Se denne mail i en browser
Videncenter for Folkeoplysning
Nyhedsbrev 32
August 2016

Aftenskolerne understøtter mental sundhed


Foto: Colourbox


Aftenskolernes tilbud spiller positivt sammen med deltagernes trivsel, viser en ny rapport fra Videncenter for Folkeoplysning. Kursisterne bliver glade af at gå i aftenskole, og deltagelsen understøtter deres mentale sundhed. Respondenter mener også, at aftenskolerne generelt kan bidrage til fremme af livskvalitet.

Læs artiklen

Bred opbakning til aftenskolerne. Men er de åbne nok?


Foto: Thomas Søndergaard


Blandt aftensskolernes kursister, undervisere og bestyrelsesmedlemmer og blandt borgerne generelt er der bred enighed om at aftenskolerne er et rummeligt og samfundsmæssigt vigtigt tilbud. Der er mere uenighed om, hvorvidt skolerne øger borgernes samfundsengagement og er åbne for alle. Det viser en ny rapport fra Videncenter for Folkeoplysning.

Læs artiklen

Download ny rapport om aftenskolerne


Du kan nu downloade Videncenter for Folkeoplysnings rapport 'Mental sundhed og øget trivsel - Aftenskolernes betydning for borgere i Aalborg kommune'. 

Find rapporten i Vifos vidensbank

Kommentar: Aftenskolen skal i skyen


Foto: Colourbox


Lad os sætte folkeoplysningen fri og flytte den op i skyen, skriver AOF Danmarks digitale chef, Daniel Akselsen, i denne kommentar. Aftenskoleområdet kan gå en spændende tid i møde, hvis det formår at skabe udvikling og innovation, hvor det ikke er et formål i sig selv at modtage kommunale tilskud.

Læs kommentaren

Frivillig Fredag 2016 ser på veje til deltagelse
Frivillighedens potentiale til at skabe et samfund, hvor alle deltager og har noget at bidrage med, er i fokus på årets Frivillig Fredag, der finder sted landet over fredag den 30. september.

Læs mere

Oplæg fra Vifokonference nu tilgængelige som video 
Lyd- og videofiler fra en række sessioner på Vifo og Idans dobbeltkonference ’Folkeoplysning i forandring II’ og ’Idrættens største udfordringer V’ er nu tilgængelige. 

Læs mere

 

 Følg Vifo på:
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Share
Forward
Videncenter for Folkeoplysning 2016