Copy
FMDO, diversiteit verenigd!

FMDO-nieuws

Fmdo.be in het nieuw!

Ja, hij is er: de nieuwe FMDO-website!

In 2014 hebben we samen met vrijwilliger Jannes gewerkt aan de nieuwe website. We zijn fier op het resultaat!

Ga snel een kijkje nemen voor meer informatie over de projecten of neem een kijkje op de kalender en ontdek wat er dit weekend in jouw buurt te doen is!

Feest bij FMDO en FZO-VL!

Op vrijdag 9 januari vond het Oostendse nieuwjaarsfeest plaats van FMDO en FZO-VL. De avond werd ingevuld met een heerlijk wereldbuffet, een kennismakingsspel en de quiz ‘De Slimste Oostendenaar’ om de avond af te sluiten.

Bedankt aan de vrijwilligers voor jullie inzet en tot volgend jaar!
 

Komen en gaan!

We moeten opnieuw afscheid nemen van een aantal enthousiaste stagiaires die hun kennismaking met FMDO achter de rug hebben. Bedankt aan Saloua, Jozefien, Nigel en Arba om zich te verdiepen in de FMDO-wereld. We hopen dat ze met een positief gevoel naar hun stage bij ons terugkijken. Tegelijkertijd verwelkomen we ook Chimène in Brussel en Anushik in Oostende!

Regionaal Overleg Brussel

Op 16 december vond het regionaal overleg plaats in Vorst. Lidverenigingen van FMDO uit Brussel en Vlaams-Brabant kregen de kans om elkaar beter te leren kennen tijdens een lekkere Afghaanse maaltijd. Vervolgens werd er door middel van een stellingenspel dieper ingegaan op thema’s zoals werkloosheid, samenwerking, Nederlands … . Het werd een zeer boeiende en gezellige avond!


 

Vorming sociale media in Kortrijk

Eind 2014 konden de lidverenigingen in Kortrijk een vorming volgen over het gebruik van Facebook. Begin 2015 volgden twee vormingen over het maken van een website voor je vereniging. Vanaf nu hebben Caaje, Fondation Karyenda Cultuur en kids, Mwinda Musika en CDC vzw een eigen website waar ze hun vereniging en activiteiten kunnen promoten.
 

Divers Groen!

Na Brussel, zal FMDO nu ook in Kortrijk en Antwerpen werken rond natuur en duurzaam leven.

Het activiteitenaanbod is heel divers en kan gaan van een workshop kruiden kweken, tot ecologische zeep maken of een bezoek aan een stadsboerderij. Indien je geïnteresseerd bent, neem dan zeker contact op met FMDO!

Dag van de dialoog in Kortrijk

In het kader van de Dar Es Salaam-avonden organiseerde FMDO samen met verschillende partners een dialoogmoment in Kortrijk. Een zeer diverse groep, verspreid over verschillende tafels, ging in dialoog met elkaar over samenleven in diversiteit in Kortrijk. Een hartverwarmende avond met enkele negatieve, maar vooral zeer veel positieve voorbeelden van hoe samenleven zou moeten zijn.
 

Hij komt, hij komt!

Met de actie ‘Ieder kind een sint’ heeft KWB in samenwerking met partners speelgoed ingezameld over heel West-Vlaanderen. Een deel van het speelgoed is bij FMDO terechtgekomen! De medewerkers hebben een groot aantal families uit onze achterban gecontacteerd, en zo heeft ieder kind wat wils gekregen.
FMDO is KWB dankbaar voor dit leuke initiatief!

Regionaal overleg Antwerpen

Op 18 januari kwamen de Antwerpse lidverenigingen bijeen op het regionaal overlegmoment. D.m.v. verschillende oefeningen leerden ze elkaar beter kennen en brainstormden ze over gezamenlijke toekomstige activiteiten. Ook stelden we het nieuwste project ‘Divers Groen’ aan hen voor, samen met Sara en Joke van Natuurpunt. En tot slot namen we afscheid van stagiaire Saloua. Nogmaals bedankt voor je inzet van de voorbije maanden, Saloua!
 

Te gast in Vrijstaat O

Zondagochtend 7 december, waren er in Vrijstaat O vier gastsprekers aanwezig die hun migratieverhaal met het publiek deelden. Journalist Stefaan Kerger modereerde het gesprek en er was een muzikale performance van Tcha Limberger. Vanuit het publiek kwamen er lovende reacties naar de 4 gasten toe. 
 

FMDO-projecten

Meertalige voorleesmiddag

Op zondag 7 december organiseerde FMDO een meertalige voorleesmiddag in Vrijstaat O. De vrouwen van het boek Moeders zonder Grenzen lazen een sprookje voor in hun eigen taal. Tijdens de verhalen werd live getekend door Bieke Vanhoorne. Nadien werd creatief aan de slag gegaan door kinderen in een workshop over meertaligheid en geletterdheid.

Vrouwenklap

Het waren drukke maanden voor Vrouwenklap. In december kookte iedereen samen een menu in functie van de voedingsdriehoek. Heel wat vrouwen waren present op het nieuwjaarsfeest en enkelen maakten de hapjes voor alle gasten! Er was ook nog een theekransje en sommige mama’s gingen naar de voorstelling Peter Pan in CC De Grote Post.
 

Vorming meertalig voorlezen

Het project Ouders zonder Grenzen is gestart met vormingen voor mensen die graag in hun eigen moedertaal willen voorlezen. Tijdens 5 vormingen wordt kennisgemaakt met meertalige kinderboeken en methodieken om voor te lezen.

De deelnemers maken samen een prentenbundel met aquarelverf over een Afghaans verhaal voor de kamishibai. 
 

Scan4diversity

Tot nu werd er nog veel achter de schermen gewerkt aan de website van Scan4diversity. Maar hou je vast want in de komende maanden, komt Scan4diversity naar je toe. Dit platform voor zelfpromotie zorgt voor versterking van de inspanningen van de Brusselse zelforganisaties om een ruim en divers publiek te bereiken. Samen vragen we om aandacht voor onze activiteiten.
 

Nieuwe lidverenigingen

An Nour

Al enkele jaren speelde een groep mannen van Marokkaanse origine uit Menen met het idee om een vereniging op te richten. Sinds kort zijn hun plannen concreet geworden en werd An Nour opgericht. Op 17 januari organiseerden ze een eerste activiteit om hun plannen af te toetsen. Ze willen onder meer Arabische les voor jongeren, voetbalactiviteiten en ontmoetingsmomenten organiseren.

Foundation Children in Need

Foundation Children in Need (FCN) is de nieuwste lidvereniging van FMDO in Brugge. Els D’Hulster startte deze vereniging op om acties en activiteiten te organiseren in regio Brugge ten voordele van FCN in India. FCN ondersteunt er kansarme kinderen, studenten en bejaarden. Op 14 februari vindt een eerste benefietfeest plaats in Oostkamp.

Save World Youth vzw

Deze vereniging van mensen van voornamelijk Afrikaanse origine werd in het voorjaar van 2014 opgericht. Ondertussen hebben ze reeds een heel aantal activiteiten georganiseerd waaronder een barbecue, een dansfeest, ontmoetingsavonden. Elke zondagnamiddag komt deze vereniging samen in Park Ter Walle in Menen. Daarnaast hebben ze ook een amateurvoetbalploeg FC Espoir.

Brain punt vzw

De Brusselse vrouwen van Brain punt steken de handen uit de mouwen, niet alleen voor het organiseren van sociaal-culturele activiteiten maar ook voor het fabriceren van hun eigen piment. Via een onderdeel van de Afrikaanse gastronomische cultuur, willen ze het dagelijkse leven van hen en anderen hier verbeteren. Wie weet proef jij binnenkort wel van hun Kuuma piment!
 

Nieuws van de FMDO-lidverenigingen

Project Mix Up

Nieuws uit Asse! Het meest recente project van Partage en Couleurs heet Mix Up. Tijdens dit project gaan de jongeren de straat op met een micro en een camera en verzamelen interessante weetjes. Dit materiaal wordt op een professionele manier bewerkt en via hun YouTube kanaal verspreid. Contacteer hen gerust via jongerenvanpec@hotmail.com als je iets leuks te vertellen hebt.
 

De migratie van de Imazighen

De vereniging Sabrin organiseerde op 31 januari een informatieavond over de migratiegeschiedenis van de Imazighen. Hiermee wou de vereniging mensen met Berber-roots uit Antwerpen, en andere geïnteresseerden, meer informatie verschaffen over het rijke verleden van de Berber-volkeren. Het werd een informatieve en gezellige avond met muziek, hapjes en lekkere Marokkaanse thee.
 

Benefiet van Tifawin vzw

Naar aanleiding van de overstromingen in Marokko organiseerde Tifawin vzw een solidariteitsavond met muziek en een documentaire gevolgd door een debat met maatschappelijke organisaties en academici over de ontwikkeling van het platteland in Marokko. Deze activiteit vond plaats op 10 januari in Daarkom en was een groot succes!
 

Eerste opnames Live Talk

De nieuwe lidvereniging LiveTalk heeft zijn eerste startvergadering achter de rug. Mensen van diverse afkomst waaronder partner Klein Verhaal zetelden hierin met de bedoeling om te brainstormen over het project.

Ook op de Open Maro was LiveTalk aanwezig om interviews af te nemen van mensen rond superdiversiteit.
 

Eindejaarsvoorstelling van TEDA

De Russische dansvereniging TEDA organiseert tijdens het schooljaar elke woensdag danslessen voor jong en oud in Menen.

Op 21 december werd het jaar feestelijk afgesloten voor het grote publiek met een eindejaarsoptreden in het cultuurcentrum in Wevelgem. Het werd een zeer mooi spektakel met bijhorende typisch Russische kostuums en muziek.
 

Kagandahan reist rond de wereld

Zaterdag 24 januari was een drukke dag voor Kagandahan. In kader van het project ‘Kagandahan reist rond de wereld’ werden alle kinderen uitgenodigd in een Filipijns restaurant in Oostende.

Samen met de vrijwilligers kookten ze een volledige menu. De ouders en kinderen proefden samen van het resultaat. Het was een smakelijk succes!
 

Nieuwjaarsreceptie Merhaba

Op 21 januari startte Merhaba het jaar met een nieuwjaarsreceptie. In 2015 zal Merhaba het project Karavaan uitwerken. Daarbij trekken ze langs Vlaamse steden met de documentaire Roots en Wings. Dit is een documentaire waarin een aantal mensen met een migratieachtergrond getuigen over hun liefde voor mensen van hetzelfde geslacht. Onder meer in Brussel en Kortrijk zullen voorstellingen plaatsvinden!

Eerste Gambiaanse avond

Zaterdag 17 januari organiseerde de nieuwe vereniging OSBU hun eerste Gambiaanse avond. Een heerlijk buffet en een Gambiaanse live- band brachten de Afrikaanse sferen naar Oostende. Snel waren alle stoelen leeg en stond de dansvloer vol! Voor even veranderde ‘t Bosjoenk in het tropische Afrika. Wij kijken alvast uit naar de volgende activiteiten van OSBU!

United Kirat Society

Op 2 januari organiseerde de Nepalese vereniging United Kirat Society een cultureel feest in Brugge. De aanwezigen werden getrakteerd op een muzikaal spektakel en konden proeven van de Nepalese keuken. Leden uit heel België waren afgezakt naar Brugge om dit feest samen te beleven en 2015 goed in te zetten.
 

Feest bij Witte Rozen

Zaterdag 29 november vond het eindfeest van Witte Rozen plaats. Op die avond was er van alles te doen! Van heerlijk eten proeven tot meegenieten van de muzikale performance van Dakka Ali Baba! De partners Vormingplus, SDV, Stad Oostende en CM die meegewerkt hebben aan het project waren ook aanwezig.
 

A capella concert voor Haïti

Tysea uit Kortrijk organiseerde eind januari een a capella concert in de Sint-Hilariuskerk in Wevelgem. 260 aanwezigen genoten mee van het vocaal ensemble Septem Viri. De opbrengst van dit concert gaat naar het weeshuisproject dat Tysea de voorbije jaren heeft opgezet in Cité Soleil, een sloppenwijk in Haïti.

Samen Sinterklaas vieren

Op Sinterklaasdag organiseerden de Soedanese Gemeenschap van Antwerpen vzw, Helping Hands, de Verenigde Vrouwen van Soedan en Essafae het ‘Brave Kindjesfeest’. De vrouwen van deze lidverenigingen organiseerden verschillende knutselactiviteiten voor de kinderen, maakten kennis met elkaar, verzorgden een theeceremonie en maakten er een fijne dag van.

Mama, vertel me je verhaal

Weet je hoe het voelt om je land te verlaten? In het boekje ‘Mama, vertel me je verhaal’ doen 6 vrouwen van Feza vzw hun relaas. Op 16 december werd dit boekje voorgesteld in de Nederlandstalige bibliotheek van Schaarbeek. Interesse? Vraag dan snel een boekje aan via feza.project@gmail.com! Dit project werd gesteund door FMDO vzw, de Vlaamse Overheid en de VGC.
 

Familiedag  Soedanese Gemeenschap

Op 31 januari organiseerde de Soedanese Gemeenschap van Antwerpen vzw een familiedag voor hun leden en andere geïnteresseerden. Na een tijd van reorganisatie binnen de vereniging wilden ze met zoveel mogelijk mensen samenkomen om na te denken over de toekomst van de vereniging en van de ruimere Soedanese gemeenschap. Nadien waren er optredens en een gezamenlijke maaltijd.

African Dance Night

De Belgisch-Ivooriaanse vereniging Nounou Sika vzw organiseerde op 1 november een  Afrikaans feest in Kortrijk.

Indien je van opzwepende Afrikaanse muziek houdt, kruis dan 14 februari aan in je agenda want dan organiseren ze hun volgende feest naar aanleiding van Valentijn. Zoals je ziet slagen ze er ook steeds in om een zeer divers publiek te bereiken.
 

Congo-dag

Op vraag van het Atelier Groot Eiland in Brussel organiseerde de Congolese vereniging Bawasa vzw een Congo-dag. De aanwezigen konden proeven van lekker Congolees eten. Daarnaast was er ook een optreden van Abel Mansia met typisch Congolese instrumenten en was er een tentoonstelling met oude Congolese instrumenten, gebruiksvoorwerpen en foto’s. 
 

Oproepen

Ardaps zoekt een bureau

Ardaps vzw verenigt senioren in Neder-Over-Heembeek. Ze organiseren tweewekelijks voedselbedelingen en komen elke donderdagnamiddag samen. In 2015 zullen ze rond het thema ecologie werken! De vrijwilligers zijn op zoek naar een klein lokaal waar ze hun administratie kunnen doen en bijhouden. Kan je hen helpen? Laat snel iets weten via ardaps.project@gmail.com
 

Leen eens een tentoonstelling uit

Naar aanleiding van het project Moeders zonder Grenzen maakte FMDO een tentoonstelling over sprookjes verteld door moeders uit Oostende. Deze tentoonstelling bestaat uit ongeveer 35 foto’s over 9 meertalige verhalen. Wie dit wil, kan de tentoonstelling uitlenen per maand voor een bedrag van 50 euro. Neem hiervoor contact met tine@fmdo.be.

 

Neem deel aan de Oostendse vrouwendag op 7 maart!

Na vele maanden intensieve voorbereiding in verschillende werkgroepen is het 7 maart eindelijk zo ver: de internationale ‘Oostendse’ vrouwendag vindt dan plaats. De hoofddoelstelling steunt op een partnerschap tussen verschillende organisaties (CM, ACV, Stad Oostende, beweging.net, FMDO, FZOvl, Vormingplus, SDV) en het idee dat vrouwen met en zonder migratieachtergrond elkaar ontmoeten. De workshops zijn heel divers, zo kan je gaan Bollywood dansen, glasschilderen, luisteren naar inspirerende vrouwen, stijladvies krijgen …  Inschrijven kan nog maar wees er vlug bij!


 

Activiteitenkalender

Deze kalender is niet volledig. Meer informatie vind je op onze website www.fmdo.be
datum activiteit vereniging Locatie
13-02-2015 Voorstelling boek ‘Vrijheid van meningsuiting in de islam’ MSC Ahlan MSC Ahlan,
Everaertsstraat 97-99,
2060 Antwerpen
14-02-2015
11u
Jongeren op weg naar werk Maks vzw
Inaya vzw
Maks vzw,
G. Moreaustraat 110,
1070 Brussel
14-02-2015
10-12u
Tibetaanse dans Zachu Solidarity Community De Boeie,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
14-02-2015
19u
Benefiet voor India Foundation Children in Need Hotel Roodhof,
Nieuwburgstraat 32,
8020 Oostkamp
14-02-2015 We love Valentine’s day Nounou Sika vzw Afterwork Kortrijk,
Engelse wandeling 2,
8500 Kortrijk
14-02-2015 Afrikaans valentijnsfeest SAC vzw SAC vzw,
Rekollettenstraat 104,
8500 Kortrijk
14-02-2015 Valentijn in het park OSAB vzw Kaartershuisje,
Astridpark,
8500 Kortrijk
14-02-2015 Valentijnsfeest Save World Youth vzw J. en M. Sabbestraat 163,
8930 Menen
14-02-2015 Ontmoetingsmoment Burundese diaspora in Kortrijk Fondation Karyenda Cultuur en Kids Kortrijk
14-02-2015 Ontmoetingsmoment Union des Kabye en Belgique vzw FMDO,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
16-02-2015 Workshop: sorteren moet je leren FIREFEC Bandundu vzw
FMDO vzw
Luikstraat 66,
1190 Vorst
16-02-2015
tot
20-02-2015
 
Vakantiestage voor kinderen Inaya vzw
Poneyclub
Kunstcentrum Rood Klooster
Op locatie
17-02-2015
14u-16u
Vorming “Spreken voor een publiek” NLCC Oude Badhuis,
Stuivenbergplein 38,
2060 Antwerpen
17-02-2015
18u-20u
Voorstelling project “Eén kilo voor Nepal” NLCC Oude Badhuis,
Stuivenbergplein 38,
2060 Antwerpen
20-02-2015 Funky Party Merhaba vzw Barrio,
Kapelplein 6,
1000 Brussel
21-02-2015
12-17u
Activiteit: koffie laat culturen smaken FMDO vzw
VEBES
FMDO Oostende,
Kannunik Dr.L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
21-02-2015 Malcolm X 50 jaar later Change asbl
Inaya vzw
GC Pianofabriek,
Fortstraat 35,
1060 Sint-Gillis
23-02-2015 Radicalisatie, vroeger en nu Almanar vzw
en partners
GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Vorst
25-02-2015
9u-11u30
Vorming meertalig voorlezen, Ouders zonder Grenzen FMDO Bib Oostende
Wellingonstraat 7
8400 Oostende
 
25-02-2015
19u-21u
Inspiratieavond Hart Boven Hard Oostende Oostendse middenveld Klein Verhaal,
Sint Sebastiaansstraat 16,
Oostende
25-02-2015 Eindfeest project “Vertel me je verhaal” Inaya vzw GC Vaartkapoen,
Schoolstraat 76,
1080 St-Jans-Molenbeek
25-02-2015 Kagandahan reist rond de wereld Kagandahan Zaal El Mar,
Pastoor Pypestraat 3,
8400 Oostende
26-02-2015 Creatieve workshop Viva Brussels vzw
Ardaps vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Brussel
26-02-2015 Merhabar: Oriëntaals praatcafé voor holebi's en transgenders uit etnisch-culturele minderheden Merhaba vzw Regenbooghuis,
Kolenmarkt 42,
1000 Brussel
27-02-2015 Officiële intrap inclusiecafé Gc Heembeek Mutsaard
ADO Icarus
Ardaps vzw
 
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Brussel
27-02-2015 Vrouwenklap FMDO vzw FMDO,
Kanunnik Dokter, Louis Colensstraat 7,
8400 Oostende
28-02-2015 Vorming “De gevolgen van huidbleken” DLCB vzw
Edo Women vzw
De Sense Center vzw
Permeke,
De Coninckplein,
2060 Antwerpen
(onder voorbehoud)
28-02-2015 Uitstap naar dag van de 4de pijler Caaje
Commissie voor ontwikkeling van Kameroen vzw
Vlaams Parlement,
Leuvenseweg 86, 1000 Brussel
02-03-2015 Bio-ontbijt met als thema bio-energie Inaya vzw Inaya vzw,
Munthofstraat 140,
1060 St-Gillis
02-03-2015
 
Creatief atelier Almanar vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
01-03-2015 Beating Sunday URCA
Inaya vzw
Maison des cultures,
Belgradostraat 120,
1060 St-Gillis
02-03-2015
03-03-2015
Voedselinzameling Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
02-03-2015
09-03-2015
16-03-2015
23-03-2015
Cursus zelfverdediging voor vrouwen Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
04-03-2015 Voedselbedeling aan daklozen Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
07-03-2015 Debat “Knelpunten en uitdagingen in het migratie- en integratieproces” Sabrin Atlas,
Carnotstraat 110,
2060 Antwerpen
(onder voorbehoud)
07-03-2015 Open Marokkaanse avond An nour Locatie nog niet bekend
07-03-2015 Internationale Oostendse Vrouwendag Diverse organisaties CC De Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18a,
8400 Oostende
07-03-2015 Open algemene vergadering Union des Kabye en Belgique vzw FMDO,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
07-03-2015
13u-18u30
Internationale vrouwendag SDV
FMDO vzw
FZO-VL
ACV beweging.net CM Vormingplus Oostende
Stad Oostende
Grote Post,
Hendrik Serruyslaan 18a,
Oostende
08-03-2015 Dag van de vrouw
Conferentie en film
Inaya vzw
Change asbl
Diverse partners
Zaal Lumen,
Boondaelsesteenweg 36,
1050 Elsene
08-03-2015 Vrouwenfeest “Be proud, be beautiful” FMDO vzw
IC
AIF+
VOEM
IVCA
IVCA,
Paleisstraat 39-41
2018 Antwerpen
09-03-2015
 
Creatief atelier Almanar vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
11-03-2015
14u-16u
Meertalig voorlezen + workshop, Ouders zonder Grenzen FMDO  Bib Oostende,
Wellingtonstraat 7,
8400 Oostende
13-03-2015 Dag in het teken van de vrouw Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
13-03-2015 Vrouwenfeest Almanar vzw GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Vorst
14-03-2015
10u-12u
Tibetaans koken Zachu Solidarity Community Cenakel, schilderstraat 3, 8400 Oostende
18-03-2015 Informatiesessie bij Familiale planning Josafat Feza vzw Familiale planning Josafat,
Koninklijke Sinte-Mariastraat 70,
1030 Schaarbeek
19-03-2015 Vorming aanbod stadsdiensten in Kortrijk FMDO vzw
FZO-VL
Stadsdiensten Kortrijk
Kortrijk
21-03-2015
16u-23u
Afghaans nieuwjaar Ariana Viooltje, Violierenlaan 3b, 8400 Oostende
21-03-2015 Deelname aan carnavalstoet van Schaarbeek Het dorp,
MICV vzw
Schaarbeek
25-03-2015 Informatiesessie Gams Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
26-03-2015 Creatieve workshop Viva Brussels vzw
Ardaps vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Brussel
27-03-2015 Mexicaanse en Braziliaanse workshop Voz Latina Mariawende,
Boogschutterslaan 25,
8310 Sint-Kruis
28-03-2015
10u-12u
Tibetaans koken Zachu Solidarity Community Cenakel, schilderstraat 3,
 8400 Oostende
28-03-2015
13u-18u
Afghaans nieuwjaar Mama Oostende Elisabethlaan 32,
8400 Oostende
28-03-2015
10u-12u
Tibetaanse kunst Zachu Solidarity Community FMDO Oostende,
Kannunik Dr.L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
28-03-2015 Vorming “het ebolavirus en preventieve maatregelen” De Sense Center vzw OC Den Tir,
Tirstraat 35,
2020 Antwerpen Kiel
29-03-2015 Parade Hart boven Hard Middenveld Vlaanderen Brussel
31-03-2015 Vorming “recht op liefde” Merhaba vzw
Ella vzw
Ella vzw,
Koningsstraat 136,
1000 Brussel
04-04-2015
19u-24u
 
Vrouwenfeest SVA vzw
Essafae
Locatie onder voorbehoud
04-04-2015 Forum over ondernemerschap in Kortrijk en in Kameroen Commissie voor ontwikkeling van Kameroen vzw OC Marke,
Hellestraat 6,
8510 Marke
05-04-2015 Cultureel festival Commissie voor ontwikkeling van Kameroen vzw Veemarkt,
8500 Kortrijk
11-04-2015 Togolees onafhankelijkheidsfeest CAAJE OC Marke,
Hellestraat 6,
8510 Marke
11-04-2015 Cultuurdag Partage en Couleurs vzw Den Horinck,
Molenbos 1,
1731 Zellik
13-04-2015
17u
Nepalees Nieuwjaar Everest Nepali Society Sint-Leocollege,
Potterierei 11,
8000 Brugge
18-04-2015 Berberse lente Timlilit vzw GC De Rinck,
Dapperheidsplein 7, 1070 Anderlecht
18-04-2015 Cultureel spektakel Bawasa vzw Kuumba vzw,
Vredesraat 35,
1050 Elsene
22-04-2015 Infosessie medisch centrum Le clé Feza vzw Haachtsesteenweg 276,
1030 Schaarbeek
25-04-2015 10 jaar Ardaps:
Feest voor de vrijwilliger
Ardaps vzw GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Brussel
25-04-2015
14u-16u
Wandeling met Nepalese gids, 2(T)Huizen, 1 Gids Everest Nepali Society en FMDO Volkskundemuseum,
Balstraat 43,
8000 Brugge
25-04-2015
26-04-2015
Tentoonstelling When two worlds come together Voz Latina Wegwijzer,
Beenhouwerstraat 9,
8000 Brugge
26-04-2015
13u30-16u
Workshop Piñata Voz Latina VormingPlus,
Sint-Pieterskerklaan 5,
8000 Brugge
26-04-2015
16u30
Optreden Congolese Griot Congolees centrum VormingPlus,
Sint-Pieterskerklaan 5,
8000 Brugge
26-04-2015
11u-13u30
15u-16u30
Keniaanse kookworkshop Orphan’s Castle VormingPlus,
Sint-Pieterskerklaan 5,
8000 Brugge
09-05-2015 Viering 15 jaar Collectief Brussel-Bujumbura Collectief Brussel-Bujumbura Sécretinlaan 11,
1090 Brussel,
11-05-2015 Mondiale dag voor 1e middelbaar college van Veurne FMDO vzw FMDO Oostende,
Kannunik Dr.L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
april Afrikaanse smaakavonden tijdens de maand april Club Vrienden van Kongo vzw Club Vrienden van Kongo vzw,
Bissegemsestraat 16,
8501 Kortrijk
Elke maandag
11u
Ontmoeting voor senioren FIREFEC Bandundu vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke maandag-
namiddag
Cursus Arabisch Hadjats Club
Dar el Ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke dinsdag
17u-20u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
 
Elke dinsdag
en donderdag
13u-15u
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke woensdag 18u30 Vorming “Hoe bezoek afleggen in gevangenissen” Dar el ward Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag
18u-19u
Percussie Gnawa Matissa vzw
Met-x
Met-x,
De lenglentierstraat 20,
1000 Brussel
Elke woensdag
10u
 
Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke woensdag Mabanji computerles en voedselbedeling Jakoeboe vzw Jakoeboe Dekenijstraat 8,
8400 Oostende
Elke woensdag-
namiddag
Ontmoeting met debat Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke donderdag Sport voor vrouwen Partage en Couleurs vzw Molenbos 1,
1731 Zellik
Elke donderdag Zangles Partage en Couleurs vzw Molenbos 1,
1731 Zellik
Elke donderdag
14u
Project Groen gezien:
workshops & praatgroep Nederlands
Ardaps vzw
FIREFEC Bandundu vzw
GC Heembeek Mutsaard,
Fr. Vekemansstraat 131,
1120 Neder-Over-Heembeek
Elke donderdag
20u-22u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke donderdag 9u30- 12u Burgerschapsatelier Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
Elke vrijdag
17u30
Een verhelderende blik: thematische avonden Inaya vzw
Repère asbl
Vanderstichelenstraat 34,
1080 Molenbeek
Elke vrijdag en zaterdag Danslessen (Afrikaanse dans, breakdance, hip hop) Partage en Couleurs vzw GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Vorst
Elke vrijdag, zaterdag en zondag Muziekrepetities Partage en Couleurs vzw FMDO,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke zaterdag
12u-14u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Lokaal Matissa,
Wipstraat 6,
1060 Sint-Gillis
 
Elke zaterdag
12u-14u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke zondag Ontmoetingsgroep voor vrouwen Sudisobe Vrouwenvleugel Cafe Beautiful Planet,
De Coninckplein 16,
2060 Antwerpen
Elke zondag Minivoetbal Assada vzw Van Volxemlaan 391,
1190 Vorst
Elke zondag Ontmoetingsmoment Save World Youth vzw Park Ter Walle,
J. en M. Sabbestraat 163,
8930 Menen
Elke zondag Voetbal Save World Youth vzw Park Ter Walle,
J. en M. Sabbestraat 163,
8930 Menen
Elke zondag
18u30-20u30
Zwemmen voor vrouwen Dar el ward
Hadjats Club
Zwembad Neptunium,
Jeruzalemstraat 56,
1030 Schaarbeek
Elke zondag Soepbedeling en ontmoetingsmoment Kinu Konga Batui Verschillende dienstencentra in Oostende
Elke weekdag Begeleide wandelingen in het centrum van Brussel Viva Brussels vzw Grote markt,
1000 Brussel
Elke weekdag Huiswerkklassen: inschrijving via asbl_déclick@live.be Déclick vzw Vorstse steenweg 81, 1060 Sint-Gillis
Copyright © FMDO All rights reserved.
Copyright foto Rumble in da jungle Lucila Guichon.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02/ 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur dan een mail naar johanna@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties,
onze belangenvertegenwoordigers,
& de subsidiegevers.