Copy
Dévoilée Nieuwsbrief, newslettre, Newsletter
Bellydancing, Tribal, Wings, Tipps&Tricks
“Reclaiming dance became the first step in reclaiming myself”
(Dawn Stearns, former Gypsy Caravan Dancer)
 
Beste lezers
 
Het zijn nog maar een paar dagen voor het festival en we krijgen het allemaal met de dag drukker. Toch blijft het ongelofelijk te begrijpen hoe gemotiveerd alle medewerkers zijn.
Zo heeft Esmé, (journaliste van de huidige Dévoilées), het plan opgevat om tussen alle verhuisperikels door nog maar liefst 3 Dévoilées uit te geven vóór het festival. En met goed fatsoen, kan ik niet onder haar verzoek uit, om voor al de 3 Dévoilées een voorwoord te schrijven…Dus, Esmé, hier heb je alvast de eerste!
 
Het is een genot te mogen zien hoe ieder jaar weer het niveau stijgt.
En er zijn zoveel mooie, ontroerende, gekke, experimentele maar ook klassieke oriëntaalse dansen te zien. En dat allemaal op maar liefst 3 verschillende podia! Genoeg om morgen en overmorgen weer een Dévoilée te laten verschijnen!
 
Dit festival onderscheidt zich van andere festivals doordat we het programma zodanig proberen vorm te geven, dat het ook leuk wordt voor mensen die niets te maken hebben met buikdansen.
Leuk voor je partner, de kinderen, de opa’s en oma’s of je kennissen.
Wij zijn allemaal verslingerd geraakt aan het buikdansen. Het is meer dan alleen maar een dans. Het is een manier van leven. Dat weten we allemaal uit ervaring. Het doet meer met je…het vergroot je zelfvertrouwen. En een heel fijn neveneffect is: buikdansen doorbreekt ons huidige “hokjesdenken” van: kinderen naar de crèche, ouderen naar het bejaardenhuis enz.
Hier, op ons festival, is iedereen in een goede sfeer samen. Mensen met een beperking en jonge talentjes, samen in een lesgroep. Wat een verademing en wat een verrijking.
Ik doe er alles aan om het buikdansen te verspreiden, maar ik kan het niet alleen.
Helpen jullie mee deze sfeer te verspreiden door mensen mee te nemen en hun kennis te laten maken van deze warme, nieuwe wereld?
Zeker de show van 19.30 uur (zondagavond), 
is de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen kennis te laten maken van deze veelzijdige, warme en bijzondere dansvorm. Grote kans dat er een hele nieuwe wereld voor hun open gaat. Laat ze weten dat ze allemaal welkom zijn bij een buikdansgroep. Wat let u?
 
Tot over een paar daagjes,
Yamila

Marco

Marco zal de El-Tanoura dansen! Dit is een Egyptische volksdans die veelal gedanst wordt op Egyptische Sufi Festivals. De Tanouradans wordt gedanst door Sufi mannen, deze dans lijkt op de Sufi whirling die werd gedanst in Levant en Turkije. Hierbij dragen mannen lange gekleurde rokken, waarbij elke kleur van de rok een Sufi rang voorstelt. Absoluut de moeite om te zien!

Amirah - Hoochie Coochiegirls


Amirah werd Tribal Fusion Bellydancer of the World in 2010. Zij houdt ervan haar verhaal te vertellen met veel enthousiasme en expressie, of het nu ubervrolijk of megadramatisch is. Benieuwd wat ze vanavond voor ons in petto heeft...

Een bende zotte meiden, dat zijn de leerlingen van Amirah. Maar ze zijn ook erg toegewijd en enthousiast!
Met hun aanstekelijke dans ontpoppen ze zich tot rasechte Hoochie Coochiegirls, maar pas op, ze zien er lief en sexy uit, maar het zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken!

 

Fédra

Ik dans voor je met heel veel gevoel! Ik weet niet wat er zal gebeuren, maar het zal geweldig zijn!!!

Zohara

Mijn interesse voor buikdansen was er al van kinds af aan. Mijn vader komt namelijk uit Israel en omdat bijna mijn gehele familie er nog woont, kom ik vaak in het midden oosten, de plek waar deze dans ooit ontstaan is. Op mijn 17de kwam ik tijdens een culturele dag op de middelbare school er achter dat er buikdanslessen in mijn woonplaats werden gegeven, waardoor ik meteen begonnen ben met lessen volgen. Daar buikdansen meer dan een hobby geworden is voor mij, ben ik sinds enkele maanden ook gestart met de opleiding tot buikdanslerares.
 
Een van de vragen die Yamilla iedereen stelt tijdens de introductie is of je al een artiestennaam hebt. Dat ging mij aan het denken zetten, daar ik graag een naam heb die iets over mijzelf zegt en die ook bij mij past. Toen realiseerde ik me dat ik heel graag mijn doopnaam, Zohara, wil gebruiken. Zohara is afgeleid van de mannelijk vorm Zohar en deze laatste is een Hebreeuwse naam met als betekenis schittering of fonkeling. Juist dit laatste is wat ik wil bereiken met de opleiding, om te kunnen schitteren in mijn dans als een heldere ster aan de hemel.
 
Daarnaast is het een verzamelnaam voor een van de belangrijkste boeken uit de joodse mystiek, de Thora. Hierin worden de verschillende stappen van de ziel van een mens tijdens zijn of haar ontwikkeling beschreven, tot aan het moment dat je ziel of persoonlijkheid als het ware compleet is.

Sarabi

Sarabi gaat dit jaar voor totaal andere muziek. Laat je verrassen en geniet van haar show!

Vorig jaar traden ze op in de foyer, dit jaar zijn ze te bewonderen in het theater: de dansgroep van Sarabi. Ze bijten met hun nieuwste choreo de spits af in de theatershow van 12.30 uur. 
 

Timora

2-maal Duits Kampioen 2010 senioren in de categorieën: klassieke oriëntaalse dans en Oosterse Fantasy.
Zelfs als je geen twintig (dertig, veertig ....) meer bent, dan kan je je uitdrukken met oriëntaalse dans. Check it out, je zal versteld staan​​!

Leraressen, Professeurs, Lehrerinnen

Agatha

Asiya

Chadia

Daya Dilshad

Esme

Katrien

Leyla Almas

Myriam

Rebellious

Safira

Shujana

Timora

Yamila

Belly Dance
Copyright © 2013 Dévoilée, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp