Copy
Een nieuwe locatie, een nieuw project rond werk en zoveel meer

FMDO-nieuws

Nieuwe locatie in Brugge

FMDO Brugge heeft sinds 1 september 2016 een vast kantoor in het gebouw van Yot vzw.
Verenigingen kunnen vanaf nu terecht in de Nieuwe Pastorie in de Stalijzerstraat 19.

Ook FMDO-lidverenigingen kunnen er tegen een kleine prijs terecht voor de organisatie van een vorming, workshop, praatcafé, vergadering, …
Meer info via tine@fmdo.be

FMDO-familiedag

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het FMDO-team op 30 augustus een familie-uitstap voor en met de FMDO-verenigingen. Dit jaar gingen we naar het indrukwekkende provinciale domein Puyenbroeck. Verenigingen uit Oostende, Kortrijk, Brussel en Antwerpen kwamen met bussen naar dit prachtige park.   De sfeer zat goed en het werd een mooie dag waar we allemaal positief op terugkijken!
 

Regionaal overleg in Brussel

Bij de start van het nieuwe werkjaar reflecteerden we samen over het nieuwe beleidsplan voor FMDO in Brussel. Daarna zochten we in groepjes naar een antwoord op volgende vragen: Hoe vrijwilligers aantrekken en ondersteunen? Hoe kan je Facebook gebruiken voor je vereniging. Welk solidariteitsproject in het zuiden kunnen we samen opzetten? Wat kunnen vrouwenverenigingen van elkaar leren? En antwoorden die vonden we!

Regionaal overleg in Antwerpen

In september kwamen we met de Antwerpse verenigingen samen voor het jaarlijkse regionale overleg. We verwelkomden de nieuwe verenigingen en bespraken thema’s voor de komende workshops. De top 3 onderwerpen zijn ‘Maak je eigen website’, ‘vzw-wetgeving’ en een workshop rond verhalen vertellen. We kijken ernaar uit!

Nieuw project in Oostende

De afgelopen jaren hadden de Oostendse verenigingen het genoegen om met onze collega Anushik samen te werken. Anushik blijft bij FMDO maar gaat voluit voor een tewerkstellingsproject waarvoor FMDO samenwerkt met het Economisch Huis Oostende. Door deze interessante samenwerking kunnen we ons nu eindelijk ook in deze regio verdiepen in het thema werk en hopelijk heel wat mensen uit onze achterban ondersteunen in hun zoektocht naar werk.

Nieuwe gezichten

FMDO krijgt jaarlijks heel wat stagiaires over de vloer. Vaak kiezen ze er bewust voor om een eerste ervaring in de praktijk op te doen bij een organisatie als FMDO.

Dit semester verwelkomt FMDO Bo, Gert en Marie-Laure met open armen. Bo ondersteunt de werking in Brussel en Gert zet zijn schouders onder de Oostendse werking. En in november komt ook Marie-Laure de werking in Oostende versterken. Welkom Bo en Gert!

Regionaal overleg in Kortrijk en Menen

Op 3 oktober vond het regionale overleg van FMDO Kortrijk en Menen plaats. Het dakcafé van stadhuis Kortrijk bleek een mooie locatie te zijn voor interessante uitwisselingen tussen de verenigingen.

Het enthousiasme van de verenigingen om het nieuwe werkjaar in te zetten werd erna beloond met een lekker hapje en een drankje. Bedankt voor jullie talrijke opkomst.
 

Vorming subsidies aanvragen in Antwerpen

In samenwerking met vzw AIF+ organiseerden we in september een vorming ‘Subsidies aanvragen bij Stadsmakers'. Ekrem Koçak stelde de Stadsmakers voor en vertelde op welke manier de stad de verenigingen kan ondersteunen. Vanaf nu zal het zeker en vast gemakkelijker zijn om de subsidies aan te vragen!
 

FMDO-projecten

Traeck

Wat zijn we trots op onze voorstelling Traeck die in première ging op THEATER AAN ZEE. Lisa Vande Velde coördineerde dit project vanuit FMDO en kon hiervoor rekenen op tal van partners, toffe regisseur Ellen, toffe medewerkers en fantastische actrices. We stonden 3 keer voor een uitverkochte zaal in de NMBS loods en kregen veel positieve reacties. Ondertussen heeft Lisa ons verlaten en beleeft ze spannende avonturen in Canada maar bij deze nog eens een dikke merci voor de tiptop uitwerking van dit prachtige project.

Twee (t)huizen, één gids

Een paar maanden na de opleiding kwamen we bijeen met de Brusselse gidsen bij Citizenne. Bijna iedereen begeleidde ondertussen een wandeling en zat met een paar vragen, opmerkingen en verhalen van het ‘terrein’. Een goed moment om te evalueren! Het was een plezante ontmoeting met de gemotiveerde en enthousiaste gidsen.

www.scan4diversity.be

Tijdens het Brusselse regionale overleg werd samen met de lidverenigingen naar een manier gezocht om hun activiteiten op voorhand kenbaar te maken aan de VGC. Scan4diversity.be, onze interculturele activiteitenkalender,  bleek toen de meest praktische oplossing. Dus Brusselaars, jullie weten wat er te doen staat!

Compagnons

“Café Compagnons: olympic edition” werd een gezellige spelletjesavond, waar nieuwkomers & buddy’s zoveel mogelijk probeerden te winnen & vals te spelen. Spelletjes worden vanaf nu een vast decor binnen ons café.

Op 17 september zijn enkele compagnons naar Manifiesta gegaan om Manu Chao aan het werk te zien, een leuke uitstap vanwege het zonnige weer en de vele mogelijkheden overdag.
Zoek snel in de activiteitenkalender naar de volgende activiteiten voor nieuwkomers en buddy's.

Vrouwenklap

Vrouwenklap ging in september weer van start met de tweewekelijkse activiteiten. Op 12 september kwamen de dames samen voor een gesprekstafel over "Vrouw en moeder zijn". Op 26 september gaven Ikram en Hanane een kookworkshop en maakten met de dames couscous. De doelstelling van het project is om op een interactieve en informele manier de Nederlandse taal te oefenen.

Onderwijsambassadeurs: Ouders zonder Grenzen

Een derde groep kandidaat-onderwijsambassadeurs startte onlangs met vormingen over opvoeding en onderwijs in Oostende. De kandidaten komen uit diverse hoeken van de wereld: Afghanistan, Somalië, Irak, Marokko, Syrië, Tibet, India, … Zij volgen een vormingentraject gedurende 6 maanden en staan nadien klaar om hun kennis te delen in hun eigen moedertaal.
 

Nieuws van de lidverenigingen

Nieuwe lidverenigingen

Al madina

Al madina betekent “de stad” in het Arabisch. De Brusselse vereniging wil mensen meer integreren, betrekken en laten deelnemen aan de maatschappij. Met die reden komen ze elke maand samen en organiseren ze ontmoetingsactiviteiten en vormingen. De vereniging richt zich vooral naar Berberse jongeren uit de Rif-regio in Marokko maar staat uiteraard open voor alle nieuwsgierigen!
 

Van Bigani naar Multi Color België

De Filipijnse vereniging Bigani bereikt meer en meer een diverse doelgroep waardoor zij besloten hun naam te wijzigen. Vanaf heden heet de vereniging Multi Color België.  Zij wensen de diverse samenleving in Oostende en België te representeren in hun vereniging. Op 4 oktober nodigen zij iedereen uit op hun Indonesische avond, mis het niet!

Activiteiten in de kijker

Campagnejaar Gün Günna feestelijk afgesloten

Op 10 september werd het Gün Günna campagnejaar voor de derde keer feestelijk afgesloten met een diner.

We kwamen te weten wat er dit jaar allemaal gebeurd is voor het weeshuis in Congo. Daarna werd het feestelijk ingeklede CCM het podium voor een gezellige avond met een feestelijke maaltijd van Afrikaanse lekkernijen.

Vrouw zijn in Afghanistan

Vormingplus organiseert jaarlijks BAD weekend in Oostende, FMDO werkte hier aan mee.  Mila de voorzitter van de Afghaanse vereniging Ariana gaf een getuigenis over hoe het is om vrouw te zijn in Afghanistan. Mila nam de deelnemers mee in haar persoonlijke verhaal en ervaringen, nadien konden de deelnemers vragen stellen.
 

Brassa day

Juli is traditioneel het moment wanneer de vereniging SuDiSoBe vzw Brassa Day of de Omhelzingsdag voor alle Antwerpenaars organiseert.
Dit jaar was het al de vijfde editie van dit feest in het kader van de afschaffing van de Afrikaanse slavernij in Suriname. Het was een dag gevuld met de Surinaamse cultuur, muziek en smaken.
 

Urban Street Dance

Het was een spektakel 27 augustus op het Muntplein in Brussel. Matissa bracht jongeren uit o.a. Brussel, Antwerpen, Italië, Zwitserland en Amerika samen om het Brusselse publiek te inspireren. De vele toeschouwers zagen hoe de jongeren het tegen elkaar aflegden in spannende battles.
 

Backup Butembo

Nsanga en het Congolees Centrum stelden in het kader van de Vlaamse vredesweek de film "Backup Butembo" voor. Deze documentaire vertelt het verhaal van vrouwen in Oost-Congo. De regio is al ruim 15 jaar het strijdtoneel van een bloedig conflict. In de stad Butembo groeit een positief verzet. De bevolking probeert de controle over haar lot en leven terug te krijgen.
 

Proeven van Tibet in het lokaal dienstencentrum

Lokaal dienstencentrum ’t Reitje en de Brugse vereniging Tibetaans Traditioneel Centrum sloegen afgelopen zomer de handen in elkaar.

Op 26 juni konden deelnemers genieten van een zomerse barbecue, een gezellig samenzijn en een wervelend optreden van Tibetaanse dansers. In een Tibetaanse tent op het buurtpleintje konden de aanwezigen even proeven van Tibet.

Een gezellig barbecue bij CAAJE

Op 27 augustus ging de BBQ van de Kortrijkse vereniging CAAJE door in Marke. Het warme weer bracht veel volk op de been, waardoor het zowel binnen als buiten gezellig druk was. Een 70-tal personen kon genieten van een uitgebreid aanbod van vlees, vis & groenten. Met een volle maag werd daarna nog tot de late uurtjes gedanst op Afrikaanse ritmes.

Armeense taallessen

Aragats, de Armeense vereniging in Oostende is in september van start gegaan met heel wat activiteiten. De vereniging had een eetstandje op Feest in den hof en verkocht heel wat Armeense lekkernijen. Elke zaterdag organiseren zij Armeense taalles voor de kinderen. Hier kunnen jullie de klasfoto zien met leerkracht Varduhi en met voorzitter Armine die fier naast de leerlingen staan.

Folklorefeest

Het OC Aalbeke was op 24 september het toneel voor een groot Congolees folklorefeest, georganiseerd door SAC vzw. Meer dan 100 mannen en vrouwen konden genieten van een traditioneel spektakel. Afrikaanse kledij, typische dansen en vooral de typische gezelligheid werden gesmaakt door de aanwezigen.
 

BBQ in het park

Soedanese Vereniging Antwerpen organiseert jaarlijks een barbecue voor de families van alle leden en sympathisanten. Zo zijn ze dit jaar in Linkeroever bijeengekomen en konden we niet alleen van lekker eten genieten, maar ook bijpraten en plannen smeden voor de komende activiteiten. 
 

Oproepen


Zin om een conversatietafel te begeleiden in St-Agatha-Berchem?

Lidvereniging Het meervoud is op zoek naar vrijwilligers om een conversatietafel Nederlands te begeleiden. Ze willen graag 2 keer per week overdag een tafel organiseren. Heb je zin om mee te babbelen met nieuwkomers vrouwen die graag Nederlands willen oefenen?
Laat dan snel iets weten via hetmeervoud@msn.com
 

Laat je inspireren op onze landelijke inspiratiedag

Op 19 november willen we de lidverenigingen uit de verschillende regio’s samenbrengen om ontmoeting en inspiratie te stimuleren. Dit jaar gaat deze inspiratiedag door in de Kriekelaar in Brussel. Op het programma staan tal van boeiende workshops met zeer uiteenlopende thema’s. Zo kan er gewerkt worden rond onderwijs, werk, erfgoed, meertalig opvoeden, … Het belooft een leerrijke dag te worden waar we jullie hopelijk op mogen verwelkomen. Alle info over deze dag vind je op onze website www.fmdo.be

 

Vrijwilligers gezocht bij Compagnons

Het buddyproject met nieuwkomers in Oostende loopt op volle toeren. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die graag buddy willen worden van een nieuwkomer in de Koningin der Badsteden. Ben je ouder dan 18 jaar en sta je open voor een avontuur vol diversiteit? Neem dan contact op met xavier@fmdo.be of via 0487 61 53 43.
 

Vrouwen ontmoeten vrouwen

Op zondag 6 november 2016 nemen 9 Oostende organisaties (waaronder FMDO) het heft in handen om vrouwen in Oostende met elkaar te verenigen. Oostende telt een pak vrouwen, sommigen geboorn mèt inn bèèn in de zèè, anderen met een migratieachtergrond. We brengen deze vrouwen voor het derde jaar op een rij samen onder het motto “vrouwen ontmoeten vrouwen”. Dit jaar gaat dit multicultureel dansfeest door in de Schelpe.


 

Activiteitenkalender

Let op: deze kalender is niet volledig. Blijf steeds op de hoogte via www.fmdo.be
Meer weten over een activiteiten? Info@fmdo.be
 
datum activiteit vereniging Locatie
06-10-2016 Bio-ontbijt Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
06-10-2016
17u-20u
Café Compagnons COMPAGNONS Zaal Imagine, Overvloedstraat 2, 8400 Oostende
07-10-2016
Om 18u30
Mongo Beti, 15jaar later, een kijk op de actualiteit Cercle Félix Moumié,
JADES en partners
L’horloge du Sud, Troonstraat 141 , 1050 Elsene
08-10-2016 Compagnons project: Nacht van de duisternis FMDO Domein Raversijde,
3000 Oostende
08-10-2016 De nacht van de verdienstelijkheid: fondsenwervings-avond voor Desri. Vitrine Africaine en partners Birmingham Palace,
Birminghamstraat 112, 1070 Anderlecht
08-10-2016
19u
Culturele uitstap naar het concert ARIJ Inaya vzw Kasteel Karreveld,
Jean de la Hoeselaan 32, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
8-10-2016 Dashain Nepali Samudaya Oostende ‘t Bosjoenk,
Zinnialaan 1,
8400 Oostende
10-10-2016
9u30
Welzijnsworkshop
Thema: Natuurlijke anticonceptie
Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
10-10-2016 Workshop bloemschikken Firefec Bandundu vzw Luikstraat 66, 1190 Vorst
10-10-2016 Workshop werk Maro en Vormingplus Stadhuis Oostende, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende
11-10-2016 Brussel in dialoog: dialoogtafel in de moskee GC Heembeek-Mutsaard,
Ardaps vzw,
FMDO vzw,
ADO Icarus,
Centre Culturel Islamique ARRAYANE,
Gezinsbond
GC Heembeek-Mutsaard,
Frans Vekemansstraat 131,
1120  Neder-Over-Heembeek
11-10-2016
15u-17u
Een stadspaleis voor alle burgers – expo en rondleiding Stadhuis Antwerpen SuDiSoBe vzw Stadhuis Antwerpen,
Grote Markt 1,
2000 Antwerpen
12-10-2016 Op de koffie bij Ernestine ADO icarus,
FMDO vzw,
Ardaps vzw
GC Heembeek-Mutsaard,
Frans Vekemansstraat 131,
1120  Neder-Over-Heembeek
13-10-2016 Bezoek aan fototentoonstelling 'TOON WAT IK ZIE. De wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld'.  FMDO en lidverenigingen Globe Aroma,
Moutstraat 26,
1000 Brussel
13-10-2016
10u – 15u
Bezoek Europese wijk in Brussel SuDiSoBe vzw Europese Wijk,
1040 Brussel
 
13-10-2016
18u
Vorming Diversiteit in Oostende COMPAGNONS Zaal Willy Kooy, Hospitaalstraat 35, 8400 Oostende
15-10-2016 Benefiet voor Burundi Sourire d’Espoir
 
Meersenhuis,
Oostmeers 3,
8000 Brugge
15-10-2016
16-10-2016
Appelpluk en ontmoetings-weekend. Vrienden van Togo Meer info en inschrijvingen via  komibodjona@gmail.com
15-10-2016 Ontdek de werking van Dar el ward Dar el ward St-Joost-plein,
Schaarbeek
15-10-2016
14u-18u
Barbecue SuDiSoBe vzw SuDiSoBe vzw Park Spoor Noord,
Ellermanstraat,
2060 Antwerpen
 
16-10-2016 Ontbijtgesprek ouder worden FMDO
CC Grote Post
CC Grote Post,
Hendrik Serruyslaan ,
18a, 8400 Oostende
17-10-2016
13u-15u
Workshop met Femma over immuniteit Inaya vzw GC Everna
Sint-Vincentiusstraat 30 1140 Evere
17-10-2016 Workshop biologische onderhouds-producten Firefec Bandundu vzw Luikstraat 66,
1190 Vorst
18-10-2016
17u30
Brussel Platform: De Brusselse Arbeidsmarkt Minderhedenforum,
Verschilende Brusselse federaties
Minderhedenforum,
Vooruitgangsstraat 323,
1030 Schaarbeek
 
19-10-2016
30-11-2016
Vegetarische en veganistische kookworkshop Orphan’s Castle Kapsoya Hof van Watervliet,
Oude Burg 27,
8000 Brugge
20-10-2016 Nederlands oefenen Ardaps vzw
ADO icarus
FMDO vzw
GC Heembeek-Mutsaard,
Frans Vekemansstraat 131,
1120  Neder-Over-Heembeek
20-10-2016
21-10-2016
22-10-2016
23-10-2016
Accro Art Afro tentoonstelling tijdens het FLACS-festival Djulia’s events Theater Varia, Scepterstraat 78, 1050 Elsene
20-10-2016 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO Lokaal FMDO
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
21-10-2016
13u-15u
Brussel in dialoog: dialoogtafel Feza vzw Feza vzw,
Voglerstraat 38,
1030 Schaarbeek
22-10-2016
14u
Infosessie: Help jonge vluchtelingen door pleeggezin te worden Inaya vzw & Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel SETM,
 Parmastraat 26, 1060 Sint-Gillis
22-10-2016
18u
Speciaal voor vrouwen: Uitstap naar het Plopsaqua Inaya vzw Plopsaland,
De Pannelaan 68, 8660 De Panne
22-10-2016
14u-16u
Meetingpoint II: De verklaringen op een rij MSC Alhan vzw De Studio,
Maarschalk Gerardstraat 4,
2000 Antwerpen
 
22-10-2016
17u-21u
Interculturele ontmoeting met een heerlijk Belgisch-Oegandees buffet Nyumba Ya Wazee/Het Seniorenhuis Buurthuis De Buurt,
Van Schoonhovenstraat 35-37,
2060 Antwerpen
 
22-10-2016
18u
BBQ tvv weeshuis in Haïti TYSEA TYSEA vzw KULAK, Etienne Sabbelaan 57, 8500 Kortrijk
24-10-2016
14u
Ontspanningstherapieën en de bijen: voor vrouwen Inaya vzw SETM,
Parmastraat 26,
 1060 Sint-Gillis
24-10-2016
14u
Culturele avond Pamir Vayamondo,
Zeedijk 290-330,
8400 Oostende
26-10-2016
10u
Ontspanningstherapieën en de bijen: voor kinderen Inaya vzw SETM,
Parmastraat 26,
 1060 Sint-Gillis
27-10-2016 Zingen van Afrikaanse en Nederlandse liedjes Ardaps vzw
ADO Icarus
FMDO vzw
GC Heembeek-Mutsaard  Frans Vekemansstraat 131
1120  Neder-Over-Heembeek
27-10-2016 Merhabar Merhaba Regenbooghuis, kolenmarkt 42,1000 Brussel
27-10-2016 Rainbows United
ontmoetingsactiviteit voor LGBTQI asielzoekers en (erkende) vluchtelingen.
Merhaba Regenbooghuis, kolenmarkt 45,
1000 Brussel
27-10-2016
9u-13u
Korte opleiding voor Brusselse situatie m.b.t. werk Tracé Brussel
Brusselse federaties
Jobhuis,
Antwerpselaan 26,
1000 Brussel
28-10-2016 Samen koken, Samen leven: met Latinacion FMDO
Latinación
Zaal 't Cenakel
Roekstraat 8
8400 Oostende
28-10-2016 De diversiteitsdag voorbij - inspiratiedag voor de onderwijssector Merhaba Steenkoolkaai 9,
1000 Brussel
28-10-2016 Forum rond werk Vitrine Africaine en partners BIP, koningstraat 2-4,1000 Brussel
29-10-2016 Nacht van Afrika Firefec Bandundu vzw GC Ten Weyngaert,
Bondgenotenstraat 54,
1190 Brussel
29-10-2016
20u
Día de los Muertos +
Concert Mezcal
Voz Latina Magdalenakerk,
Schaarstraat,
8000 Brugge
30-10-2016
27-11-2016
15u
Samen reflecteren: Mijn beeld is de schaduw van mijn gedrag Dar el Ward
Hadjats Club
Zaal boven het zwembad Neptunium,
Jeruzalemstraat 56,
1030 Schaarbeek
(locatie onder voorbehoud)
31-10-2016
14u00-22u00
Nepalees lichtfestival:
Deepawali
Hamro Club
Everest Nepali Society
’t Zand,
8000 Brugge
1-11-2016 Terugblikken naar de Groene Mars Dar el ward
en partners
 
Zaal Noblesse,
Houtweg 22,
1140 Evere
1-11-2016 Concert "Para mis muertos" van Luiz Márquez en Mezcal band Voz Latina Wegwijzer,
Beenhouwerstraat9,
8000 Brugge
3-11-2016 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO Lokaal FMDO
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
04-11-2016 Documentaire en debat over Marokko Tifawin Meer info tifawin.b@gmail.com
05-11-2016 Funky Party Merhaba Le cercle, Ravensteinstraat 58, 1000 Brussel
5-11-2016
15u
Culturele avond  Mama Oostende ’t Bosjoenk,
Zinnialaan 1,
8400 Oostende
5-11-2016
11u-13u
Workshop ‘VZW-wetgeving’ FMDO vzw Permeke,
Muizenstraat, zaal Sierra,
2060 Antwerpen
 
5-11-2016 Senegalese feestmaaltijd + fuif Yaakaaré De Patria,
Kerklaan 37,
8310 Assebroek
6-11-2016
13u
Vrouwendag
Multiculturele dansfeest
FMDO , FZO VL, SDV, CM, Vormingplus, Stad Oostende, beweging.net, ACV, ACOD OC De Schelpe,
Elisabethlaan 32,
8400 Oostende
12-11-2016
Tot
24-12-2016
Alfabetiseringslessen Huis van Amazigh La Poisonnerie,
Rue du progrès 214,
1030 Schaarbeek
12-11-2016
22u
Red Cup Party Save World Youth vzw Grote Markt,
8930 Menen
13-11-2016
1u
Compagnons project: Herfstwandeling Gezwam in ‘t bosje FMDO Marie-Hendrikapark,
3000 Oostende
16-11-2016
13u-18u
Dag van het kind SBABA vzw CCM,
Vandenboogaerdestraat 93,
1080 Sint-Jans-Molenbeek
16-11-2016 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO Lokaal FMDO
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
17-11-2016 Bio-ontbijt
thema: Persoonlijke ontwikkeling
Inaya vzw Lokaal Inaya,
Munthofstraat 140,
1060 Sint-Gillis
17-11-2016 Workshop couscous maken Ardaps vzw,
Het Meervoud vzw
GC Heembeek-Mutsaard,
Frans Vekemansstraat 131
1120,
Neder-Over-Heembeek
19-11-2016 Landelijke inspiratiedag FMDO FMDO GC De Kriekelaar, Gallaitstraat 86, Brussel
19-11-2016
14u-16u
Meetingpoint III: Naar een gedeelde toekomst MSC Alhan vzw De Studio,
Maarschalk Gerardstraat 4,
2000 Antwerpen
 
20-11-2016
vanaf 12u
Culturele Gala Multi Color België Ten Stuyver,
Stuiverstraat 357, 8400 Oostende
21-11-2016
10u
Ontspanningstherapieën en de bijen: voor vrouwen             Inaya vzw SETM,
Parmastraat 26,
 1060 Sint-Gillis
23-11-2016
14u
Ontspanningstherapieën en de bijen: voor kinderen Inaya vzw SETM,
Parmastraat 26,
1060 Sint-Gillis
25-11-2016 Multiculturele avond Nsanga
 
Dienstencentrum De Garve,
Pannebekestraat 33,
8000 Brugge
26-11-2016
14u-16u
Workshop ‘Natuurlijke verzorgingsproducten zelf maken’ Destiny Ladies Club of Belgium vzw Permeke,
Muizenstraat, zaal Consul,
2060 Antwerpen
 
26-11-2016 Dans voor beginners  Free Style Voz Latina Hof van Watervliet,
Oude Burg 27,
8000 Brugge
30-11-2016 Vorming onderwijsambassadeurs FMDO Lokaal FMDO
K. Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
Elke maandag
17u30-19u30
Gnawa Percussie Matissa vzw
 
Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke maandag
11u-16u
Ontmoeting voor senioren Firefec Bandundu vzw Luikstraat 66,
1090 Vorst
Elke maandag
14u
Arabische les voor vrouwen Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke maandag-
avond en zondag
Muziekrepetities, iedereen welkom. Partage en Couleurs vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke dinsdag
12u-14u30
 
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke dinsdag
20u-22u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke dinsdag en donderdag
17u30-19u30
Cross workshop Matissa vzw
 
Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke woensdag
14u
Ontmoeting met debat Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag (vanaf 26-10) vanaf 15 uur Ontmoetingsactiviteit Bilisso FMDO vzw, bondgenotenstraat 52,1190 Vorst
Elke woensdag
vanaf 17u

 
Mabanji computerlessen
 
Jakoeboe vzw Jakoeboe,
Dekenijstraat 6,
8400 Oostende
Elke woensdag vanaf 17u Voedselbedeling Jakoeboe vzw Jakoeboe,
Dekenijstraat 6,
8400 Oostende
Elke woensdag
vanaf 19u
Gesprekstafels in het Russisch Mir De Boeie,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
Elke woensdag
10u
 
Kookles Almanar vzw Almanar vzw,
Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke woensdag  14u Ontmoetingsactiviteit voor jongeren Dar el ward
D’broej
AJM
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke donderdag
14u-16u
Wekelijkse bijeenkomst Ardaps vzw
Firefec Bandundu vzw
GC Heembeek,
Mutsaard  Frans Vekemansstraat 131
1120  Neder-Over-Heembeek
Elke donderdag
15u-16u
Initiatie Nederlands Ardaps vzw
Firefec Bandundu vzw
GC Heembeek,
Mutsaard  Frans Vekemansstraat 131
1120  Neder-Over-Heembeek
Elke donderdag
10u-12u
Nederlandse voor beginners Firefec Bandundu vzw Bondgenotenstraat 52,
1190 Brussel
elke laatste donderdag van de maand
uur: van 19u tot 20u30
Merhaba praatgroep Merhaba Brussel: meer info via info@merhaba.be of 0487/55 69 38
Elke laatste donderdag van de maand van 18u30-22u00
 
Merhabar, praatcafe voor holebi, transgender, interseks en queer personen uit etnisch culturele minderheden Merhaba Regenbooghuis, kolenmarkt 42 ,1000 Brussel
Elke donderdag en vrijdag 12u Ontmoetings-activiteit voor vrouwen Partage en couleurs FMDO vzw, bondgenotenstraat 52,1000 Brussel
Elke vrijdag
10u-12u30
Naailes Het Meervoud vzw Het Meervoud vzw,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke zaterdag
9u – 12u
Armeense taalles Aragats FMDO Oostende,
Kanunnik Louis Colensstraat 7,
 8400 Oostende
Elke  zaterdag
13u – 16u
Nepalees taalles Nepali Samudaya Oostende FMDO Oostende,
Kanunnik Louis Colensstraat 7,
8400 Oostende
Elke zaterdag
10u–14u
Russische taalles Mir De Boeie,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
Elke zaterdag 17u Ontmoetings-activiteit Assada vzw FMDO, bondgenotenstraat 52,1000 Brussel
Elke zaterdag
12u tot 14u
Beweeg je lichaam
(voor jongeren)
Matissa vzw Metaalstraat 40,
1060 St-Gillis
Elke zaterdag
10u-12u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke zondag 9 u – 12 u Tibetaanse taalles Tibetaans Cultureel Centrum Oostende De Boeie,
Kerkstraat 35,
 8400 Oostende
Elke zondag 10 – 12u Arabische taalles Kolona maan De Boeie ,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
Elke zondag Arabische les An-Nour Jeugdsite Zuidstraat,
8930 Menen
Elke zondag
18u00-20u00
Zwemmen voor vrouwen: zwemlessen + vrij zwemmen Dar el ward
Hadjats Club
Zwembad Neptunium,
Jeruzalemstraat 56,
1030 Schaarbeek
Elke zondag Minivoetbal Assada vzw Van Volxemlaan 391,
1190 Vorst
Elke zondag Tibetaanse lessen voor kinderen Tibetaans Cultureel Centrum Brugge De Ganzenveer,
Ganzenstraat 15,
8000 Brugge
Elke zondag Minivoetbal Assada vzw Van Volxemlaan 391,
1190 Vorst
Elke zondag
16u30-17u30
Russisch koor Interculturele vzw Huis voor Gezondheid en Onderwijs Hof van Watervliet,
Oude Burg 27,
8000 Brugge
Elke dag om 11uur en om 13uur Alternatieve tours door Brussel Viva Brussels Afspraak aan de grote markt, Brussel
Elke weekdag Huiswerkklassen: inschrijving via asbl_déclick@live.be Déclick vzw Vorstsesteenweg 81, 1060 Sint-Gillis
Drie donderdagen per maand
 
Brei-,naai- en knutselmiddag MICV Meer info via uriameki@hotmail.com


 
Copyright © FMDO All rights reserved.
Copyright foto Rumble in da jungle Lucila Guichon.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02/ 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur dan een mail naar johanna@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties,
onze belangenvertegenwoordigers,
& de subsidiegevers
.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FMDO · Bondgenotenstraat 52 · Vorst 1190 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp