016 Concert: De kunst van het samenleven Hiwar GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
17-12-2016
18u
Kerstboomfeest TEDA CC De Steiger,
Waalvest 1,
8930 Menen
18-12-2016
Vanaf 13u
Conferentie “Zielswonden” Inaya vzw SETM,
Parmastraat 26,
1060 Sint-Gillis
18-12-2016
 
Koerdische filmavond Jiyan Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
19-12-2016
13u30
Workshop rond artrose Firefec Bandundu vzw
Inaya vzw
Luikstraat 66,
1190 Vorst
19-12-2016 Vrouwenklap bezoekt de kerstmarkt FMDO vzw Wapenplein,
8400 Oostende
19-12-2016
18u
 
Vorming “Affiches maken” voor verenigingen FMDO vzw ACV-gebouw zaal B,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
19-12-2016
tot
23-12-2016
Voorstelling van eigen werking bij Wereldhulpmissie Nyumba ya Wazee / het Seniorenhuis Provinciesteenweg 400,
2530 Boechout
21-12-2016
14u
Ontspanningstherapie “de bijen voor kinderen” Inaya vzw SETM,
Parmastraat 26,
1060 Sint-Gillis
21-12-2016
10u
Voorlezen van zelfgeschreven boeken Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
21-12-2016
18u-21u
Vorming voor gidsen:
Omgaan met lastige vragen
Citizenne
FMDO vzw
Citizenne,
Baksteenkaai 74,
1000 Brussel
23-12-2016 Solidair kerstfeest Gün Günna Vitrine Africaine
DJulia’s events
Sippelbergzaal,
Sippelbergstraat 3,
1080 Molenbeek
23-12-2016 Feestelijke editie ‘Merhabar’ Merhaba Le Space,
Sleutelstraat 26,
1000 Brussel
23-12-2016 Slotfeest Nieuwe buren: Afghaanse Kookworkshop Mama Oostende
Open school
Zaal Pax,
Schilderstraat 5,
8400 Oostende
23-12-2016
3-01-2017
18u-21u
Gezinswandeling: rondleiding Havenhuis De Verhalenwerf MAS
Havenpaviljoen,
Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
23-12-2016
18-21u
Groepsuitstap: rondleiding Havenhuis door De Verhalenwerf FMDO vzw MAS
Havenpaviljoen,
Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
28-12-2016 Udhauli United Kirat Society
 
Sint-Leocollege,
Potterierei 11,
8000 Brugge
29-12-2016
15u-17u
Creatieve namiddag voor ouders en kinderen Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
30-12-2016
6-1-2017
7-1-2017
18-21u
Wandeling voor een groot publiek: rondleiding Havenhuis De Verhalenwerf MAS
Havenpaviljoen,
Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
06-01-2017
Tot
21-01-2017
Tentoonstelling rond radicalisering Partage en Couleurs vzw Binnenkort op Scan4Diversity
7-01-2017 Beauty dag Kolona Maan O.C. De Schelpe, Elisabethlaan 32,
8400 Oostende
10-01-2017
17u30-20u
Café Compagnons COMPAGNONS De Antenne,
Torhoutsesteenweg 291,
8400 Oostende
12-01-2017 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO vzw Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
14-01-2017
Vanaf 17u
Berbers nieuwjaar Timilit Robert Scottstraat 14,
1180 Ukkel
14-01-2017 Amazigh Nieuwjaar MICV Syrisch Orthodoxe kerk,
Notelaarstraat 20,
1030 Schaarbeek
14-01-2017 Amazigh Nieuwjaar Hiwar vzw
Tifawin vzw
Espace Magh
Priemstraat 17,
1000 Brussel
14-01-2017 Ontmoetings- en benefietdiner Vrienden van Togo Info bij komibodjona@gmail.com
15-01-2017
14u-18u
Solidariteitsnamiddag met debat rond armoede Sabrin Buurthuis De Buurt,
Van Schoonhovenstraat 35-37,
2060 Antwerpen
16-01-2017
Vanaf 14u
Nieuwjaarsdrink Firefec Bandundu vzw Luikstraat 66,
1190 Vorst
21-01-2017
20u
Groepsuitstap:
Gala of Happiness
Vayamundo
COMPAGNONS Kursaal Oostende, Westhelling 12,
8400 Oostende
22-01-2017
Tot
12-02-2017
Tentoonstelling rond radicalisering Partage en Couleurs vzw Kuumba,
Waverse steenweg 78,
1050 Elsene
26-01-2017 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO vzw Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
26-01-2017
18u-21u
Meetingpoint: Imams praten met moslimjongeren MSC Ahlan Atlas,
Carnotstraat 110,
2060 Antwerpen
28-01-2017 Nieuwjaarsactiviteit UKB Binnenkort op Scan4Diversity
30-01-2017
10u30
Kookworkshop Cuisine Miro-Firefec Bandundu Firefec Bandundu vzw
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
07-02-2017
17u30-20u
 
Café Compagnons  COMPAGNONS De Antenne,
Torhoutsesteenweg 291,
8400 Oostende
8-02-2017 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO vzw Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
10-02-2017
17u30
Benefietdiner S.B.A.B.A. Restaurant Le Petit Belge,
Vredestraat 7,
1050 Elsene
13-02-2017
10u30
Kookworkshop Cuisine Miro-Firefec Bandundu Firefec Bandundu vzw
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
22-02-2017 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO vzw Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
Elke maandag
11u-16u
Ontmoeting voor senioren Firefec Bandundu vzw Luikstraat 66,
1190 Vorst
Elke maandag 13u30-14u30 Yoga voor vrouwen Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
Elke maandag
14u
Arabische les voor vrouwen Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke maandag
17u30-19u30
Gnawa Percussie Matissa vzw Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke maandagavond en zondag Muziekrepetities, iedereen welkom. Partage en Couleurs vzw FMDO,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke dinsdag
12u-14u30
 
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke dinsdag en donderdag
17u30-19u30
Cross workshop Matissa vzw Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke dinsdag
20u-22u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke woensdag
10u
 
Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke woensdag
14u
Ontmoetingsactiviteit voor jongeren Dar el ward
D’broej
AJM
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag
14u
Ontmoeting met debat Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag vanaf 15 u Ontmoetingsactiviteit Bilisso FMDO, bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke woensdag 15u30-18u Computerlessen Mabanji Jakoeboe,
Dekenijstraat 8,
8400 Oostende
Elke donderdag
10u-12u
Nederlandse voor beginners Firefec Bandundu vzw Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke donderdag
14u-16u
Wekelijkse bijeenkomst Ardaps vzw  GC Heembeek-Mutsaard,
Frans Vekemansstraat 131,
1120  Neder-Over-Heembeek
Elke donderdag
15u-16u
Initiatie Nederlands Ardaps vzw GC Heembeek-Mutsaard,
Frans Vekemansstraat 131,
1120  Neder-Over-Heembeek
Elke donderdag en vrijdag vanaf 12uur Ontmoetingsactiviteit voor vrouwen Partage en couleurs vzw FMDO, Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Vrijdag
10u-12u30
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke zaterdag
9u-12u
Armeense taalklassen Aragats Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
Elke zaterdag
10u-12u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke zaterdag
10u-14u
Russische taallessen Mir De Boeie,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
Elke zaterdag
12u tot 14u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke zaterdag vanaf 17uur Ontmoetingsactiviteit Assada vzw FMDO, Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke zondag Tibetaanse lessen voor kinderen Tibetaans Cultureel Centrum Brugge De Ganzenveer,
Ganzenstraat 15,
8000 Brugge
Elke zondag Minivoetbal Assada vzw Van Volxemlaan 391,
1190 Vorst
Elke zondag Arabische les An-Nour Jeugdsite Zuidstraat,
8930 Menen
Elke zondag
9u-12u
Arabische taallessen Kolona Maan De Boeie,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
Elke zondag
10-13u
Tibetaanse taallessen Tibetaans Cultureel Centrum Oostende De Boeie,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
Elke zondag
16u30-17u30
Russisch koor Interculturele vzw Huis voor Gezondheid en Onderwijs Hof van Watervliet,
Oude Burg 27,
8000 Brugge
Elke zondag
18u00-20u00
Zwemmen voor vrouwen: zwemlessen + vrij zwemmen Dar el ward
Hadjats Club
Zwembad Neptunium,
Jeruzalemstraat 56,
1030 Schaarbeek
Elke laatste donderdag van de maand
18u30-22u
Merhabar: praatcafe voor holebi, transgender, interseks en queer personen uit etnisch culturele minderheden Merhaba Regenbooghuis, kolenmarkt 42,
1000 Brussel
Elke weekdag Huiswerkklassen: inschrijving via asbl_déclick@live.be Déclick vzw Vorstsesteenweg 81, 1060 Sint-Gillis
Elke dag
11u en 13u
Alternatieve tours door Brussel Viva Brussels Afspraak aan de Grote markt, Brussel
 
Copyright © FMDO All rights reserved.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02 344 69 92

Feedback welkom: 
lio@fmdo.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? 
Stuur dan een mail naar lio@fmdo.be
 
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties, 
onze belangvertegenwoordigers, 
& de subsidiegeversThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FMDO · Bondgenotenstraat 52 · Vorst 1190 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp