Se denne mail i en browser
Idrættens Analyseinstitut
Nyhedsbrev nr. 65, juni 2014

 

De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet


Foto: Arctic Warrior/Flickr


Foreningernes fælleskab og de kommercielle idrætstilbuds fleksibilitet bliver ofte stillet op som hinandens modsætninger. Men mange danskere vil gerne kombinere fleksibilitet og fællesskab eller have mere rutine ind i den individuelle idrætsudfoldelse.

Det er en udbredt opfattelse, at fremstormende individuelle motionsformer som løb og fitness står i modsætning til de sociale fællesskaber, der traditionelt har præget den danske foreningsidræt. Betyder udviklingen, at sport og motion er ved at miste sin rolle som en væsentlig bidragyder af social kapital?

Svaret er nej, hvis man spørger de idrætsaktive selv. Når voksenbefolkningen (16 år+) bliver spurgt om dens holdning til at dyrke idræt alene eller i fælleskab, erklærer et stort flertal sig enig i, at venskaber/social kontakt betyder meget i forbindelse med deltagelse i sport eller motion. Interessant nok står ønsket om stor fleksibilitet i tilrettelæggelsen af træningen dog over behovet for sociale relationer hos mange voksne.
.
Læs artiklen
 

Står myterne om foreningsidrættens sociale kvaliteter for en nærmere prøve?

 

Foto: Colourbox


Analyse: Der er brug for at gøre op med flere myter om foreningslivets samfundsværdi, hvis vi vil forstå foreningsidrættens reelle kvaliteter og foretage klarere politiske prioriteringer på idrætsområdet, skriver Karsten Østerlund fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet på baggrund af forskning i foreningers sociale og demokratiske betydning.

Læs analysen

Mød Idan og Vifo på Folkemødet


Idrættens Analyseinstitut er medvært for to aktuelle idrætspolitiske debatter under Folkemødet på Bornholm. Vifo vil også være til stede på årets store politiske festival.

Læs artiklen

Tvivlsomme positive VM-effekter i Sydafrika


Det hævdes typisk, at store idrætsbegivenheder som OL eller VM i fodbold er økonomiske guldæg for værtsnationen. Ved VM i Sydafrika i 2010 kostede det imidlertid op mod 13.000 dollar pr. VM-turist at afholde mesterskabet, viser nyt studie.

Læs artiklen

Play the Game lancerer artikelrække om VM


Det forestående VM i fodbold i Brasilien er omdrejningspunktet for en artikelrække på Play the Game, der retter blikket mod bl.a. det politiske spil og en række af både værtslandet Brasilien og fodboldforbundet FIFA’s udfordringer og ømme punkter.

Læs artiklen

Fokus på bevæggrunde for bevægelse


Tics, træning og tango
Af Susanne Ravn og Jørn Hansen (red.)


Anmeldelse: Antologien ’Tics, træning og tango’ har et ambitiøst mål om at udfordre de gængse tilgange til at få danskerne til at bevæge sig mere. Det sker gennem bidrag, der sætter bevægelse i perspektiv med udgangspunkt i både pædagogiske, sociologiske, historiske og filosofiske tilgange.

Læs anmeldelsen
Share
Tweet
Share
Forward
Idrættens Analyseinstitut 2014