Copy
FMDO heeft je veel te vertellen!

FMDO-nieuws

Lisa blijft!

Velen onder jullie konden reeds kennis maken met Lisa Vandevelde. Ze deed dit en vorig jaar haar stage bij FMDO Oostende en ze werd een echt FMDO-gezicht! Nu studeert ze af en kan ze als medewerker aan de slag bij FMDO, want goede, gemotiveerde mensen moet je niet uit je vingers laten glippen! Welkom Lisa bij het FMDO-TEAM.
 

Erfgoeddag Brussel

Tijdens de Erfgoeddag organiseerde FMDO vzw samen met 6 lidverenigingen ‘Stap mee in ons migratieverhaal’ in Brussel. Tijdens deze activiteit in het kader van ’50 jaar migratie’ werden de bezoekers getrakteerd op een modeshow van een 30-tal Congolese senioren, konden ze genieten van Marokkaanse thee en kijken naar verschillende muziek- en dansoptredens.
 

Kinderuniversiteit in Antwerpen

Op zondag 16 maart ging FMDO naar de Kinderuniversiteit in Antwerpen. Met 54 kinderen en 17 volwassenen van zowel Antwerpse als Brusselse verenigingen, was de opkomst een succes. We gingen eerst allemaal samen naar de Grote Wetenschappe-leuke Show, nadien konden de verenigingen op hun gemak de verschillende standjes bezoeken en experimenteren.
 

Mondiale dag voor het college van Veurne

FMDO organiseerde samen met enkele Oostendse lidverenigingen een mondiale dag voor het eerste middelbaar van het college van Veurne. Meer dan 100 leerlingen volgden de workshops van onze lidverenigingen: een Afrikaanse voetbal maken door Multi Mondo, het verhaal van de Afghaanse vrouw door Mama Oostende, Koerdische cultuur bij Karima, een introductie meditatie door United Kirat Society en Arabische taal bij de dames van Witte rozen!
 

Vorming boekhouden Antwerpen

FMDO en AIF+ besloten in Antwerpen de handen in elkaar te slaan en samen enkele vormingen te organiseren. Op zaterdag 17 mei vond de eerste gezamenlijke vorming plaats, nl. ‘Boekhouden voor verenigingen’. Hilde Van Dijck van de Dienst Samenleven van stad Antwerpen kwam de verenigingen uitleggen hoe ze met behulp van een handig programma hun financiële boekhouding in orde kunnen houden.

Week van de dialoog

In de week van 22 april ging Oostende in dialoog. FMDO was ook aanwezig en organiseerde samen met het ACV een dialoogtafel.

Zowel mensen van onze verenigingen als onbekende inwoners van Oostende kwamen langs voor een gezellige babbel met koffie en koekjes. Na afloop werd nog volop nagepraat en wisselden de deelnemers heel wat gegevens uit. Wij zijn volgend jaar terug van de partij!
 

Divers Groen

In het kader van het project Divers Groen van FMDO organiseerde de vereniging MICV op 20 maart een ecologische workshop groenten en fruit bewaren. Verschillende leden van de vereniging leerden hoe ze witloof moesten bewaren en confituur maken op een ecologische manier met suiker, zout, azijn, … Het werd een leuke namiddag met voldoende afwisseling tussen theorie en praktijk.

Moeders zonder grenzen

Het project Moeders zonder Grenzen loopt deze maand ten einde. De ambassadeurs werden in de bloemetjes gezet en kregen een getuigschrift overhandigd.

Ook de negen hoofdpersonages van het sprookjesboek ontvingen een exemplaar tijdens de boekvoorstelling en bedankingsreceptie in het leescafé van de bib van Oostende.
 

Erfgoeddag Brugge

Tijdens het weekend van 26 en 27 april was het tijd voor Erfgoedddag 2014. FMDO stelde de tentoonstelling Brugse Migratie in Beeld voor. Everest Nepali Society, Kirat United Society en het Congolees centrum namen deel met respectievelijk een kookworkshop, een dansvoorstelling en een tentoonstelling over Afrikaanse maskers.

 

Erfgoeddag Oostende

De modeshow op Erfgoeddag Oostende was een schot in de roos. De Grote Post zag er nog nooit zo kleurrijk uit! De bezoekers werden meegenomen op een korte wereldreis en genoten van traditionele kledij en muziek uit 10 verschillende landen. De hongerige mensen genoten van een heerlijke Tibetaanse maaltijd en het koor van Matondo zorgde voor een muzikale afsluiter.

Filmavond Kortrijk

Op 25 maart keek FMDO samen met de Kortrijkse lidverenigingen naar de film Nowhere in Africa. Deze oscarwinnende film uit 2001 gaat over een Duits gezin dat tijdens de tweede wereldoorlog naar Kenia emigreert en geconfronteerd wordt met een totaal andere cultuur waaraan ze zich moeten aanpassen.

Het werd een gezellige avond met een film die duidelijk gesmaakt werd door onze leden.

Internationale tapasavond in Brugge

Op 17 mei brachten FMDO en Beryl van Orphan’s Castle Kapsoya de Brugse lidverenigingen samen op een gezellige tapasavond.

Vele verenigingen waren aanwezig en proefden van de verschillende culturele lekkernijen die iedereen had meegebracht. Het was leuk om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten en zo de diverse lidverenigingen van FMDO Brugge te leren kennen. Een avond die zeker wordt vervolgd!

Vorming boekhouden Brussel

In Brussel nodigden we samen met collegafederatie IC, de Brusselse lidverenigingen uit voor een vorming financiële administratie van de vereniging. Een gespecialiseerd boekhoudkantoor kwam de vrijwilligers tips geven voor een goede financiële administratie. Ze leverden ook nuttig materiaal aan, indien je geïnteresseerd bent in deze documenten, laat dan zeker iets weten via brussel@fmdo.be

Profundo in Oostende

FMDO werkte samen met KMS, stad Oostende en FZO VL voor de derde keer mee aan de organisatie van Profundo. Nadat iedereen gestemd had, kon men een wandeling volgen langs verschillende religieuze plaatsen in Oostende. De FMDO gidsen,  Hussein, Lilly, Dillip en Youssef, stonden paraat om de wandelingen in het centrum te begeleiden. De Tibetaanse vereniging van Oostende richtte een éénmalige Tibetaanse Dojo op in de FMDO kantoren.

Twee (t)huizen, één gids

Om de gidsen klaar te stomen voor het grote werk, organiseerden we onlangs de vorming ‘Spreken voor een publiek’. Stemwerker Inneke Geerts en Florinela Petcu van Vormingplus verzorgden deze interessante vorming waarbij de deelnemers werd geleerd hoe ze hun stem goed kunnen gebruiken, hun lichaamstaal kunnen gebruiken en hun verhaal boeiend kunnen vertellen aan een divers publiek.

Onderwijsambassadeurs – Ouders zonder Grenzen

FMDO is gestart met dit nieuwe project in Oostende. Daarvoor kunnen we rekenen op steun van stad Oostende en de provincie West-Vlaanderen. We zoeken ouders met een migratieachtergrond die vormingen willen volgen over opvoeding en onderwijs en die info daarna willen doorgeven aan dezelfde moedertaalsprekers.
 

Nieuws van de lidvereningen


Nieuwe lidverenigingen

Voz Latina

Brugge telt een nieuwe vereniging. Voz Latina is de eerste Latijns-Amerikaanse lidvereniging van FMDO in de stad.

Ana, Tato, Lissy en Adriana zijn de 4 enthousiaste trekkers van de groep en zijn momenteel bezig met een fototentoonstelling over de Mexicaanse identiteit.

Wij zijn al benieuwd naar het resultaat!
 

De Sense Center

De Belgisch-Nigeriaanse vereniging De Sense Center werd enkele weken geleden lid van onze Antwerpse afdeling. De Sense Center organiseert culturele activiteiten en informatiesessies en vormingen over allerlei thema’s om haar achterban te versterken. Wie benieuwd is naar deze vereniging, is welkom op 21 juni in Centrum Den Tir voor een infosessie over gezonde voeding.

Kobele events

Deze vereniging is zowel actief in Kortrijk als in Brussel en verenigt mensen van voornamelijk Afrikaanse origine. Hun hoofddoelstelling is het organiseren van culturele feesten in België waarbij de focus ligt op ontspanning. De inkomsten van hun activiteiten gaan steeds ten voordele zijn van ontwikkelingssamenwerkingsprojecten in Afrika. Ondermeer in Guinée hebben ze reeds een project.
 

Collectief Brussel-Bujumbura

In Brussel verwelkomen we de nieuwe vereniging Collectief Brussel-Bujumbura. Hun naam verraadt het al, deze vereniging wordt gevormd door Burundese Brusselaars die zich inzetten voor de hoofdstad van Burundi, Bujumbura. Samen denken ze na over de toekomst van grootsteden zoals Brussel en Bujumbura. Ze organiseren sensibiliserende en culturele activiteiten in Brussel en hopen je snel te mogen verwelkomen op 1 van hun activiteiten.
 

Viva Brussels vzw

Deze vereniging uit Brussel heeft als hoofddoel het organiseren van alternatieve wandelingen in het centrum van Brussel. Deze wandelingen gaan door van maandag tot zaterdag. Daarnaast willen zij in de toekomst ook ecologische workshops geven aan jongeren waarbij ze ondermeer met recyclagemateriaal aan de slag gaan. Yasser, de voorzitter van de vzw is van Venezolaanse origine.
 

Egybelg

In Oostende hebben we er een nieuwe vereniging van Egyptenaren bij. Youssef is de gedreven voorzitter met heel wat creatieve ideeën. Ze willen de Egyptische cultuur met Oostendenaars delen en ook tal van workshops organiseren waaronder de workshop papyrus maken voor kinderen. Egybelg verzorgde reeds met veel succes de hapjes op de receptie  van Profundo.

Acacia for the world

Onlangs sloot de Antwerpse vereniging ‘Acacia for the World’ zich aan bij FMDO. Deze vrijwilligers willen zich inzetten om in hun thuisland Mauritanië zoveel mogelijk Acacia Senegal te planten, om zo de verwoestijning tegen te gaan en de bevolking te helpen aan een inkomen, o.a. door de verkoop van de Arabische gom die deze boom levert. In België willen ze af en toe een Mauritaans benefiet organiseren.
 

Benieuwd naar hun activiteiten?

Via facebook houden we je op de hoogte van de activiteiten van onze lidverenigingen. Je vindt ons op facebook onder de naam FMDO vzw. Klik op 'vind ik leuk' en selecteer 'meldingen weergeven in mijn nieuwsoverzicht'. Zo blijf je op de hoogte van het FMDO-nieuws

Activiteiten van de lidverenigingen

Darwish naar Aquatopia

Op 10 mei organiseerde de Palestijnse vereniging Darwish een bijzonder ontmoetingsmoment met de Egyptische Koptische Kerk. De twee verenigingen wilden elkaar graag beter leren kennen en trokken daarom samen naar Aquatopia. Het werd een fijne dag voor zowel jong en oud en er werd alvast besloten om in de toekomst af en toe samen te werken.

Nepalees Nieuwjaar in Brugge

Op 14 april vierde de Nepalese gemeenschap uit Brugge hun Nieuwjaar. Het jaar 2071 werd feestelijk ingezet met een lekkere maaltijd en een vrij podium voor jong en oud. Jonge muzikanten, enthousiaste dansers en feestelijk geklede zangers zetten de zaal in vuur en vlam. De vele aanwezigen genoten met volle teugen.

Russische avond in Menen met Teda

In Menen is de Russische gemeenschap de tweede grootste groep nieuwkomers. Reden genoeg voor de integratiedienst om samen met de vereniging Teda een Russische avond te organiseren. Op het programma stond ondermeer een dansoptreden van de kinderen van Teda en veel eten en drinken. Het was een enorm succes, zowel voor de deelnemers als de organisatoren voor herhaling vatbaar!

Keniaans feest in Brugge

Op 25 april sloegen de Brugse verenigingen Nsanga en Orphan’s Castle Kapsoya de handen in elkaar.

Samen organiseerden zij een Keniaans feest waarbij een lekkere maaltijd uiteraard niet mocht ontbreken.

Na het eten werd de DJ overspoeld met aanvragen voor leuke dansbeats. Er barstte een heus feest in Brugge los. 
 

Dansdag Witte Rozen

Zaterdag 17 mei was een zeer ritmische dag voor Witte Rozen. Ontmoetingscentrum De Schelpe veranderde voor heel even in een dansparadijs. De benen werden er los gegooid tijdens drie workshops: country dansen, HipHoppen en Arabisch dansen. Na een hele namiddag dansplezier keerde iedereen shakend terug naar huis!
 

Weeshuis van Tysea

De vereniging Tysea uit Kortrijk opende onlangs een weeshuis in Haïti. Dimy, Betchina, Nathalie en Sophia kregen zo een thuis en worden gesponsord door peetouders in België.

Met de activiteiten die Tysea in Kortrijk organiseerde de afgelopen twee jaar, kon dit weeshuis gebouwd worden. Een dikke proficiat!
 

Tentoonstelling van Cercle Félix Moumié

Van 12 tot 19 april organiseerde de vereniging Cercle Félix Moumié een tentoonstelling in het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba. De thema’s van deze tentoonstelling waren de rol van Afrika tijdens de eerste wereldoorlog en het nationalisme in Kameroen. Aan de hand van foto’s, teksten, kunstwerken, debatten, … werden deze thema’s voorgesteld. Het resultaat was de moeite waard!

Het Meervoud naar Planckendael

Zoals jullie wellicht weten, is FMDO erkend bij vakantieparticipatie. Verenigingen die met mensen in kansarmoede werken, kunnen daardoor genieten van voordelige tarieven voor ontspannende uitstappen. Het meervoud vzw uit Sint-Agatha-Berchem maakte hiervan gebruik. Samen genoten ze van een zonnige dag in Planckendael!
 

Nieuwjaar in Oostende

Een voordeel van de job is dat we bij FMDO de kans krijgen om Nieuwjaar meerdere keren op een jaar te vieren. In de maanden maart en april genoten we in Oostende zowel van het Nepalees Nieuwjaar georganiseerd door Nepali Samudaya Oostende als van het Afghaans Nieuwjaar door Herat België. Het waren twee heel fijne en diverse samenkomsten!

Muziek Azawan door Tifawin vzw

Eén van de doelstellingen van Tifawin vzw is Belgen en Europeanen laten kennismaken met de Amazigh-cultuur. Hiervoor werkte Tifawin samen met een groep studenten aan de ULB om in het kader van hun studies een muziekconcert te organiseren die wereldmuziek combineert met Amazighmuziek. Op 30 april ging deze avond door in Brussel en het werd een enorm succes!

Belgisch-Oegandees eetfestijn in Antwerpen

De vereniging Nyumba ya Wazee/het Seniorenhuis organiseerde in maart z’n allereerste activiteit: een Belgisch-Oegandees eetfestijn. De genodigden konden er lekker eten ten voordele van hun werking met bejaarden. In april en mei trokken de leden van het Seniorenhuis ook enkele keren naar rustoord ‘Dageraad’ om er kennis te maken met de bejaarden en hen een fijne namiddag te bezorgen.

Bana ya mwinda zingt

De dames van Bana ya mwinda organiseerden tijdens de paasvakantie hun eerste eigen, grote culturele activiteit! Ze nodigden een koor uit in Schaarbeek en maakten ruim promotie! Het werd een prachtige avond met vele mooie foto’s die je kan terugvinden op hun facebookpagina. Eind juni mag je van hen een nieuw evenement verwachten, ditmaal in Leuven!
 

Kick off van 'Trekvogels' in Antwerpen

Op 19 maart organiseerde vereniging De Verhalenwerf het kick off evenement van hun verhalenproject ‘Trekvogels’. 11 interculturele vertellers vertelden die avond een eigen verhaal of een bestaand volksverhaal uit hun cultuur. Samen met de twee hoofdvertellers, de muzikale vertellers en de MC’s zorgden zij voor een magische avond voor het zo mogelijk nog diversere publiek.
 

Smaakavonden bij de vzw Club vrienden van Congo

De smaakavonden van de vzw Club vrienden van Congo zijn ondertussen reeds traditie geworden in Kortrijk en omstreken. Elk jaar tijdens de maand april nodigen Robert Itoko en zijn vrouw op vrijdag, zaterdag en zondag iedereen die wil uit voor een lekkere Congolese maaltijd. De winst gaat integraal naar de projecten van de vzw in Congo. Zowel het gezelschap als het lekkere eten was zeer geslaagd!

 

Oproepen

 

Subsidies

1 oktober is de deadline voor Brusselse verenigingen om werkingssubsidies aan te vragen bij de VGC. Maak hiervoor een afspraak met Johanna of Hannes.

1 juli is de deadline voor Kortrijkse verenigingen om subsidies aan te vragen voor een noord-zuidproject. Maak hiervoor een afspraak met Tine of Hannes.
 


Doe mee!

Er wordt gefilmd in Oostende

FMDO werkt mee aan het project ‘ Een ander land’ van de Toekomstfabriek. Ze willen de superdiversiteit in Oostende in beeld brengen en ze willen dit specifiek doen in de driehoek gelegen rond de Torhoutsesteenweg. Wil je je verhaal kwijt, of wil je een handje meehelpen laat dan zeker iets weten aan Ivy@fmdo.be of 0494/123534. De filmploeg strijkt neer in Oostende tussen 2 juni en 6 juni 2014.
 

Creatieve workshop in Kortrijk

Op 24 juni vanaf 19.00 u organiseert FMDO in Kortrijk een creatieve workshop. De bedoeling van deze workshop is dat vertegenwoordigers van de lidverenigingen een schilderij maken over hun vereniging. Hierin zullen ze begeleid worden door een professionele kunstenares. Deze workshop gaat door bij Vorming Plus, wandelweg 11 in Kortrijk. Deelname is gratis. Schrijf je snel in bij FMDO!
 

Gezocht: testpubliek!

Momenteel zetten de gidsen de laatste puntjes op de i, om binnen enkele weken klaar te zijn voor de testwandelingen.

Enkele wandelingen zijn inmiddels volzet, maar wie nog een plaatsje vrij heeft in z’n agenda op 12, 17, 19 of 28 juni, is zeker nog welkom en kan een mailtje sturen naar nele@fmdo.be. Op www.2thuizen1gids.weebly.be vind je meer info over de gidsen en hun wandeling.
 

Zin om een meertalig sprookjesboek te lezen?

FMDO vzw maakte een meertalig sprookjesboek naar aanleiding van het project Moeders Zonder Grenzen.

Wil je het boek lezen of wil je het misschien kado geven?

Bestel het boek dan via een mailtje met je naam en adres voor levering naar tine@fmdo.be
Stort ook 20€ op BE04 9731 1524 5431 op naam van FMDO vzw.

 

Activiteitenkalender

Hieronder vind je een overzicht van de geplande activiteiten van FMDO en haar lidverenigingen voor de komende weken. Dit is echter geen volledig overzicht, wil je echt volledig op de hoogte zijn van bijna alle activiteiten die we organiseren, volg ons dan op facebook of schrijf je in op een regionale mailing door een mailtje te sturen naar info@fmdo.be met de vermelding van de regio die je interesseert.

Voor meer informatie over een bepaalde activiteit, kan je steeds terecht bij info@fmdo.be
datum activiteit vereniging Locatie
28-05-2014
Vanaf 18u
Workshop tewerkstelling deel 1 FMDO vzw
 VOKANS
FMDO Oostende,
Dr.L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
28-05-2014 Uitstap naar Luik Almanar vzw Vertrek vanuit Zuid-station Brussel
30-05-2014 Workshop Djembé Nsanga De Garve,
Pannebekestraat 33,
8000 Brugge
30-05-2014 Merhabar: Oriëntaals praatcafé voor holebi’s met etnisch-culturele roots Merhaba Regenbooghuis,
Kolenmarkt 42,
1000 Brussel
31-05-2014 Benefiet Kagandahan Nieuwelandzaal,
Nieuwelaandstraat 76,
8400 Oostende
31-05-2014
Vanaf 11u tot 17u
Intercultureel voetbaltoernooi Partage en Couleurs vzw Sporthal Waalborre, Potaarde 14,
1730 Asse
01-06-2014
Van 11u tot 16u30
Familiedag Red Star Line Museum & MAS FMDO RSL Museum, Montevideostraat 11, 2000 Antwerpen
4-06-2014
Vanaf 18u
Workshop tewerkstelling deel 2 FMDO vzw
 VOKANS
FMDO Oostende,
Dr.L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
4-06-2014
Vanaf 14u
Uitstap witte rozen naar Domein Prins Karel in Oostende Witte rozen
Sdv
Domein Prins Karel,
8400 Oostende
05-06-2014
Van 10u tot 16u
Opleidingsbeurs Tracé Brussel AB,
Anspachlaan 110,
1000 Brussel
05-06-2014 Creatief atelier i.s.m. Arte N’ativa vzw Ardaps vzw
FIREFEC Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131
1120 Neder-Over-Heembeek
05-06-2014
Om 14u en om 16u30
Try-out voorstelling Trekvogels De Verhalenwerf coStA,
 St-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen
07-06-2014 Nederlands voor trekkers FMDO vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
12-06-2014 Uitstap naar het Rood Klooster aan het Zoniënwoud FMDO vzw Vertrek vanuit het Zuid-station Brussel
12-06-2014
Van 13u30 tot 16u30
Testwandeling Twee (t)huizen, één gids (Hongarije) FMDO Antwerpen (info bij inschrijving)
14-06-2014 Uitstap naar babybeurs FMDO Babybeurs
Ensorinstituut Oostende
14-06-2014 Standjes op het visueel festival Het meervoud vzw
GC De Kroon
Festivalterrein in het centrum van St-Agatha-Berchem
14-06-2014
Vanaf 9u30
Vorming ‘Weebly Webdesign’ FMDO i.s.m. AIF+ Permeke,
 Ingang Muizenstraat, 2060 Antwerpen
15-06-2014
Van 14u tot 17u
Testwandeling Twee (t)huizen, één gids (Nepal) FMDO Antwerpen (info bij inschrijving)
16-06-2014 Welness day Het meervoud vzw Het meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 St-Agatha-Berchem
16-06-2014 Relaxatieles Het meervoud vzw Het meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 St-Agatha-Berchem
17-06-2014
Van 13u30 tot 16u30
Testwandeling Twee (t)huizen, één gids (Turkije) FMDO Antwerpen (info bij inschrijving)
19-06-2014
Van 13u30 tot 16u30
 Testwandeling Twee (t)huizen, één gids (Nepal) FMDO Antwerpen (info bij inschrijving)
19-06-2014
Van 13u tot 16u
Infosessie over het opleidingsaanbod Taallessen Nederlands Toeleidingsproject
Tracé Brussel
Werkwinkel Centraal, Rouppe plein 15, 1000 Brussel
20-06-2014
Van 10u tot 13u
Testwandeling Twee (t)huizen, één gids (Peru) FMDO Antwerpen (info bij inschrijving)
21-06-2014 Familiedag FMDO in Planckendael FMDO vzw Vertrek vanuit elke regio per trein
21-06-2014 Congolees feest ter ere van de 54ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Congo SAC vzw
Belgische troost vzw
Kanaal 127,
Stasegemsesteenweg 110,
8500 Kortrijk
21-06-2014
Van 17u30 tot 20u
Belgisch-Oegandese Smaakavond Nyumba ya Wazee Sint-Jacobsmarkt 43, 2000 Antwerpen
21-06-2014
Van 14u tot 18u
Vorming ‘Kleurrijk Gezond’ De Sense Center & Destiny Ladies Club of Belgium GC Den Tir,
Tirstraat 35,
 2020 Antwerpen
21-06-2014
Vanaf 16u
Culturele avond ’50 jaar migratie’ Sabrin Atlas,
 Carnotstraat 110,
2060 Antwerpen
21-06-2014 Familieuitstap naar Planckendael FMDO Planckendael, Mechelen
21-06-2014 Skaten voor mensen met een lichamelijke beperking Matissa vzw Moricharplein,
1060 Sint-Gilles
26-06-2014
Van 13u30 tot 17u
Testwandeling Twee (t)huizen, één gids (Palestina) FMDO Antwerpen (info bij inschrijving)
28-06-2014
Van 10u tot 13u
Testwandeling Twee (t)huizen, één gids (Suriname) FMDO Antwerpen (info bij inschrijving)
28-06-2014 Intercity-spel Matissa Moricharplein,
1060 Sint-Gillis
29-06-2014
Vanaf 14u
Brassa Day SUDISOBE vzw Park Spoor Noord,
Antwerpen
30-06-2014 FMDO-dag in Planckendael FMDO Planckendael, Leuvensesteenweg 582,
2812 Mechelen
05-07-2014 Bezoek Erasmushuis Jades Erasmushuis,
Kapittelstraat 31,
1070 Brussel
01-08-2014
        tot
10-08-2014
Uitwisseling 10-daagse met Turkse jongeren Partage en Couleurs vzw Brussel
Elke 2e zaterdag
15u - 17u30
Gesprekstafel rond verschillende thema’s
15-17u30
Dar el Ward
Hadjats club
Stephenson 79,
1030 Schaarbeek
Elke donderdag-
Namiddag
Project samen oud worden in Brussel:
workshops & praatgroep
Ardaps vzw
FIREFEC Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131
1120 Neder-Over-Heembeek
Elke woensdag Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke woensdag Mabanji: computerlessen Jakoeboe vzw Jakoeboe vzw,
Dekenijstraat 6,
8400 Oostende
Elke woensdag 14 tot 16u Taalstimulerings-activiteit Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34
1082 Sint-Agatha- Berchem
Elke woensdag en vrijdag voormiddag Initiatie tot het boxen en karate voor vrouwen Inaya vzw Louis Coenenstraat 12,
1060 Sint-Gillis
Elke woensdag
Vanaf 18u
Workshop cameratechnieken Hiwar vzw BRASS,
Van Volxemlaan 364,
1190 Vorst
Elke zaterdagdag voormiddag Handi-percussie workshop Matissa Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
Maandag, dinsdag, donderdag 15u30 tot 17u30 Huiswerkklas voor kinderen van de lagere school Het Meervoud vzw Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Vrijdag
16 tot 18u
Turnen voor kinderen Het Meervoud vzw GC De Kroon,
J.B. Vandendrieschstraat 19,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke dinsdag en woensdag Danslessen Partage en Couleurs vzw Molenbos 1,
1731 Zellik
Elke woensdag, vrijdag en zondagavond Muziekrepetities Assada vzw FMDO,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke weekdag Begeleide wandelingen in het centrum van Brussel Viva Brussels vzw  Grote markt,
1000 Brussel
Eind juni Uitstap Matissa naar Parijs Matissa vzw Vertrek vanuit
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
Eind juli Urban Street Dance Matissa vzw Centrum Brussel
Copyright © FMDO All rights reserved.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02/ 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur dan een mail naar johanna@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties,
onze belangenvertegenwoordigers,
& de subsidiegevers.