Copy
Dévoilée Nieuwsbrief, newslettre, Newsletter
Bellydancing, Tribal, Wings, Tipps&Tricks
Het international bellydance festival is achter de rug.
Voor diegenen die het nog niet weten: er zijn prachtige foto’s te vinden op
www.bellydancefestival.nl en…nog steeds komen er nieuwe foto’s bij.
Je kunt hier ook een DVD bestellen, die kost 20 euro excl verzendkosten.
Ik ben erg dankbaar dat ik deze DVD’s met de professionele opnames van Benjamin, Thorsten en de prachtige foto’s van Roel en Math voor al onze PR mocht gebruiken. Dat is een echte meevaller in deze tijden. Dank jullie wel!
Dat voorrecht geldt overigens voor iedereen die opgenomen is geworden. Je mag je opname (foto of film) gebruiken op je facebook en je website (graag naamsvermelding!)
Ik zal er alles aan doen om deze service, ook het volgende jaar weer mogelijk te maken!
 
Op het festival heb ik jullie een geheimpje verklapt: Luna Llena was inmiddels 4 maanden zwanger. Maar wat jullie niet wisten: haar partner Chadia was op dat moment ook al 2 maandjes zwanger. Maar dat geheimpje mocht ik nog niet verklappen, maar nu wel. Dus bij deze.
 
Volgend jaar hebben we het festival een maandje later gepland om alle letterlijke en figuurlijke uitglijders veroorzaakt  door de sneeuw dit jaar, te voorkomen (zie agenda).
Inspirerend dat jullie met plezier zo’n barre reistocht hebben getrotseerd om naar het festival te komen! Dat motiveert ons extra om nog meer ons best te doen om verrassende en originele kwaliteitsbuikdans te laten zien.
 
Nog ander nieuws: op vrijdagavond 27-9-2013 wordt, ook in het Cultuurhuis Heerlen, 1001 Bellynights georganiseerd. Dit is zoals jullie weten een danceparty met leuke, swingende muziek waar iedereen welkom is. Maar nieuw is dat er eenmalig, op veler verzoek, een 2e hands buikdanskostuumsmarkt georganiseerd wordt.
Dus als je iemand een plezier wil doen met je kostuum dat al jaren in je kast hangt of als jezelf op zoek wil gaan naar een betaalbaar en leuk kostuum: meld je dan bij Samirah. (zie agenda)
 
Ik kan het niet laten om te filosoferen over het woord: “verleiden”. Dit wordt vaak  geassocieerd met buikdans.
Is het jullie al eens opgevallen dat hierin het  woord “leiden”, zit?
Maar de meeste van ons stellen alles in het werk om juist niet te verleiden en dus niet te leiden.
En dat is jammer. Met leiden bedoel ik dan niet het leiden zoals mannen dat doen.
Want ik denk dat we onszelf als vrouw, flink te kort doen, als we in onze emancipatie doorschieten en als we ons daardoor op een mannelijke manier gaan gedragen.
We kunnen beter leiden. Lees maar eens het artikel van Gijsbert, expert m.b.t. de oceaansoep.
We kunnen de aandacht van ons publiek leiden naar de essentie van het buikdans:  de schoonheid, het samenbindende, de liefde, de zorg voor elkaar en voor onze aarde.…
Er is niet voor niets altijd zoveel gedoe over buikdans.
Want ons vrouwelijk leiden is veel sterker dan welk ander leiden ook (tenminste als je het op de juiste manier gebruikt). We zijn ons helaas niet voldoende bewust van deze kracht in onszelf.
Tegenwoordig is er alleen maar aandacht voor de economie. We worden verleid tot ieder jaar een nieuwe telefoon, nieuwe kleding, nutteloze producten, ten koste van een heleboel…kinderarbeid, uitbuiting, plofkippen en ga zo maar door. Het hoogtepunt van heel wat mensen is een dagje shoppen op de woonboulevard. Is dat echt wat we willen? Of denken we dat we dat willen door de macht van verleiding?
De marketingstrategieën gaan veel verder dan de meeste van ons voor mogelijk houden. Laten we ons hiertegen wapenen. We mogen de essentie van het leven niet uit het oog verliezen.
Ik  koop pas een telefoon als die van mij kapot is. Als ik kleren koop, ga ik voor kwaliteit en niet voor de prijs en zo heb ik mooie kleren die lekker zitten en heel wat jaren meegaan. Een leuk bijkomende voordeel: ik houd zo heel veel tijd uit voor andere leuke dingen zoals buikdans.
Mijn droom is dat de economie er voor ons is, i.p.v. omgekeerd. Dat wij, vrouwen, de juiste stempel op de economie drukken.  Als we met z’n allen minder kopen, hoeven we minder te werken en hebben we tijd om mooie dingen te creëren. Dingen die ons werkelijk gelukkig maken, zoals het buikdansen dat doet: zowel voor jezelf als voor een ander.
Zo creëren we een veel mooiere wereld.
En daarom nodig ik jullie uit, om samen met mij, mee te doen aan een massaal verleiden: consuminderen i.p.v. consumeren en dansend ons leven te vieren.
Op  naar een betere wereld, met oprechte aandacht voor onszelf op de eerste plaats, en daardoor voor de wereld?
 
Ik wens jullie veel leesplezier!
Yamila
Ps: Heeft iemand een zwarte bolero of een bril gevonden tijdens het festival? Neem dan contact op met 06-54917136

Reactie van een vrijwilliger

Mijn naam is José Theunissen. Ik heb op zondag meegeholpen als vrijwilliger bij het International bellydance festival.
Dat was een hele ervaring.

Ik heb altijd gedacht dat buikdansen voor slanke dames was, maar dat blijkt niet zo.
Zowel slanke als vollere dames deden mee.

Wat ik helemaal geweldig vond, was die jongeman die meedeed (red: Matyas).
Ik vond de avondshow mooi, vooral die jonge man heeft veel indruk op mij gemaakt.
De dames deden het ook geweldig.

Eigenlijk waren al die optredens waren gewoon super.
Ik hoop dat ik het volgend jaar er ook weer bij mag zijn.

Toeval bestaat niet!

In het begin van 2011 was ik op zoek naar een mogelijkheid om plastic afval uit de Maas te vissen. Ik kende al elke historische sleepboot die in Nederland te koop stond, maar veel geld om er zo een te kopen had ik niet. Tijdens mijn zoektocht verzeilde ik in de omgeving van Eijsden en daar zag ik de gedroomde boot en ook nog op de gedroomde plek. De Blauwe Reiger was de naam van het schip, dus op internet gezocht en na heel veel blauwe reigers ineens een foto van het schip en een link naar iets met “bellydance”. Gebeld en met een mevrouw met een exotisch klinkende naam een afspraak gemaakt.
Wie ontvingen mij op het schip: Hergat! en natuurlijk Yamila. Wat was daar bijzonder aan? Hergat was jaren geleden leerkracht op de basisschool van mijn zoon en ik kende Hergat daarvan natuurlijk goed. Nadat ik ook Yamila had leren kennen en haar had verteld waar ik mee bezig was, klikte het aan alle kanten. Natuurlijk mocht ik hun schip gebruiken voor het onderzoek naar de aanwezigheid van zwerfafval in de Maas.

Kan je je een eigenaar van een mooi schip voorstellen die het geen enkel probleem vindt dat er gaten in de romp geboord worden! Dankzij de betrokkenheid van Hergat en Yamila hebben we voor het eerst ter wereld metingen gedaan naar de rol van de rivier in de vervuiling van de zee.
Wat vind ik nu zo bijzonder… ? Natuurlijk dat ik Hergat na al die jaren weer ontmoette en dat hij en Yamila geen enkele terughoudendheid hadden om de Blauwe Reiger ter beschikking van het onderzoek te stellen. Maar nog veel meer de relatie met buikdansen.

Er is niets zo vrouwelijk als buikdansen. Als je er iets verder over nadenkt vertegenwoordigt de oceaan ook het vrouwelijke aspect van de wereldbol waarop we leven. De oceaan is de oorsprong van het leven en de kern van alle levenbrengende kringlopen op de aarde. De aarde is alleen maar leefbaar dankzij de regulerende werking van de oceanen. En die zijn we aan het belasten op elke manier die je maar kan bedenken. Overbevissing, verzuring en ook met vervuiling door plastic rommel. Vissen en schildpadden verstikken en gifstoffen komen via  hele kleine plastic stukjes in de voedselketen terecht.

Plastic soep begint bij het achteloos laten vallen van een snoepwikkel of een frisdrankfles. Als je dat eenmaal snapt, dan zie je het ook. Door regenbuien en via kleine slootjes en beekjes wordt het naar de rivieren verplaatst en uiteindelijk in zee geloosd. Daar blijven plastic producten tientallen tot honderden jaren een bedreiging voor dieren en ecosystemen.
Er moet natuurlijk iets aan worden gedaan, inzamelen, herverwerken, statiegeld, noem maar op, maar bewustwording en opvoeding is het belangrijkste. Buikdansende vrouwen laten zien dat vrouwelijke waarden belangrijk zijn en demonstreren dat op een zelfbewuste vrouwelijke manier. Wellicht kunnen zij nog het best de verbinding maken tussen hun eigen rol in de samenleving en de waardering van de aardbol, met de oceaan daarin als het vitale orgaan.

Buikdansen is een ode aan vrouwelijkheid en het contact met Yamila heeft mijn inzicht in de wijze van benaderen van de zwerfafval problematiek, vanuit een heel ander perspectief, een heel stuk verder gebracht.
Ik zei toch al dat toeval niet bestaat! 

Nashwa

Op 23 februari 2013  gingen Romy (farasha) en ik Nashwa naar de Beneluxwedstrijden te Heerlen.

Voor mij een nieuwe ervaring om met mijn jongste pupil voor de eerste keer een duo optreden te doen.
En voor het eerst mijn debuut als solo danseres, ik heb nog nooit solo meegedaan, wel als duo en dat beviel me altijd heel goed, dat was in 2008,  2011 en 2012. In 2008  de Nederlands kampioenschappen met Marjan en in 2011 en 2012 de Benelux kampioenschappen met Valerie, bij alle 3 de eerste prijs behaald waar ik supertrots op ben.

Romy kwam bij mij op les toen ze pas 10 jaar oud was, ik heb haar dan ook zien groeien letterlijk en figuurlijk. Het is voor mij bij de wedstrijden altijd super spannend, omdat we maanden trainen voor haar solo’s in de junioren categorie en dan als het moment daar is, hoop ik altijd dat de choreo die ik haar geleerd heb, goed uitpakt. Ze straalt altijd op het podium en we zijn zoooo dankbaar voor de eerste plaatsen die ze de afgelopen jaren behaald heeft. In 2011 werd ze Nederlands kampioen, In 2012 en 2013 Benelux kampioen v/d junioren. Het is een bekroning op al het werk wat eraan vooraf gaat.

Als duo zijn we dit jaar 2de geworden, dat was echt een super ervaring, we zijn heel dankbaar voor deze plaats. De samenwerking is heel leuk, soms lijkt Romy de jonge versie van mij en dat vind ik zo ontroerend. Bij mijn solo werd ik 5de met het aantal punten GOUD. Ik was in de wolken met deze plek, omdat het een overwinning voor mij was,om eens alleen daar te staan. Alleen al daarom voel ik me superblij!
Toen Romy dit jaar de finale plaats won in de categorie junioren heb ik op het podium een traantje weggepinkt.
Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik door de opleiding die ik bij Yamila in Eindhoven heb gevolgd, nu zover gekomen ben dat ik anderen ook de liefde voor buikdans kan meegeven en zonder Yamila had ik dit nooit durven dromen.

Ik dank iedereen die mij gesteund heeft door de jaren heen en hoop nog lang te kunnen buikdansen en anderen te inspireren,
liefs Nashwa
 

Jennifer Santiago

Mijn ervaring met het International Bellydance festival, was overdonderend.
Prachtige  artiesten, een super organisatie, adembenemende dansen. Gewoon het beste van het beste.
Ik vind het heel fijn dat ik de 1e prijs voor show en folklore dansen heb gewonnen en dat ik samen op het podium met zo’n mooie artiesten mocht staan.
Voor mij was het feit dat ik mee mocht dansen in de avondshow een grote eer en tevens een droom.
Ik ben zo blij dat ik meegedaan heb met de wedstrijd, want anders had ik dit allemaal niet meegemaakt.
Alles was prachtig: het podium, de sfeer voor-en achter de coulissen en vooral ook het enthousiaste publiek.
Het meeste plezier zijn de nieuwe vriendschappen die daar ontstaan zijn, dat is onbetaalbaar.
Ik kan dit festival aanbevelen aan iedereen.


Showteam Shazadi

Na ons kostuum 3 dubbel gecheckt te hebben (of we echt alles wel bij ons hebben), kiloverpakkingen makeup, giga lange wimpers een stuk of 3 routeplanners die ons gegarandeerd 3 verschillende kanten op sturen,  gaat het showteam dan eindelijk op weg… Belachelijk vroeg natuurlijk want we moeten naar het zuiden van Limburg. Heerlen wel te verstaan. De avond ervoor had Piet (onze geweldige weerman) ons nog verteld dat we gelukkig alleen sneeuw kregen aan het einde van de avond. Dus om iets voor 7 staan we allemaal op de carpoolplaats met kleine ogen, sommige mensen nog met het haar in papillotten en we zullen de pyamabroek niet noemen… Alles ging goed en na 2 uur rijden (en ja ook nog steeds op 1 tom tom) zakken we steeds verder af naar het zuiden van Limburg waar de weg en de omgeving langzamerhand steeds witter en witter wordt, en het verkeer steeds langzamer en langzamer gaat. Om ons heen maken steeds meer auto´s rare stuiptrekkingen en schuifbewegingen, maar bij ons gaat het redelijk goed. Totdat we op een rotonde komen die heuvelachtig is en de sneeuw inmiddels tot aardige hoogte is gekomen (bedankt Piet!), besluit de auto van Mieke zelf verder te rijden en maken ze een behoorlijke schuiver en belanden ze op de andere baan.
Na nog een kwartiertje rijden komen we dan uiteindelijk aan op de plek van bestemming, en zwoegen we hooggehakt en goed gemutst door de sneeuw naar het gebouw waar het evenement plaatsvindt. Daar aangekomen vinden we de kleedkamer stallen we onze spullen uit en gaan eerst even helemaal bijkomen.

Lamgzamerhand druppelen steeds meer vrouwen waaronder wat oude bekenden, binnen en begint de ruimte echt vol te raken. Maar hoe vaak je ook optreedt of net om de hoek komt kijken, je moet toegeven....de kleedkamer is echt een magisch gebeuren, je komt er als vrouw binnen en er ontstaan wat chemische processen, her en der wordt er wat bij geplamuurd en bij geverfd en uiteindelijk komen er supersterren uit! Onvoorstelbaar! Na een aantal uur gewacht te hebben en het dansje (dat we al een jaar oefenen en we toch echt wel weten) nog een keer doorgenomen te hebben, mochten we het podium op. Mieke als eerste, ze mocht het startnummer neerleggen en dat moest heel sierlijk gebeuren. Dan begint onze drumsolo en onze zenuwen drummen net zo hard mee. Klappen en lachen en het onderste uit jezelf halen en dan maar hopen dat het goed genoeg is….

Na nog een keer bijna hetzelfde proces van zenuwen opbouw, mochten we nog een keer, en weer hoopten we dat het goed genoeg was. Tussen de bedrijven door konden we nog kijken naar alle mooie solo´s en extra hard klappen voor die ´oude bekenden´ tot aan de prijs uitreiking. Waar we ontzettend blij werden van onze eerste prijs!! Na nog wat foto´s genomen te hebben, gingen we onze hele uitrusting weer in die veel te kleine koffers proppen, onze auto uitgraven en al glibberend en glijdend op naar het hoge en toen nog sneeuwloze noorden van Nederland (ergens had Piet toch wel gelijk gehad). Het was een leuke, vermoeiende maar onvergetelijke dag.

Néphelé

Ondanks de sneeuw, het rijden aan een slakkentempo, en een paar kleine schuivertjes waren we toch nog op tijd in Heerlen geraakt. Oef! De eerste hindernis was al achter de rug. Wat was ik blij dat we gearriveerd waren.
Er waren al heel wat bekende gezichten in de kleedkamer van de Benelux kampioenschappen. Ik had me voorgenomen om te genieten van zoveel vrienden weer te zien en om nieuwe mensen te leren kennen. Veel van hen kende ik enkel via Facebook en nu kreeg ik de kans ze eens ‘in het echt’ te zien.  Er rolden vele wederzijdse complimentjes over de tongen, er werden spullen uitgeleend, en goede raad werd gegeven aan diegene die wat last hadden van zenuwen. Iedereen was zo lief voor elkaar.

Na het eerste optreden was ik heel trots dat ik mocht doorgaan naar de tweede ronde. Ik had nog twee uur voor ik weer op moest en maakte gretig gebruik van de stoelmassage. Een heel bekwame dame maakte mijn spiertjes weer los zodat ik klaar was om er weer in te vliegen.
Na de tweede ronde bleven er drie danseressen over: ik, Iris en Jennifer. Ik was erg trots en ook een beetje geïntimideerd. Wauw… ik in de finale met twee danseressen waar ik erg naar opkijk. Het kon niet mooier zijn.

 “OMG ik heb gewonnen??!” Ik kon het nauwelijks geloven maar ik was natuurlijk over the moon! En dat betekende ook nog eens dat ik de volgende dag mocht terugkomen om in de namiddagshow te dansen! Yamila had me al gevraagd om als danseres met een beperking te dansen in het theatercafé, maar nu wachtte dat grote podium ook op me.
Na een trage reis naar huis maakte ik m’n koffertje klaar om de volgende ochtend terug te keren. De sneeuw was nog steeds de spelbreker maar toch reed ik met veel plezier terug naar Heerlen. Ik kreeg een heel fijne ontvangst en het publiek was top, zowel in het theatercafé als in de theaterzaal. Het is altijd leuker om voor een enthousiast publiek te dansen en daar was hier geen gebrek aan.

Ik vond het een hele eer om deel uit te maken van het festival en te mogen dansen tussen zoveel mensen die ik enorm respecteer.
En weet wat het beste was? Ik had me twee dagen lang geamuseerd, grappige foto’s liggen maken backstage, en vooral: ik heb super leuke mensen leren kennen. Het was een weekend om nooit te vergeten.

Asiyalla

Een ijskoude dag en  neerdwarlende sneeuwvlokjes, niet echt de setting die je je inbeeldt bij een dagje buikdansen. In Heerlen was het die dag helaas waarheid. We vertrokken vroeg naar de beneluxkampioenschappen, vorig jaar waren we nl. verkeerd gereden en daardoor te laat! Met alle zenuwen vandien. Dit jaar zouden we tijd hebben om ons rustig op te maken en om te kleden.

Het is altijd fijn om met een grote groep als één van de eerste in de kleedkamer toe te komen; llekker veel plaats voor onze spullen en spiegels. Beetje bij beetje kwamen er meer danseressen zich bij ons voegen en na een uurtje was de kleedkamer een kleurrijke plaats geworden!
Na alle make-up en de dans in ons hoofd nog een keer of 10 te doorlopen was het zover. We stonden klaar in de coulissen en hoorden de eerste noten van de soundtrack van Pirates of the carribean.
Met sjimmies en bonzende harten komen we het podium op, een goedgevulde zaal en jurytafel in het midden. We dansen zoals nooit tevoren, ja, dit zit goed! Het leuke aan groepsdansen is dat je af en toe op het podium een goedkeurende knik of knipoog kan geven naar elkaar, om daarna met nog meer energie verder te dansen. En dan horen we de muziek alweer uitdoven.

Na nog een tweede keer te dansen is het zo ver, de prijsuitreiking. Het is ontzettend spannend! De andere formatie (Kayla & the Oriental Fantasy Dancers) was zeer goed en had een stukje dezelfde muziek als ons. “en de eerste plaats is voor..” ik voel langs beide kanten dat er hard in mijn handen geknepen word, opnieuw een bozend hart, opnieuw een knipoog naar elkaar “Asiyalla!” Gejuig in onze groep! We kunnen het bijna niet geloven. We zijn zonet bekroond tot Beneluxkampioen van 2013. We kijken alvast uit naar volgend jaar!

Agenda

Arabian Nights
Wat: leerlingenshow met optredens van Asiya, Esmé, Asiyalla en leerlingen
Datum: 15 juni
Door: Asiya en Esmé
Plaats: CC De Zwaneberg, Heist op den Berg
Tijdstip: 20.30u
info: www.asiyabellydance.com
 
Shimmy Shake Factor CO
22-6 talentendag
Info:
www.liteside.nl
 
Wat: Zomercursus door Yamila in Heerlen
Datum: 03/07  -  10/07  -  17/07  -  24/07 -  31/07  -  07/08  -  14/08  -  21/08 
Door: Yamila
Plaats: “Cultuurhuis Heerlen”, Sittarderweg 145, Heerlen
Tijdstip: 19.00-20.00 uur
Info en aanmeldingen:  06-54917136  of bellydancenl@hotmail.com
 
Wat: Zomercursus door Yamila In Visé
Datum: 02/07  -  09/07  -  16/07  -  23/07 -  30/07  -  06/08  -  13/08  -  20/08 
Door: Yamila
Plaats: “Collège Saint-Hadelin, rue Saint-Hadelin 15, Visé (B)
Tijdstip: 20.00-21.00 uur
Info en aanmeldingen:  06-54917136 (NL), 04-3795245 (B)  of bellydancenl@hotmail.com
 
Wat: 1001 Bellynights, danceparty met Safiya Buikdans Bazar en Verkoop van 2e hands buikdanskostuums!
Datum: 27-9-2013
Door: Miss Myriam
Plaats: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen
Tijdstip: 20:00-01:00 uur
Info: buikdanscentrale@hotmail.com
06-54233011
 
Wat: Verkoop van 2e hands buikdanskostuums tijdens de 1001 Bellynights
Heb je een of meer  kostuums te koop, stuur dan (bij voorkeur) een e-mail met contactgegevens+prijs en (indien mogelijk) een foto’s van het kostuum
Datum: 27-9-2013
Door: Samirah
Plaats: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen
Tijdstip: 20:00-01:00 uur
Info: samirah@planet.nl
06-18439101
 
Wat: Nederlandse Kampioenschappen Buikdansen
Datum 06-10-2013
Waar: Dansschool Trendz, Spoorlaan 9, Deurne (NL)

Info en aanmeldingen: www.ido-holland.com
Info Safira: safira@safirabellydance.com, 06-51355515
 
Wat: International bellydance festival
Datum: 15,16,22 en 23 maart 2014
Door: Stichting Dans van de Morgenstond
Waar: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen
Info:
bellydancenl@hotmail.com
Tel: +31(0)6-54917136

 
Wat: Benelux Kampioenschappen Buikdansen
Datum: 16 maart 2013
Waar: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen

Info en aanmeldingen: www.ido-holland.com
Info Safira: safira@safirabellydance.com, 06-51355515
 
Wat: Talent Search
Datum: 23 maart 2014
Door: New European Cultural Collaborations (NECC)
Waar: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen
Info: gail@vandezanden.nl
 
 

Modeshow met gerecycleerde materialen

Naar aanleiding van het festival Bellycycles dit jaar, heb ik één van mijn leerlingen, Samantha, geholpen met haar deelname aan de modeshow met het thema recyclage.
Samantha is ontwerpster van opleiding, maar werkt niet in deze sector. Ze is enkele jaren geleden bij me beginnen dansen en de zin om opnieuw kleding te creëren is hierdoor helemaal terug gekomen! Zo heeft ze onder andere kostuums gemaakt voor mij en mijn leerlingen, het is dus maar logisch dat ze voorstelde om deel te nemen aan de wedstrijd op het festival.

Het kostuum van Samantha is helemaal opgebouwd uit gerecycleerd materiaal. Samantha heeft inspiratie gehaald van de afval van de fabriek waar ze werkt. Elke week gaven mijn leerlingen en ik onze mening over het kostuum dat zich beetje bij beetje vormde.
In functie van het kostuum, dat we apocalypse bride noemden, heb ik de muziek gekozen en de choreografie gemaakt voor de avond van de wedstrijd.

“concurrenten” was in deze situatie niet echt het juiste woord, maar het was zeer leuk om deze show te doen tussen de andere danseressen. Het is natuurlijk geweldig om in een dergelijk thema de creativiteit van iedereen te zien. Elke deelnemer heeft voor mij gewonnen.
We waren natuurlijk zeer verrast en blij om te horen dat deze creatie bij de jury in de smaak viel.

Tot volgend jaar voor een nieuw festival met nieuwe verrassingen!
Katrien

 

Leraressen, Professeurs, Lehrerinnen

Monia

Asiya

Chadia

Daya Dilshad

Esme

Katrien

Leyla Almas

Myriam

Rebellious

Safira

Shujana

Timora

Yamila

Belly Dance
Copyright © 2013 Dévoilée, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp