Copy
We hebben weer heel wat te vertellen

FMDO-nieuws

FMDO Brussel is verhuisd

Je kon het in onze vorige nieuwsbrief al lezen, maar nu is het zo ver: FMDO Brussel is verhuisd! Vanaf nu werken wij elke dag vanuit het Sainctelettesquare 19 met een schitterend uitzicht op Brussel. Op woensdag 8 februari nodigden we alle Brusselse lidverenigingen en partners uit om kennis te maken met onze nieuwe locatie. Het werd een super gezellige avond, bedankt iedereen.

Let's dance, dans mee in Kortrijk 

In februari startte de Sportdienst Kortrijk een dansproject ‘Let’s dance’ voor vrouwen en meisjes in Kortrijk. In samenwerking met FMDO zullen dames van verschillende culturen een dans uit hun land van origine aanleren aan deelnemers uit de regio Kortrijk. We zijn nu volop aan het voorbereiden, je hoort hier binnenkort meer over

FMDO in Metro

Op 19 januari was pagina 10 van Metro goud waard. Je kon FMDO zien schitteren op de volledige bladzijde. De werking van FMDO werd voorgesteld, samen met de vele verschillende lidverenigingen en het project 2(T)huizen, één Gids. Veel mensen zagen ons allessinds staan en we kregen vele positieve reacties. Je het artikel hier lezen. 

Hallo Baby in Brugge

Vanaf 28 april is de Expo ‘Hallo Baby’ te zien in de  Brugse Magdalenakerk. Naar aanleiding hiervan organiseerden we een dialoogtafel voor de Brugse lidverenigingen waar zij vertelden over geboorterituelen uit Nepal, Congo, Litouwen en Somalië. Ook enkele bewoners van het Rode Kruis Opvangcentrum de Patio kwamen langs en schoven mee aan tafel.

Gala of Happinness

Op 23 januari ging FMDO Oostende op stap met de Oostende lidverenigingen en deelnemers van de projecten Vrouwenklap en Compagnons. Samen trokken we naar het Gala of Happiness, georganiseerd door Vayamundo in het Kursaal Oostende. We genoten van een spektakel met muziek van Paul Michiels en Dana Winner. Iedereen ging gelukkig naar huis.

Nieuwjaarsreceptie in Oostende

Op dinsdag 31 januari organiseerde FMDO Oostende de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in CC De Grote Post. We keken terug op een boeiend 2016 en blikten vooruit naar een nog boeiender 2017. Ivy las haar nieuwjaarsbrief voor vol mooie toekomstdromen voor Oostende. We hieven met alle verenigingen, partners en medewerkers ons glas op een mooi en divers Oostende in 2017.

Afscheid Tijani en Anushik

We zullen onze collega's Tijani en Anushik missen bij FMDO. Beide collega's zetten zich in rond werk. Spijtig genoeg eindigde het project Work up na 8 jaar en nemen we afscheid van Tijani in Mechelen. Anushik vond een andere boeiende job bij de Stad Oostende. Een dikke merci Tijani en Anushik voor jullie inzet.

Couleur Sport 

In januari organiseerde FMDO een infosessie over Couleur Sport – Wereld Expo Sport voor de Antwerpse lidverenigingen. Dit tweejaarlijkse evenement laat alle Antwerpenaren kennismaken met enkele nationale sporten, traditionele gerechten en culturele tradities van bepaalde culturen. Op zondag 14 mei gaan we met heel wat verenigingen aanwezig zijn!

Welkom!

Zowel in Oostende als Brussel is het FMDO-team tijdelijk uitgebreid met zeer gemotiveerde stagiaires. Sarah studeert sociaal werk en loopt nog tot 3 maart stage in Brussel. In Oostende worden we bijgestaan door Marie-Laure, derde bachelor sociaal-cultureel werk. Misschien ken je haar al, want ze liep vorig jaar al stage in Brussel. Ze is nog tot 3 mei bij FMDO.

Co-working in Brussel

Met onze nieuwe locatie komen er ook nieuwe opportuniteiten. FMDO Brussel heeft sinds februari een extra ruimte die we open stellen als werkruimte voor de lidverenigingen. We hebben onze “co-working space” alvast supergezellig gemaakt. Kom eens een kijkje nemen en werk aan inspirerende activiteiten in gezelschap van je collega-lidverenigingen!

FMDO-projecten

Compagnons vieren  Valentijn

Een week voor Valentijn ging in Oostende reeds de Early Valentine-edition van Café Compagnons door. Het maandelijkse praatcafé voor buddy’s en nieuwkomers werd deze keer in een romantisch kleedje gestoken. De vele aanwezigen werden getrakteerd op taart, rozen en heel wat complimenten. Er werden opnieuw heel wat interessante gesprekken gevoerd.

Ouders zonder grenzen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van FMDO in Oostende kregen ook de onderwijsambassadeurs die vorig jaar het vormingentraject met succes volgden een Oscar-attest uitgereikt. Een Oscar is een competentiedocument die organisaties uit het sociaal-cultureel werk kunnen uitreiken. Ook schepen van Onderwijs in Oostende Tom Germonpré kwam de aanwezigen toespreken.

Vrouwenklap in de bib

We bezochten met Vrouwenklap deze maand de bibliotheek in Oostende. Na een uitgebreide uitleg over boeken en de werking van de bib kregen we een boeiende rondleiding met dank aan Mia. We snuisterden rond in de boeken en bezochten we mooie fotovoorstelling “United Colors of Ostend” in de inkomhal van de bib die de diversiteit van de stad toont.

Gidsen ontmoeten elkaar in Brussel

Op zaterdag 4 februari maakten alle gidsen uit van Twee (t)huizen, één gids uit Antwerpen, Oostende en Brussel kennis met elkaar. Brusselse gids Rihab begeleidde een wandeling in Molenbeek. We proefden bio-halal eten en we sloten de bijeenkomst af met het uitreiken van het competentiedocument OSCAR-attest. Bekijk ​zeker het filmpje van Oostendse gids Musa.

Scan4Diversity

Wil je graag op de hoogte blijven van de verschillende culturele activiteiten van het superdiverse Brussels verenigingsleven? Regelmatig plaatsen we ook een activiteit in de kijker die je zeker niet mag missen. Benieuwd wat er in maart te ontdekken valt in Brussel? Neem snel een kijkje op scan4diversity.be en trek er op uit. Er valt vanalles te beleven in jouw buurt!

Open cultuurraad 2T1G

Op dinsdag 22 februari waren de gidsen uit Brussel aanwezig op de open cultuurraad van de Stad Brussel. Samen dachten we na over diversiteit in de Brusselse cultuursector. Hoe kunnen we diversiteit een plaats geven zonder de eigenheid van Brusselse cultuurhuizen te verliezen? De gidsen deelden hun ervaringen en gaven heel wat concrete tips, super!

Nieuws van de lidverenigingen

Nieuwe lidverenigingen

Watan

WATAN is een nieuwe Afghaanse vereniging in Oostende. De vrijwilligers willen hun cultuur bekend maken bij het grote publiek. Dit zullen ze doen door verschillende sociaal-culturele activiteiten te organiseren zoals kookworkshops en dansavonden. Iedereen is welkom op hun toekomstige activiteiten, wij kijken er alvast naar uit om met hen samen te werken.

LUCEPD

LUCEPD is een van de nieuwste leden bij FMDO Brussel. Zo begonnen als vereniging in Congo waar ze al verschillende waterputten en sanitaire blokken bouwden om ziektes tegen te gaan. In België willen ze zich graag inzetten voor kwetsbare kinderen en vrouwen met een migratie-achtergrond door huiswerkklassen en sportactiviteiten te organiseren.

Sbouya

De Marokkaanse vereniging Sbouya uit Harelbeke heeft als doel een steentje bij te dragen aan maatschappelijke vrede binnen onze multiculturele samenleving. Dit door het bevorderen en ondersteunen van de relatie tussen de Marokkaanse en Vlaamse bevolking die deel uitmaakt van onze maatschappij. Ze hebben al grote plannen!

Hope

De vrijwilligers van HOPE hebben grote dromen en heel veel hoop om de situatie voor vluchtelingen in België beter te maken. Na zelf erkend te zijn als vluchteling in België willen ze sociaal-culturele activiteiten organiseren in Brussel en in opvangcentra voor mensen die nog op een beslissing wachten. We ondersteunen hen met veel hoop op succes.

Tous Ensemble

De Congolese vereniging Tous Ensemble uit Kortrijk wil creatief aan de slag gaan en activiteiten organiseren voor een jong Kortrijks publiek. Congo-Belgo staat centraal, waarbij ze een gemixt publiek willen bereiken aan de hand van voetbaltornooien, karaoke-avonden, modeshows, concerten,..

BLYW

De Nigeriaanse vereniging Better Life for Young Women organiseert activiteiten ten voordele van hun ontwikkelingsproject in Nigeria. Met hun activiteiten willen ze ook de integratie van Nigeriaanse vrouwen binnen Kortrijk bevorderen. De culinaire kunsten van voorzitster Eunice zullen de activiteiten voorzien van een smakelijk randje. Tot dan?

Pensons Bercail

Menen heeft er een nieuwe Congolese vereniging bij. Pensons Bercail richt zich hoofdzakelijk op theater. Ze hebben een grote achterban die erg muzikaal is en willen graag een theaterproject opstarten tussen verschillende Meense scholen. Daarnaast introduceren ze de sport ‘Nzango’ in de regio Menen/Kortrijk, een typische Congolese danssport met scheidsrechter

One heart, one mind

One heart, one mind is een nieuwe Filipijnse vereniging in Oostende. Zij hebben al een aantal mooie projecten lopen, zoals de oprichting van een weeshuis en scholen in de Filipijnen. Aan de hand van info-avonden, streetdance, tentoonstellingen en kookworkshops willen ze deze projecten steunen en bekend maken bij het grote publiek.

Narek

Narek is een Armeense culturele vereniging uit Kortrijk die de culturele en vriendschappelijke betrekkingen tussen het Belgische en Armeense volk wil bevorderen. Ze organiseren culturele activiteiten, cursussen over hun geschiedenis en beschaving, lezingen over maatschappelijke thema’s, tentoonstellingen met Belgische en Armeense kunst, sportevenementen,…

Activiteiten in de kijker

 

Amazigh nieuwjaar 

Op zaterdag 14 januari vierde de Brusselse vereniging Timlilit 'Yennayer', het Berbers nieuwjaar. Er werd een overheerlijke couscous klaargemaakt die tot op de laatste kruimel opgegeten werd door de meer dan 150 aanwezigen. Lakhdar Sennane sloot af met een knallend optreden. Gelukkig 2697 iedereen! 

SuDiSoBe stelt boek voor

In januari organiseerde SuDiSoBe een boekvoorstelling van de cultuursocioloog Urwin C. Vyent. Met het boek ‘Gekocht & Betaald’ (Wi Bay, Wi Pay), heeft de auteur een historische roman geschreven over de aankoop van de plantage Onverwagt in het district Para in Suriname. Daarna volgde een boeiend gesprek over de Surinaamse gemeenschap in België en Nederland.

Orphan's Caste bezoekt Brussel

Orphan’s Caste Kapsoya is een Brugse vereniging die zich inzet voor straat –en weeskinderen in Kenia. Maandelijks organiseren zij een workshop waarbij samen gekookt wordt en nieuwe mensen elkaar leren kennen. In december bezochten de deelnemers samen de buurt Naamse Poort in Brussel. De opbrengst van de workshops gaat naar de projecten in Kenia.

Kerstboomfeest TEDA

De Russische vereniging TEDA uit Menen organiseerde op 17 december hun jaarlijks Kerstboomfeest. Het werd een kleurrijk dansspektakel in CC De Steiger, waarbij de vele aanwezigen konden genieten van enkele toneelstukken gebaseerd op Russische sprookjes. Er waren heel wat prachtige sneeuwprinsessen aanwezig in schitterende kostuums en er werd gezellig nagepraat.

Kerstfeest Aragats in Oostende

De  Armeense vereniging Aragats uit Oostende vierde op 28 december de overgang naar het nieuwe jaar in ontmoetingscentrum de Blomme. Een twintigtal kinderen voerden er een traditionele dans en liedjes op en er werden heel wat nieuwjaarswensen uitgewisseld. Ondertussen werd er gezellig getafeld en bijgepraat met een ruim aanbod aan zoetigheden. Het werd een gezellige middag!

Eindejaarsfeest Narek

De nieuwe Kortrijkse vereniging NAREK organiseerde samen met de Armeense gemeenschap in Kortrijk hun jaarlijkse kerstfeest. Samen sloten ze ook 2016 af. De kinderen die wekelijks Armeense taalles volgen bij de vereniging toonden de aanwezigen wat ze al allemaal kunnen. Ze voerden onder luid applaus verschillende toneelstukjes op.

Beauty day Kolona Maan

Op 7 januari organiseerde Kolona Maan een beauty dag waarop alle vrouwen uit Oostende welkom waren. Er was voor elk wat wils: de aanwezige dames konden genieten van hand- en voetverzorging, hoofdmassages, make-up, haarverzorging en henna. Een hapje en een drankje mochten niet ontbreken en er werd enthousiast gedanst op de wereldmuziek van DJ Petra.

Fototentoonstelling Partage en couleurs

Sinds 2016 werkten de jongeren van Partage en Couleurs rond radicalisatie. Zo’n actueel en gevoelig thema is niet gemakkelijk in woorden om te zetten. Ze drukten daarom hun vragen, twijfels, meningen,…  uit de dialoogtafels uit door middel van fotografie. Het taboeloos resultaat vanuit de gedachtewereld van jongeren werd twee weken lang in Kuumba in Brussel getoond.

Solidariteitsontmoeting

Op 15 januari organiseerde de vereniging SABRIN een solidariteitsontmoeting over gekleurde armoede. Na de bespreking van de visietekst van het Minderhedenforum over armoede bij mensen met een migratieachtergrond kwam een boeiend gesprek op gang over de oorzaken en mogelijke oplossingen. Om af te sluiten kon iedereen van dadels en warme soep genieten.

Op zoek naar het mooiste woord 

De Brugse schrijver Guide Gezelle verzamelde in de 19de eeuw woorden, zinnen of rijmpjes die hem aanspraken in zijn Woordentas. Naar aanleiding van Erfgoeddag 2017 gaan FMDO Brugge en het Guido Gezellemuseum op zoek naar de mooiste woorden van Bruggelingen. Wil jij jouw mooiste woord in je moedertaal met ons wilt delen? Laat dit weten aan tine@fmdo.be.

Activiteitenkalender

 
datum activiteit vereniging Locatie
23-02-2017 Workshop ‘De subjectieve kaart van mijn wijk’ Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
23-02-2017
18u30-21u00
Vorming onderwijsambassadeurs FMDO Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
24-02-2017
19u
Merhabar Merhaba Le Space, Sleutelstraat 26, 1000 Brussel
25-02-2017
Vanaf 15u
Salsa de la calle Voz Latina Hof van Watervliet,
Oude Burg 27,
8000 Brugge
26-02-2017
13u-18u
Benefietdinner tvv siamese tweeling in Congo S.B.A.B.A Restaurant Le Petit Belge,
Vredestraat 7,
1050 Elsene
26-02-2017
13u-18u
Benefietavond voor educatief centrum in Gaza Inaya vzw GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Vorst
26-02-2017
13u30-16u
Meisjeswerking:
Beauty dag
MSC Ahlan Lokaal MSC Ahlan,
Everaertstraat 97-99,
2060 Antwerpen
27-02-2017
11u-13u
De wereld op je bord – kookatelier FIREFEC Bandundu
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
27-02-2017
14u
Workshop ‘de natuur als medicijn’ FIREFEC Bandundu
Wijkgezondheidscentrum Vorst
Luikstraat 66,
1190 Vorst
27-02-2017 Tibetaans Nieuwjaarsfeest Tibetaans Cultureel Centrum Zaal ’t Bosjoenk
Zinnialaan 1,
8400 Oostende
01-03-2017 Women’s project Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
01-03-2017
14u-16u
Sociaal secretariaat JADES FMDO, Saincteclettesquare 19,
1000 Brussel
01-03-2017
19u30-22u00
Ladies @ the pool FMDO Oostendse partners Stedelijk zwembad Oostende,
Koningin Astridlaan 1,
8400 Oostende
02-03-2017
13u-15u
Ouder-kindactiviteit Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
02-03-2017 Film ‘De ballerina’ tijdens Anima Internationaal animatiefilmfestival Het Meervoud vzw Heilig-Kruisplein 1,
1050 Elsene
02-03-2017 Vorming Sociaal Huis Compagnons Antenne, Torhoutsesteenweg 291,
8400 Oostende
03-03-2017
18u30
Samen koken, samen leven. Armeense Kookworkshop FMDO
Aragats
Antenne,
Torhoutsesteenweg 291,
8400 Oostende
03-03-2017 Tibetaans Nieuwjaar Traditioneel Tibetaans Centrum Zaal Effeta,
Polderstraat 76,
8310 Sint-Kruis
06-03-2017 Bezoek aan een rusthuis – Samenleven na migratie FIREFEC Bandundu
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
06-03-2017
14u
Samen oud worden in de buurt Inaya vzw
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
07-03-2017 Kookatelier Gezonde voeding Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
07-03-2017
17u-20u
Cafe Compagnons Compagnons Antenne, Torhoutsesteenweg 291,
8400 Oostende
08-03-2017 Dag van de vrouw                    MICV Binnenkort op Scan4Diversity
09-03-2017 Bijeenkomst rond Vrouwendag Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
09-03-2017 Dag van de vrouw FIREFEC Bandundu Binnenkort op Scan4Diversity
09-03-2017
12u30-17u
Dag van de vrouw Timlilit
FIREFEC Bandundu
Mangoboom in bloei
De Kaai,
Bergensesteeneg 436,
1070 Anderlecht
09-03-2017 Satellite QUeens, Film en debat     a         Merhaba Maison de la Participation, Wayezstraat 94,
1070 Anderlecht
11-03-2017 Beauty workshop MICV Binnenkort op Scan4Diversity
11-03-2017
14u00-14u45
15u30-16u15
Een feestelijke appelsalade – Internationale Vrouwendag Voz Latina Vormingplus regio Brugge vzw,
Sint-Pieterskerklaan 5,
8000 Brugge
11-03-2017
15u45-16u30
Maak je eigen piñata­ – Internationale Vrouwendag Voz Latina Vormingplus regio Brugge vzw,
Sint-Pieterskerklaan 5,
8000 Brugge
11-03-2017
16u-19u30
Lezing ter ere van de internationale vrouwendag SuDiSoBe IVCA Antwerpen,
Paleisstraat 39,
2018 Antwerpen
12-03-2017 Bezoek Klarafestival FMDO vzw BOZAR,
Ravensteinstraat 23,
1000 Brussel
12-03-2017 Holi festival Disof Brugge De Balsemboom,
Ganzenstraat 33,
8000 Brugge
12-03-2017 Voorstelling Timlilit bij opendeurdag Pianofabriek Timlilit Pianofabriek,
Fortstraat 35,
1060 Sint-Gillis
12-03-2017
13u30-16u
Meisjeswerking:
Kleren maken met IetStof
MSC Ahlan Lokaal MSC Ahlan,
Everaertstraat 97-99,
2060 Antwerpen
13-03-2017
11u-13u
De wereld op je bord – kookatelier FIREFEC Bandundu
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
15-03-2017 Mini-burgerkabinet: laat je stem horen over Brussel FMDO vzw FMDO,
Sainctelettesquare 19,
1000 Brusse
15-03-2017
9u30-11u30
Vorming meertalig voorlezen FMDO Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
15-03-2017
16u-19u30
Lezing over Afrikaanse Surinaamse geschiedenis met Belgische invloed SuDiSoBe IVCA Antwerpen
Paleisstraat 39,
2018 Antwerpen
16-03-2017 Maandelijkse ontmoeting Ardaps vzw
LDC ADO Icarus
GC Heembeek-Mutsaard,
Frans Vekemansstraat 131,
1120  Neder-Over-Heembeek
16-03-2017
17u30
Voorstellingsavond Belgisch-Afrikaanse gids Vitrine Africaine
Gün Günna Djulia’s events Vlot van de Hoop
Karreveldkasteel,  Jean de la Hoeselaan 32,
1080 Sint-Jans-Molenbeek
17-03-2017
17u30-20u
Lezing Afrikaanse Congolese geschiedenis door VRT-icoon en Afrika-expert Walter Zinzen SuDiSoBe IVCA Antwerpen,
Paleisstraat 39,
2018 Antwerpen
17-03-2017 Uitstap naar ‘Cold Blood’ met Brusselse Gidsen FMDO Brussel KVS,
Arduinkaai 7,
1000 Brussel
18-03-2017
Vanaf 18u
Newroz Koerdisch Nieuwjaar Jiyan Zaal Nieuwland,
Nieuwlandstraat 76,
8400 Oostende
18-03-2017
16u-19u30
Lezing Belgische geschiedenis met Antwerpen in het bijzonder SuDiSoBe IVCA Antwerpen,
Paleisstraat 39,
2018 Antwerpen
19-03-2017 Vorming Werk Jades
Tracé
Binnenkort op Scan4diversity
19-03-2017
11u-17u
Uitstap naar de Kinderuniversiteit met de Antwerpse verenigingen FMDO Antwerpen
 
UA,
Stadscampus,
Agora-gebouw,
2000 Antwerpen
20-03-2017 Inaya en LDC Miro gaan op stap Inaya vzw
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
21-03-2017
18u-20u
Opvolgingssessie met Het Punt: hoe vind ik vrijwilligers? FMDO vzw
Het Punt
Het Punt,
Lakensestraat 76/6,
1000 Brussel
22-03-2017
17u30-20u
Infomoment over samenwerking
tussen België en
Suriname met een panel van bedrijven die in Suriname actief zijn
SuDiSoBe IVCA Antwerpen,
Paleisstraat 39,
2018 Antwerpen
23-03-2017 Bezoek aan Belvue museum Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
23-03-2017 Vorming ‘Affiches en Flyers maken’ FMDO vzw FMDO,
Sainctelettesquare 19,
1000 Brussel
24-03-2017
20u
Liedjes uit de Lage Landen voor Haïti TYSEA vzw De Dwarsschuur, Peperstraat,
8560 Gullegem
24-03-2017
18u
Opvoeding, Islam en jongeren in Brusselse wijken – conferentie Inaya vzw
Pro jeunes
SETM
Jongerenhuis Alhambra
SETM,
Parmastraat 28,
1060 Sint-Gillis
25-03-2017
Vanaf 15u
Salsa de la calle Voz Latina Hof van Watervliet,
Oude Burg 27,
8000 Brugge
25-03-2017
14u-22u
Tweede Editie Phagwa Holi Color Lente Festival Antwerpen SuDiSoBe               Park Spoor Noord, Ellermanstraat 97-99,
2060 Antwerpen
26-03-2017 En als Congo een vrouw was? Conferentie-debat Gün Günna Gfaia Gemeenschapscentrum Maritiem, Vandenbogaardestraat 93,
1080 Molenbeek
26-03-2017
13u30-16u
Meisjeswerking:
Koken en bakken
MSC Ahlan Lokaal MSC Ahlan,
Everaertstraat 97-99,
2060 Antwerpen
27-02-2017
11u-13u
De wereld op je bord – kookatelier FIREFEC Bandundu
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
27-03-2017 Samen oud worden in de buurt Inaya vzw
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
29-03-2017 Focusgroep: 4e pijler in mijn vereniging FMDO vzw FMDO,
Sainctelettesquare 19,
1000 Brussel
29-03-2017
9u30-11u30
Vorming meertalig voorlezen FMDO Bibliotheek Oostende
Wellingtonstraat 17,
8400 Oostende
30-03-2017
 
Filmprojectie ‘Le couleur du sentiment’ Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
01-04-2017
02-03-2017
03-04-2017
Verwenweekend voor vrouwen Inaya vzw Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
01-04-2017 Dag van de Poëzie Al Madina Binnenkort op scan4diversity
01-04-2017
20u
Afrikaans Feest CAAJE OC Marke, Hellestraat 6, 8400 Oostende
02-04-2017
14u-16u30
Vertelmoment van het project WIJLAND met als thema ‘Transformatie’ De Verhalenwerf coStA,
Sint-Andriesplaats 24,
2000 Antwerpen
08-04-2017 Cameroun Emergent CDC 8500 Kortrijk
10-04-2017
11u-13u
De wereld op je bord – kookatelier FIREFEC Bandundu
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
11-04-2017 Talent Show 2017 voor kinderen Nepali Language & Creative Classes cc Luchtbal,
Columbiastraat 8A, 2030 Antwerpen
16-04-2017
13u30-16u
Meisjeswerking:
Bowlen
MSC Ahlan Lokaal MSC Ahlan,
Everaertstraat 97-99,
2060 Antwerpen
20-04-2017 Bezoek aan Koninklijke tuinen Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
21-04-2017 Op ontdekking in Brussel en Schaarbeek Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
22-04-2017 Rondetafelgesprek rond migratie en identiteitscrisis Huis van Amazigh Binnenkort op Scan4Diversity
24-04-2017
11u-13u
De wereld op je bord – kookatelier FIREFEC Bandundu
LDC Miro
LDC Miro,
Van Volxemlaan 381,
1190 Vorst
25-04-2017 Kookatelier Gezonde voeding Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
27-04-2017 Filmprojectie ‘Demain’ en debat rond de klimaatopwamring Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
28-04-2017
14u-20u
Film en conferentie ‘Bruxelles mon amour’ Collectief Brussel-Bujumbura Pianofabriek,
Fortstraat 35,
1060 Sint-Gillis
28-04-2017 Lokale Helden Menen Pensons Bercail
Save World Youth
‘t Pand,
Grote Markt 1,
8930 Menen
29-04-2017 Debat ‘Zichzelf tegenkomen in de ander’ in kader van het festival Vooruit Collectief Brussel-Bujumbara Pianofabriek,
Fortstraat 35,
1060 Sint-Gillis
30-04-2017
13u30-16u
Meisjeswerking:
Filmnamiddag
MSC Ahlan Lokaal MSC Ahlan,
Everaertstraat 97-99,
2060 Antwerpen
05-05-2017 Op ontdekking in Brussel en Schaarbeek Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
11-05-2017 Uitstap naar Brugge, bezoek tentoonstelling ‘Hallo Baby’ Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
13-05-2017
20u
VVKM-Night VVKM OC De Troubadour, Vlaswaagplein 3, 8501 Bissegem
13-05-2017
14-05-2017
Couscousavond met culture voorstelling Timlilit Binnenkort meer op Scan4Diversity
14-05-2017
14u-19u
Couleur Sport – Wereld Expo Sport FMDO Antwerpen Park Spoor Noord, Ellermanstraat 97-99,
2060 Antwerpen
14-05-2017
13u30-16u
Meisjeswerking:
Boksen
MSC Ahlan Lokaal MSC Ahlan,
Everaertstraat 97-99,
2060 Antwerpen
19-05-2017 Op ontdekking in Brussel en Schaarbeek Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
19-05-2017
18u-20u30
Vertelmoment van het project WIJLAND rond het thema ‘Waar ben ik thuis?’ De Verhalenwerf Filet Divers,
Rolwagenstraat 49, 2018 Antwerpen
20-05-2017 Viering Berberse lente Timlilit Binnenkort op Scan4Diversity
04-06-2017
13u30-16u
Meisjeswerking:
Ramadanactiviteit
MSC Ahlan Lokaal MSC Ahlan,
Everaertstraat 97-99,
2060 Antwerpen
10-06-2017 Iftar: gezamenlijk breken van de vasten en culturele avond Huis van Amazigh Poissonnerie,
Vooruitgangstraat 214,
1030 Schaarbeek
Elke maandag 13u30-14u30 Yoga voor vrouwen Feza vzw Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
Elke maandag
14u
Arabische les voor vrouwen Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke maandag
11u-16u
Ontmoeting voor senioren Firefec Bandundu vzw Luikstraat 66,
1090 Vorst
Elke maandag
17u30-19u30
Gnawa Percussie Matissa vzw
 
Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke Maandagavond en zondag Muziekrepetities in vernieuwde studio, iedereen welkom Partage en couleurs Cultuurcentrum Asse,  Huinegem 4, 1730 Asse
Elke dinsdag
12u-14u30
 
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke dinsdag
20u-22u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke dinsdag en donderdag
17u30-19u30
Cross workshop Matissa vzw
 
Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke woensdag  14u Ontmoetingsactiviteit voor jongeren Dar el ward
D’broej
AJM
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag 15u30-18u Computerlessen Mabanji Jakoeboe,
Dekenijstraat 8,
8400 Oostende
Elke woensdag en vrijdag Snuffelen in de bibliotheek van Schaarbeek Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag
14u
Ontmoeting met debat Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag
10u
 
Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Vorst
Elke donderdag
10u-12u
informatica voor beginners Firefec Bandundu vzw Luikstraat 66,
1190 Brussel
Elke donderdag
14u-16u
Wekelijkse bijeenkomst Ardaps vzw
 
GC Heembeek,
Mutsaard  Frans Vekemansstraat 131
1120  Neder-Over-Heembeek
Elke donderdag
15u-16u
Initiatie Nederlands Ardaps vzw
 
GC Heembeek,
Mutsaard  Frans Vekemansstraat 131
1120  Neder-Over-Heembeek
Elke Vrijdag
10u-12u30
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke zaterdag
9u-12u
Armeense taalklassen Aragats Lokaal FMDO,
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
Elke zaterdag
12u tot 14u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke zaterdag
10u-12u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke zondag
18u00-20u00
Zwemmen voor vrouwen: zwemlessen + vrij zwemmen Dar el ward
Hadjats Club
Zwembad Neptunium,
Jeruzalemstraat 56,
1030 Schaarbeek
Elke zondag Arabische les An-Nour Jeugdsite Zuidstraat,
8930 Menen
Elke zondag Minivoetbal Assada vzw Van Volxemlaan 391,
1190 Vorst
Elke weekdag Huiswerkklassen: inschrijving via asbl_déclick@live.be Déclick vzw Vorstsesteenweg 81, 1060 Sint-Gillis

 

Copyright © FMDO All rights reserved.
Sainctelettesquare 19
1000 Brussel
02 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur dan een mail naar:
johanna@fmdo.be
 
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen, 
alle lezers, 
onze partnerorganisaties, 
& onze belangenbehartigersThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FMDO · Bondgenotenstraat 52 · Vorst 1190 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp