Copy
FMDO wint Prijs Sociaal-Cultureel Volwassenwerk!

FMDO valt in de Cultuurprijzen!Met deze extra nieuwsbrief willen we jullie met veel plezier op de hoogte brengen dat FMDO de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk 2013-2014 gewonnen heeft. We vielen bij het vernemen van het nieuws compleet uit de lucht en waren zeer aangenaam verrast. Ons jarenlange werk wordt beloond en we zien het als een echte eer dat FMDO gekozen werd door de jury.
 
We dragen deze prijs op aan ons enthousiast team maar bovenal aan onze lidverenigingen en vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor een mooiere, solidaire samenleving.

Beste verenigingen, deze prijs is een erkenning voor het harde werk dat we allemaal samen verrichten. Bedankt!
 
Op donderdag 20 november werden we op de Trefdag van Socius letterlijk in de bloemetjes gezet door minister Sven Gatz.
 

FMDO-nieuws

Superdiversiteit in Oostende

FMDO ging in juni op pad met KifKif, Victoria Deluxe en de Pianofabriek in Oostende om een reportage te maken over superdiversiteit. Het resultaat hiervan is een boeiende reportage die zowel Oostendse families als sociale organisaties aan het woord laat. De première was in de Centrale in Gent, maar je kan hem ook komen bekijken op de Open Maro op 5 december!

Familiedag in het MAS

Op zondag 16 november bracht FMDO Antwerpen een bezoek aan het MAS. Momenteel loopt er de tentoonstelling Heilige plaatsen.

We werden rondgeleid en tussendoor kregen we allerlei opdrachten die we in kleine groepjes moesten oplossen. Vooral de kindjes konden hier hun intelligentie en creativiteit volop benutten. Het was een toffe dag voor jong en oud!

Uitwisseling met Ithaka

In kader van het project ‘Ik, een mens’ van Vormingplus Oostende-Westhoek, organiseerden we op 29 oktober een uitwisseling tussen de leden van FMDO en Ithaka vzw. Ithaka vzw is een vereniging die niet focust op de handicap van een persoon maar wel op de mogelijkheden van elkeen. Mama Cécile van Samen Elongo, Youssef van Egybelg en Sonia Salinas organiseerden elk een workshop en kennismakingsgesprek. Het werd een boeiende en vooral verrijkende middag.
 

Hart boven hard

FMDO-coördinatrice Ivy Goutsmit, sprak vanuit FMDO op het initiatief van Hart boven Hard in Oostende. In 5 minuten moest ze de impact van het nieuwe regeerakkoord schetsen voor onze achterban. Ze bracht enkele schokkende cijfers onder de aandacht en stelde ook duidelijke eisen. Kern van het verhaal: diversiteit is geen blok aan het been, het is de nieuwe realiteit en die biedt kansen!

Vrouwenklap

In de herfstvakantie trokken alle mama’s van vrouwenklap samen met de kinderen naar het bos en naar de kinderboerderij van Oostende. Met leuke, spannende spelletjes leerden de kinderen en natuurlijk ook de mama’s over de dieren in onze Vlaamse bossen. Wist jij dat de rode paddenstoelen met witte stippen de enige echt giftige paddenstoelen zijn in onze bossen?

Ecologische zeep en Divers Groen!

In het kader van het project Divers Groen! van FMDO organiseerde de vereniging Inaya vzw een workshop ecologische zeep maken voor de verenigingen Green Hope Somalie en Firefec Bandundu. Na een korte theoretische inleiding gingen de deelnemers aan de slag met water, vet en natuurlijke geurstoffen en maakten ze hun eigen mandarijnen- of lavendelzeep.

Brussel in dialoog

Ook dit jaar deed FMDO weer mee aan Brussel in dialoog. Samen met lidverenigingen Ardaps vzw, Almanar vzw, Firefec Bandundu vzw en Het Meervoud vzw mochten we dit jaar onze tafels opstellen bij GC Heembeek-Mutsaard.

Een 50-tal vrouwen uit de achterban van deze lidverenigingen ging in dialoog over het thema grenzeloos. Wordt vervolgd!

Kookworkshop Kortrijk

Op 5 november stond een kookworkshop voor de Kortrijkse lidverenigingen op de agenda. Onder leiding van de Bro’Sis’Kitchen van Hans en Heidi, bereidden de deelnemers in groepjes elk een onderdeel van het driegangenmenu voor. We genoten samen van Vietnamese lenterolletjes, zalmburgers met gefruite aardappelen en tzatziki en een overheerlijke tiramisu alla limone. Het werd een uitermate geslaagde en lekkere avond.

Vorming bovenlokale subsidies

FMDO en AIF+ organiseerden in Antwerpen op 8 november samen de vorming ‘bovenlokale subsidies’. Karen van AIF+ legde de verenigingen uit welke bovenlokale subsidiekanalen er bestaan, wat de reglementen zijn en waarop moet worden gelet bij het opstellen van een goed subsidiedossier. Nadien werd er nog even overlegd met de verenigingen over hun toekomstige plannen. Op 1 december behandelen we vergadertechnieken!
 

Rumble in da jungle

Met verschillende Brusselse verenigingen genoten we tijdens de herfstvakantie van het multicultureel spektakel gebaseerd op de legendarische boksmatch van Mohammed Ali tegen George Foreman in 1974 te Kinshasa. In de boksring vond muziek, poëzie en theater plaats, die zowel de jongeren als de ouderen onder ons konden bekoren.
 

Interactieve boekvoorstelling

Op 7 december zetten de twee eigenzinnige tantes (Tante Bees en Tante Toes) het boek Moeders Zonder Grenzen in de spotlights in Vrijstaat O. Ze lezen er uit voor en ontlokken verhalen aan de schrijvers van het boek. Er wordt voorgelezen in het Dari, Spaans en Lingala. Na het voorlezen kunnen kinderen vanaf 6 jaar deelnemen aan verschillende workshops.

Doe een beroep op de onderwijsambassadeurs

Wil je graag anderstalige ouders informeren over onderwijs in Vlaanderen?
Wil je meewerken aan gelijke onderwijskansen voor alle kinderen?
Wil je graag de ouderbetrokkenheid binnen je school verhogen?
Doe dan beroep op onze onderwijsambassadeurs!
Meer info vind je door hier te klikken.

Nieuws van de lidverenigingen

Antwerpse meetingpoints

De vereniging MSC Ahlan organiseert in het kader van 50 jaar migratie een aantal meetingpoints, om samen met jongeren stil te staan bij de positie van jongeren met een migratieachtergrond in Antwerpen. Samen met deskundigen wordt er in gesprek gegaan met de jongeren over verschillende thema’s. De eerste meetingpoint, over het thema ‘identiteit’, was alvast een groot succes!

Benefiet in Brugge

Op 1 november was er opnieuw het jaarlijkse feest van Yaakaaré in zaal De Patria in Brugge. De aanwezigen konden genieten van een lekkere Senegalese maaltijd en gaven zo blijk van solidariteit met de Senegalese jeugd van Sinthiane.  Met de opbrengst van dit benefietfeest gaat voorzitter Oumar Deme in 2015 schoolmateriaal aankopen voor de leerlingen van de lokale school.

Tables d'hôtes in Kortrijk

Tables d’hôtes is een initiatief van de stad Kortrijk waarbij mensen zich kunnen inschrijven om een typische Congolese, Nigeriaanse, Togolese, … maaltijd te eten bij iemand thuis. De FMDO verenigingen Caaje, Club vrienden van Kongo, Osab en SAC organiseerden ook dit jaar weer één of meerdere smaakavonden. Ideaal recept voor een gezellige avond!
 

MICV in dialoog

De vereniging MICV organiseerde op 17 oktober een dialoogtafel in het kader van Brussel in dialoog, een initiatief van het integratiecentrum foyer. Het overkoepelende thema dit jaar was grenzeloos. Rond de tafel bij MICV zaten zowel jong als oud, autochtoon als allochtoon. Het werden boeiende gesprekken over samenleven in diversiteit, engagementen, dromen, …

Antwerpse Palestijnse avond

De Palestijnse vereniging Darwish vzw organiseerde op zaterdag 8 november een Palestijnse avond. De leden van Darwish keken samen met het opgedaagde publiek naar de mooie en aangrijpende documentaire ‘Thank God it’s Friday’ van Jan Beddegenoots. Na de film konden de aanwezigen genieten van Palestijnse specialiteiten en werd er een kort groepsgesprek gehouden.

Welzijnsdag in Vorst

Op 8 november organiseerde Almanar vzw voor het eerst een welzijnsdag. Het werd een groot succes! Ze mochten wel 200 bezoekers verwelkomen en de culturele diversiteit van het publiek deed hen veel plezier. Er was een ruim aanbod aan workshops, zo kon je meedoen aan een sessie lachyoga of afro fitness! Benieuwd? Kom dan volgend jaar een kijkje nemen want dit wordt herhaald!

Recyclageworkshop in Brussel

Vol enthousiasme maakten Yasser en Swen van Viva Brussels samen met de vrouwen van Ardaps vzw en Firefec Bandundu vzw appeltjes uit gerecycleerde petflesjes. Waarom zouden we nog weggooien als we er zulke leuke dingen mee kunnen maken? 4 december ontdekken we wat we met ander ‘afval’ kunnen maken, in de volgende workshop van Viva Brussels!

Afghaanse vrouwen vieren feest

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden de dames van Mama Oostende een heuse culturele middag naar aanleiding van het Suikerfeest. Dit jaar verwelkomden de dames ook een hele groep leerkrachten in opleiding die mee kwamen genieten van het feest. Het werd een fantastische middag vol muziek, dans en een overheerlijke Afghaanse maaltijd.

Benefiet voor Burundi

Eind oktober vierden een 60-tal mensen een Burundees feest in Brugge. Wie mee kwam genieten van een hapje en een drankje op de deuntjes van Burundese muziek, kwam te weten welke projecten Sourire d’Espoir ondersteunt. Met de opbrengst van het feest krijgen vele weduwen en wezen in Burundi en duwtje in de rug om opnieuw hun leven zelf in handen te nemen.

Muziek in Leuven

VOZ vzw organiseerde een welgesmaakte muzikale avond op 18 oktober in Leuven. De voorstelling van de nieuwe Maxi-single van Pleiade Ndule ging gepaard met heel wat optredens van lokale talenten. Benieuwd hoe die nieuwe maxi-single dan klinkt? Neem eens een kijkje op de soundcloud van Pleiade Ndule door hier te klikken!

Activiteitenkalender


Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die gepland staan voor de komende weken en maanden.
Hou er rekening mee dat deze kalender niet volledig is.

Voor meer informatie over de activiteiten kan u steeds terecht bij de FMDO-medewerkers.
 
datum activiteit vereniging Locatie
21-11-2014 Smaakavond in het kader van tables d’hôtes Club vrienden van Kongo vzw Bissegemsestraat 16, 8501 Kortrijk
21-11-2014 Merhaba Funky Party
 
Merhaba vzw Smouss cafe,
Kolenmarkt 112,
1000 Brussel
22-11-2014 Gospelconcert Bana Ya Mwinda Haachtsesteenweg 296,
1030 Schaarbeek
22-11-2014 Smaakavond in het kader van tables d’hôtes Osab vzw Izegemsestraat 31, 8500 Kortrijk
22-11-2014 Smaakavond in het kader van tables d’hôtes SAC vzw Rekolettenstraat 104, 8500 Kortrijk
22-11-2014 Smaakavond in het kader van tables d’hôtes Club vrienden van Kongo vzw Bissegemsestraat 16, 8501 Kortrijk
22-11-2014 Filmvoorstelling Africa Paradis Comité du Développement du Cameroun Muziekcentrum Track, Conservatoriumplein 1,
8500 Kortrijk
22-11-2014 Smaakavond in het kader van tables d’hôtes Caaje Tuighuisstraat 13,
8500 Kortrijk
22-11-2014 Slotevent changemakers Changemakers Minderhedenforum Daarkom vzw,
Wolvengracht 18,
1000 Brussel
23-11-2014 Smaakavond in het kader van tables d’hôtes SAC vzw Rekolettenstraat 104, 8500 Kortrijk
23-11-2014
12u-14u30
15u-17u
 
Kruising van twee identiteiten: Wie ben ik? Een gesprek tussen vrouwen Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
24-11-2014
10u-12u
 
Kruising van twee identiteiten: Wie ben ik? Een gesprek tussen vrouwen Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
24-11-2014
25-11-2014
Berchem Junior- SeniorLympics II: Percussie workshop "Africa meet the world" Het Meervoud vzw
Ellips vzw
Het meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
26-11-2014 Berchem Junior- SeniorLympics II: Voorstelling "Africa meet the world" Het Meervoud vzw
Ellips vzw
Dienstencentrum Ellips,
Gentsesteenweg 1050,
1082 Sint-Agatha-Berchem
26-11-2014
9u30-11u30
Vorming ‘Wat is een Okan-klas?’ FMDO vzw
Ouders zonder Grenzen
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7
8400 Oostende
27-11-2014 Infosessie over vrijwilligerswerk bij thuiszorg Vlaams-Brabant Ardaps vzw
Firefec Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
27-11-2014 Merhabar (oriëntaals praatcafé voor holebi's en transgenders uit etnisch-culturele minderheden) special ladies night + vertoning kortfilm Hasret Merhaba vzw Regenbooghuis,
Kolenmarkt 42,
1000 Brussel
29-11-2014
16u-22u
Belgisch-Oegandese smaakavond Nyumba ya Wazee / het Seniorenhuis Sint Jacobsmarkt 43,
2000 Antwerpen
29-11-2014
14u-18u
Air Squash Matissa vzw Betlehemplein,
1060 Sint-Gillis
29-11-2014 BXL Netwerk(t) FMDO vzw
Minderhedenforum
Verschillende federaties van verenigingen van mensen met een migratie-achtergrond
Bozar,
Ravensteinstraat 23,
1000 Brussel
29-11-2014 Bollywood film: Happy Ending Shanti Kinepolis Oostende
29-11-2014 Vorming website maken Changemakers
FMDO vzw
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
29-11-2014 Conferentie & debat ter herdenking van het drama van 17/10/1961 met film en muziek Timlilit vzw GC De Rinck,
Kapittelstraat 1,
1070 Anderlecht
29-11-2014
13u30-18u
Eindfeest van het project ‘Culturele Rijkdom’ Witte Rozen vzw De Schelpe,
Elisabethlaan 32,
8400 Oostende
01-12-2014 Bio-ontbijt met als thema: Ayurveda, de hindoeïstische gezondheidsleer uit India Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
01-12-2014
19u
Vorming ‘Vergadertechnieken’ FMDO vzw
AIF+ vzw
Permeke ,
Coninckplein,
2060 Antwerpen
02-12-2014
10u-12u
Infosessie over borstkanker Het Meervoud vzw
Vlaamse Liga tegen kanker
Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
04-12-2014 Creatief met afvalmateriaal: recyclageworkshop Ardaps vzw
Firefec Bandundu vzw
Viva Brussels vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
05-12-2014 OPEN MARO MARO Oostende De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18a,
 8400 Oostende
06-12-2014 Sinterklaasactiviteit Gün Günna vzw Locatie wordt nog bevestigd
06-12-2014 Sinterklaasfeest Helping Hands
Soedanese Vereniging van Antwerpen
Essafae
Meer info bij FMDO
07-12-2014
14u-17u
Interactieve boekvoorstelling en workshop FMDO
Moeders zonder grenzen
Vrijstaat O,
Zeedijk 10,
8400 Oostende
07-12-2014 Werelds gesprek met voorzitters van de verenigingen Vrijstaat O FMDO vzw Vrijstaat O,
Oostende
07-12-2014
14u-17u
Meetingpoint in het teken van de religieuze identiteit en radicalisering van Antwerpse jongeren. MSC Ahlan vzw MSC Ahlan, Everaerstraat 97, 2060 Antwerpen
10-12-2014
 
Berchem Junior- SeniorLympics II: Bezoek aan het Atomium Het Meervoud vzw
Ellips vzw
Dienstencentrum Ellips,
Gentsesteenweg 1050,
1082 Sint-Agatha-Berchem
10-12-2014
9u30-11u30
Vorming ‘Het belang van voorlezen’ FMDO vzw
Ouders zonder Grenzen
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
11-12-2014
19u30-21u30
Kortrijk in Dialoog Vormingplus MZW
FMDO vzw Leiaarde
Stad Kortrijk
De Som vzw
Dakcafé stadhuis, Ingang papenstraat,
8500 Kortrijk
13-12-2014 Activiteit MARO, uitwisseling tussen de verschillende raden in Oostende MARO Viooltje Oostende
13-12-2014 Eindfeest Almanar vzw GC ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
13-12-2014 Benefiet ten voordele van de strijd tegen ebola Kobele events Dar Salam,
Nijverheidskaai,
Sint-Jans-Molenbeek
13-12-2014
10u-20u
Filosofische conferentie over o.a. ontwikkeling en ouderrelaties. Centrale filosoof: Michel Kayoya Collectief Brussel -Bujumbura Locatie wordt nog bevestigd
13-12-2014
14u-18u
Air Squash Matissa vzw Betlehemplein,
1060 Sint-Gillis
15-12-2014 Boekvoorstelling
50 jaar migratie
Feza vzw Nederlandstalige Bibliotheek van Schaarbeek,
Lambermontlaan 244,
1030 Schaarbeek
16-12-2014 Afghaanse kookworkshop en regionaal overleg
(enkel voor leden)
FMDO vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
18-12-2014 Regionaal overlegmoment Antwerpen
(enkel voor leden)
FMDO vzw Zuiderpershuis,
Timmerwerfstraat 40,
2000 Antwerpen
18-12-2014
9u30
Internationale dag van de migrant: Persoonlijke verhalen Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
19-12-2014 Soirée Migrée MSC Ahlan vzw MSC Ahlan, Everaerstraat 97, 2060 Antwerpen
19-12-2014 Eindejaarsfeest voor vrouwen! Kom dansen! Inaya vzw Gc Vaartkapoen,
Schoolstraat 76,
1080 Molenbeek
20-12-2014 Vorming ‘de gevaren van huidbleken’ Destiny Ladies Club Belgium Zaal Agataal,
Belgiëlei 34,
2018 Antwerpen
20-12-2014 Vorming website maken (deel II) Changemakers
FMDO vzw
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
21-12-2014
12u-14u30
15u-17u
 
Kruising van twee identiteiten: Wie ben ik? Een gesprek tussen vrouwen Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
21-12-2014 Eindejaars-voorstelling Russisch danstheater Teda Cultuurcentrum Guldenberg,
Acaciastraat 1,
8560 Wevelgem
22-12-2014
10u-12u
 
Kruising van twee identiteiten: Wie ben ik? Een gesprek tussen vrouwen Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
26-12-2014 ‘Delen met elkaar’ feest MICV vzw Noyerstraat 20,
1030 Schaarbeek
27-12-2014 Cultureel feest Osab vzw Locatie wordt nog bevestigd
31-12-2014 Solidariteit zonder grenzen met Naima Benyech Dar el Ward
& partners
Zaal Chrystal,
Gallaitstraat 70,
1030 Schaarbeek
03-01-2015 Cultureel Togolees feest Caaje O.C. Marke,
Hellestraat 6,
8510 Kortrijk
08-01-2015
18u30-20u30
Vorming ‘School en Kosten’ FMDO vzw
Ouders zonder Grenzen
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
09-01-2015 Nieuwjaarsfeest Oostende FMDO vzw
FZOvl vzw
Zaal El Mar,
Pastoor Pypestraat 3,
8400 Oostende
17-01-2015 Gambiaanse avond OSBU ’t Bosjoenk,
Zinnialaan 1,
8400 Oostende
21-01-2015
9u30-11u30
Vorming ‘Meertaligheid’ FMDO vzw
Ouders zonder Grenzen
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
23-01-2015 FMDO-Quiz FMDO vzw GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Vorst
05-02-2015
18u30-20u30
Vorming ‘Hoger Onderwijs’ FMDO vzw
Ouders zonder Grenzen
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
05-02-2015 Eindfeest Salon Souvenir Inaya vzw
Caleidoscoop
GC Vaartkapoen,
Schoolstraat 76,
8400 Oostende
07-03-2015 Internationale vrouwendag Oostende CM Oostende
FMDO vzw
FZOvl vzw
Vormingplus
SDV
De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18a,
 8400 Oostende
14-03-2015 Toneelstuk over 100 jaar oorlog Matissa vzw Centre Pôle Nord,
Antwerpsesteenweg 208,
1000 Brussel
Elke maandag
11u
Ontmoeting voor senioren FIREFEC Bandundu vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke maandag, woensdag en zaterdag Danslessen (Afrikaanse dans, breakdance, hip hop) Partage en Couleurs vzw Molenbos 1,
1731 Zellik
Elke maandag-
namiddag
Cursus Arabisch Hadjats Club
Dar el Ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke dinsdag
17u-20u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
 
Elke dinsdag
en donderdag
13u-15u
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke woensdag-
namiddag
Ontmoeting met debat Hadjats club
Dar el ward vzw
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag
10u
 
Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke woensdag Workshop cameratechnieken Hiwar vzw BRASS,
Van Volxemlaan 364,
1190 Vorst
Elke woensdag Lessen Russische dans Teda Zuidstraat,
Menen
Elke woensdag 18u30 Vorming ‘Hoe bezoek afleggen in gevangenissen’ Dar el ward vzw Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag
18u-19u
Percussie Gnawa Matissa vzw
Met-x
Met-x,
De lenglentierstraat 20,
1000 Brussel
Elke woensdag, vrijdag en zondag Muziekrepetities Assada vzw Repetitielokaal FMDO,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke donderdag 9u30- 12u Burgerschapsatelier Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
Elke donderdag
14u
Project samen oud worden in Brussel:
workshops & praatgroep
Ardaps vzw
FIREFEC Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
Elke donderdag Sport voor vrouwen Partage en Couleurs vzw Molenbos 1,
1731 Zellik
Elke donderdag Zanglessen Partage en Couleurs vzw Molenbos 1,
1731 Zellik
Elke donderdag
20u-22u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke vrijdag
17u30
Een verhelderende blik: thematische avonden Inaya vzw
Repère asbl
Vanderstichelenstraat 34,
1080 Molenbeek
Elke zaterdag
12u-14u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
 
Elke zaterdag
12u-14u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke zondag Minivoetbal Assada vzw Van Volxemlaan 391,
1190 Vorst
Elke zondag
18u30-20u30
Zwemmen voor vrouwen Dar el ward vzw
Hadjats Club
Zwembad Neptunium,
Jeruzalemstraat 56,
1030 Schaarbeek
Elke tweede zondag van de maand
11u – 14u
Soepbedeling Kinu Konga Batui Ontmoetingscentrum De Boeie,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
Elke eerste zondag van de maand
11u – 14u
Soepbedeling Kinu Konga Batui Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal,
Amsterdamstraat 61,
8400 Oostende
Elke derde en vierde zondag van de maand
11u – 14u
Soepbedeling Kinu Konga Batui Kwiedam,
Inloopcentrum CAW Middenkust,
St-Sebastiaanstraat 16a,
8400 Oostende
Elke weekdag Begeleide wandelingen in het centrum van Brussel Viva Brussels vzw Grote markt,
1000 Brussel
Elke weekdag Huiswerkklassen: inschrijving via asbl_déclick@live.be Déclick vzw Vorstse Steenweg 81, 1060 Sint-Gillis
Copyright © FMDO All rights reserved.
Copyright foto Rumble in da jungle Lucila Guichon.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02/ 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur dan een mail naar johanna@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties,
onze belangenvertegenwoordigers,
& de subsidiegevers.