Copy
FMDO-nieuws vers van de pers!

Zie je geen leuke foto's? Druk dan op 'afbeeldingen weergeven'.

FMDO-nieuws

Afscheid Anushik & welkom Lisa

Anushik Matevosian heeft er een boeiende en uitdagende stage opzitten en we kijken er al naar uit om haar volgend jaar terug te verwelkomen.

Ondertussen gaat enthousiaste Lisa terug van start in Oostende. Jullie kennen haar waarschijnlijk nog van vorig jaar en ze zal er terug met veel energie invliegen.

Bedankt Anushik en welkom terug aan Lisa.
 

Creatieve start in Brussel

FMDO Brussel begon het nieuwe jaar met een creatief moment. We reflecteerden in groep over waar onze vereniging voor staat. Vervolgens gingen we aan de slag om dit beeld op doek te zetten. Nourddine Bouali is kunstenaar en vrijwilliger bij Globe Aroma en hij begeleidde de groep. Het werd een gezellige namiddag. Het resultaat mag gezien worden dus kom gerust een kijkje nemen in de vergaderzaal van FMDO!

Eerste regionale stuurgroep in Antwerpen

Op 17 januari hielden we de eerste Antwerpse regionale stuurgroep. Samen met vijf gemotiveerde lidverenigingen kwamen we samen om de werking van FMDO te bespreken. We hadden ook aandacht voor de vragen en noden  van de leden en gaven de agenda van 2014 vorm. Nadien genoten we van een lekkere Indische maaltijd. Bedankt aan de vrijwilligers voor hun inbreng.
 

Nederlands oefenen voor trekkers

Op 1 maart startten we in Brussel met een oefenmoment Nederlands voor trekkers van verenigingen. Vrijwilliger Sanne startte op zaterdag met een proefsessie in klein comité met enkele trekkers. De eerste sessie viel reuzegoed mee dus we zullen dit voortzetten en openstellen naar meer trekkers. Op 15 maart, om 10 uur bij FMDO,  is de volgende bijeenkomst en zijn alle vrijwilligers welkom die willen oefenen hoe hun vereniging vlot voor te stellen in het Nederlands!
 

Erfgoeddag Brugge

Op 26 en 27 april wordt in Vlaanderen erfgoeddag gevierd. Ook enkele lidverenigingen uit Brugge nemen hieraan deel. Het Congolees Centrum stelt Afrikaanse maskers tentoon in het provinciaal hof van Brugge. Oscar Tchitenge vertelt hierbij de verhalen achter de maskers. United Kirat Society laat hun traditionele dansen zien en Everest Nepali Society organiseert een kookworkshop i.s.m. VormingPlus.
 

Erfgoeddag Brussel

Op 27 april, erfgoeddag, organiseert FMDO vzw samen met 6 lidverenigingen ‘Stap mee in ons migratieverhaal’. Tijdens deze activiteit in het kader van ’50 jaar migratie’ nemen we de bezoeker mee in de voetsporen van enkele Congolese senioren, Rwandese jongeren, Marokkaanse vrouwen, … Op een verrassende manier trachten we verschillende verhalen en culturen in beeld te brengen.  
 

2 (t) huizen 1 gids Oostende

Er wordt weer veel gegidst in Oostende. De wandelingen lopen vlot en de boekingen voor de komende maanden lopen vlotjes binnen.

Wil je een gids boeken in Oostende neem dan contact op met hannes@fmdo.be en we bekijken dan samen wie er voor jullie vrij is.

Mariam, Dillip, Dominique, Harry en Sudarshan staan alvast te popelen om jullie hun stad te tonen.
 

Ambassadeurs aan het woord

De ambassadrices van Moeders Zonder Grenzen waren voor het eerst aan zet. In school Westdiep in Oostende verzamelden anderstalige ouders zich en schoven mee aan de verschillende taaltafels begeleid door de ambassadrices. Zij gaven informatie over opvoeding en onderwijs in Oostende in het Albanees, Arabisch, Spaans, Russisch, Koerdisch, Frans, Nepalees en het Tibetaans.
 

FMDO behoudt erkenning in Brussel

In juni 2013 diende FMDO een aanvraag in voor subsidiëring van de Brusselwerking door de VGC. De adviescommissie gaf het dossier van FMDO 7,30 punten. Het College besliste dat dit voldoende was om ons subsidies toe te kennen. Wij zijn dus bij de gelukkigen maar enkele andere federaties haalden net iets minder dan 7 punten en krijgen geen subsidie. Dit is een zeer spijtige zaak die zal zorgen voor een verarming van het sociaal-cultureel middenveld in Brussel.
 

Nieuwjaarsfeest in Oostende

FMDO en FZO VL organiseerden op 17 januari naar jaarlijkse gewoonte een groot nieuwjaarsfeest. Het werd een groot succes! De maaltijd klaargemaakt door Karima en Abdullah werd meer dan gesmaakt door de talrijke aanwezigen.

Er werd samen gelachen, gefeest en genoten en ook de bingo was voor velen een schot in de roos. We kijken al uit naar het volgende feest in 2015!

Solidariteit met de Afghanen

Op vrijdag 31 januari organiseerden we samen met de SDV en CAW een solidariteitsactie voor de Afghaanse families zonder papieren in Oostende. De pers was talrijk aanwezig. Samen lieten we ballonnen met boodschappen van hoop in de lucht gaan en konden de families hun verhaal kwijt.
Er waren heel veel aanwezigen die hun solidariteit met onze Afghaanse Oostendenaars wilden tonen.

Toneeluitstap in Oostende

In de verschillende regio’s maken we er een traditie van om in de schoolvakanties een leuke gezinsactiviteit te organiseren. In de kerstvakantie gingen we dus met een 25-tal deelnemers naar de voorstelling ‘Het Harige Hondje’ in de grote post. Het was een leuke voorstelling zowel voor de kindjes als voor de mama’s.
Op 5 april gaan we opnieuw naar de Grote Post voor het kindertheater: in de wolken. Inschrijven kan nog via Ivy@fmdo.be
 

Antwerpse changemaker Michel vertelt

Ook in Antwerpen leidt FMDO de lidverenigingen toe naar het Changemakersproject. Michel van lidvereniging SUDISOBE is één van de Antwerpse changemakers. Op de nieuwjaarsreceptie van het Minderhedenforum deelde hij zijn ervaringen als changemaker en vrijwilliger. We luisteren aandachtig naar zijn boeiende verhaal! Bedankt Michel voor deze bijdrage!
 

Erfgoeddag Oostende

Ook in Oostende gaat FMDO aan de slag op de erfgoeddag. In samenwerking met de stad Oostende, FZO Vl, de sociale dienst voor vreemdelingen en vormingplus zetten we een boeiend programma op poten in de grote post. Een greep uit ons aanbod is een interculturele modeshow, een maaltijd door de Tibetanen, een integratiedebat,…  Een dag om niet te missen!
 

‘Twee (t)huizen, één gids’ Antwerpen

In het kader van het project ‘Twee (t)huizen, één gids’  worden mensen uit de achterban opgeleid tot interculturele stadsgids. De kandidaat-gidsen legden individueel al een voorbereidend traject af maar  enkele weken geleden ontmoetten ze ook de andere kandidaat-gidsen voor het eerst. Onder leiding van stagiaire Lisa begonnen we de avond met wat leuke kennismakingsoefeningen. Daarna trokken we met z’n allen naar de Italiaan voor een lekker en gezellig etentje.
 

Divers groen

In 2014 zal FMDO er samen met de lidverenigingen op uit trekken om Brussel op een andere manier te leren kennen. In het project Divers groen ondersteunen we onze lidverenigingen om te werken rond natuur en een duurzaam leven in de stad. Op de agenda staan alvast een workshop groenten bewaren met MICV en een bezoek aan de boerderij Maximilien in hartje Brussel. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers met groene vingers: onze oproep lees je hier.
 

Nieuws van de lidverenigingen

Nieuwe verenigingen

Disa

Disa is een nieuwe studentenvereniging uit Kortrijk, opgericht door de twee enthousiaste jongedames Hinde Oudaha en Nadia El-Kaddouri. Disa betekent ‘divers en samen’.

Deze vereniging organiseert voornamelijk ontspannende activiteiten voor studenten maar zoekt ook rolmodellen om jongeren te coachen en op weg te helpen naar hoger onderwijs.
 

De Verhalenwerf

De Antwerpse multiculturele vereniging ‘De Verhalenwerf’ verzamelt, vertelt en wisselt verhalen uit met en tussen mensen van verschillende achtergronden, wereldbeelden, culturen en talen. In 2014 focussen ze met het project ‘Trekvogels’ op 50 jaar migratie. Met verschillende partners organiseren ze 20 verhalensalons en 5 workshop in wijken, scholen en organisaties. Mis hun kick-off op 19 maart niet!
 

Nyumbe ya Wazee

De Belgisch-Oegandese vereniging ‘Nyumbe ya Wazee’ of ‘het Seniorenhuis’ wil zich inzetten om de leefomstandigheden van bejaarden te verbeteren, zowel in België als in Oeganda. Daarnaast stimuleren ze ook ontmoeting tussen verschillende gemeenschappen. Ben je geïnteresseerd in hun werking? Op 15 maart organiseren zij een Belgisch-Oegandees feest in Deurne!
 

Bwana Ya Mwinda

Bwana Ya Mwinda betekent zoveel als ‘Kinderen van het Licht’.

De oprichters van deze Antwerpse vereniging willen dan ook vooral jongeren en jongvolwassenen stimuleren om hun talenten te ontwikkelen en de kansen te nemen in onze maatschappij.
Dit doen ze vooral door artistieke workshops en projecten met jongeren te leiden, maar ook door jongeren door te verwijzen naar andere organisaties.

Mwinda Musika

Mwinda Musika is een nieuw lid in Kortrijk. De vereniging is ook actief in Congo en wil daar een project opstarten met een vrouwengroep. Ze beschikken al over een domein met vijver en willen met de vrouwen ter plekke kippen en vissen kweken. Het grootste deel van de opbrengst van deze activiteiten wordt opnieuw geïnvesteerd in het project, een klein deel gaat naar de vrouwen die het project dragen. Het project biedt de vrouwen de nodige basisvoorzieningen.

Essafae

De dames van de –hoofdzakelijk- Marokkaanse vereniging Essafae, organiseren activiteiten, lezingen en uitstappen om ouders te ondersteunen in hun rol als opvoeder. Op 22 maart organiseren zij een activiteit in het kader van ’50 jaar migratie’: ’50 jaar opvoeden tussen twee culturen in Antwerpen’ in Gemeenschapscentrum ‘Den Tir’.
 

Activiteiten van de lidverenigingen

Amazigh Nieuwjaar

De organisaties Hiwar vzw en Tifawin vzw organiseerden op 10 januari het Amazigh Nieuwjaar 2964 in Espace Lumen in Brussel. Deze prachtige locatie zat afgeladen vol en de aanwezigen werden getrakteerd op een cultureel spektakel met zang en muziek. Op de organisatie was ook dit jaar weer niks aan te merken. We kijken al uit naar een volgend Berbers nieuwjaarsfeest in het jaar 2965.

Cosy corner

Kagandahan is een relatief nieuwe Oostendse organisatie maar ze bewezen toch dat ze heel goed zijn in het organiseren van activiteiten. De cosy corner was dus ook alweer een schot in de roos. Er waren verkoopsstandjes, zumba-initiatie en een bingo.

Het talrijk aanwezige publiek was heel enthousiast. Dikke pluim voor deze boeiende activiteit van Kagandahan.
 

Weg met discriminatie: deel II

Het project Weg met discriminatie van Almanar en partners liep af in 2013. De organisaties vonden echter dat ze hun werk niet konden stopzetten. Daarom besloten ze, in afwachting van nieuwe subsidies, alvast verder te gaan met het project in 2014. Ben je geïnteresseerd in hun resultaten en werk van 2013 dan kan je hierover meer lezen in een aantrekkelijke brochure. Contacteer almanar@telenet.be voor meer informatie.
 

Inaya wint Diwan award

Proficiat aan de vrijwilligers van Inaya vzw! Zij wonnen de prestigieuze Diwan award voor vereniging van het jaar! De Diwan awards worden uitgereikt om Belgische-Marokkaanse talenten in de bloemetjes te zetten. Deze prijs betekent voor Inaya een erkenning van hun harde en belangrijke werk! Klik hier om het verslag te lezen dat verscheem op kifkif.be. Klik hier om een korte video te zien over Inaya.
 

Een stap vooruit met het netwerk

Feza vzw werkt met vrouwen die aan het begin van hun migratieproces staan. Constant vzw doet kunstenaars/technologie-experten/informatici experimenteren op het gebied tussen kunst en media. In het kader van het project een Stap vooruit met het netwerk organiseerden Constant vzw en Feza vzw samen een workshop elektronische broches maken. Een zeer geslaagde en verrijkende activiteit!
 

Tibetaans Nieuwjaar

Op 3 en 4 maart organiseerde de vereniging Zachu Solidarity een grote algemene vergadering. Een groot aantal Tibetanen kwam samen in de Nieuweland zaal en vierde na het vergaderen samen het Tibetaans Nieuwjaar.

Het werd een kleurrijke en boeiende samenkomst met traditionele dansen en fleurige decoratie.

Bawasa in de Vooruit

Princesse Mansia M’Bila, muzikante, zangeres, vertelster en verantwoordelijke voor Bawasa vzw in Vlaams-Brabant trad op in De Centrale in Gent. Haar vader was meester-percussionist in Congo en het werd al snel duidelijk dat Mansia zijn muzikale genen heeft geërfd.  Zichzelf begeleidend op de balafoon zong ze een gevarieerd repertoire in het Kikongo en het Lingala. Een zeer gesmaakt optreden!
 

Dag van de Griots

Op 25 januari vond de 5de editie van de Dag van de Griots plaats in het Entrepot van Brugge.
Deze dag werd georganiseerd door het Congolees Centrum voor de verspreiding van de Congolese kennis en cultuur.
Verteltheater werd afgewisseld met muziek, aangevuld met de lofdichten van de griots.

Griots zijn traditionele vertellers en spelen een belangrijke rol in de Congolese verhalencultuur.
 

Jongeren aan het werk

Partage en Couleurs vzw start in maart met het project ‘jongeren aan het werk’ in Brussel. Omdat jongeren pas vanaf hun 18 jaar beroep kunnen doen op reguliere tewerkstellingsorganisaties, willen ze deze leemte tijdelijk invullen. Ze organiseren samen met de organisatie ‘In Brussel’ een traject met vormingen en individuele begeleiding om deze jongeren klaar te stomen voor een studentenjob.
 

Naaiatelier in Somalië

De Brusselse vereniging Green Hope Somalië van ondermeer Hussein Abdullahi is al een aantal jaren bezig met ontwikkelingssamenwerkingsprojecten in Somalië. Ze focussen zich voornamelijk op gezondheids- en waterprojecten. Deze zomer openden ze echter een naaiatelier in Somalië waardoor de lokale bevolking in het zuiden van Somalië hun eigen kleding kan maken en eventueel verkopen.
 

Oproepen

Subsidieoproepen


Federaal Impulsfonds voor het Migrantenbeleid: Het was een verrassing maar ook dit jaar werd deze subsidieoproep nog gelanceerd. Wil je een project doen rond samenleven in diversiteit, werk, onderwijs, taalstimulering,... Contacteer dan de lokale FMDO-medewerker en dien je aanvraag in bij het Impulsfonds voor 11 april.

 

Andere oproepen

Open Forumdag

Ga je mee naar de Open Forumdag in het Vlaams Parlement op zaterdag 29 maart 2014?

De Open Forumdag betekent een dag boordevol verfrissende info, workshops en debat op een toplocatie. Diversiteit en migratie 2020 vormen de rode draad van de Open Forumdag 2014.

Deelname is gratis, schrijf je in voor 20 maart via info@minderhedenforum.be
 

Computers gezocht

De lokale Kortrijkse vereniging 'Commissie voor ontwikkeling van Kameroen' ondersteunt reeds enkele jaren verschillende projecten in Kameroen. Op dit moment zijn ze op zoek naar computers om lagere en middelbare scholen in Kameroen de mogelijkheid te geven om informaticalessen aan te bieden. Ben je dus van plan om je oude computer weg te doen, contacteer FMDO vzw!
 

Nieuwe medewerker gezocht in Oostende!

In Oostende starten we binnenkort met een nieuw project: Vrouwenklap. We zijn hiervoor op zoek naar een halftijds medewerker die aan de slag wilt met een groep Oostendse vrouwen met diverse sociale en culturele achtergronden. Aan de hand van thematische taaltafels en educatieve uitstappen werken we aan sociale hindernissen die de vrouwen ervaren. Lees hier de vacature en reageer snel!

Talige vrijwilligers gezocht in Kraainem

De dames van Stap voor stap lanceerden onlangs een oproep naar vrijwilligers. Zij zullen binnenkort in Kraainem en in Molenbeek starten met taalstimulerende activiteiten op woensdagnamiddag en op zaterdag. Voel je je geroepen om met deze kinderen tussen 6 en 12 aan de slag te gaan en hen te helpen hun talenkennis verder te ontwikkelen, lees dan hier de vacature en reageer snel.

Activiteitenkalender


Wil je meer weten over een bepaalde activiteit? Stuur dan een mailtje naar info@fmdo.be

Gelieve er rekening mee te houden dat deze activiteitenkalender niet volledig is. Niet alle georganiseerde activiteiten zijn terug te vinden in deze kalender.
 
datum activiteit vereniging Locatie
07-03-2014
Vanaf 9u
Vrouwendag: vrouwen en politiek Inaya vzw
Caleidoscoop
GC Vaartkapoen,
Schoolstraat 76,
1080 Molenbeek
07-03-2014
Vanaf 13u
FMDO-uitstap: Jeugdfilmfestival FMDO Het Steen,
Steenplein 1,
2000 Antwerpen
08-03-2014
Vanaf 13u
Project Vertel me je verhaal Inaya vzw Gc de Pianofabriek,
Fortstraat 25,
1060 Sint-Gillis
08-03-2014 Deelname en choreografie van Carnaval St-Gillis Matissa vzw Start te Moricharplein,
1060 Sint-Gillis
08-03-2014
Vanaf 13u30
Oostende heeft talent Witte rozen Zaal Nieuweland,
Nieuwelandstraat 76,
8400 Oostende
08-03-2014 Multiculturele ontmoeting Jakoeboe vzw Kapel Hazegras,
Graaf de Smet de Naeyerlaan 24,
8400 Oostende
10-03-2014
10u30
Gezondheidsatelier Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
10-03-2014
31-03-2014
28-04-2014
Wellness day Het meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
11-03-2014 Bio-ontbijt met als thema geweldloze communicatie Inaya vzw Inaya vzw
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
12-03-2014 Wandeling in Neder-over-Heembeek Ardaps vzw
ADO Icarus
Lokaal dienstencentrum
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
13-03-2014 Divers groen: kruiden kweken FMDO vzw
Ardaps vzw
GC Heembeek -Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1020 Neder-over-Heembeek
13-03-2014 Vrouwendag Het meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
Locatie onder voorbehoud
15-03-2014 Animatie tijdens Festo De Koloroj Afrika New Dimension Cultuurcentrum De Steiger,
Waalvest 1,
8930 Menen
15-03-2014
10u
Nederlands oefenen voor vrijwilligers FMDO FMDO Brussel,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
15-03-2014
Zaterdag
Vanaf 14u
Lessen Tamazigh MICV Louis Scutenairestraat 13 – 14,
1030 Schaarbeek
15-03-2014
Vanaf 13u
Surinaamse kruidenworkshop SUDISOBE vzw Ecohuis,
Turnhoutsebaan 139,
2140 Borgerhout
15-03-2014
Vanaf 11u
Belgisch-Oegandees Feest Nyumba ya Wazee / het Seniorenhuis St. Boniface,
Grétrystraat 39,
2018 Antwerpen
16-03-2014 Ontmoetingsmoment Jades Lokaal FMDO Brussel,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
16-03-2014
Vanaf 13u
FMDO-uitstap: Kinderuniversiteit FMDO
diverse lidverenigingen
Stadscampus UA,
Hoek Vekestraat en Grote Kauwenberg,
2000 Antwerpen
17-03-2014 Relaxatieles Het meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
19-03-2014
tot
22-03-2014
50 jaar migratie
Lente tegen discriminatie: sensibiliserings-activiteiten
Matissa vzw Start Voorplein St-Gillis,
1060 Sint-Gillis
19-03-2014 Berchem Junior Senior Olympics:
Bezoek aan La Cité joyeuse
Het Meervoud
Lokaal Diensten-centrum Ellips
Afspraak aan Ellips,
Gentsesteenweg 1050,
1082 Sint-Agatha-Berchem
19-03-2014
Vanaf 20u
Kick-off moment ‘Trekvogels’ De Verhalenwerf Costa,
St. Andriesplaats 24,
2000 Antwerpen
20-03-2014 Flashmob tegen racisme Matissa vzw Sint-Gillis Voorplein,
1060 Sint-Gillis
20-03-2014
29-03-2014
03-04-2014
10-04-2014
17-04-2014
26-04-2014
08-05-2014
10-05-2014
Voormiddag
Zinneke Parade en voorbereidende workshops met als thema: neem je plaats in, in de publieke ruimte! Feza vzw
Zinnneke Parade
Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
20-03-2014 Divers groen: Workshop ecologisch bewaren van groenten MICV
FMDO
GC De Kriekelaer,
Gallaitstraat 86,
1030 Schaarbeek
21-03-2014 Kruispunt van culturen Almanar vzw
Hadjats Club
Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
21-03-2014 Uitstap naar Red Starline Museum Antwerpen Aksent vzw
Huis Biloba
Feza vzw
Vertrek te Aksent vzw,
Gallaitstraat 86,
1030 Schaarbeek
22-03-2014 Bezinningsweekend Hadjats Club
Dar el Ward
Uitstap
22-03-2014 Flashmob tegen racisme Matissa vzw Grote markt,
1000 Brussel
22-03-2014 Deelname carnaval MICV 1030 Schaarbeek
22-03-2014
Vanaf 14u
Wat is cultuur? Witte rozen Vormingplus FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
22-03-2014
Vanaf 18u
Opvoeding doorheen 50 jaar Marokkaanse migratie in Antwerpen Essafae GC Den Tir,
Tirstraat 35,
2020 Antwerpen
23-03-2014 Bezoek aan ‘Nass Belgica’ + debat Inaya vzw Botanique,
Koningsstraat 236,
1210 Brussel
23-03-2014 Afghaans vrouwenfeest Mama Oostende Zaal Nieuweland,
Nieuwelandstraat 76,
8400 Oostende
24-03-2014 Infosessie rond borstkanker Het meervoud vzw
Vlaamse Liga tegen Kanker
Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha- Berchem
27-03-2014 Samen oud worden in Brussel:
Werk en Nederlandse taal
Ardaps vzw
Tracé Brussel
FMDO vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Frans Vekemansstraat 131,
1020 Neder-over-Heembeek
28-03-2014 Informatieavond over het Midden Oosten Nsanga De Garve,
Pannebekestraat 37,
8000 Brugge
29-03-2014
Vanaf 10u
Kookworkshop: Centraal-Afrika ontmoet België Partage en Couleurs
Kind & Gezin
Buurthuis Asse, Gasthuisstraat 2,
1730 Asse
29-03-2014
Vanaf 9u
Open Forumdag Minderhedenforum Vlaams Parlement,
1000 Brussel
31-03-2014
28-04-2014
26-05-2014
Weg met discriminatie: deel II
Vormingen en debat
Almanar vzw
Firefec Bandundu vzw
Matissa vzw
Inaya vzw
Merhaba vzw
andere partners
GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Vorst
02-04-2014 Berchem Junior Senior Olympics: Kookatelier Het meervoud vzw
Lokaal diensten-centrum Ellips
Lokaal dienstencentrum Ellips,
Gentsesteenweg 1050,
1082 Sint-Agatha-Berchem
04-04-2014 Filipijnse culturele show Kagandahan Nieuwpoort
05-04-2014 Voorleesmoment in het kader van het project ‘Mama vertel me je verhaal’ Feza vzw
Nederlandstalige bibliotheek van Schaarbeek
Bibliotheek Schaarbeek,
Lambertmonlaan 224,
1030 Schaarbeek
05-04-2014
Vanaf 11u
Jeugdtheater ‘In de wolken’
 
FMDO CC De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18A,
8400 Oostende
12-04-2014 Cultureel spektakel Partage en Couleurs Den Horinck,
Noorderlaan 20,
1731 Zellik
12-04-2014 Nepalees nieuwjaar Nepali Samudaya Oostende Zaal Nieuweland,
Nieuwelandstraat 76,
8400 Oostende
14-04-2014
tot
20-04-2014
Uitwisseling met Matissa Marokko: thema water Matissa vzw Matissa Marokko,
Rabat,
Marokko
15-04-2014 Nepalees Nieuwjaar Nepali Everest Society Sint-Leocollege,
Potterierei 11,
8000 Brugge
17-04-2014
10u30
Atelier Vrije media Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
18-04-2014 Voorstelling film over migratieverhalen Dar el Ward
Hadjats Club
GC Vaartkapoen,
Schoolstraat 76,
1080 Molenbeek
19-04-2014 Afrikaanse avond ter ere van de 54ste verjaardag van de Togolese onafhankelijkheid Caaje O.C. Marke,
Hellestraat 6,
8510 Marke
23-04-2014 Berchem Junior Senior Olympics: Bowling Het meervoud
Lokaal diensten-centrum Ellips
Bowlmaster,
Auguste Van Zandestraat 45,
1080 Sint-Jans-Molenbeek
23-04-2014 Dialoogtafel bij FMDO Samenlevings-opbouw
 Stad Oostende
FMDO
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
26-04-2014
27-04-2014
Erfgoeddag: Brugse migratie in beeld FMDO
Vormingplus Brugge
Stad Brugge
Provinciaal Hof,
Grote Markt,
Brugge
27-04-2014 Erfgoeddag: Stap mee in ons migratieverhaal FMDO
Ardaps
Firefec Bandundu
Stap voor stap
UKB
Partage en Couleurs
Bawasa
Eloystraat 80,
1070 Anderlecht
27-04-2014 Erfgoeddag FMDO vzw
FZO VL
SDV
Vormingplus
Stad Oostende
CC De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18A,
8400 Oostende
29-04-2014 Een stap vooruit met het netwerk: Tentoonstelling van de resultaten van het project Feza vzw
FMDO vzw
Aksent vzw
Constant vzw
Groep Intro vzw
Maison Biloba huis
Locatie staat nog niet vast,
Schaarbeek
07-05-2014 Berchem Junior Senior Olympics: quiz Het meervoud vzw
Lokaal diensten-centrum Ellips
Lokaal dienstencentrum Ellips,
Gentsesteenweg 1050,
1082 Sint-Agatha-Berchem
9-05-2014 Changemakerscafé in kader van de verkiezingen Minderheden-forum
FMDO
FMDO Oostende,
Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
14-05-2014 Berchem Junior Senior Olympics: Bezoek aan Plankendael Het Meervoud vzw
Lokaal diensten-centrum Ellips
Vertrek aan lokaal dienstencentrum Ellips,
Gentsesteenweg 1050,
1082 Sint-Agatha-Berchem
15-05-2014 50 jaar migratie op de Grote Markt Brussel Matissa vzw

 
Grote Markt,
1000 Brussel
17-05-2014 Russische avond TEDA
Stad Menen
Dorpshuis Rekkem,
Plaats 30,
8930 Menen
17-05-2014 Dansdag Witte rozen De schelpe,
Schelpenstraat 20,
8400 Oostende
25-05-2014 Profundo FMDO vzw FZO VL
KMS
Stad Oostende
Interreligieuze wandeling doorheen Oostende
30-06-2014 FMDO-dag in Planckendael FMDO Planckendael, Leuvensesteenweg 582,
2812 Mechelen
Dagelijks Huiswerkklassen: inschrijving via asbl_déclick@live.be Déclick vzw Vorstse Steenweg 81, 1060 Sint-Gillis
Donderdag- voormiddag Burgerschapsatelier Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
Elke 2e zaterdag
15u - 17u30
Gesprekstafel rond verschillende thema’s
15-17u30
Dar el Ward
Hadjats club
Stephenson 79,
1030 Schaarbeek
Elke donderdag-
namiddag
Project samen oud worden in Brussel:
workshops & praatgroep
Ardaps vzw
FIREFEC Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131
1120 Neder-Over-Heembeek
Elke maandag-
namiddag
Cursus Arabisch Hadjats Club
Dar el Ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke vrijdag, zaterdag en zondag in april Afrikaanse smaakavonden Club vrienden van Kongo vzw Bissegemsestraat 16, 8501 Heule
Elke woensdag Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke woensdag Mabanji: computerlessen Jakoeboe vzw Jakoeboe vzw,
Dekenijstraat 6,
8400 Oostende
Elke woensdag-
namiddag
Ontmoeting met debat Hadjats club
Dar el ward vzw
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag 14 tot 16u Taalstimulerings-activiteit Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34
1082 Sint-Agatha- Berchem
 
Elke woensdag en vrijdag voormiddag Initiatie tot het boxen en karate voor vrouwen Inaya vzw Louis Coenenstraat 12,
1060 Sint-Gillis
Elke woensdag
Vanaf 18u
Workshop cameratechnieken Hiwar vzw BRASS,
Van Volxemlaan 364,
1190 Vorst
Elke zaterdag voormiddag Handi-percussie workshop Matissa Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
 
Elke zondag Soepbedeling Kinu Konga Batui Verschillende dienstencentra Oostende
Maandag, dinsdag, donderdag 15u30 tot 17u30 Huiswerkklas voor kinderen van de lagere school Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
 
Vrijdag
16 tot 18u
Turnen voor kinderen Het Meervoud vzw GC De Kroon,
J.B. Vandendrieschstraat 19,
1082 Sint-Agatha-Berchem

 
Copyright © FMDO All rights reserved.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02/ 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur dan een mail naar johanna@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties,
onze belangenvertegenwoordigers,
& de subsidiegevers.