Copy
We hebben weer heel wat te vertellen.

FMDO-nieuws

Vrouwen ontmoeten vrouwen

In maart organiseerden we met tal van partners een grote vrouwendag in Oostende. Het concept vrouwen ontmoeten vrouwen bleek een succesformule om vrouwen met- en zonder migratieachtergrond samen te brengen. Daarom organiseerden we op 11 november een brunch onder hetzelfde motto. Naast een heerlijk ontbijt waren er ook tal van ontmoetingsmogelijkheden om leuke gesprekken te voeren.

On-rust in Brugge

Van 14 tot 28 november werd het Oud Politiegebouw in Brugge omgetoverd tot een exporuimte waar jonge kunstenaars werken tentoonstelden over de groeiende onrust in de maatschappij.

FMDO Brugge werkte mee aan een avond over diversiteit samen met de Diversiteitsdienst en VormingPlus. Divers Brugge werd voorgesteld via een heuse pecha kucha.

Vorming ontwikkelings-samenwerking

Samen met AIF+ organiseerde FMDO Antwerpen de vorming ‘Hoe zet je een project op in het Zuiden?’. Collega's Hannes en Tine vertelden het publiek hoe je een idee stap voor stap uitwerkt tot een geslaagd project en wat de aandachtspunten zijn bij het uitschrijven van een subsidieaanvraag. Nadien was er ruimte voor vragen van het publiek over de eigen projecten.

Kortrijk in dialoog

Op 23 november vond Kortrijk in dialoog plaats. Tientallen Kortrijkzanen, zowel met als zonder migratieachtergrond, kwamen samen om in gesprek te gaan over discriminatie. Er werden ervaringen gedeeld, er werd gedroomd over wat er in Kortrijk zou moeten gebeuren om discriminatie te verminderen en tenslotte over wat wij concreet hieraan zouden kunnen doen in onze eigen omgeving. De avond werd afgesloten met nog wat gezellige babbels en een drankje!
 

Regionaal overleg in Brugge

Op 7 december verzamelden de Brugse verenigingen zich in het Hof van Watervliet voor een regionaal overleg. Tijdens een heerlijke Keniaanse maaltijd, bereid door Beryl Otieno, spraken we over de werkingssubsidies, maakten we kennis met de KWB en smeedden we plannen om een activiteit te organiseren met alle lidverenigingen samen. Het was een geslaagde avond!
 

Stagiaires aan de slag

Stagiaires zijn steeds van harte welkom bij FMDO. We vragen wel steeds een gezonde interesse in onze werking en voldoende enthousiasme om je helemaal in de FMDO-wereld te laten onderdompelen. Onze Brusselse stagiaire Lio is al enkele maanden aan de slag maar in november verwelkomden we opnieuw twee toffe stagiaires in onze team. Alexandra doet stage in Oostende en Marie-Laure leert de Brusselse lidverenigingen beter kennen.

FMDO aan het woord

Het overdragen van expertise is één van de uitdagingen voor FMDO tijdens de komende beleidsperiode. Onze coördinator doet dit al heel regelmatig, zo zetelde ze samen met onze vrijwilligster Karima op 19 november in Torhout in het debat rond vluchtelingen georganiseerd door beweging.net. De volgende dag ging ze spreken op de open AD REM, de adviesraad etnisch-culturele diversiteit van de stad Gent.

Vorming Snapshots

De verengingen waren zeer blij dat de vorming Snapshots georganiseerd werd in Oostende.
Onze vorminggever en stagiaire Lio gaf de deelnemers heel wat tips en tricks hoe ze juiste en leuke foto’s kunnen nemen van hun activiteiten. De deelnemers vertrokken met heel wat informatie dus hou jullie klaar voor de leuke foto’s die onze verengingen op Facebook zullen plaatsen.

Coup Fatal in Brussel

Ben jij al eens in de KVS geweest? In november trok FMDO Brussel met leden van Firefec Bandundu vzw, Almanar vzw, Ardaps vzw, Partage en couleurs vzw, Gün Günna en UKB naar het spektakel Coup Fatal. De Congolese contratenor Serge Kakudji en 12 muzikanten en dansers uit Kinshasa brachten een prachtig spektakel met energieke dans en verrassende bewerkingen van barokklanken.
 

Regionaal overleg in Antwerpen

Op 27 oktober organiseerden we een regionaal overlegmoment voor alle Antwerpse lidverenigingen. We kwamen bijeen om samen na te denken over het programma van 2016, over noodzakelijke vormingen en over hoe we de communicatie naar de lidverenigingen kunnen optimaliseren. Ook werden er plannen gesmeed om samen een grootse activiteit te organiseren.
 

FMDO-projecten

Klappers van vrouwen

De inschrijvingen voor het project Klappers van Vrouwen waren een groot succes! Ondertussen zijn er al een aantal workshops toneel achter de rug. De groep is zeer divers en er schuilt heel wat talent bij de vrouwen. Iedereen bruist van de energie en creativiteit. Je kan onze leuke momenten mee beleven op de Facebookpagina van Klappers VAN Vrouwen!

Divers Groen Antwerpen

In Antwerpen organiseerde MSC Ahlan vzw verschillende workshops ‘recykleren’, kruidenmiddeltjes maken en insectenhotels bouwen.
Destiny Ladies Club Belgium vzw organiseerde een workshop natuurlijke gelaatsverzorging en SUDISOBE vzw een workshop vegetarisch koken.
FMDO zelf organiseerde i.s.m. Natuurpunt CVN de voordracht ‘Dürüms in ’t groen’, over de herkomst van ons voedsel.

Scan4diversity

Het project Scan4Diversity in Brussel stond de voorbije maanden niet stil. Op 23 oktober ging er een eerste vorming ‘Snapshots’ door, waarbij werd gekeken naar de elementen van een goede foto en hoe je zelf betere foto’s kan maken. Op  12 en 19 november konden verenigingen een vorming ‘Affiches maken in Publisher’ volgen. Foto’s en affiches hebben geen geheimen meer voor de vele enthousiaste aanwezigen!
 

Hallo baby in Brussel

Met welke geboorterituelen ben jij vertrouwd? De Brusselse vrouwenverenigingen hebben het er deze maand over met hun achterban. In dit project willen we geboorterituelen meer zichtbaar maken en de rijkdom aan rituelen delen. Samen met Gezinsbond, LECA, FARO en de Erfgoedcel in Brussel bereiden we ook een expo over geboorterituelen voor. Uitnodiging volgt!
 

Ouders zonder grenzen

In Oostende werden het voorbije jaar ouders opgeleid tot onderwijsambassadeurs. Nu zijn zij klaar om hun kennis en ervaring door te geven. FMDO ontwikkelde een educatief spel waarbij informatie over onderwijs kan doorgegeven worden in de moedertaal van de ambassadeurs. De komende drie maanden organiseren we overdrachten in 15 verschillende talen.

Work up Mechelen

Reeds meer dan 8 jaar is onze collega Tijani aan de slag in Mechelen met het project Work Up. Jaar na jaar zette hij zich in om werkzoekenden met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier te ondersteunen tijdens hun zoektocht naar werk. Ondanks de goede resultaten die Tijani behaalt, is er grote onzekerheid over de toekomst van het project. We hopen dat de overheid dit project blijft ondersteunen.

'Twee (t)huizen, één gids' in Brussel

Simona trok de voorbije weken naar verschillende CVO’s en organisaties zoals BON om het project voor te stellen en mensen warm te maken om kandidaat-gids te worden! De reacties zijn heel positief en nog voor de kerstvakantie starten de gidsen in spe met een eerste workshop! Heb je interesse in het project? Laat dan gerust iets weten via simona@fmdo.be
 

Vrouwenklap

Vrouwenklap verwelkomde de voorbije weken heel wat nieuwe gezichten. Tijdens een activiteit bekeken we filmfragmenten en bespraken we die achteraf. Vrouwenklap staat open voor vrouwen met en zonder migratieachtergrond Tijdens leuke activiteiten leren we elkaar kennen en oefenen we om Nederlands te spreken. Zin om deel te nemen aan vrouwenklap? Contacteer Anushik via anushik@fmdo.be
 

FMDO-lidverenigingen

Nieuwe lidverenigingen

Tibetaans Cultureel Centrum in Brugge

Het Tibetaans Cultureel Centrum (TCC) was al actief in Oostende, Brussel en Antwerpen maar nu heeft deze vereniging ook een lokale afdeling opgericht in Brugge. TCC organiseert vanaf 2016 lessen Tibetaans voor hun kinderen die hier opgroeien. Daarnaast willen zij ook Tibetaanse feesten organiseren om Brugge te laten kennismaken met hun cultuur.    
 

S.B.A.B.A.

De vrijwilligers van vereniging S.B.A.B.A. vzw vragen meer aandacht voor Spina-bifida. Aan de hand van sensibiliseringsacties zorgen ze voor meer begrip voor deze ziekte. De vrijwilligers willen echter ook het welzijn van patiënten in Afrika verbeteren en daarom organiseren ze benefietacties. Zo organiseren ze op 19 december een benefiet in Merchtem waarop je van harte welkom bent! Meer informatie vind je in de activiteitenkalender.
 

VVKM in Kortrijk

VVKM is de gloednieuwe vereniging van Flora Gouem. VVKM wil zich inzetten voor vrouwen en kinderen uit Burkina Faso in moeilijkheden. Daarvoor plannen ze verschillende activiteiten in Kortrijk met als doel de Kortrijkenaars bewust te maken van de leefomstandigheden van vrouwen en kinderen in Burkina Faso en wat geld in te zamelen voor hun projecten daar.

Interculturele vzw Huis voor Gezondheid en Onderwijs in Brugge

Brugge telt nu ook een Russische vereniging. Huis voor Gezondheid en Onderwijs organiseert elke zaterdag taal en spel in het Russisch voor kinderen maar heeft ook een sociaal-cultureel aanbod voor volwassenen. Wie graag zijn Russisch wil oefenen en ondertussen wil proeven van de Russische cultuur, is steeds welkom op de ‘Russische avonden’ van deze vereniging.
 

Nieuws van de lidverenigingen

Palestijnse ontmoetingsavond in Antwerpen

Op zaterdag 14 november, de sterfdag van Yasser Arafat, organiseerde Darwish vzw in Antwerpen een Palestijnse ontmoetingsavond. Na een minuut stilte voor de terreurslachtoffers in Parijs volgde een boeiende avond met getuigenissen, een lezing en een optreden traditionele dabke-dans. De vereniging bereikt de laatste maand veel jonge Palestijnse nieuwkomers, die massaal aanwezig waren.

Moeders en kinderen naar de KBR in Brussel

Tijdens de herfstvakantie organiseerde Feza intergenerationele activiteiten voor moeders en kinderen. Op maandag werd er geschilderd en voorgelezen. Dinsdag verzamelde iedereen opnieuw voor een bezoek aan de Koninklijke Bibliotheek in Brussel. De groep werd rondgeleid, er werd voorgelezen en samen knutselden de moeders en kinderen een eigen boekje.

SOS Senegal in Oostende

Baye Fall Oostende organiseerde een eerste benefiet: SOS Senegal. Voor iedereen aan het dansen ging was er een Senegalese maaltijd en tal van optredens! Ook Nepali Samudaya en Witte Rozen, twee Oostendse FMDO- verenigingen, stonden op het podium te schitteren. Het was een regenachtige dag maar op het eerste Baye Fall-feest was het tropisch gezellig!

Informatieavond voor nieuwkomers

De nieuwe lidvereniging Help me Survive vzw organiseerde afgelopen weekend haar eerste activiteit: een informatieve avond voor nieuwkomers in België. De gasten werden eerst getrakteerd op een lekkere Nigeriaanse maaltijd en kregen dan informatie over hun rechten en plichten in België wat betreft verblijfsvergunning, huisvesting, het zoeken naar werk, sociale zekerheid en onderwijs.
 

Posada Navideña

Op 5 december organiseerde de Brugse vereniging Voz Latina een Posada Navideña. Een Posada wordt in Mexico gevierd gedurende de 9 dagen die Kerstmis voorafgaan. Iedereen bracht lekker zoets of een hartig hapje mee om samen met z’n allen te delen. Het was een middag vol gezelligheid en veel Latijns-Amerikaanse vibes.

 

1001 nachten in Oostende

Egybelg organiseert het project 1001 nachten in Oostende en de eerste workshop was alvast een succes. De deelnemers maakten kennis met de Egyptische keuken en mochten onmiddellijk de handen uit de mouwen steken.

Wil jij kennismaken met de oriëntaalse wereld, schrijf je dan in voor één van de workshops. Meer info bij anushik@fmdo.be

Infosessie borstkanker bij mannen en vrouwen

De vereniging De Sense Center vzw organiseerde i.s.m. Logo Antwerpen een infosessie over borstkanker bij mannen en vrouwen om hun achterban te informeren over deze ziekte. Vrouwen voelen immers dikwijls schroom om zich te laten onderzoeken en veel mannen zijn niet op de hoogte van het feit dat de ziekte ook hen kan treffen.
 

Smaakavonden in Kortrijk

Tables d’hôtes is een initiatief van de stad Kortrijk waarbij mensen zich kunnen inschrijven om een typische Congolese, Nigeriaanse, Togolese, … maaltijd te eten bij iemand thuis. De FMDO verenigingen Caaje, Club vrienden van Kongo, Osab en SAC organiseerden ook dit jaar weer één of meerdere smaakavonden. Ideaal recept voor een gezellige avond!

Senioren en jongeren aan het dansen

De Brusselse jongeren van Partage en couleurs waren benieuwd naar de betekenis van de traditionele dansen die zij in hun choreografie verwerken. De Congolese senioren van Firefec Bandundu konden hen hierover meer vertellen en wilden zelf ook graag weten hoe jongeren vandaag omgaan met dans en traditie. Het resultaat van deze uitwisseling kan je op 13 februari komen bewonderen in GC Ten Weyngaert.
 

Ouders en jongeren aan het woord

De vereniging Witte Rozen vzw is van start gegaan met een project waarbij ze de bezorgdheden en vragen van ouders en jongeren willen horen en beantwoorden met de expertise van de partners. De vereniging heeft voor beide doelgroepen een ander traject opgesteld. De deelnemers maken kennis met verschillende diensten in Oostende en nemen deel aan leuke activiteiten.
 

We hebben je stem nodig!

Wij zijn fier! FMDO-coördinator Ivy Goutsmit is genomineerd als Krak van Oostende! Het wordt nog moeilijk kiezen op wie te stemmen want ook vrijwilliger Flory Witdoeckt van FMDO-lidvereniging La konko is genomineerd! Dikke proficiat aan allebei! Breng hier je stem uit!
 

Activiteitenkalender

datum activiteit vereniging Locatie
09-12-2015
9u-12u
Gesprekstafel over geboorterituelen in het kader van het project Hallo baby Het meervoud vzw,
FMDO vzw
en meer partners
Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
10-12-2015
18u-19u30
Infosessie ‘Twee (t)huizen, één gids’ FMDO vzw GC de Pianofabriek,
Fortstraat 35,
1060 Sint-Gillis
10-12-2015
9u30
Thematisch bio-ontbijt over het narcisme Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140, 1060 Sint-Gillis
10-12-2015
11u-13u30
Workshop ‘Zijdeschilderen’ i.k.v. project ‘Stof om over na te denken’ Eshtaar Art Voem vzw,
Montignystraat 34,
2018 Antwerpen
10-12-2015
17u30-19u
Uitwisselingsmoment intergenerationeel project Partage en Couleurs vzw
Firefec Bandundu vzw
FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
11-12-2015
18u-20u30
Conferentie: Waardig vertrekken Dar el Ward vzw Daarkom,
Wolvengracht 18,
1000 Brussel
12-12-2015
12u30-20u
Conferentie:  Wat zegt denker Michel Kayoya ons in deze tijden van crisis in Burundi? Collectief Brussel-Bujumbura GC de Pianofabriek,
Fortstraat 35,
1060 Sint-Gillis
12-12-2015
18u30
Cultureel solidariteitsfeest: een solidaire kerst voor iedereen Inaya vzw,
Gün Günna vzw,
Vlot van de hoop vzw
en andere partners
Gemeenschapscentrum Maritiem,
Vandenboogaerdestraat 93,
1080 Sint-Jans-Molenbeek
12-12-2015
16u
Eindfeest project radicalisatie Almanar vzw
en partners
GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
12-12-2015 Speelstraat + Free Podium @ Fundament SUDISOBE Sint-Amanduskerk,
Van Kerckhovenstraat 23,
2060 Antwerpen
12-12-2015
10u-12u
Oriëntaalse dansworkshop

 
Egybelg CC De grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18A,
 8400 Oostende
12-12-2015 Cultureel feest Caaje OC Marke,
Hellestraat 6,
8510 Marke
13-12-2015
10u
Familiebrunch met de mama’s en de kinderen Inaya vzw La Tentation, Lakensestraat 28, 1000 Brussel
13-12-2015
13u-16u30
Mama Oostende verwelkomt de vrouwelijke nieuwkomers bij de kapper Mama Oostende Torhoutsesteenweg 271,
8400 Oostende
13-12-2015
19-12-2015
20-12-2015
26-12-2015
27-12-2015
10u-13u
Alfabetiseringscursus Thadarth ‘N Imazighen Lokaal FMDO,
Bondegenotenstraat 52,
1190 Vorst
14-12-2015 Praatgroep met familietherapeut Het meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
15-12-2015
18u-20u30
Workshop ‘Twee (t)huizen, één gids’ FMDO vzw GC de Pianofabriek,
Fortstraat 35,
1060 Sint-Gillis
15-12-2015
19u – 21u
Vorming ‘Hoe zet je een project op in het Zuiden?’ – deel 2 FMDO i.s.m. AIF+ Buurthuis deBuurt,
Lange Beeldekenstraat 52,
2060 Antwerpen
16-12-2015 Ontdekkingsbezoek aan Bozar Het meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
16-12-2015
16u
Russische Avond Huis voor Gezondheid en Onderwijs Hof van Watervliet,
Oude Burg 27, 8000 Brugge
16-12-2015 Voorstelling documentaire Roots & Wings Merhaba vzw Museumtheater,
Zwijgershoek 14,
9100 Sint-Niklaas
16-12-2015 Regionaal overleg Brussel: enkel voor lidverenigingen FMDO vzw Brussels Ouderenplatform,
Zaterdagplein 6,
1000 Brussel
17-12-2015 Intercultureel kookatelier Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
17-12-2015 Samen naar het theater met Maks vzw “Histoires is’t waar?” met de mama’s en de jongeren Inaya vzw Auditorium Jacques Brel,
Emile Grysonlaan 1, 1070 Anderlecht
17-12-2015
11u-13u30
Workshop ‘Zijdeschilderen’ i.k.v. project ‘Stof om over na te denken’ Eshtaar Art Voem vzw,
Montignystraat 34,
2018 Antwerpen
17-12-2015 Kookworkshop en regionaal overleg Kortrijk FMDO vzw De warande,
Heirweg 132,
8500 Kortrijk
17-12-2015 Infosessie met NET Brussel over sorteren Het meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
18-12-2015 Vrouwenfeest Inaya vzw GC Vaartkapoen,
Schoolstraat 76,
 1080 Sint-Jans-Molenbeek
18-12-2015
9u30-11u30
Informatie over onderwijs in het Urdu FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
19-12-2015
18u-21u30
Informatieve avond t.v.v. projecten in DR Congo IYAD CC Deurne,
F. Messingstraat 36,
2100 Deurne
19-12-2015
15u-18u
Kerstfeestje Destiny Ladies Club Belgium vzw Permeke,
De Coninckplein,
2060 Antwerpen
19-12-2015
10u-16u
Vrouwenklap gaat naar Brugge Vrouwenklap FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
19-12-2015 Ontmoetingsactiviteit Billisso FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
19-12-2015 Gospelconcert met dans en muziek CDC vzw OC Marke,
Hellestraat 6,
8510 Marke
19-12-2015 Russisch dansspektakel TEDA Cultureel centrum De Steiger,
Waalvest 1,
8930 Menen
19-12-2015 Intergenerationele en multiculturele discoavond voor vrouwen Inaya vzw
Héritage des femmes asbl
Gemeenschapscentrum Maritiem,
Vandenboogaerdestraat 93,
1080 Molenbeek
19-12-2015
18u
Kerstmis solidariteit om de weeskinderen in Congo te steunen S.B.A.B.A. vzw Cafetaria Sporthal,
Dendermondestraat 25,
1785 Merchtem
20-12-2015
12u-16u
Uitstap naar de Zoo Jomosa International Foundation ZOO Antwerpen,
Koningin Astridplein 20 – 26,
2018 Antwerpen
20-12-2015 Uitstap naar de zee IYAD vzw Vertrek vanuit Antwerpen
20-12-2015
13u-16u30
Mama Oostende verwelkomt de mannelijke nieuwkomers bij de kapper Mama Oostende Torhoutsesteenweg 271,
8400 Oostende
20-12-2015
15u
Nepalese matinée CC De Grote Post,
Nepali Samudaya Oostende,
FMDO vzw
CC De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18A,
8400 Oostende
22-12-2015
11u-16u
 
Familiedag in de Zoo Soedanese Vereniging Antwerpen ZOO Antwerpen,
Koningin Astridplein 20,
2018 Antwerpen
23-12-2015
14u-16u
Uitstap naar Aquatopia Destiny Ladies Club Belgium vzw Aquatopia,
Koningin Astridplein 7,
2018 Antwerpen
24-12-2015 Workshop ‘Zijdeschilderen’ i.k.v. project ‘Stof om over na te denken’ Eshtaar Art Voem vzw,
Montignystraat 34,
2018 Antwerpen
25-12-2015
17u
Europa solidariteit: solidariteitsmaaltijd voor het hele gezin met auberge espagnole Matissa vzw
 lokale partners
Betlehemplein,
1060 Sint-Gillis
26-12-2015 Solidariteitsfeest voor 50 kansarme kinderen Inaya vzw,
SESO-SETM,
Secours populaires van Brussel
 
SESO-SETM,  
Parmastraat 28, 1060 Sint-Gillis
26-12-2015 Kerstmaaltijd met coucous MICV vzw Oud-Syrische orthodoxe kerk,
Notelaarstraat 20,
1030 Schaarbeek
26-12-2015 Reggea-kerstfeest OSAB vzw Kaartershuisje,
Astridpark,
8500 Kortrijk
30-12-2015
14u30-16u
Meertalig voorlezen + workshop FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
Bibliotheek Oostende, Wellingtonstraat 7
8400 Oostende
01-01-2016 Afrikaans nieuwjaarsfeest Club van vrienden van Kongo vzw V-Tex,
Pieter De Conincklaan 23A,
8500 Kortrijk
05-01-2016
19u-21u
Informatie over onderwijs in het Engels FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
06-01-2016
14u-16u
Informatie over onderwijs in het Arabisch FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
06-01-2016
9u30-11u30
Informatie over onderwijs in het Dari FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
08-01-2016 19u–21u Een kennismaking met El Salvador Latinacion FMDO vzw,
Kanunnik Dokter Louis Colensstraat 7,
8400 Oostende
09-01-2016
18u30
OSBU & Baye Fall Oostende vieren samen feest t.v.v. hun projecten in Gambia en Senegal OSBU,
 Baye Fall Oostende
Koninklijke Stallingen,
Koninginnelaan 76,
8400 Oostende
09-01-2016 Meetingpoint: feestelijke afsluiter MSC Ahlan MSC Ahlan,
Everaertsstraat 97-99,
2060 Antwerpen
09-01-2016 Ontmoetingsactiviteit Billisso FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
11-01-2016
9u30-11u30
Informatie over onderwijs in het
Tsjetsjeens
FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
11-01-2016 Voordracht door Didier Vander Slycke over vluchtelingensituatie FMDO,
stad Oostende, Open School, Jakoeboe vzw
CC De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18A,
8400 Oostende
16-01-2016
20u00
VVKM-party VVKM Kanaal 127,
Stasegemsesteenweg 110, 8500 Kortrijk
19-01-2016 Regionaal overleg gevolgd door nieuwjaarsreceptie in Oostende FMDO CC De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18A,
8400 Oostende
23-01-2016
9u30–12u30
Salvadoraans naaiatelier Latinacion FMDO vzw,
Kanunnik Dokter Louis Colensstraat 7,
8400 Oostende
23-01-2016 FMDO op het gala van Vaya Mundo Vaya Mundo Casino Oostende,
Westhelling 12,
8400 Oostende
27-01-2016 Film Roots and Wings FMDO vzw Mu-Zee,
Romestraat 11,
8400 Oostende
27-01-2016 Filmvoorstelling Roots en Wings FMDO,
 REBUS, Merhaba,
stad Oostende, Centrum gelijke kansen
Mu.Zee,
Romestraat 11,
 8400 Oostende
28-01-2016
19u-21u
Informatie over onderwijs in het Russisch FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw, Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
30-01-2016 Familiedag voor de Soedanese Gemeenschap Soedanese Vereniging Antwerpen GC Den Tir,
Tirstraat 35,
2020 Antwerpen
 
04-02-2016
19u-21u
Informatie over onderwijs in het Kurmancî FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7,
8400 Oostende
05-02-2016
9u30-11u30
Informatie over onderwijs in het Servo-Kroatisch FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7,
8400 Oostende
05-02-2016
19u–21u
Een kennismaking met Cuba Latinacion FMDO vzw,
Kanunnik Dokter Louis Colensstraat 7,
8400 Oostende
06-02-2016 Yennayer, cultureel feest in teken van het Berbers nieuwjaar Timlilit vzw GC de Rinck,
Dapperheidsplein 7 of
Kapittelstraat 1,
1070 Anderlecht
09-02-2016
19u30-21u30
Informatie over onderwijs in het
Urdu
FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
09-02-2016 Tibetaanse culturele avond Tibetaans cultureel centrum Bosjoenk,
Zinnialaan 1,
8400 Oostende
10-02-2016 Thematische bio-ontbijt over manipulatie Inaya vzw Lokaal Inaya vzw,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
11-02-2016
19u-21u
Informatie over onderwijs in het Arabisch FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
13-02-2016 Cultureel intergenerationeel dansfeest Partage en couleurs vzw,
Firefec Bandundu vzw
GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
13-02-2016 Valentijnsfeest Nounou Sika vzw Kanaalkaffee,
Stasegemsesteenweg 125,
8500 Kortrijk
17-02-2016
9u30-11u30
Informatie over onderwijs in het Frans FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
20-02-2016
9u30-12u30
Cubaans naaiatelier Latinacion FMDO vzw,
Kanunnik Dokter Louis Colensstraat 7,
8400 Oostende
22-02-2016
19u-21u
Informatie over onderwijs in het Spaans FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
29-02-2016
19u-21u
Informatie over onderwijs in het Armeens FMDO vzw
Onderwijsambassadeurs
FMDO vzw,
Kannunik Dokter Louis Colensstraat 7, 8400 Oostende
Elke maandag
11u
Ontmoeting voor senioren FIREFEC Bandundu vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke maandag
17u-19u
Gnawa Fusion Matissa vzw
 
Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
Elke dinsdag
17u-20u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
 
Elke dinsdag
en donderdag
13u-15u
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke woensdag
10u-13u
Ruilhoekje Witte Rozen vzw Nieuwpoortsesteenweg 53,
8400 Oostende
Elke woensdag Namiddag: Mabanji computerlessen
Avond: voedselbedeling
Jakoeboe vzw Dekenijstraat 6,  8400 Oostende
Elke woensdag 18u30 Vorming ‘Hoe bezoek afleggen in gevangenissen’ Dar el ward Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag
10u
 
Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke woensdag-
namiddag
Ontmoeting met debat Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag Russische dansles TEDA Jeugdsite Zuidstraat,
8930 Menen
Elke donderdag
14u
Project Groen gezien:
workshops & praatgroep Nederlands
Ardaps vzw
FIREFEC Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
Elke donderdag
20u-22u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke donderdag Sport voor vrouwen Partage en Couleurs vzw Molenbos 1,
1731 Zellik
Elke donderdag Zanglessen Partage en Couleurs vzw Molenbos 1,
1731 Zellik
Elke donderdag
22u-02u30
 
Benefiet reggae party SUDISOBE vzw Café OZ Murphy,
De Coninckplein,
2060 Antwerpen
Elke donderdag 9u30-12u Burgerschapsatelier Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
Elke vrijdag
13u-14u30
Nederlandse taaltafels voor beginners Witte Rozen vzw Nieuwpoortsesteenweg 53,
8400 Oostende
Elke vrijdag en zaterdag Danslessen (Afrikaanse dans, breakdance, hip hop) Partage en Couleurs vzw GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Vorst
Elke vrijdag en zaterdag Leer arabisch schrijven voor jongeren, kinderen en vrouwen Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140, 1060 Sint-Gillis
Elke vrijdag, zaterdag en zondag Muziekrepetities Partage en Couleurs vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke zaterdag
12u-14u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
 
Elke zaterdag
12u-14u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke zondag Arabische les An-Nour Jeugdsite Zuidstraat,
8930 Menen
Elke zondag Minivoetbal Assada vzw Van Volxemlaan 391,
1190 Vorst
Elke zondag
13u-16u
Nederlandse taaltafels Witte Rozen vzw Nieuwpoortsesteenweg 53,
8400 Oostende
Elke zondag
18u30-20u30
Zwemmen voor vrouwen Dar el ward
Hadjats Club
Zwembad Neptunium,
Jeruzalemstraat 56,
1030 Schaarbeek
Elke zondag
17u-19u
Ontmoetingsmiddag voor moeders en kinderen Vrouwenvleugel SUDISOBE Café Beautiful Planet,
De Coninckplein 16,
2060 Antwerpen
Elke weekdag Huiswerkklassen: inschrijving via asbl_déclick@live.be Déclick vzw Vorstsesteenweg 81, 1060 Sint-Gillis
Copyright © FMDO All rights reserved.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02/ 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur dan een mail naar johanna@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties,
onze belangenvertegenwoordigers,
& de subsidiegevers.