Copy
2013 loopt ten einde maar FMDO gaat door! Volg ons op facebook om sneller op de hoogte te blijven van onze activiteiten!
Klik hier

FMDO-nieuws

Bedankt!

Bedankt iedereen voor de vruchtbare samenwerking in 2013! We hebben alweer een jaar lang samen gewerkt aan een warme samenleving.
Tijdens de kerstvakantie sluiten de deuren even maar daarna gaan we er weer boordevol energie tegenaan.
 

Vorming ontwikkelingssamenwerking in Brugge

Op 5 december organiseerde FMDO in samenwerking met de diversiteitsdienst een vorming rond ontwikkelingssamenwerking in Brugge. Terwijl het buiten stormde, werd er binnen gebrainstormd over doelstellingen, doelgroep en mogelijke projecten in het Zuiden.
Het werd een boeiende mix van ervaring uitwisselen en nieuwe informatie. Kortom, een geslaagde avond wat ons betreft.

FMDO naar de VRT

Op vrijdag de 13e namen Bella Kabeya van lidvereniging Sourire d’Espoir en Johanna namens FMDO deel aan het diversiteitsforum van de VRT.
We gingen met een heel divers publiek op zoek naar manieren om de diversiteit op het scherm te verhogen in de programma’s over het WK voetbal & de verkiezingsprogramma's. De input is gegeven, de linken met de verenigingen zijn gelegd, nu is het wachten op het resultaat!

Bowlen met FMDO in Kortrijk

FMDO organiseert geregeld ontmoetingsmomenten zodat de achterban van de lidverenigingen elkaar kunnen leren kennen. Op 7 december gingen we daarom met de Kortrijkse verenigingen bowlen. De sfeer zat er al van bij het begin goed in, maar dat was niet altijd te merken aan de scores. Er zijn geen bowltalenten komen bovendrijven, maar we hebben ons wel zeer goed geamuseerd!

Nieuwe projecten

In 2014 starten de lidverenigingen en FMDO met heel wat nieuwe projecten die ondersteund worden door het Federaal Impulsfonds voor Migrantenbeleid. Zo start Inaya met een intergenerationeel project rond 50 jaar migratie. FMDO Oostende start met een project rond taalstimulering. Ardaps zet het project 'Samen oud worden in Brussel' verder. Ook in Brussel start FMDO het project 'Divers groen' rond ecologie en duurzaam leven. Ook lidvereniging Merhaba zal met 'Karavaan' door Vlaanderen trekken. In Vlaams-Brabant bereidt Partage en couleurs dan weer jongeren voor op de arbeidsmarkt.
 

Infosessie over werk?

In 2012 en 2013 organiseerde Sophia samen met de Brusselse lidverenigingen infosessies om onze achterban toe te leiden naar werk. Dit project wordt nu verdergezet bij Tracé en Biregeya De Clercq is hiervoor de contactpersoon.

Heeft je acherban vragen over werk en wil je een bezoek of infossesie organiseren? Contacteer dan Biregeya via 0486 75 41 96 of biregeya.declercq@tracébrussel.be
 

Changemakers café in Oostende

Stéphanie van het Changemakersproject bracht op 29 november heel wat vrijwilligers van FMDO samen voor een workshop over Digital Storytelling in Oostende. Er werden verschillende soorten digitale verhalen getoond waarbij mensen hun verhaal in 90 seconden vertelden. We deden een kleine brainstorm en volgende keer gaan we zelf aan de slag! Het was een inspirerende en ook gezellige avond!
 

Moeders zonder grenzen: voorleesnamiddag

Woensdagnamiddag 20 november was het voorleestijd! Vrijwilligers van de bibliotheek in Oostende lazen spannende verhalen uit de hele wereld voor.

Terwijl de kinderen meegesleept werden door de verhalen, werden de ouders rondgeleid in de bibliotheek. Het werd een gezellige en informatieve namiddag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Welkom Anushik

Stagiaire Anushik Matevosian loopt nog tot 30 januari stage bij FMDO. Zij studeert sociaal werk aan de Hogeschool West-Vlaanderen te Brugge. We zijn blij dat ze een handje komt toesteken bij FMDO en hopen dat ze hier veel kan leren!
 

Expo "In the spotlight" officiëel geopend

Na een jaar van intensieve voorbereiding werd op 23 november in het Muntpunt in Brussel de expo ‘In the spotlight’ gelanceerd. Deze expo, waarbij lokale vrijwilligers in de kijker worden gezet, is een initiatief van verschillende etnisch-culturele verenigingen, federaties en het Minderhedenforum. Het werd een succesvolle start van deze reizende tentoonstelling die men vanaf nu ook kan uitlenen.

Workshop journalistiek in Oostende

Samen met lidvereniging Kif Kif vzw organiseerde FMDO in Oostende een reeks leerrijke workshops over journalistiek.
We bereikten een divers publiek en zij leerden onder andere hoe je een interview afneemt en uitschrijft. We waren ook heem blij om enkele redactrices van De Boterham te mogen te verwelkomen in ons publiek!

Met het gezin naar de Roma

Tijdens de herfstvakantie trakteerden we onze Antwerpse leden traditiegetrouw op een leuke voorstelling voor het hele gezin. Wegens het grote succes trokken we met twee groepen naar de Roma. Daar droomden we weg bij de magische show van Cie Sacékripa. De dag erna stemden we voor onze favoriete stunt in het ‘Cirque Démocratique de la Belgique’ van Cie Pol, Freddy & Gab.

FMDO in het Europees Parlement

Op 18 november ontmoetten geïnteresseerde vrijwilligers uit Oostende en Brussel elkaar in Brussel. We bezochten samen het Europese parlement en het interactieve Parlamentarium. Het werd een boeiende dag waar we heel specifieke vragen konden stellen aan de medewerkster van het Europese parlement.
Waarom migratie slechts beperkt wordt behandeld op Europees niveau, was een thema waar veel vragen over werden gesteld.

Word interculturele gids in Antwerpen!

Onlangs ging in Antwerpen het project ‘twee (t)huizen, één gids’ van start. Hiervoor zijn we nog op zoek naar mensen die graag groepen willen rondleiden in Antwerpen en daarbij hun persoonlijke verhaal vertellen.

Wat vind jij bijzonder aan deze stad? Interesse om gids te worden? Contacteer dan zeker Nele via 0488/86 70 37
 

Talk of change in Menen

Talk of change werd georganiseerd door Changemakers (Minderhedenforum) en de integratiedienst van Menen. De dialoogavond ging door op donderdag 5 december. Samen met 11 changemakers werd nagedacht over de positieve en negatieve kanten van de stad Menen.

Heb je zin om samen na te denken over de stad Menen? Neem gerust contact op met stephanie@minderhedenforum.be
 

Moeders zonder grenzen:
ambassadrices aan het woord

De opleiding voor de ambassadrices van Moeders Zonder Grenzen loopt ten einde. Momenteel worden zij klaargestoomd om op 11, 12, 25 en 26 februari de informatie die zij kregen over opvoeding en onderwijs in Oostende door te geven aan hun achterban in hun eigen moedertaal. We nodigen alle anderstalige moeders uit in school Westdiep om meer te leren van de ambassadrices.
 

Nieuws van de verenigingen

Nieuwe verenigingen

Zachu Solidarity Community Belgium

In Oostende krijgen we er een Tibetaanse lidvereniging bij. Zo blijft Oostende maar groeien en bloeien. ZSCB wil de Tibetaanse gemeenschap samenbrengen en de Tibetaanse cultuur kenbaar maken bij de Oostendse gemeenschap. Op 4 januari organiseren ze hun eerste grote culturele avond waar iedereen welkom is.
 

Side by Side - India vzw

FMDO verwelkomt een nieuwe vereniging in Kortrijk. Side by Side - India vzw organiseert in België lezingen en activiteiten om geld in te zamelen voor hun project in India. Projecten in onderwijs, gezondheidszorg en versterking van de rechten en de positie van meisjes en vrouwen in de Indische samenleving krijgen hun aandacht. Meer info op http://www.sidebyside-india.org.
 

Stap voor stap

Stap voor stap of Pas sur pas is een vereniging van enkele actieve vrouwen uit Kraainem en Molenbeek. Ze willen mensen in moeilijkheden helpen en hun perspectieven bieden in het dagelijkse leven en in hun toekomst. De kennis van verschillende talen is noodzakelijk in de multiculturele en kosmopolitische samenleving van vandaag. Stap voor stap vzw wil helpen door het organiseren van taalstimulerende activiteiten.

FMDO op Facebook

Veel informatie in 1 nieuwsbrief niet waar? Wil je veel sneller op de hoogte zijn van het nieuws van FMDO en de lidverenigingen?
Like ons dan op Facebook! Je vindt ons door te zoeken naar 'FMDO vzw' of door hier te klikken!
Tot zo, op Facebook! 

Activiteiten van de verenigingen

Miss solidariteit

In Asse stond 9 november in het kader van de Miss solidariteitsverkiezing van Partage en Couleurs. Het was een avond met lekker eten, dans en muziek, volledig gepresenteerd door de jongeren van Partage en Couleurs.

Een diverse groep kandidaat-missen nam deel aan deze verkiezing, met meisjes afkomstig uit Marokko, Congo, België, Kenia, ... en in de zaal de fiere mama’s en papa’s.
 

Kunstendag in het Kaaitheater

Lidverenigingen Alafia vzw en Inaya vzw namen vol enthousiasme deel aan de Kunstendag voor Kinderen in het Kaaitheater! Ouders en kinderen gingen er samen naar verhalen luisteren!

Het was hun eerste keer dat ze het Kaaitheater bezochten en het was al onmiddellijk een hele leuke ervaring!
 

SUDISOBE ontmoet Het Roze Huis

SUDISOBE en Het Roze Huis besloten hun verenigingen dichter bij elkaar te brengen. Dit deden ze op een mooie en originele manier met als thema het huwelijk. Verschillende mensen kwamen getuigen over bijvoorbeeld een holebi huwelijk tussen een partner afkomstig uit Vlaanderen en een partner afkomstig uit Zuid-Afrika, of over een Hindoe- Surinaams huwelijk. Nadien konden we genieten van de Surinaamse hapjes, drankjes en muziek.
 

Weg met discriminatie

Op zaterdag 14 december organiseerde Almanar het eindfeest van het project Weg met discriminatie in GC Ten Weyngaert te Brussel. Er waren diverse workshops voor jong en oud en tijdens de projectvoorstelling zat de zaal bomvol. Lidverenigingen Matissa vzw en de Mini witte roosjes  uit Oostende stonden op het podium. In het publiek zagen we dan weer de leden van de Antwerpse Soedanese vrouwenvereniging, Green Hope Somalie, Inaya, FIREFEC Bandundu en heel wat medewerkers van het Minderhedenforum. Ook Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet beloofde werk te maken van de strijd tegen discriminatie.
 

Kabyl verenigd

De vrijwilligers van Timlilit brachten op zaterdag 7 december de Kabyl uit België samen voor een cultureel feest. De Kabyl zijn een berbers volk afkomstig uit de regio Kabyl in Algerije en zij zijn een kleine gemeenschap in België. Op het feest ontmoetten ze elkaar aan tafel met een lekkere couscous en op het podium met traditionele muziek. Wil je meer weten over de Kabyl, kom dan naar hun nieuwjaarsfeest op 1 februari 2014.
 

Solidair met Senegalese jeugd

Op 2 november was er opnieuw het jaarlijkse feest van Yaakaaré in zaal De Patria in Brugge. De aanwezigen konden genieten van een lekkere Senegalese maaltijd en gaven zo blijk van solidariteit met de Senegalese jeugd van Sinthiane. 
Met de opbrengst van dit benefietfeest gaat voorzitter Oumar Deme begin januari  2014 schoolmateriaal aankopen voor de leerlingen van de lokale school.

Benefiet voor de Filipijnen

Kagandahan organiseerde op 7 december een heuse benefietavond naar aanleiding van de recente ramp in de Filipijnen. Ze zorgden voor een heel boeiende en succesvolle avond waar heel wat talent naar voor werd gebracht. Het Filipijns buffet was overheerlijk en Collins Nweke gaf tevens een heel interessante uiteenzetting.
 

Tables d’hôtes in Kortrijk

Ook dit jaar organiseerde de stad Kortrijk weer ‘tables d’hôtes’ tijdens de Week van de Smaak. Inschrijven kon voor een Marokkaanse, Togolese, Nigeriaanse, Congolese, ... maaltijd naar keuze. Lidverenigingen SAC vzw, CAAJE, OSAB vzw, Club vrienden van Congo vzw en Nounou Sika vzw speelden gastheer voor één avond. Ontmoeting gekoppeld aan eten; een geslaagd recept!
 

Burundees feest in Brugge

Eind oktober vierden een 60-tal mensen een Burundees feest in Brugge.
Wie mee kwam genieten van een hapje en een drankje op de deuntjes van Burundese muziek, kwam te weten welke projecten Sourire d’Espoir ondersteunt.

De opbrengst van het feest betekent voor vele weduwen en wezen in Burundi en duwtje in de rug om opnieuw hun leven zelf in handen te nemen.

 

Open MARO = feest van de diversiteit

Naar jaarlijkse gewoonte stelden de MARO-leden zich voor tijdens een Open MARO. Ook dit jaar was het een succes! De aanwezigen werden getrakteerd op optredens van de Mini-witte roosjes en een Indische dansgroep. De verenigingen zorgden ook voor lekkere hapjes en boeiende workshop en dat verdient een dikke proficiat!
Interessant weetje: Sonja Saharan van onze lidvereniging Shanti werd recent opnieuw verkozen tot MARO-voorzitster waarvoor proficiat!
 

Palestijnse avond

Op 8 december organiseerde Darwish vzw een Palestijnse Avond in het Oude Badhuis in Antwerpen. We keken samen naar de internationaal bekroonde documentaire ‘5 Broken Camera’s’, een pakkend relaas van het vreedzaam verzet in Palestina. Nadien getuigde een jonge Palestijnse vrouw over haar eigen ervaringen en werd er nog nagepraat bij lekkere Palestijnse thee, koekjes en hapjes.

Het leven van een migrantenvrouw

In het kader van het project ‘Weg met discriminatie’ organiseerde Inaya een bio-ontbijt. Ze nodigden  Souad uit, een Brussels-Marokkaanse vrouw die een poëzieboek schreef over het leven als migrantenvrouw in Brussel. Vele vrouwen herkenden zichzelf in haar verhaal. Het werd een emotioneel samenzijn met uitwisseling tussen de achterban van verenigingen Ardaps, Almanar, Firefec Bandundu en Internationaal centrum voor info en sociale ontwikkeling.
 

Oproepen


Subsidieoproepen

Deadline 28 februari 2014: Het Fonds Celina Ramoz ondersteunt kleinschalige initiatieven die, in eigen land, een concrete verandering teweeg brengen of die werken aan solidariteit met de derde wereld. Projecten die liefst blijvend zijn en iets veranderen aan de situatie van mensen die het om een of andere reden moeilijk hebben en minder kansen hebben of krijgen dan anderen.

Deadline 18 maart 2014: Het Fonds Contigo wil projecten steunen die ijveren voor kwetsbare, verzwakte volwassenen (ouder dan 15 jaar) of die op zoek zijn naar een betere vorm van integratie. Ondermeer artistieke projecten of projecten die ertoe bijdragen dat deze mensen een nieuwe kans in het leven krijgen of hun eigen leven terug in handen nemen, maken kans.
 
Deadline Brussel 31 januari 2014: In het kader van het stedenfonds lanceert de VGC twee nieuwe projectoproepen.
Het doel van de oproep ‘innoverende stedelijke netwerken’ is om vernieuwende initiatieven te ondersteunen die werken rond (kans)armoede en diversiteit en die de sociale cohesie vergroten.
Daarnaast is er een oproep rond ‘culturele diversiteit en innovatie’. De VGC wil er op die manier voor zorgen dat de Brusselse etnisch-culturele verscheidenheid beter weerspiegeld wordt in de sociaal-culturele en cultureel-artistieke sector en dat meer mensen of groepen van mensen kunnen participeren aan cultuur. De duur van de projecten kan tot 3 jaar bedragen.

Deadline Brussel 1 februari 2014: Elk jaar geeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de mogelijkheid aan het verenigingsleven om een project rond het gelijkekansenbeleid te realiseren via projectoproepen. Dit jaar is er slechts 1 deadline en zijn er ook 2 specifieke thema's namelijk hate crimes en respect.
 
Wil je meer informatie over deze projectoproepen? Contacteer dan zeker een FMDO-medewerker.
 

Oproep Erfgoeddag Brugge: wil jij een portret laten maken en je verhaal vertellen?

FMDO  en VormingPlus werken in Brugge samen aan het project ‘Gedeeld verleden, gedeelde toekomst’ voor de Erfgoeddag 2014. Daarvoor zoeken we Bruggelingen met een migratieachtergrond die op de foto willen met een voorwerp waaraan een boeiend verhaal is verbonden. Een fotograaf legt jouw portret en verhaal vast.
Meer info en inschrijven bij tine@fmdo.be of 0471/83 72 03.

 

Activiteitenkalender

Gelieve er rekening mee te houden dat heel wat vereniging in de komende weken hun planning voor 2014 maken.
Heel wat activiteiten gelinkt aan 50 jaar migratie staan bijvoorbeeld nog niet op deze kalender.
Like ons op facebook om op de hoogte te blijven van de activiteiten van de lidverenigingen.

 

datum activiteit vereniging locatie
18-12-2013 Voedselinzameling en uitdeling voor daklozen Het meervoud
ESG vzw
Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
18-12-2013 Debat project ‘Sawassia’ Merhaba vzw Zaal Atlas,
Carnotstraat 110,
2060 Antwerpen
19-12-2013
12u
Lezing over gelijkheid tussen man en vrouw + creatieve workshops Ardaps vzw
FIREFEC Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
20-12-2013
18u
Vrouwenfeest Inaya vzw
Caleidoscoop vzw
GC De Vaartkapoen,
Schoolstraat 76,
1080 Molenbeek
20-12-2013 Uw kleuter naar school FMDO Moeders Zonder Grenzen Lokaal FMDO,
Dhr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
21-12-2013 Cultureel eindejaarsfeest Caaje O.C. Marke,
Hellestraat 6,
8510 Marke
21-12-2013 Laatste vorming journalistiek FMDO
Kif Kif
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
25-12-2013 Afrikaans buffet SAC vzw Rekolettenstraat 104,
8500 Kortrijk
25-12-2013 Multiculturele ontmoeting, viering en muziek! Jakoeboe
Matondo
Kapel Hazegras,
Graaf de Smet de Naeyerlaan 24,
8400 Oostende
26-12-2013
13u
Bezoek aan Belle-vue Museum Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
26-12-2013 Kindertheater Harig Hondje FMDO CC De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18a,
8400 Oostende
29-12-2013 Nieuwjaarsfeest TEDA O.C. De Stekke,
Sint-Maartensplein 12,
8560 Moorsele
30-12-2013 Activiteit voor moeders en kinderen: Reis rond de wereld Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
31-12-2013 Afrikaans buffet SAC vzw Rekolettenstraat 104,
8500 Kortrijk
04-01-2014 Culturele Tibetaanse avond Zachu Solidarity Community, Belgium Bosjoenk,
Zinnialaan 1,
8400 Oostende
09-01-2014 Kennismakingsbezoek aan Aksent Feza vzw Gallaitstraat 86,
1030 Schaarbeek
10-01-2014
07-02-2014
21-03-2014
Kruispunt van culturen Almanar vzw
Hadjats Club
Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
11-01-2014 Amazigh nieuwjaar Tifawin vzw
Hiwar vzw
Zaal Lumen,
Boondaelsesteenweg 36,
1050 Elsene
11-01-2014 Oostende heeft Talent! Witte rozen vzw De Blomme,
Chrysantenstraat 30,
8400 Oostende
13-01-2014
03-02-2014
10-03-2014
10u30
Gezondheidsatelier Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
13-01-2014 Kookatelier: hoe couscous maken? Het meervoud
Mes tissages
Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
14-01-2014
9u30
Bio-ontbijt met voedingscoach Inaya vzw Inaya vzw,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
17-01-2014 Nieuwjaarsetentje FMDO
FZO VL
El Mar,
Pastoor Pypestraat 3,
8400 Oostende
20-01-2014
10-02-2014
17-04-2014
10u30
Atelier Vrije media Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
01-02-2014 Workshop Surinaamse kruidenmiddeltjes SUDISOBE vzw Nog te bepalen
Meer info: nele@fmdo.be
01-02-2014 Yennayer-feest Timlilit GC De Rinck,
Dapperheidsplein 7,
1070 Anderlecht
05-02-2014
10u
Salon souvenir Inaya vzw
Caleidoscoop vzw
GC De Vaartkapoen,
Schoolstraat 76,
1080 Molenbeek
11-02-2014 Infomiddag Onderwijs en opvoeding FMDO Moeders Zonder Grenzen School Westdiep,
Prof. Mac Leodstraat 11,
8400 Oostende
11-02-2014
9u30
Bio-ontbijt met als thema het gezin Inaya vzw Inaya vzw,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
12-02-2014 Infoavond Onderwijs en opvoeding FMDO Moeders Zonder Grenzen School Westdiep,
Prof. Mac Leodstraat 11,
8400 Oostende
12-02-2014 Voedselinzameling en uitdeling voor daklozen Het meervoud
ESG vzw
Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34
1082 Sint-Agatha- Berchem
14-02-2014
18u
Conferentie: wonden op de ziel Inaya vzw
Universiteit Saint-Louis
Sint-Louis Universiteit Brussel,
Kruidtuinlaan 43,
1000 Brussel
15-02-2014 Ontmoetingsactiviteit Union des Kabye en Belgique vzw Lokaal FMDO,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
20-02-2014 Infosessie met logopedist Het meervoud Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
25-02-2014 Infomiddag Onderwijs en opvoeding FMDO Moeders Zonder Grenzen School Westdiep,
Prof. Mac Leodstraat 11,
8400 Oostende
26-02-2014 Infoavond Onderwijs en opvoeding FMDO Moeders Zonder Grenzen School Westdiep,
Prof. Mac Leodstraat 11,
8400 Oostende
15-03-2014 Feest van de vrouw Almanar vzw
partners
GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
29-03-2014 Welzijnsdag Almanar vzw
Powercare
GC Ten Weyngaert
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
12-04-2014 Cultureel feest Partage en Couleurs vzw Asse
27-04-2014 Erfgoeddag FMDO werkt mee! Oostende,
Brugge,
Brussel
Elke woensdag-
voormiddag en vrijdag- voormiddag
Initiatie tot het boxen en karaté voor vrouwen Inaya vzw Louis Coenenstraat 12,
1060 Sint-Gillis
Elke donderdag-
namiddag
 
Project samen oud worden in Brussel:
workshops & Nederlandse praatgroep
Ardaps vzw
FIREFEC Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
Maandelijks Kennismakingsatelier voor senioren en kinderen Het meervoud
Ellips
Dienstencentrum Ellips,
Gentsesteenweg 1050,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Maandag, dinsdag, donderdag van 15u30 tot 17u30 Huiswerkklas voor kinderen van de lagere school Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
 
Elke woensdag van 14 tot 16u Taalstimuleringsactiviteit Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
 
Elke dinsdag en donderdag van 13 tot 15u Conversatietafel Nederlands Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
 
Vrijdag van 16 tot 18u Turnen voor kinderen Het Meervoud vzw GC De kroon,
J.B. Vandendrieschstraat 19,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke woensdag-
namiddag
Ontmoeting met debat Hadjats club Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke maandag-
namiddag
Cursus Arabisch Hajdats Club Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke 2e zaterdag van de maand Gesprekstafel rond verschillende thema’s
15-17u30
Dar el Ward
Hadjats club
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Dagelijks Huiswerkklassen: inschrijving via asbl_déclick@live.be Déclick vzw Vorstse Steenweg 81, 1060 Sint-Gillis
Elke donderdag- voormiddag Burgerschapsatelier Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
Elke zaterdag- voormiddag Handi-percussie workshop Matissa Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
 
Elke woensdag Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
februari Intergenerationeel evenement 50 jaar migratie Dar el ward
Hadjats Club
Locatie nog te bepalen
Elke woensdag
Vanaf 18u
Workshop cameratechnieken Hiwar vzw BRASS,
Van Volxemlaan 364,
1190 Vorst
Elke woensdag Workshop Afrikaans koken Bawasa vzw KUUMBA, Vredestraat 35,
1050 Elsene
januari
februari
maart
Wekelijkse soepbedeling op zondag Kinu Konga Batui Ontmoetingscentra Oostende
Copyright © FMDO All rights reserved.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02/ 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties,
onze belangenvertegenwoordigers,
& onze subsidiegevers.