Se denne mail i en browser
Idrættens Analyseinstitut
Nyhedsbrev nr. 61, april 2014
Velkommen til Idrættens Analyseinstituts nye nyhedsbrev. Idan har skiftet nyhedsbrevsformat, og fremover vil Idans nyhedsbrev udkomme i dette format.

Danskerne bruger mest på motionsrejser og medlemskaber

 

Foto: Doittennis/Flickr


Danskerne bruger efter eget udsagn i gennemsnit små 6.000 kroner på idræt om året, viser tal fra Idan. Forbruget varierer efter uddannelse og indkomst, og så er især mænd tossede med udstyr.

Rejser med idræts- eller motionsindhold fulgt af medlemsskaber, tøj/sko og andet idrætsudstyr er de tunge udgiftsposter, når danskerne åbner pungen og bruger penge på idræt.

I gennemsnit brugte alle voksne danskere 5.560 kr. i 2011 på idræt, mens børnene havde et forbrug på i alt 5.800 kr. (inklusive forældrenes bidrag). På nær spil på sport, medieforbrug og deltagergebyrer stikker børns overordnede forbrugsmønster ikke meget ud i forhold til de voksne (se figur).


Tallene fremgår af et notat udarbejdet af Idrættens Analyseinstitut om danskernes forbrug af penge på idræt. Notatet bygger på undersøgelsen ’Danskernes sports- og motionsvaner 2011’. Her blev et repræsentativt udsnit af befolkningen ud over at beskrive deres idrætsvaner bedt om at angive, hvor mange penge de bruger om året på idrætsrelaterede udgifter.

Læs hele artiklen

Hemmeligheden bag internationale sportslige resultater

 

Kamilla Rytter Juhl. Foto: Das Büro for Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.


Et nyt notat fra Idrættens Analyseinstitut beskriver de faktorer, som har afgørende betydning for nationers kamp om internationale medaljer.

Hvad gør nationer konkurrencedygtige i international eliteidræt? Spørgsmålet har været omdrejningspunktet i forskningsprojektet SPLISS, der gennem de sidste to år har afdækket, hvilke faktorer der bestemmer succes og fiasko i det globale kapløb om medaljer.

Et nyt Idan-notat formidler de foreløbige resultater fra forskningsprojektet, der blev fremlagt på en konference i Antwerpen tilbage i november 2013.

Overordnet set viser de foreløbige resultater af projektet, at ressourcer og forvaltningen af dem er det mest afgørende, hvis nationer ønsker at skabe topresultater ved de olympiske lege eller internationale slutrunder.

Læs hele artiklen

Idans nye logo

 

Velkommen til det nye idan.dk


Idans hjemmeside har fået et nyt og mere moderne design med en række nye funktioner og bedre tilpasning til smartphones og tablets.

Læs artiklen


Foto: Nnchenga/Flickr
 

Kulturministeriet klar med idrætsudredning
 

Kulturministeriet har offentliggjort en analyse af idrættens økonomi og struktur som led i udredningen af dansk idræt.
.
Læs artiklen
Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Idrættens Analyseinstitut 2014