Copy
Dévoilée Nieuwsbrief, newslettre, Newsletter
Bellydancing, Tribal, Wings, Tipps&Tricks
Lieve Lezers,

Jullie zullen aan de inhoud van deze Dévoilée merken dat dit jaar, ons festival een extra dimensie heeft gekregen.
Er zijn 2 nieuwe categorieën toegevoegd:  jong talent en 50 plussers. Het is duidelijk dat onze activiteiten zich langzaam maar zeker uitbreiden.
4 Dagen genieten van zoveel moois.

Vele danseressen ken ik persoonlijk omdat ik al zó lang lesgeef en ook al zó lang het “International Belly Dance Festival” organiseer.
Een groot ding wat ik mijn cursisten hoop mee te geven is dat als je je eigen weg gaat, niemand je kan inhalen op de weg naar succes en persoonlijke ontwikkeling. Heel wat deelnemers op ons festival passen dit toe, bewust of onbewust, dansend en genietend van hun “vrouw zijn”, ongeacht postuur, leeftijd, beperkingen enz.
Ik hoop dat jullie allemaal op je eigen wijze, van het festival zullen genieten en je eigen invulling eraan geven, zoals iedere bloem extra schoonheid toevoegt aan een boeket.

Ik wens jullie veel leesplezier!
 

Asiya Bellydance

Nog een kleine maand en het is weer zover! Het internationaal Bellydance Festival staat weer voor de deur. Zeer blij ben ik dan ook, dat ik samen met dansschool Asiya Bellydance ben uitgenodigd om op te treden. Wat kan je van ons verwachten? Ikzelf zal een solo brengen met een vleugje burlesque. Daarnaast zal onze groep een oriental choreo brengen, lerares en tevens mijn moeder Asiya zal jullie betoveren met een zweverige choreografie.
Daarnaast zullen ook onze Asiya Teens optreden. Zij werden vorig jaar Beneluxkampioen en wonnen ook het stars of bellydance kampioenschap in de categorie junioren. Iets om naar uit te kijken dus!
Tot dan!

Esmé (oa. te zien op zaterdag 15 maart om 16.05u)

 

Hoe mijn passie voor buikdans groeide...... 
 
Hallo!
Ik ben Amy Heijnen en in werk in Adelante revalidatie centrum Hoensbroek als groepsbegeleider en behandelcoach in “Team Chronische Pijn”.
Al als kind had ik een passie voor dans en ik volgde lessen in klassiek ballet en Jazz ballet.
In 2005 maakte ik kennis met buikdans en dat was heerlijk...het was als thuis komen na een lange reis.
Mijn collega Gera Langeslag sloot zich aan bij de lessen. Op het werk kwam het ter sprake en een cliënt die het hoorde dat wij aan buikdans deden wilde het ook proberen, ze had ooit aan buikdans gedaan en wist niet of ze dat nog wel kon.

Dat werd een succes en meerdere dames sloten aan totdat we steeds een groepje hadden waarmee we op de jaarlijkse sportdag een leuk optreden verzorgden. Ons hele team was enthousiast over de bereikte resultaten.
Cliënten die bij ons een revalidatie-programma volgen kunnen deelnemen aan de wekelijkse les.
Omdat het allemaal steeds meer groeide en bloeide vond ik het voor mezelf tijd om de opleiding te gaan doen bij Yamila.
Ik wilde mezelf verbeteren, meer verdieping, goede lessen verzorgen en eigen dansen maken.

Gera en ik hebben een jaar geleden een workshop gegeven voor fysiotherapeuten en bewegingsagogen van  alle afdelingen in Adelante om kennis te maken met onze lessen en cliënten door te sturen om deel te nemen. 
Eind 2013 kwam er de vraag of mensen ook vanuit een rolstoel kunnen deelnemen aan de lessen en ja, dat was weer een nieuwe uitdaging die we zijn aangegaan. Ik heb kennis gemaakt met rolstoel zumba dat gegeven wordt door bewegingsagoge Kim Merk en dat is ook superfun!

Sinds januari 2014 hebben we een transitiegroep buikdans en zumba met mensen die een rolstoel gebruiken en mensen die beperkt kunnen staan.
Deze lessen zijn voor iedereen zowel cliënten in behandeling en cliënten die klaar zijn met behandeling en heel graag willen blijven dansen.
En  geloof me ...het is echt leuk ! Het geeft zoveel voldoening dat mensen samen met ons plezier in bewegen hebben.
Daarnaast zijn deze dames bereid om jullie te laten zien wat we doen  en ze willen het demonstreren op het internationaal Festival op 15 maart tussen 12.30 - 13.00 uur.
Op 22 Maart om 17.35 uur danst er nog een groep van Adelante.
Mijn dank gaat uit naar Yamila die tijdens het festival hier extra aandacht aan wilt geven en ons stimuleert en ondersteund.
Zeer zeker ook heel veel dank aan mijn collega's Gera Langeslag en Kim Merk die graag willen samen werken aan de toekomst om te blijven dansen.

Amy


 
Sacred Belly Dance

Sacred belly dance is een soort van dansmeditatie waarbij je door de spiraal en cirkelvormige bewegingen de energie in je lichaam laat doorstromen. Je neemt energie van de kosmos en vanuit de aarde, die je door je lichaam laat vloeien. Dit kan je gebruiken om jezelf te helen en een dieper contact te maken met je innerlijke energie. Deze bewegingen kan je ook gebruiken om de energie naar andere mensen te sturen, vb naar het publiek. Het publiek zal deze energie aanvoelen en je dans zal er veel krachtiger door worden. 

Leslie (oa. te zien op zaterdag 22 maart om 16.10u)

 
Filosofie van de essentie en vertaalde beweging

Het is een studie over het beheersen van je denkpatroon; “mind over matter”.
Ik geloof in zelfbeheersing en genezing als wapen voor je dans.
Dans komt vanuit jezelf, dus ik geloof dat we eerst structuur moeten hebben binnenin, voordat het naar buiten uit zal stralen.
Deze methode zal je helpen je emoties in je dansen te controleren en  te groeien als persoon en als danser.
Je zal dansen van binnenuit.
Zorg ervoor dat een faling de sleutel tot succes wordt.

Obelixx (te zien op 15 maart om 18.30u)

 
Ranaa (14 jaar)

Op 7- jarige leeftijd ben ik begonnen met buikdansen bij ’t Kunstkwartier in Helmond.
Toen ik 9 jaar was ben ik bij Mariet de Boer van Arabesk Dance terechtgekomen, waar ik nu nog steeds lessen volg.
Afgelopen oktober ben ik bij Yamila aan de opleiding begonnen.
In 2012 en 2013 ben ik Nederlands Kampioen bij de junioren geworden.
Op dit moment ben ik druk bezig met trainen voor het International Bellydance festival, waar ik op zaterdag 15 maart optreedt  bij de jonge talenten en ‘s middags doe ik mee in show 1 “samen” samen met Mariet.
Ik ben er trots op dat ik op deze leeftijd hieraan mee mag doen.
Op zondag 16 maart doe ik mee met de Benelux Kampioenschappen bij de junioren.
In combinatie met mijn huiswerk voor school is het wel heel druk, maar ik vind het heel leuk om te doen. 

Ranaa

 
Hoi ik ben Georgina 
 
Ik ben 12 jaar en mijn artiesten naam is Ghaliya. 
Mijn buikdanslerares is Monique Vernooij. 
Ik dans nu al bij haar sinds begin oktober 2013.
Ik ben reeds begonnen met dansen toen ik nog klein was.
Mijn moeder ging gewoon door met buikdansen toen ze van mij zwanger was.
Op maandag dans ik samen met Ebony .
Het oefenen is  heel leuk en soms gaat er wel eens iets fout.
Maar vaker gaat dat om wel grappige dingen en we leren er ook van. 
Ik doe mee aan het buikdans festival en daar is waar het allemaal om draait. 
Mijn solo doe ik met een sluier.
Ik zelf ben meer een zumba buikdanseres.
Ik heb dus ook wat meer funk in me, maar ik heb nu ook geleerd om mooi klassiek te dansen. 
Jullie zullen me ook nog wel vaker in optredens gaan zien .
Voor mij is buikdansen best wel speciaal want ik word er rustig van en ik kan er altijd mezelf in zijn.
 
Georgina/Ghaliya (oa. te zien op 15 maart om 12.00u)
        

 
Lesboeken voor leraressen
 
Mijn naam is Janida.
In de jaren dat ik buikdansles geef, heb ik mijn lessen steeds verder ontplooid en verbeterd. Zo had ik na een paar jaar voldoende informatie verzameld om een gestructureerd lesprogramma te maken voor mijzelf. Ik bespaarde door de week meer tijd omdat ik nu een lesprogramma bij de hand had. Alleen de voorbereiding van de les hoefde ik te doen. Zeker in deze drukke maatschappij met overdag een baan, een huishouden, misschien kinderen. Waar haal je de tijd vandaan om een goede en leuke les in elkaar te zetten? En dat elke week!
Ik ben mijn project verder gaan uitwerken. Het resultaat: lesboeken!
Vanaf juni 2014 komt het eerste lesjaar voor beginners uit!

De lesboeken bieden een handvat voor iedereen die buikdanslessen wil geven.
In het eerste leerjaar wordt een stevige basis gelegd door middel van een duidelijke uitleg en herhaaloefeningen van de beginselen van buikdansbewegingen.
De lessen zijn stap voor stap opgebouwd zodat je je leerlingen op een goede en makkelijke manier de oriëntaalse dans kunt leren.
 
Buikdansen doe je niet zomaar in een paar lessen, dit moet worden opgebouwd.
Leerlingen hebben tijd nodig om bewegingen en het spiergeheugen te trainen. Zeker als het gaat om bewegingen waarvan je de spieren normaal gesproken weinig gebruikt. In de lesboeken vind je daarom veel gestructureerde herhalingen en drills om dit te oefenen.
 Het werken met een lesboek is makkelijk: kant en klare lessen voor een heel jaar, professioneel opgezet, met duidelijk uitleg van bewegingen.
Bij elk lesboek zit een instructie dvd met daarop een warming-up en alle dansbeweging met uitleg van techniek en een kaartensysteem voor dansopdrachten.
Ben je geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie.
 
Red. Dévoilée: Janida is genomineerd voor een award uitreiking tijdens het bellydancefestival

(te zien 22 maart om 18.00u)
 
Luca Lumina

Wij danseressen kennen het allemaal: Verliefd worden op een muziekstuk of op de klanken van een muziekinstrument. Dit jaar wil ik dansen op de prachtige vintage muziek van de Egyptenaar Omar Korshid. Hij bespeelde de elektrische gitaar als geen ander en heeft zelfs samengewerkt met de beroemde zangeres Oum Kalthoum. Hoewel hij al een tijd overleden is, leeft zijn muziek nog steeds voort. Het is ideale muziek voor buikdanseressen om een oriëntaalse dans te maken. Zelf ga ik dit omtoveren naar een moderne buikdans met een vleugje vintage style. Het is de bedoeling dat de elektrische gitaar en deze dans uw harten sneller laat kloppen!
Tot op het festival,

liefs Luca Lumina (oa. te zien op 23 maart om 15.00u)
Rubina

Op het International Bellydanfestival wordt aandacht besteed aan allerlei speciale groepen, zoals kinderen, moeders en dochters, dansers met een handicap. Tijdens een vergadering bedacht ik: in onze propaganda zetten wij altijd “buikdansen is voor iedereen, ervaren of onervaren, dik en dun, jong en oud”. Dus: zijn wij oudjes, de 50-plussers, het niet aan onze leeftijdgenoten verplicht om dit ook in de praktijk te laten zien? Yamila en Myriam, als mede-50plussers waren meteen enthousiast. En zo onstond het idee van een show uitgevoerd door 50-plussers. We hebben nog enkele andere 50-plussers gevraagd, maar uiteindelijk bleven we met zijn drieën over: Myriam, Samira en Rubina. En zo werden de Belly Bastards geboren.

Wij willen met onze show laten zien, wat er nog mogelijk is als je de 50 gepasseerd bent. En hoeveel plezier het buikdansen je kan brengen. Door als 50-plussers op te treden, hopen we een stimulans te zijn voor andere oudere dames (en heren natuurlijk) om eens een proefles te komen nemen of het in ieder geval eens te overwegen. Want m.n. voor ouderen is dit een perfecte manier om je conditie en lenigheid te verbeteren of te behouden. Aan alle 50-plussers die dit lezen en die nog een leuke manier van sporten zoeken: kom eens een kijkje nemen. Je bent nooit te oud om ermee te beginnen.
In onze show hebben we techniek en humor gecombineerd met veel accessoires en het tempo ligt hoog, waardoor het een swingend en (hopelijk) spannend geheel is geworden. Wij hebben heel veel plezier gehad in het bedenken en het oefenen. We hebben geweldig samen gewerkt en heel veel gelachen. We zijn trots op het eindresultaat en we hopen dat het publiek van onze show zal genieten.
Tot ziens op het International Bellydance Festival  en misschien tot ziens op de buikdanslessen.

Rubina (oa. te zien 15 en 22 maart om 13.30)
 

 

Katrien

Katrien neemt deel aan een improvisatie in de catégorie: personen met een beperking want zij zal de personen vertegenwoordigen die lijden aan één van de vele auto-immuun-ziekten - in het bijzonder het syndroom van Basedow, waarmee zij nu twee en een half jaar geconfronteerd wordt.
Vele mensen zijn getroffen door ziekten "die men niet ziet". In werkelijkheid wordt er geen moeite gespaard door deze personen om hun ziekte te verbergen en een zo normaal mogelijk leven te leiden, hun werk en activiteiten verder te zetten. Daarmee gepaard gaan de vermoeidheid, de pijn, en een tal van andere moeilijkheden waarvan men niets af weet als men in goede gezondheid verkeert.
Er zijn heel moeilijke en minder moeilijke momenten en tussen de slechte tijden in is het belangrijk tijd en kracht te putten uit wat goed is voor jezelf...... dansen bijvoorbeeld!
Men kiest niet om ziek te zijn en men heeft niet altijd de kaarten in handen om te winnen en te genezen. Om deze situatie te weerspiegelen zal Katrien improviseren op een muziek gekozen door haar echtgenoot, en waarvan zij de inhoud niet kent. Deze dans is opgedragen aan de personen die alle dagen vechten tegen een ziekte.

Katrien (oa. te zien 15 maart om 12.30u)
Leraressen, Professeurs, Lehrerinnen

Monia

Asiya

Chadia

Esmé

Katrien

Leyla AlmasMyriam

Safira

Shujana

Timora

Yamila

Belly Dance
Copyright © 2014 Dévoilée, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp