Copy
Wat hebben de FMDO-lidverenigingen de voorbije maanden te weeg gebracht in Vlaanderen en Brussel?

Zoek FMDO vzw op facebook en volg het FMDO-nieuws op de voet!

FMDO-nieuws

Hier is nummer 12. Alweer een nieuwsbrief boordevol nieuws over FMDO en haar lidverenigingen. Wat zijn we blij om je als lezer te verwelkomen.
Aarzel niet om meer informatie te vragen of opmerkingen door te sturen!

Afscheid van Ruth

Eind februari hebben we afscheid genomen van onze creatieve collega Ruth! Ze werkte gedurende 1 jaar bij FMDO en zette het project 2 (t)huizen, 1 gids op poten. Samen met de gidsen en de collega’s heeft ze er een prachtig project van gemaakt. Bedankt Ruth!

Sterke vrouwen

Op 23 februari 2013 vond het eindfeest plaats van Sterke Vrouwen!
Vele vrouwen kwamen met hun familie naar De Blomme in Oostende om mee te vieren met  een stuk taart en muziek van Four Times a Lady!

De vrouwen die het voorbije jaar deelnamen aan de vormingen over gezondheid, welzijn, opvoeding of tewerkstelling werden in de bloemetjes gezet met een Oscar!

Train2work

Op 12 februari organiseerden Inaya vzw en Train2Work een namiddag rond werk voor jongeren. De jongeren zochten naar hun verborgen competenties en leerden een eigen cv maken. InBrussel  is een tewerkstellingsdienst en geeft korte intensieve sollicitatietrainingen op maat van jongeren tussen 18 en 25 jaar. Die dag gaven ze uitleg en tips aan de jongeren van Inaya vzw.

Eind maart kregen we het nieuws dat dit project slechts met 6 maanden verlengd zou worden. In deze 6 maanden zullen we de inkanteling van het project bij Tracé Brussel voorbereiden.

Welkom Aaron!

We hebben heuglijk nieuws voor jullie. FMDO-coördinatrice Ivy (en nu ook kersverse mama) en papa Dillip stellen jullie met veel plezier hun zoon Aaron voor! Wie weet kom je Aaron snel eens tegen op een activiteit van één van de FMDO-lidverenigingen. We verwelkomen Ivy terug op 10 mei!

2(t)huizen, 1 gids wordt verdergezet

In de toekomst zal je nog steeds bij FMDO terecht kunnen om beroep te doen op de gidsen. Zin in een geleide wandeling door Kortrijk of Oostende? Een vrijwilliger uit onze achterban leidt je als een echte gids rond in deze steden! Klik hier voor meer informatie.

Moeders zonder grenzen

Het nieuwe project Moeders zonder Grenzen vertrekt vanuit de persoonlijke verhalen van Oostendse vrouwen en leidt hen op tot ambassadeurs over opvoeding en onderwijs. We starten met de workshops 'Verbeeld je verhaal' waarbij we sprookjes, mythes en kinderverhalen van verschillende landen en culturen verzamelen. Deze beelden we dan uit in een collage van foto's en tekeningen. Kom meedoen op woensdagnamiddag 8/05, 15/05, 29/05, 12/6, 19/6 in de lokalen van VormingPlus Oostende. Voor moeders en kinderen vanaf zes jaar!

Work up

Tijani leidt mensen met een migratieachtergrond toe naar werk in Mechelen. Onlangs ging hij zijn ervaring delen met de jongerenambassadeurs van de Vlaamse Jeugdraad. Hij sprak er over de problemen die jonge werklozen met een migratieachtergrond ondervinden bij hun zoektocht naar werk. Het werd een geanimeerde en leerrijke uitwisseling!

Ook in de toekomst kan je bij Tijani terecht wanneer je op zoek bent naar werk en met vragen zit. De complementaire en goede samenwerking met VDAB is één van de sterkste punten van Work Up.

Nieuws van de FMDO-lidverenigingen

Nieuw: Mundoes vzw

Mundoes vzw is een Brugse vereniging die projecten organiseert gericht op cultuur, ontwikkeling en sensibilisatie; met de wereld als werkterrein en met respect voor ieders eigenheid. Momenteel zijn zij vooral actief in Burundi waar zij de voorbije jaren met verschillende Belgische jongeren op bezoek gingen. In België organiseren zij fotoreportages en workshops rond de milleniumdoelstellingen.

Nieuw: Timoun yo se espwa Ayiti

"Timoun yo se espwa Ayiti" of "Kinderen zijn de hoop van Haïti" is een enthousiaste vereniging uit Kortrijk. Yolande Depoorter en Ingrid Coppens richtten deze organisatie op ter ondersteuning van het weeshuis Osjosma en het schoolproject in de sloppenwijk Cité Soleil in Haïti.

Nieuw: CAAJE

CAAJE is een Togolese vereniging uit Kortrijk die de Togolese cultuur verder wilt verspreiden door typisch Togolese culturele activiteiten te organiseren. Zij organiseerden hun eerste activiteit op 20 april in Kortrijk naar aanleiding van de 53ste verjaardag van de Togolese onafhankelijkheid.

Intercultureel vrouwenfeest

In het kader van het project ‘Zoals Antwerpen ons nooit zag’ organiseerden we op 16 februari een intercultureel vrouwenfeest. De deelnemers konden een hele middag gezellig kennismaken met elkaar en tal van leuke  workshops volgen. Zo kon je o.a. manden leren haken, kruidenzeep en zalfjes maken, juweeltjes maken en hennaschilderen. Tussendoor kon er geproefd worden van lekkere wereldse hapjes en drankjes.

Samen oud worden in Brussel

De senioren van Ardaps vzw en FIREFEC Bandundu organiseren infosessies rond het thema gezondheid en ouder worden. Afgelopen donderdag organiseerden ze samen met de Vlaamse Liga tegen Kanker een infosessie over borstkanker. Op het programma staan ook nog een infosessie over o.a. Alzheimer & baarmoederhalskanker. Wil je meer info? Mail naar ardaps.project@gmail.com

Filmvoorstelling VOZ vzw

Vorige maand konden we in Leuven genieten van een film die de leden van VOZ vzw hebben gemaakt om hun interculturele muziek en het interculturele leven in Leuven te tonen. Espace Awélé in Kessel-lo liep goed vol en het werd een gezellige avond met veel sfeer en wereldse muziek!

Feest van de Soedanese vrouw

De vereniging ‘De Verenigde Vrouwen van Soedan’ vierde op 9 maart de Internationale Vrouwendag met een groot feest in Berchem. De hele dag door kon je genieten van folklore, henna, Soedanese koffie, kinderanimatie en uiteraard een lekkere traditionele Soedanese maaltijd. ’s Avonds konden de genodigden genieten van een spectaculair optreden van de Soedanese zanger Mohammed Abdelrahman.

Assepoester in Zellik

Dit authentieke sprookje werd door de vereniging Partage en Couleurs in een hip-hop jasje gestoken. Op 20 april kon je naar hun voorstelling gaan kijken in Zellik. Verschillende hip-hopdansers van Partage en Couleurs, zoals Soldiers of peace en de Loly girls, gaven het beste van henzelf. Een zeer mooi spektakel met een mix van hip-hop, tekst, muziek en Afrikaanse dans.

ATACT: From Slave Trade to Fair Trade

Met het project ATACT: From Slave Trade to Fair Trade wil de vereniging SUDISOBE vzw stilstaan bij de hedendaagse gevolgen van de slavernij in Suriname. Ze hebben daarbij aandacht voor het positieve, de wisselwerking tussen verschillende culturen en het respect voor ieders eigenheid in deze maatschappij. De bedoeling is om steeds samen te komen met artiesten uit verschillende continenten en daarbij te focussen op één of meerdere landen. Er wordt ook steeds gezorgd voor een gezonde vegetarische maaltijd. De volgende activiteit gaat door op 4 mei. Wees erbij!

In gesprek met de adviesraden in Leuven

Heel wat Leuvense zelforganisaties namen deel aan de ontmoetingsavond die werd georganiseerd in het kader van het Changemakersproject in Vlaams-Brabant. De lidverenigingen gingen er in gesprek met vertegenwoordigers van de culturele adviesraden. De speeddate was een leuke methode en er hing enorm veel energie en enthousiasme in de zaal. Wordt vervolgd!

Afghaanse dag

Op 9 februari vond de eerste grote activiteit van Mama Oostende plaats in parochiezaal “De Kreeke”. Het werd een leuke middag met een gevarieerd programma. We kregen een inleiding over Afghanistan, een modeshow met traditionele klederdracht uit de verschillende regio’s en een voorstelling van een typische huwelijksceremonie. Uiteraard werd er nog gedanst en lekker gegeten!

Onze toekomst

Net zoals vorig jaar organiseert FMDO ook dit jaar in samenwerking met de Brusselwerking van het Minderhedenforum en enkele andere federaties het project Onze toekomst. Als je graag werkt rond onderwijs, actief burgerschap of samenleven in diversiteit in Brussel, laat dan zeker iets weten aan je contactpersoon bij FMDO.

Filmvoorstelling De Roma

Tijdens de paasvakantie stonden er heel wat films voor de allerkleinsten op het programma bij De Roma. FMDO trakteerde z’n leden en hun kinderen op één van deze films: Sammy’s avonturen: De Geheime doorgang. Terwijl de moeders samen bijpraatten en activiteiten planden in de mooie cafetaria, genoten de kleintjes van de avonturen van Sammy, een schattig zeeschildpadje.

Nieuw: MICV

MICV is een multiculturele Schaarbeekse vereniging. Zij willen de sociale cohesie in hun wijk versterken. Zij richten zich tot mensen van alle culturen en sociale klassen.

In april ging deze multiculturele groep vrouwen op uitstap naar Parijs!

Geslaagde eerste activiteit

Het team van "Timoun yo se espwa Ayiti" nodigde iedereen uit op 20 april voor Haïtiaanse tapas en tropische cocktails. Het was de eerste keer dat deze vereniging een feest organiseerde, maar aan de opkomst en de organisatie was dit absoluut niet te merken!

Nieuw: Timlilit

Timlilit is een vereniging uit Schaarbeek die activiteiten organiseert ter promotie van de Berberse cultuur. Ze hebben daarbij extra aandacht voor de gebruiken voor de Amazigh van Algerije. Dit jaar organiseerden ze al het Berbers nieuwjaar en vorige maand nodigden ze ook al een Berberse zanger uit.

Een arabische dag voor jong en oud

Was je erbij op de Arabische dag van het oma-project van Witte Rozen? De oma’s leerden samen met de kinderen meer over de Arabische cultuur. Er werden verschillende creatieve workshops georganiseerd rond sprookjes, muziek & dans, en spel. Ondertussen konden de ouders van een glas Marokkaanse thee genieten en de tijdelijke tentoonstelling van kunstenares Estelle Bodart bezichtigen.

Congolese avond

Op 30 maart 2013 konden Bruggelingen aanschuiven aan het buffet van vzw Nyota in het Meersenhuis.
Deelnemers konden genieten van lekkere Congolese specialiteiten en een dansspektakel.
De opbrengst van deze avond ging naar het scholenproject dat vzw Nyota ondersteunt in Inongo, Congo.

Herat België viert Perzisch Nieuwjaar!

De vereniging in Oostende zette het nieuwe Perzische Nieuwjaar alvast goed in! Iedereen was uitgenodigd om zaterdag 21 maart met hen mee te vieren.
Het werd een leuke avond met veel dans en lekker eten.
Het bestuur van Herat België zag dat het goed was!

Dag van de kindsoldaat

Matissa organiseerde een groots evenement om de kindsoldaten onder de aandacht te brengen. Verschillende verenigingen namen deel aan dit evenement. De jongeren bereidden een muzikaal spektakel voor en een informatieve film van Amnesty International werd getoond. De gasten namen actief deel aan deze interculturele uitwisseling en genoten ook van lekkere hapjes.

Hoog bezoek in Brugge

Op 21 januari bracht de wereldfietser Saurab Dahal uit Nepal een bezoek aan Brugge.
De vereniging Everest Nepali Society verwelkomde de fietser in hun stad met een Nepalese receptie.
Saurab Dahal startte in 2002 een fietstocht door de hele wereld. De voorbije tien jaar fietstte hij doorheen 55 landen.

Nieuwe activiteiten bij Almanar

Er zijn maar liefst 3 nieuwe maandelijkse activiteiten bij Almanar. Zo is er elke donderdagvoormiddag een babbeltafel waar op een informele manier Nederlands geleerd en geoefend wordt. Eén maandag per maand is er een workshop vrije media. Daarbij snijden de vrouwen thema's aan waarover ze in groep en onder begeleiding van een psycholoog praten. Een andere maandag is er ook een gezondheidsochtend die wordt begeleid door een apothekeres en een psychologe. En vergeet ook zeker niet de maandelijkse vorming in het kader van het Impulsproject tegen discriminatie.

Bezoek aan het stadhuis in Oostende

Op 29 april staat een bezoek aan het stadhuis van Oostende gepland om van dichtbij te zien wat participatie op het niveau van de stad inhoudt. Na een korte rondleiding worden we voor even burgemeester en schepenen, en organiseren we onze eigen vergadering in de raadzaal!


Kinderuniversiteit Antwerpen

Op 3 maart trok FMDO samen met een 30-tal Antwerpse leden naar de Kinderuniversiteit voor een leerrijke en avontuurlijke dag.

De Universiteit Antwerpen werd die dag immers omgetoverd tot een paradijs voor alle nieuwsgierige kinderen. Er waren verschillende workshops en experimenten op kindermaat en je kon les gaan volgen bij een echte professor.

In de kijker

Het project ‘in de kijker’ is het resultaat van het gesprek dat we vorig jaar aangingen met Minister Grouwels over de nood aan meer zichtbaarheid van zelforganisaties in Brussel. Met dit project willen de deelnemende verenigingen het werk van zelforganisaties in de kijker zetten, ook over de grenzen van de eigen sector heen.

Een stap vooruit met het netwerk

Feza vzw startte vorig jaar een voorportaalproject dat gesteund wordt door de VGC. In dit project werken ze samen met Aksent vzw, Groep Intro, Constant vzw, Huis Biloba en FMDO. Het doel van dit project is instrumenten en methodieken te ontwikkelen om de achterban van Feza toe te leiden naar reguliere diensten.


Like ons dan op facebook!

Klik hier!

Enkele subsidieoproepen

Samen leren koken en recepten uitwisselen met buren,  vluchtelingen uit een centrum voor asielzoekers thuis ontvangen voor een multicultureel etentje en nog veel meer: eten kan een middel zijn om de sociale cohesie te verbeteren. Fonds Delhaize Group heeft hiervoor een projectoproep. De deadline is 23/05/2013. Meer info vind je bij je FMDO-contactpersoon of op de website van de KBS.
 
Verenigingen die in het Brusselse gewest werken met kinderen in kansarmoede kunnen een creatief project indienen bij de Stichting Stichting Paul, Suzanne, Renée Lippens. De deadline hiervoor is 29/05/2013. Meer info vind je bij je FMDO-contactpersoon of op de website van de KBS.
 
Verenigingen uit Kortrijk die een noord-zuid project ondersteunen kunnen hiervoor subsidies aanvragen bij de stad Kortrijk. De deadline hiervoor is 1 juli. Aanvraagformulieren vind je op de website van de stad Kortrijk of bij je FMDO-contactpersoon. Op 27 april wordt er een infonamiddag hiervoor georganiseerd in Café Congo – Veldstraat 158 – Kortrijk.
datum activiteit vereniging locatie
24-04-2013 Cultureel optreden Witte Rozen vzw OC De Blomme, Oostende
25-04-2013 Kennismakingsworkshop Feza vzw
Groep Intro
Groep Intro
25-04-2013
02-05-2013
16-05-2013
Praatgroep over ouderschap Feza vzw
Flora
Huis van de vrouw in Schaarbeek
Feza vzw
25-04-2013 Orientaals praatcafé Merhaba vzw Regenbooghuis
Kolenmarkt 42
1000 Brussel
26-04-2013 Kennismaking met Oost-Kasai: voorstelling en maaltijd Nsanga De Garve, Pannebekestraat 33, 8000 Sint-Jozef
Vanaf 20u00
27-04-2013 infonamiddag noord-zuid subsidies Stad Kortrijk i.s.m. FMDO en FZO-VL Café Congo,
Veldstraat 158
 8500 Kortrijk
Vanaf 14u00
27-04-2013 Uitwisseling Anderlecht buurtfeest Matissa Anderlecht
27-04-2013 Intergenerationele rommelmarkt (benefiet) in het kader van Carrefour des générations Het Meervoud
 
Bloemkwekersstraat
SAB
05-04-2013 tot 28-04-2013 Smaakavonden Club Vrienden van Congo Bissegemsestraat 16 8501 Heule
28-04-2013 Theater in de Bozar Almanar Bozar
Brussel
29-04-2013
13-05-2013
27-05-2013
03-06-2013
17-06-2013
Vorming gezondheid, welzijn en cultuur Huis Biloba
Feza vzw
Huis Biloba
Schaarbeek
29-04-2013 Discriminatie deel III Almanar Vlaams Gemeenschapscentrum Ten Weyngaert
30-04-2013
07-05-2013
praatgroep Huis Biloba
Feza vzw
Huis Biloba
01-05-2013 Deelname Belgium’s got talent Matissa /
01-05-2013 Deelname aan feest in Fortstraat Inaya Sint-Gillis
03-05-2013 Bezoek aan de Koninklijke serres Almanar Brussel
04-05-2013 Vlaams-Kameroenees cultuurfestival CDC O.C. De Neerbeek, Vlaswaagplein
8501 Bissegem
Vanaf 17u30
04-05-2013 2de open algemene vergadering Club Kabyé en Belgique FMDO vzw
Bondgenotenstraat 52, 1190 Vorst
Vanaf 15u00
04-05-2013 Oma-project: pick-nick Witte Rozen vzw, FMDO, CM, SDV, Horizon Educatief Duin en Zee
Oostende
04-05-2013 ATACT: focus op Sierra Leone en Guinée Bissau) SUDISOBE vzw Zaal Den Aalmoezenier, Antwerpen
05-05-2013 Profundo: interreligieuze wandeling Stad Oostende, FMDOFZO-VL, KMS Oostende
08-05-2013
15-05-2013
29-05-2013
12-06-2013
19-06-2013
Verbeeld je eigen verhaal! Moeders zonder Grenzen, FMDO VormingPlus Oostende
Jozef II straat 4
8400 Oostende
13u30-16u30
08-05-2013 Europa in je buurt FMDO Antwerpen
Park Spoor Noord
08-05-2013 Uitwisseling in Montpellier Matissa Montpellier
08-05-2013 Moedertjes feest Dar el ward Gallaitstraat 70,
Schaarbeek
10-05-2013 Infoavond Yaakaaré Yaakaaré Brugge
11-05-2013 Festival van de Berberse lente Huis van Amazigh Spiegelstraat 7
Brussel
12-05-2013 Herdenking Marokkaanse oudstrijders te Gembloux ACVMB Begraafplaats Gembloux
12-05-2013 Bezoek en herdenking Inaya Gembloux
12-05-2013 Infostand Dar el ward Zaal Lumen      Boondaalstraat 28
1050 Elsene
15-05-2013 Uitstap naar Paira Daiza Almanar Paira Daiza
16-05-2013
 
Infosessies over Alzheimer Ardaps
FIREFEC Bandundu
 
Vlaams Gemeenschapscentrum Heembeek Mutsaard,
Neder-over-Heembeek
17-05-2013 FMDO-Quiz in West-Vlaanderen FMDO El Mar,
Pastoor Pypestraat 3, 8400 Oostende
Vanaf 19u00
17-05-2013 West-Vlaamse ledendag FMDO El Mar Oostende
18-05-2013 Sensibilisering over partnerdorpen in Marokko Dar el ward Auditorium 2000
Brussels expo
20-05-2013 Optreden op de Sfinksenfeesten Teda Kortrijk
21-05-2013
28-05-2013
04-06-2013
11-06-2013
Training allochtone vrouwelijke bestuursleden net-werken Eurabe United Vorming Plus MZW wandelweg 11
 8500 Kortrijk
23-05-2013 Senegalese kookworkshop met Groep Intro Yaakaare Hof van Watervliet
Oude Burg 2
8000 Brugge
23-05-2013 Uitstap naar kunstenfestival Feza vzw Kunstenfestival
Vertrek te Feza
23-05-2013 Infosessie over baarmoederhalskanker Ardaps
FIREFEC Bandundu
Vlaamse Liga tegen kanker
 
Vlaams Gemeenschapscentrum Heembeek Mutsaard,
Neder-over-Heembeek
23-05-2013 Tornooi van de eenheid Kameroenees Huis /
25-05-2013 Bijdrage aan Visueel festival Het Meervoud Kerkplein naast Vlaams Gemeeneschapscentrum De kroon
SAB
26-05-2013 Lentefeest Matissa
Inaya
St-Gillis
26-05-2013 20km van Brussel met personen met een beperking Matissa Brussel
26-05-2013 Toneelstuk Made in belgium Inaya Sint-Gillis
30-05-2013 Culturele uitstap Feza vzw
Groep Intro
Voglerstraat 38,
Schaarbeek
31-05-2013 Een avond met Nsanga Nsanga De Garve, Pannebekestraat 33, 8000 Sint-Jozef
Vanaf 20u00
31-05-2013 Gala-avond ten voordele van kankerpatëntjes Dar el ward Moderne schoolstraat 9,
Anderlecht
01-06-2013 Armoede is kleurloos Kinu Konga Batui Zaal Astrid, Oostende
01-06-2013 ATACT: lezing: 150 jaar afschaffing slavernij SUDISOBE vzw Zaal den Aalmoezenier, Antwerpen
01-06-2013 Percussie en spektakel Matissa
Dream vzw
Koninklijk circus
05-06-2013 Activiteit FMDO-Brussel FMDO Ten Weyngaert
Bondgenotenstraat 54, 1190 Vorst
06-06-2013 Uitstap naar Oostende Ardaps
FIREFEC Bandundu
 
Oostende
08-06-2013 Diner en ontmoetingsmoment met verenigingen met als onderwerp het samenleven MICV Sint-Joost-Ten-Node
09-06-2013 Ubhouli, Nepalees cultureel feest van de Kirat United Kirat Society Zaal Sint-Jacob
Jan Boninstraat 20
 8000 Brugge
Vanaf 17u00
15-06-2013 Dans en theater Teda Sintmaartensplein 15 Moorsele
Vanaf 17u
21-06-2013 Eindfeest Het meervoud Zaal Vacambert
Kerkstraat 77                    
SAB
12 uur
22-06-2013 Vorming ‘Vrouwenbesnijdenis’ Destiny Ladies Club Belgium vzw, FMDO, GAMS Zaal Permeke, Antwerpen
(gesloten bijeenkomst)
28-06-2013 Toneelvoorstelling door kinderen van Sint-Jozef Nsanga De Garve Pannebekestraat 33 8000 Sint-Jozef
Vanaf 20u00
29-06-2013 Oriëntaalse avond Eurabe United Statiestraat 78
 9870 Zulte
vanaf 16u30
29-06-2013
30-06-2013
Brassa Day SUDISOBE vzw Park Spoor Noord, Antwerpen
29-06-2013 Urban Street dance event Matissa St-Gillis
06-07-2013 Culinair avondfeest Jades,
Cercle Félix Moumié
Nog niet bekend
07-07-2013
14-07-2013
Europese uitwisseling Matissa Rijsel
20-07-2013 Jongerenconcert Franatam Gheudestraat Anderlecht
Maandagvoormiddag Workshop: vrije media of gezondheidsochtend Almanar vzw FMDO vzw
Bondgenotenstraat 52
1090 Vorst
Elke woensdagvoormiddag Kookles: Internationale keuken Almanar vzw FMDO vzw,
Bondgenotenstraat 52
1090 Vorst
Elke donderdagnamiddag Ontmoeting van Congolese senioren Ardaps vzw en Firefec vzw Vlaams Gemeenschapscentrum Heembeek Mutsaard Neder-over-Heembeek
Elke zaterdag vanaf januari Percussieworkshop voor mensen met een handicap Matissa vzw Denemarkstraat 40, 1060 St-Gillis
Elke maandagnamiddag Inleiding tot het Arabisch Hadjats Club & Dar el Ward Vlaams Gemeenschapscentrum Platoo
Elke woensdagnamiddag Leren debatteren Hadjats Club & Dar el ward Vlaams Gemeenschapscentrum Platoo
zaterdag en zondag Cursussen tamazight Hiwar vzw Bondgenotenstraat 52 – 1190 Vorst

Dit is een onvolledige lijst. Niet alle activiteiten van de lidverenigingen zijn in deze lijst opgenomen.
Aarzel niet meer informatie te vragen
Copyright © FMDO All rights reserved.
Bondgenotenstraat 52
1190 Vorst
02/ 344 69 92

Feedback welkom:
johanna@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen
onze partnerorganisaties
onze belangenvertegenwoordigers
& onze subsidiegevers.